trainingen
 

nieuws

nieuws algemeen: Nieuwjaarsreceptie en jaarbekers
   (12-01-2018)

door Andrea Aquina

Op 8 januari was er in het clubhuis weer de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van AV’23. Vorig jaar verschenen de voorzittersspeeches integraal op internet. Dit jaar is de op een papiertje gekrabbelde originele versie echter verloren gegaan, en moeten we het doen met een kernachtige samenvatting (en uiteraard de conclusie dat u er volgend jaar gewoon live bij moet zijn). Het bestuur, bij monde van voorzitter Andrea Aquina had als hoofdboodschap dat ondanks alle ambities, die deels al zichtbaar worden (met name waar het de kwalitatieve en kwantitatieve groei bij de jeugd betreft) de bijzondere sfeer bij AV’23, gelukkig nog volop aanwezig is. De sfeer waarin prestatiegericht serieus sportief bezig zijn gepaard gaat met gemoedelijkheid, gezelligheid en groepsgevoel. Die sfeer maakt AV’23 tot de club waar eenieder trots op is en zich bij thuis voelt. Groei, professionalisering en efficiencyslagen zetten we wél in, maar we willen niet dat dat die mooie balans aantast. Dat is de uitdaging voor het bestuur in 2018!!

 


Een leuk feestelijk onderdeel van de nieuwjaarsreceptie is altijd de uitreiking van de jaarbekers voor de beste AV’23’s van het afgelopen jaar. Sander Stok van de TC gaf een mooie opsomming van de vele goede prestaties in 2017, ook van de atleten die de bekers net niet haalden. Voor 2017 zijn de jaarbekers gegaan naar:

 

  • Pupillen meisjes:             Lucy de Kruif (o.a. 1e bij de crossfinale meisje pupillen C)
  • Pupillen jongens:            Patrick Hees (o.a. podiumplaatsen bij kogelstoten en balwerpen)
  • Junioren meisjes:            Iris de Ruiter (o.a. Nederlands Kampioen Meerkamp Junioren A met 5000 punten en derde bij de NK senioren met 5168 punten)
  • Junioren jongens:           Levi Hazes (o.a. Nederlands Kampioen Junioren B 60m indoor)
  • Masters dames:               Margriet Nijnens (o.a. Clubrecords bij de Masters 40-45 jaar op de marathon en een pr van 3.11u)
  • Masters heren:                Chris Wesseling (o.a. deelname aan de NK Teams en vele goede loopprestaties op de baan en weg)
  • Senioren dames:             Tara Yoro (o.a. Nederlands Kampioen verspringen indoor bij de vrouwen met 5,95 m en eerste jaar over de 6 meter gesprongen)
  • Senioren heren:               4 x 100 m estafette (verbetering clubrecord mannen van 83 jaar oud naar 41,22 sec)
  • Piet van ’t Hoffbeker     (talent van het jaar): Floris Aarts (o.a. brons speerwerpen en zilver kogelstoten op de NK Junioren )

 


Er was ook tijd ingeruimd voor het bedanken van een drietal topvrijwilligers die dit jaar gestopt zijn met een aantal taken, maar die de afgelopen jaren heel erg veel voor de club hebben betekend. Zij kregen alle drie een mooi sportboek overhandigd. Peter Groen (nam afscheid als webmaster), Ynze Strikwerda (gestopt als TC lid en wedstrijdorganisatie) en Robin Willems (medeoprichter en nu gestopt als penningmeester van het jeugdbestuur): alle drie heel hartelijk bedankt!

Tot slot, na het succesvolle optreden van Theo Danes vorig jaar, was er tijd jaar tijd ingeruimd voor een erg geslaagde en bijzonder leerzame atletiekquiz, waarin ook de ontstaansgeschiedenis van AV’23 nog aan bod kwam. Was het nou omdat er juist wel of juist geen dames bij AAC lid mochten worden, dat AV’23 ontstond? Of had het toch iets te maken met de strenge alcoholregels? Ook hier geldt: je had erbij moeten zijn! Of je kunt Gerard Lijnzaad vragen, want die had als enige vier van de vijf vragen goed beantwoord, waardoor we de shoot out vragen nog tot volgend jaar kunnen bewaren, en Gerard er met een leuke prijs vandoor ging.

We kunnen er weer tegenaan voor dit jaar!

En zet u 12 mei alvast in uw agenda: dan zal ons vlaggenschip, het herenteam van AV23 in het Olympisch Stadion met de beste 8 teams van Nederland strijden om de nationale titel bij de NK Teams! 

 

 


Reacties

Reageer

*: Moet ingevuld worden

*
*
RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
   
Toolbar's wrapper  
Content area wrapper
RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
 
 
RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.
   
*

 

→ lid worden / opzeggen


AV 1923

de agenda:

agenda algemeen: 11 februari: DiemerCross
   (08-11-2017)

Meer info hier.

(Terug naar boven)

AV 1923

andere berichten:

16-01-2018

Sander Stok, Joshua Record en Iris de Ruiter genomineerd als Diemens sporter van 2017

Lees meer...

16-01-2018

Inschrijven derde crosswedstrijd van crosscompetitie jeugd

Lees meer...

16-01-2018

Uit het rommelhok, 16 januari 2018

Lees meer...

13-01-2018

Knallen

Lees meer...

13-01-2018

Yakultstarttorun start weer!!!

Lees meer...

12-01-2018

Nieuwjaarsreceptie en jaarbekers

Lees meer...

09-01-2018

Wandeltrainingen met DGLA

Lees meer...

07-01-2018

Crossgroep begint nieuwe jaar feestelijk

Lees meer...

26-12-2017

Rosa de Jong (26) trainer van de Junioren C2

Lees meer...

22-12-2017

Schrijf vanaf nu in voor de Diemercross

Lees meer...

16-12-2017

Zaterdag 30 december oliebollenloop

Lees meer...

14-12-2017

Uit het rommelhok, 14 december 2017

Lees meer...

AV 1923
Heeft u een artikel voor de website? Stuur het per email naar de webadmin: - bij voorkeur met foto! Jeugdnieuws svp naar redacteur jeugd Monique Admiraal:

Ogenblik a.u.b. ...