trainingen
 

nieuws

nieuws algemeen: Sander Stok, Joshua Record en Iris de Ruiter genomineerd als Diemens sporter van 2017
   (16-01-2018)

door Michiel Hatenboer
Tijdens de gala-avond van het festival Kunst In Sport worden morgen (zondag 21 januari) in Theater de Omval de Diemense sporters van het jaar bekend gemaakt. Drie leden van AV’23 zijn genomineerd voor die titel, wat al een eer op zich is. Sander Stok, Nederlands kampioen kogelslingeren en Joshua Record, winnaar van het zilver bij het NK hinkstapsprong, zijn met wereldtopper ijszwemmen Fergil Hesterman kandidaat voor de titel Diemense sportman van het jaar en Iris de Ruiter, bronzen medaillewinnaar op de zevenkamp bij het NK atletiek, heeft een kans gekozen te worden als Diemense sportvrouw van het jaar. De andere genomineerden voor die titel zijn Paula List, lid van het Nederlands zitvolleybalteam, en Helga Vuur, Nederlands kampioene korte survivalrun. Wie Sander, Joshua en Iris wil toejuichen is van harte welkom. Het Diemense sportgala, met optredens van cabaretier Ellen Dikker en zanger Henk Hofstede (The Nits) begint om 20:00 uur. Je kunt gratis kaartjes reserveren via Kunstinsport.nl of Theaterdeomval.nl.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Inschrijven derde crosswedstrijd van crosscompetitie jeugd
   (16-01-2018)

door Lennart Hatenboer (foto: Monique Admiraal)

Op 27 januari is de derde en laatste cross van dit seizoen alweer en daarom de laatste mogelijkheid om je te kwalificeren voor de finale op 17 maart. (Je kunt deelnemen aan de finale als je aan minstens 2 crossen hebt meegedaan en je hoog genoeg geëindigd bent in het klassement.) 

Ook als dit de eerste cross is waaraan je deelneemt, is het natuurlijk hartstikke leuk! Het gaat om het plezier van het lopen, de sfeer tijdens zo'n wedstrijd en de gezelligheid onderling. Met dit formulier kun je je inschrijven voor deze derde cross, die wordt georganiseerd door GAC-H in Hilversum. Hier is het parcours, het chronoloog en verdere informatie beschikbaar.
De inschrijving vanuit AV'23 is uitgesteld tot en met woensdag 17 januari. Na vrijdag 19 januari inschrijven of afmelden, betekent dat je het inschrijfgeld zelf zal moeten betalen (kosten €3,50). Je kunt als je het formulier hebt ingevuld zien wie zich nog meer heeft ingeschreven èn je kunt eventueel je inschrijving nog aanpassen. Ook krijg je na het inschrijven een bevestiging. Licentienummer is te vinden bij: mijn AV'23 > wijzig lidgegevens > AU - Bondsnr.
Het kan zijn dat je een nieuw lid bent en daarom nog geen licentienummer hebt, vul dan 'in aanvraag' in.
De cross bij GAC zal een mooie cross worden, met een prachtig parcours, veel enorm enthousiaste trainers en vooral ook enorm veel enthousiaste kinderen. We rekenen op jullie komst!

 

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Uit het rommelhok, 16 januari 2018
   (16-01-2018)

door Hans Hofstede

Meubelmakers gezocht:
Het is toch wel een heel mooie kast geworden (zie foto). Een klein wonder. Dat smaakt naar meer. Het materialenhok heeft nog een paar kasten nodig, onder andere voor de “hekjes” en de pilonen. Boven in de kantine zou een mooie buffetkast achter de bar niet misstaan. Ook onze prijzenkast kan de grote hoeveelheid bekers niet meer aan. Dringend behoefte aan een veel grotere kast met ruimte voor nog niet gewonnen bekers. Genoeg werk dus voor een legertje handige klussers. Nu blijkt dat onder onze leden een verrassend groot aantal ervaren timmerlui, intereurarchitecten en meubelmakers zit. Er duiken er steeds meer op. Het zou toch mooi zijn als al deze talenten zich melden als vrijwilliger voor één of meerdere timmerklussen. Het aanmeldformulier vind je op deze website, onder “mijnAV23/inschrijven verenigingswerk/taken bij onderhoud en beheer”. Wij van de huisvestingscommissie nemen dan contact met je op en maken wat afspraken over de klus die je wil doen. De kasten beneden worden ontworpen in overleg met de materialencommissie, de kasten in de kantine ontwerpen we samen met de kantinecommissie.

 

Oiebollenloop:
Dit was de eerste keer dat ik mee kon doen met de oliebollenloop. Mijn jaarlijkse vlucht voor het oorlogsgeweld op oudejaarsavond zou deze keer pas op 31 december starten. Ik kon dus meedoen. ‘s Morgens om negen uur eerst onze gewone hardlooptraining onder leiding van Kees van der Berg en ‘s middags om drie uur de oliebollenloop. Ik had me voorgenomen om het ‘s middags rustig aan te doen. Ik ben ook niet meer de jongste. De 5km leek me heel verstandig. Maar dan gebeurt er iets geks. Andrea Aquina, onze voorzitter, had alles voorbereid, niet alleen het oliebollen bakken maar ook de het uitzetten van de verschillende loopjes. Ze presenteerde een uitgebreid menu met wel vijf keuzemogelijkheden: 5,6 km. wandelen, 5,6 km. hardlopen, 10,8 km. hardlopen in een rustig tempo en 10,8 km. hardlopen in een stevig tempo. En dan was er ook nog de mogelijkheid om het 10,8 km.-parcours in te korten tot 9,8 km. Een vreemd chemisch proces in mijn hoofd; wandelen doe ik natuurlijk niet, 5 km is meer iets voor kinderen, de 10 km rustig tempo zijn vooral de ouders die op zaterdag bij Robin trainen. Blijft over een groepje ervaren lopers zoals Peter, Lucas, Han en Astrid. Ik ga met de grote jongens, besloot mijn kop plotseling. Het is maar voor de lol. Nou dat heb ik geweten. De eerste vijf kilometer ging nog wel, maar toen moest ik echt moeite doen om de groep enigszins bij te houden. De afkort via de westelijke trap van de Amsterdamse brug bracht de verlossing. Hier kon ik voor de groep komen en dat geeft mij een veel prettiger gevoel. Vrolijk zwaaiend naar de wandelaars en de 5 kilometerlopers die ik passeerde. Ik merk dat ik veel liever voorop loop, dan met de tong op de schoenen achteraan loop te hijgen. Daarna smaakten de oliebollen en de glühwein extra goed. Stiekem heb ik nog wat oliebollen mee naar huis gesmokkeld. Els vond ze ook heerlijk.

 

Nieuwjaarsreceptie:
Het grappige van de AV’23-nieuwjaarjaarsreceptie is toch wel dat het volkomen onduidelijk is waneer het begint, wat er op het programma staat en wanneer het afgelopen is. Maar dat is ook de charme van dit jaarlijks gebeuren. Deze keer werden we verrast door een soort van pub-quiz met de historie van AV’23 als thema en gepresenteerd door een voor mij onbekende broer van Andrea. Hij deed het voortreffelijk. Onze voorzitter Andrea had een geweldig inspirerende speech. Lekker kort, maar recht uit het hart. Daarna begon het grote slempen en zuipen, zou je denken. Maar dan ken je de AV’23er nog niet. Na het glaasje schuimwijn volgt er misschien nog een flesje bier of een tweede glaasje wijn, een plakje leverworst, een blokje kaas. En dan is het alweer de hoogste tijd om naar huis te gaan. Voor dat je het weet blijf je alleen achter. De keukenploeg was al druk bezig met het opruimen en afwassen.

 

Nescioclinics:
Ze zijn weer begonnen, de twaalf clinics die we elk jaar organiseren ter voorbereiding op de Nescioloop. De eerste clinic was maandavond 8 januari. Er zijn 28 deelnemers. De groep wordt dus gesplitst. Gerard Lijnzaad en Kees van der Berg geven de trainingen. Elk jaar zijn er weer een groot aantal bekende gezichten. Dit zijn een soort van AV’23ers die geen lid zijn maar wel trouwe clinic-deelnemers. Dat is ook een manier om te werken aan je conditie en de verbetering van je prestatie. Bovendien zijn er elk jaar wel een paar deelnemers die de overstap maken naar een echt lidmaatschap van onze vereniging. En daar doen we het toch uiteindelijk voor. We gaan ook weer proberen clinics te organiseren ter voorbereiding op de Dam tot Damloop, die dit jaar op 23 september is. Die clinics zouden dan kunnen beginnen op donderdag 21 juni. Maar zover zijn we nog lang niet. Eerst maar eens kijken of we trainers kunnen vinden en of er iemand is die de coordinatie wil doen. Wat we in ieder geval dit jaar niet doen is het verkopen van Dam tot Dam-hardloopshirts. Vorig jaar werd ik gek van die handel. Al die verschillende maten en dan ook nog alleen in te kopen in combinatie met een startnummer. Nee, dank je wel.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Knallen
   (13-01-2018)

door Irene van Wijk

2018, een nieuw jaar. Tijd om vooruit te kijken. Toch wil ik nog even terug naar wat tradities uit de jaarwisselweken.

Oliebollen. Bij AV krijg je ze voor niets maar je moet ze wel verdienen. De goedkoopste kosten toch al gauw 5 kilometer. Maar dan krijg je er wel warme glühwein of chocola bij. Er wordt trouwens niet gecontroleerd, dus wie zich in lycra hijst en hijgend de trap op klimt mag gewoon aansluiten. Van harte welkom. Een feestje voor alle klassen: van minipupil tot zeer oude master. En die komen dan ook allemaal. Heel gezellig.

Stress. Menigeen heeft even vakantie (of pensioen) van de werkstress, maar gelukkig is er voldoende vervanging beschikbaar: heb ik wel zoveel vrienden als de Allerhande-norm, hoe groot is de schande om alleen te zijn op een kerst- of oudjaarsavond, hoe kan ik eters vragen als ik helemaal niet zo goed kan koken, of niet zo uitgebreid als X vorig jaar? En anders is er nog wel boodschappen-, familie-, of menu-stress voorhanden. Het medicijn? Even lopen, al naar gelang de ernst dagelijks of wekelijks een dosis. Met een scheutje wandeling tussendoor.

Overstappen. Sinds de afschaffing van het ziekenfonds een jaarlijks ritueel dat, ondanks aanzienlijke reclameuitgaven, toch niet echt van de grond lijkt te komen. Voor overstappen van vereniging ben je bij de jaarwisseling echt veel te laat. Maar ja, wie bij AV’23 wil dat nou? Virusfeest. Het zijn er waarschijnlijk meer dan je denkt: de feestdagenhaters en de blij-dat-het-voorbij-issers. In sommige kringen trouwens heel bon ton om te zeggen, in andere toch een taboetje. Anders dan bij de homo sapiens is er één soort die unaniem gék is op deze periode: de virussen. En anders wel de bacteriën. Om 00:00 uur op 1/1 start hun grote overstapfeest. Als het op de ene wang niet gelijk gelukt is krijg je nóg twee kansen. Niet alleen bij familieleden van je gastvrouw of -heer (die had je misschien toch al te pakken) maar ook bij allerlei anderen waar je de rest van het jaar nooit zo dicht bij kunt komen: buren, collega’s, totale onbekenden. Wat een feest! En het duurt dagen, soms wel 10. Er worden speciale sessies voor georganiseerd, ook door AV. Noemen ze nieuwjaarsreceptie. Kunnen ze gelijk de bekerwinnaars meenemen in het virusfeestje.

Voornemens. Sommige mensen zijn daar nogal vatbaar voor. Vooral voor goede. Het is een jaarlijkse golf waar geen echte remedie tegen is. Maar wees gerust, het gaat altijd weer over, met een beetje geluk al na een dag of twee. Lopers hebben geen voornemens, die hebben doelen. En die beklijven langer: zolang als het lijf meewerkt. Clubrecords scoren, wedstrijden lopen of beter of sneller worden. Hoewel dat laatste alleen aan 50-minners voorbehouden is.

 

Nieuwjaarsduik. Kan sinds vorig jaar onder (ex)-Avers. Niet een laf stukje in en uit rennen, maar echt zwemmen, zoals een sporter betaamt. In de Gaasperplas, heen en terug, om de boeibel te luiden. Kóud! Maar leuk. Met warmte in alle vormen na afloop: douche, haardvuur, chocola en glühwein. Alleen aanmoedigen mag ook, maar dan moet je er wel hardlopend naar toe (vind ik).

 

Vuurwerk: oudjes houden er vaak niet zo van. Wat ze er niet van weerhoudt om te knallen. Niet op oudjaarsavond want dan is het donker en hebben ze andere verplichtingen. Maar als echte sporter. Bij een wedstrijd. Bijvoorbeeld bij de Linschotenloop op de zaterdag voor Kerst. Op de langste afstand natuurlijk, de halve marathon. Daar knalde 60er Albert er een clubrecord uit en spetterde 70er Lucas naar een verbetering van zijn oude clubrecord. Waarmee hij voor het derde jaar op rij 16e in de klasse 65+ werd. En ik knalde ook wel, maar een clubrecord zit er voor mij niet in met Astrid Caubo als voorganger. Als goedmakertje ben ik toen maar 1e dame 65+ geworden. Ook leuk.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Yakultstarttorun start weer!!!
   (13-01-2018)

door Dirk Beelen

Op 10 maart 2018 start de Yakultstarttorun weer! 
Inschrijven via www.yakultstarttorun.nl

 

 

 

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Nieuwjaarsreceptie en jaarbekers
   (12-01-2018)

door Andrea Aquina

Op 8 januari was er in het clubhuis weer de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van AV’23. Vorig jaar verschenen de voorzittersspeeches integraal op internet. Dit jaar is de op een papiertje gekrabbelde originele versie echter verloren gegaan, en moeten we het doen met een kernachtige samenvatting (en uiteraard de conclusie dat u er volgend jaar gewoon live bij moet zijn). Het bestuur, bij monde van voorzitter Andrea Aquina had als hoofdboodschap dat ondanks alle ambities, die deels al zichtbaar worden (met name waar het de kwalitatieve en kwantitatieve groei bij de jeugd betreft) de bijzondere sfeer bij AV’23, gelukkig nog volop aanwezig is. De sfeer waarin prestatiegericht serieus sportief bezig zijn gepaard gaat met gemoedelijkheid, gezelligheid en groepsgevoel. Die sfeer maakt AV’23 tot de club waar eenieder trots op is en zich bij thuis voelt. Groei, professionalisering en efficiencyslagen zetten we wél in, maar we willen niet dat dat die mooie balans aantast. Dat is de uitdaging voor het bestuur in 2018!!

 


Een leuk feestelijk onderdeel van de nieuwjaarsreceptie is altijd de uitreiking van de jaarbekers voor de beste AV’23’s van het afgelopen jaar. Sander Stok van de TC gaf een mooie opsomming van de vele goede prestaties in 2017, ook van de atleten die de bekers net niet haalden. Voor 2017 zijn de jaarbekers gegaan naar:

 

  • Pupillen meisjes:             Lucy de Kruif (o.a. 1e bij de crossfinale meisje pupillen C)
  • Pupillen jongens:            Patrick Hees (o.a. podiumplaatsen bij kogelstoten en balwerpen)
  • Junioren meisjes:            Iris de Ruiter (o.a. Nederlands Kampioen Meerkamp Junioren A met 5000 punten en derde bij de NK senioren met 5168 punten)
  • Junioren jongens:           Levi Hazes (o.a. Nederlands Kampioen Junioren B 60m indoor)
  • Masters dames:               Margriet Nijnens (o.a. Clubrecords bij de Masters 40-45 jaar op de marathon en een pr van 3.11u)
  • Masters heren:                Chris Wesseling (o.a. deelname aan de NK Teams en vele goede loopprestaties op de baan en weg)
  • Senioren dames:             Tara Yoro (o.a. Nederlands Kampioen verspringen indoor bij de vrouwen met 5,95 m en eerste jaar over de 6 meter gesprongen)
  • Senioren heren:               4 x 100 m estafette (verbetering clubrecord mannen van 83 jaar oud naar 41,22 sec)
  • Piet van ’t Hoffbeker     (talent van het jaar): Floris Aarts (o.a. brons speerwerpen en zilver kogelstoten op de NK Junioren )

 


Er was ook tijd ingeruimd voor het bedanken van een drietal topvrijwilligers die dit jaar gestopt zijn met een aantal taken, maar die de afgelopen jaren heel erg veel voor de club hebben betekend. Zij kregen alle drie een mooi sportboek overhandigd. Peter Groen (nam afscheid als webmaster), Ynze Strikwerda (gestopt als TC lid en wedstrijdorganisatie) en Robin Willems (medeoprichter en nu gestopt als penningmeester van het jeugdbestuur): alle drie heel hartelijk bedankt!

Tot slot, na het succesvolle optreden van Theo Danes vorig jaar, was er tijd jaar tijd ingeruimd voor een erg geslaagde en bijzonder leerzame atletiekquiz, waarin ook de ontstaansgeschiedenis van AV’23 nog aan bod kwam. Was het nou omdat er juist wel of juist geen dames bij AAC lid mochten worden, dat AV’23 ontstond? Of had het toch iets te maken met de strenge alcoholregels? Ook hier geldt: je had erbij moeten zijn! Of je kunt Gerard Lijnzaad vragen, want die had als enige vier van de vijf vragen goed beantwoord, waardoor we de shoot out vragen nog tot volgend jaar kunnen bewaren, en Gerard er met een leuke prijs vandoor ging.

We kunnen er weer tegenaan voor dit jaar!

En zet u 12 mei alvast in uw agenda: dan zal ons vlaggenschip, het herenteam van AV23 in het Olympisch Stadion met de beste 8 teams van Nederland strijden om de nationale titel bij de NK Teams! 

 

 

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - [Volgende >>]

 

→ lid worden / opzeggen


AV 1923

de agenda:

agenda algemeen: 11 februari: DiemerCross
   (08-11-2017)

Meer info hier.

(Terug naar boven)

AV 1923

andere berichten:

16-01-2018

Sander Stok, Joshua Record en Iris de Ruiter genomineerd als Diemens sporter van 2017

Lees meer...

16-01-2018

Inschrijven derde crosswedstrijd van crosscompetitie jeugd

Lees meer...

16-01-2018

Uit het rommelhok, 16 januari 2018

Lees meer...

13-01-2018

Knallen

Lees meer...

13-01-2018

Yakultstarttorun start weer!!!

Lees meer...

12-01-2018

Nieuwjaarsreceptie en jaarbekers

Lees meer...

09-01-2018

Wandeltrainingen met DGLA

Lees meer...

07-01-2018

Crossgroep begint nieuwe jaar feestelijk

Lees meer...

26-12-2017

Rosa de Jong (26) trainer van de Junioren C2

Lees meer...

22-12-2017

Schrijf vanaf nu in voor de Diemercross

Lees meer...

16-12-2017

Zaterdag 30 december oliebollenloop

Lees meer...

14-12-2017

Uit het rommelhok, 14 december 2017

Lees meer...

AV 1923
Heeft u een artikel voor de website? Stuur het per email naar de webadmin: - bij voorkeur met foto! Jeugdnieuws svp naar redacteur jeugd Monique Admiraal:

Ogenblik a.u.b. ...