Agenda

de agenda is leeg.

19e editie Nescioloop druk bezocht

Foto: Bjorn Parre

Afgelopen zondag was de 19e editie van de Nescioloop georganiseerd door onze eigen club. De start en finish was op sportpark Voorland/Middenmeer en het parcours liep o.a. door Diemen, het Diemerpark en natuurlijk over de iconische Nesciobrug.

Er waren bijna 700 inschrijvingen voor de 8 km, 15 km en de jeugdlopen van 750 en 1.923 meter. Het aantal deelnemers lag hiermee een kwart hoger dan vorig jaar. Het heerlijk zonnige weer, en het vorig jaar gewijzigde parcours, hebben hier ongetwijfeld aan bijgedragen. De organisatie kijkt terug op een prachtige wedstrijd met veel enthousiaste deelnemers die wel de strijd aan moesten met de pittige wind op de terugweg.

 » lees verder »

Read more

Outdoor seizoen geopend met de trainingspakkenwedstrijd

Door: Niels Rigter

De trainingspakkenwedstrijd was als vanouds. Met een grote opkomst, veel pr’s en ja, met wat regen. Gelukkig was er friet.

Vier man sterk nemen ze de vlaggenmast onder handen. Twee emmers sop moeten eraan te pas komen om alle algen eraf te krijgen. Dan gaat de oude, rafelige en verbleekte vlag eraf. Een nieuw exemplaar, fris rood mét vernieuwd logo, komt ervoor in de plaats. Alsof het nieuwe seizoen nu pas echt is begonnen.

Het is dan ook de eerste wedstrijd van het jaar, voor bijna alle categorieën. Het is nog wat koud en onze leden strijden tegen elkaar,

 » lees verder »

Read more

Niet te fast met vasten

Voedingstips van Johnny

Door: Niels Rigter

Johnny van Schooneveld is sportdiëtist en geeft voor AV23 geregeld voedingstips. Deze keer: over sporten tijdens de ramadan en het modieuze intermittent fasting.

Over het gezondheidseffect van vasten, bijvoorbeeld tijdens de ramadan, is geen eenduidig wetenschappelijk onderzoek, zegt Schooneveld. ‘Het kan geen kwaad om langere tijd zonder voeding toe doen. Het lichaam schakelt bij afwezigheid van koolhydraten over op vetverbranding. Iedereen heeft wel een laagje vet waarmee hij een tijdje door kan. Je kunt zelfs drie weken zonder voeding, al zou ik dat niemand aanraden.’

Rustig rondje hardlopen met een lege maag is prima
Het scheelt dat de ramadan nu wat eerder in het jaar valt.

 » lees verder »

Read more

Nieuwe wedstrijdkledinglijn kwalitatief en comfortabel

Interview met Mali Onyeike

Door: Jolien Storsbergen

KLIK HIER VOOR DE WEBSHOP

In de zomer van 2023 gaat een team, met daarin ook atleten, aan de slag met de wedstrijdkleding. Veel mensen zijn niet echt blij met de kwaliteit van de bestaande wedstrijdkleding – de broekjes schijnen door, de stof pilt snel. De rode driehoekjes op de bovenkleding zijn opvallend, maar geven bij het wassen vaak problemen. Daarnaast is de beschikbaarheid en levertijd van de kleding matig en uiteindelijk helemaal niet meer mogelijk door sluiting van de winkel van de leverancier. Dat mag en kan anders.

 » lees verder »

Read more

Nieuw logo voor AV23

Door: Jolien Storsbergen

Athletische Vereeniging 1923 – het is de naam van onze club, nu ruim 100 jaar jong. Een naam die eigenlijk al direct wordt afgekort naar AV 1923, ook in het logo. Maar in alle communicatie valt de 19 weg: al vele jaren worden we AV23 genoemd én noemen we
onszelf zo. Atleten zeggen dat ze van AV23 zijn, bij wedstrijden worden we zo aangekondigd, de pers schrijft over AV’23, zelfs op ons clubgebouw is dat de tekst die op de gevel prijkt.

In de zomer van 2023 gaat een groep aan de slag gaat met nieuwe wedstrijdkleding,

 » lees verder »

Read more

Gratis voet- of enkelcheck door Voetencentrum Wender

Op maandag 15 en woensdag 17 april organiseren we op AV’23 een gratis check van de voet en/of enkel door Voetencentrum Wender. Wellicht heb je in de afgelopen periode een blessure aan de voet/enkel gehad, heb je die nu of je hebt vragen over de stand van je voet/enkel, dan kun je een afspraak inplannen met de (sport) podotherapeut.

Tijdens deze gratis check:
– worden eventuele blessures besproken en hoe deze mogelijk op te lossen;
– een statische drukmeting op een drukmeetplaat gedaan;
– wordt de voet- en enkelmobiliteit getest;
– en beoordelen we de sportschoenen.

 » lees verder »

Read more