trainingen
 

nieuws

nieuws algemeen: 3 vacatures kantinecommissie
   (25-05-2016)

door Hans Hofstede

De kantine van AV’23 staat voor: verschillende soorten koffie waaronder latte macchiato, lekkere worstenbroodjes, Turkse pizza’s, soep van de dag, verse vruchtensappen, wisselende dagschotels op de zaterdag en vooral een gezellige drukte.

Met deze droom wordt ik wel eens wakker en zie dan dat er nog een lange weg te gaan is (de foto is bij Athena gemaakt). Meteen moet ik hier aan toevoegen dat tijdens wedstrijden en hardloopevenementen een heel ander beeld ontstaat. Dan verschijnen de belegde broodjes op de bar, zijn er ijsjes te koop en is er soep. Het kan dus wel, maar daar is gewoon wat meer afstemming en coördinatie voor nodig. Niet alleen bij wedstrijden, maar op elk moment dat onze kantine open is.
Ik heb het eens opgeteld, maar vorig jaar werd onze kantine achttien keer gebruikt voor bijzondere activiteiten. Dat liep uiteen van de trainingspakkenwedstrijd via competitiewedstrijden tot de oliebollenloop aan het eind van het jaar. Al die keren draait de kantine goed en wordt er een leuke omzet gemaakt.
Deze sfeer en dat bredere aanbod zou toch zeker op een gewone zaterdag mogelijk moeten zijn. Veel ouders van onze jeugdleden willen op zaterdag graag gebruik maken van onze kantine om tijdens de training van hun kind een moment van rust en ontspanning te kunnen beleven. Maar dan moet er nog wel wat gebeuren.
Het bestuur van AV’23 heeft zich voorgenomen om daar dit jaar aan te gaan werken. Het eerste dat daarvoor nodig is, is een enthousiaste groep mensen, die hier hun schouders onder willen zetten. Er zijn nu een aantal vrijwilligers die de inkoop, de schoonmaak, de planning van de kantinediensten en de keuken verzorgen. Ze doen dit al jaren met veel inzet en nauwgezetheid. Dankzij deze mensen zijn we in staat om elke dag weer de kantine open te stellen. Een niet geringe prestatie. Wat echter ontbreekt is een team dat ook in staat is een meerjarig kantinebeleid op te zetten, jaarlijks een begroting te maken, het aanbod kritisch onder de loep te nemen en zonodig aan te passen en het aantal evenementen uit te breiden.
Daarvoor hebben we een voorzitter, een penningmeester en een coördinator evenementen en verhuur nodig. Dus als je wilt bijdragen aan een gezond kantinebeheer: meld je dan aan voor de kantinecommissie.
Beschrijvingen van deze functies kun je vinden achter “Mijn AV23”, onder “Inschrijven verenigingswerk”, “commissies”, “kantinecommissie”.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Hockeyinterlands bij AthenA
   (24-05-2016)

door voorzitter AV23
Op 31 mei en 2 juni worden er bij hockeyvereniging AthenA vriendschappelijke interlandwedstrijden gespeeld: de dames van Oranje nemen het op tegen het nationale team van Groot Brittannië. Tijdens deze wedstrijden is het terrein van AthenA afgesloten, en kunnen er kaarten voor bezoek aan de wedstrijden gekocht worden. Zie voor meer info hierover de bijgevoegde bijlage of de website van AthenA.

Voor ons als buren heeft dit geen gevolgen voor de trainingen. Onze baan is gewoon open. Wel zijn er gevolgen voor de bereikbaarheid:
  • In de periode van 30 mei tot 3 juni wordt het ‘wedstrijddorp’ op- en afgebouwd. Tijdens de op-/afbouw is beperkt verkeer rondom de hockeyclub.
  • Het fietspad langs het clubgebouw van AthenA wordt voor doorgaand verkeer afgesloten. Ook zal de afrit naar Voorlandpad worden afgezet met een verkeersmaatregel. De overige wegen in het sportpark zijn gewoon toegankelijk.
  • Gezien het te verwachten publiek zal de parkeerplaats van Voorland vol staan (AthenA heeft tevens geregeld dat bezoekers de parkeergarage van winkelcentrum Diemen kunnen gebruiken).
Lukt het niet om anders dan met de auto te komen: gebruik dan de parkeerplaats bij de Jaap Edenbaan.

Als buren wensen we Athena veel succes met de organisatie, en uiteraard de Oranje dames met hun wedstrijden.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Welkom in de Aanloop Zone
   (17-05-2016)

door Bart Boevink

Vanaf heden is de bestuurskamer omgedoopt tot Aan Loop Zone: een term die velen van jullie bekend voor moet komen. De aanloopzone is het onderkomen van de verenigingsmanager van AV’23.
Mocht je vragen hebben, een probleem hebben of gewoon een gezellig praatje willen maken, dan ben ik daar 3 dagen in de week te vinden. Op de deur hangt een rooster wanneer ik aanwezig ben. Heb je mij dringend nodig dan kun je altijd mailen of bellen (contact gegevens staan op de website).
Met vriendelijke groeten, Bart Boevink, verenigingsmanager AV’23

» Reageer (Reacties: 1)

(Terug naar boven)


jeugdnieuws: Pupillenkamp in Rio de Janeiro
   (17-05-2016)

door Joran Angevaare

Het eerste weekend van mei werd Vierhouten kort omgedoopt tot Rio de Janeiro voor zeventig van onze A en B pupillen. Al kort na aankomst, waarbij het toch altijd spannend is bij wie je op de kamer slaapt, wie er wel al zijn en waar die kamer eigenlijk is, werd duidelijk dat het pupillenkamp eigenlijk in Rio de Janeiro was. Tijdens deze driedaagse reis naar de plaats waar dit jaar de Olympische Spelen worden gehouden hebben de kinderen in teams de eerste avond al hun eigen Olympische teamnaam verzonnen en prachtige teamvlaggen geverfd. Behalve met het Rio-thema deden de kinderen ook nog mee aan de strijd der kamers waar met dingen als een opgeruimde kamer, gezelligheid en sportiviteit punten konden worden verdiend. Er was dus tijdens dit pupillenkamp zowel een competitie voor de beste kamer als voor het beste team.

Kort na het verven vertrokken alle jonge atleten naar het bos waar enkele valsspelers bij de Spelen zich hadden verstopt. De bedoeling was om deze dopinggebruikers te vinden en bewijsmateriaal tegen hen te verzamelen. Als puzzelstukjes paste de bewijslast in elkaar, waarna een duidelijke foto van de grote dopinggebruiker tevoorschijn kwam en de kinderen hem wisten aan te wijzen.

Zaterdag begon vervolgens met een heerlijke samba voor het ontbijt. Nadat de heupen losgeschud waren en er ontbeten was trainden alle groepen bij een trainer. Dit waren toch wel een ander soort trainingen dan op de baan en ook nog eens bij een andere trainer. Zo leerden ze ook andere trainers dan hun vaste trainer kennen.

In de namiddag streden de Rio-teams vervolgens in allerlei opstellingen in verschillende grote spellen tegen elkaar. Allereerst presenteerden de teams zich aan de andere kinderen. Het eerste spel leek vervolgens op levend Stratego maar met allerlei topatleten als Usain Bolt en Renaud Lavillenie in plaats van maarschalk en luitenant. Het doel was om de vlag van het andere team te vinden. Hierna was het weer ieder Rio-team voor zich en gingen ze dwars door de hei opzoek naar de Olympische ringen die over de heide waren verspreid. Door de ringen samen te voegen kon het Olympisch symbool worden gemaakt.

’s Avonds werd er door de wat jongere en vermoeide kinderen knus naar de film Rio gekeken terwijl de wat oudere kinderen nu probeerden zoveel mogelijk doping te smokkelen door het bos. Hierbij moesten ze natuurlijk oppassen dat ze niet gepakt werden door de verstopte dopingcontroleurs.

De laatste dag werd heel mooi afgesloten met een cross met het Rio-team over de heide. De vlag die ze hadden geschilderd diende als estafettestokje. Met een mooie prijsuitreiking in het zonnetje sloten we het kamp af.

» Reageer (Reacties: 2)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Bericht van de Technische Commissie #1
   (03-05-2016)

door Ynze Strikwerda

In navolging van het bestuur zal ook de Technische Commissie eens in de zo veel tijd de vereniging op de hoogte stellen van lopende zaken, oproepen en behaalde doelen. De Technische Commissie is opgezet in 2013 met het doel het bestuur te verlichten van een aantal zaken. Zo houdt de Technische Commissie zich o.a. bezig met alle trainingen en trainers (vanaf de junioren B), de veiligheid op en rond de baan en het materiaal.

Nieuwe commissieleden
Sinds een aantal maanden hebben wij twee nieuwe leden/vertegenwoordigers in de technische commissie. Kirsten Vendrig vertegenwoordigt het bestuur en Ronald Groot, vader van drie kinderen op AV’23, het jeugdbestuur. Samen met Sander Stok (technische zaken), Gerard Lijnzaad (loopzaken) en Ynze Strikwerda (wedstrijdzaken) vormen wij nu een volwaardige commissie met vertegenwoordigers van alle disciplines.

Materiaalcommissie
Sinds maandag 25 april is de materiaalcommissie geïntegreerd in de technische commissie. Met vertegenwoordigers uit alle disciplines moeten wij de materialen kunnen aanschaffen waar behoefte aan is. Mis je nog iets of is er iets kapot? Meld dit dan bij je trainer of bij ons.

Opleidingen
Begin april hebben drie jeugdtrainers (Joshua Record, Mathilde Bakker en Titus Sendrowicz) hun examen afgelegd voor de Atletiekunie-opleiding Basis Baanatletiektrainer niveau 3. Met trots mogen wij vermelden dat zij alle drie geslaagd zijn, gefeliciteerd! Ook Ynze Strikwerda heeft een examen succesvol afgerond en mag zich sinds kort wedstrijdleider noemen.
Wil jij ook een opleiding volgen tot jurylid, wedstrijdofficial of trainer? Neem dan contact met ons op en dan helpen wij je op weg.

Veiligheid
Graag attenderen wij alle leden er nogmaals op dat er voor het gebruik van de atletiekbaan een aantal regels zijn opgesteld. Deze regels moeten er voor zorgen dat alle aanwezige groepen met zo min mogelijk overlast hun trainingen kunnen uitvoeren. Alle groepen dienen hierbij de veiligheid op de baan te garanderen. Ook voor het gebruik van de krachtruimte zijn een aantal regels opgesteld om veiligheid en bruikbaarheid te handhaven. Alle regels zijn te vinden op de website onder het kopje ‘Trainingen’.

Volgens ons jaarplan zullen we de communicatie van de technische commissie verbeteren. Het publiceren van dit soort berichten is een eerste stap. Voor vragen naar aanleiding van dit bericht en alle overige vragen kun je altijd een e-mail sturen naar . Je kunt een van ons natuurlijk ook gewoon voor of na onze eigen training op de baan aanspreken.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Leiden na Leiden
   (02-05-2016)

door Theo Danes


Als de eerste vier prestaties van de dag clubrecords zijn, dan weet je het wel: het wordt zo’n dag waarop vrijwel alles klopt. Iris de Ruiter opende de A-competitie van 2016 met een weergaloze 43,27m op het discuswerpen, een clubrecord bij de A-junioren én vrouwen. Vervolgens scherpte Janke Strijp haar eigen record op de 400 meter horde aan tot 1:03,89s. Bram van der Jagt verpletterde werkelijk het juniorenrecord op datzelfde onderdeel, bij zijn debuut nog wel. Het record van zeer gerespecteerde voormalig AV’23-trainer Marcel Korff, 58,46s, staat door toedoen van een ontketende Bram nu op 56,00s. Alleen de mooie hinkstapprestatie van Naseya Weinchard (10,72m) komt niet in de boeken, want de wind blies wat te hard in de rug (+2,6). 


Nog maar nauwelijks bekomen van al deze records barstte het sprintgeweld los. Elvis Afrifa won de 100 meter in een onbedaarlijk snelle 10,81s, opnieuw een clubrecord. In zijn kielzog liep Ezra Amokwandoh ook een prachtige persoonlijke toptijd: 11,49s. Later slechtte dit tweetal opnieuw barrières, al was de wind nu spelbreker voor de recorderkenning. Niettemin liep Ezra voor het eerst onder de 23: 22,91s (+2,7) en Elvis dook zelfs meedogenloos onder de 22: 21,70s! 


Tussendoor sprong indoortitelhouder Johnny van Schooneveld uit verkorte aanloop een p.r. op het hinkstapspringen: 13,63m, een onderdeel waarop Justine Zwier en Casper Meijer trouwens knap debuteerden met 10,28m en 11,15m. Dan was er nog een mooie clubrecordevenaring voor Ismay van der Klei, die de polsstok weer ziet zitten: 2,60m. Janke Strijp toonde haar opgevoerde benenwagen op de 100 meter in een geweldige 12,49s en Tara Yoro verraste vriend en vijand op de 800 meter. Haar versnelling op het 600-meterpunt verhoogde de wenkbrauwen op de baan in Leiden gemiddeld met 2 centimeter en Tara spurtte door naar de winst in 2:23,95s. Ook B-junior Stein Glastra pakte overtuigend de eerste plaats op dit onderdeel in een nieuw persoonlijk record: 2:02,45s.


Beslist niet ongenoemd mag blijven de 10,70 meter van B-juniore Racquelle Biezen met de 4-kilokogel, niet eens zo ver achter Iris (11,45m), die na haar oneindige discusworp ook al 1,60m hoog sprong. Racquelle verbeterde zich met de discus overigens ook al flink: 26,77m. Andere B-meiden Angelique Oyewole (28,36s/200m), Loeka Klok (2:55,43s/800m) en Rochan Comello (12:54,51s) zetten ook nieuwe p.r.'s neer voor de ploeg. Aan het einde van de dag lieten de 4x400-estafetteteams met 3:34,99s en 4:14,77s zien dat ze uit het juiste hout gesneden zijn en kon de balans opgemaakt worden: De meisjes staan landelijk vierde en de jongens leiden na Leiden zelfs de A-competitie, nog nooit vertoond!

Uitslagen jongens AV’23 - Competitiestand
Uitslagen meisjes AV’23 - Competitiestand

Formidabele foto's: Erik van Leeuwen zie: www.erki.nl om te bestellen.

» Reageer (Reacties: 3)

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - [Volgende >>]

 

lid worden / opzeggen
amsterdam-marathon
atletiekunie
topsport amsterdam
download hier de AV23-app!

Iets kwijt? Gevonden voorwerpen →  Vind!

de agenda:

agenda algemeen: 3 juni: Avondwedstrijd ABC bij AV Startbaan, Amstelveen
   (02-02-2016)

Vrijdagavond 3 juni is de derde Amsterdams Baan Circuit-instuifwedstrijd. Bij het ABC zijn alle categorieën welkom. Vorig jaar waren het erg gezellige avonden. Zie hier voor meer informatie en schrijf je snel in.

(Terug naar boven)

AV 1923

andere berichten:

17-05-2016

Pupillenkamp in Rio de Janeiro

Lees meer...

05-05-2016

17 april 2016: Enschede Marathon

Lees meer...

20-04-2016

inschrijven C/D-juniorenkamp nog tot 24 april

Lees meer...

14-04-2016

10 april: NN Marathon Rotterdam

Lees meer...

11-04-2016

Berichten van het bestuur, 11 april 2016

Lees meer...

29-03-2016

Pupillenkamp 29 april - 1 mei 2016

Lees meer...

25-03-2016

78 AV23-finalisten bij jeugdcross

Lees meer...

24-03-2016

Pupillencompetitie 2016: nu inschrijven

Lees meer...

12-03-2016

13 maart 2016: NK Cross

Lees meer...

12-03-2016

13 maart 2016: Louis Vinkloop (Rondje Mokum 2016)

Veel AV'23-ers namen deel aan de Louis Vinkloop  van Atos in Amsterdam Noord, de tweede wedstrijd van het Rondje Mokum 2016. Vier van hen eindigden op het podium en ontvingen bloemen van looplegende Louis Vink zelf. Het was schitterend weer, maar ook koud en winderig in de polder. Het parcours was anders dan vorig jaar en volgens onze berekeningen ruim 100m langer dan 10km. Desalniettemin een prachtige, uitstekend georganiseerde wedstrijd.

Lees meer...

11-03-2016

13 maart 2016: Runnersworld Spaarnwoudeloop, Velsen-Zuid

Lees meer...

06-03-2016

6 maart 2016: Parkloop Heiloo (Runner's World crosscircuit)

Lees meer...

AV 1923
Heeft u een artikel voor de website? Stuur het per email naar de webadmin: - bij voorkeur met foto!

Ogenblik a.u.b. ...