trainingen
 

nieuws

nieuws algemeen: Zaterdag 30 december oliebollenloop
   (16-12-2017)

door Andrea Aquina

Op zaterdag 30 december organiseert AV'23 weer de Oliebollentraining. Een gezamenlijke duurloop, waarbij niet de snelheid of de prestatie voorop staat, maar de gezelligheid en bovenal natuurlijk de beloning na afloop: een praatje met je loopmaatjes, het uitwisselen van goede voornemens en natuurlijk de vers gebakken oliebollen, glühwein, warme chocomel en desgewenst uiteraard andere drankjes.

We lopen dezelfde rondes als voorgaande jaren (kaartjes volgen). Hoewel het een gezellige duurloop is, is het wel lekker om een klein beetje je eigen tempo te lopen. Omdat we willen dat de groepen niet uit elkaar vallen hebben daarom we op de 5 kilometer voor/achterlopers in verschillende tempo's en op de 10 kilometer enkele pacers: een groep voor de snellere lopers < 45min, een groep die zo rond de 55min loopt en een groep > 1u (die is het leukste natuurlijk als je alles uit heel 2017 nog graag even wil doornemen met je clubgenoten, of als je het fenomeen 'stofzuigen', uit het interview met Hans wil meemaken!). Het belangrijkste motto is "Samen uit, samen thuis!"

De loop is voor alle leden, en ook de ouders van jeugdleden zijn welkom. Wil je kinderen die nog geen 5km aankunnen meenemen: dat kan, maar geef ze wel op, want dan zorgen we dat er voor de kinderen ook een leuke sportieve bezigheid op de baan is.

Aanmelden
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Andere consumpties dan de oliebollen, glühwein en warme chocomel dienen wel gewoon afgerekend te worden. Voor een inschatting van de inkopen en de hoeveelheid te bakken oliebollen willen we graag dat je je aanmeldt. Dat kan via het evenement Oliebollenloop 2017 op de facebookpagina van AV'23 of met een mailtje aan .

Het programma:
Vanaf 15:00u welkom in de kantine
15:30-16:00u vertrek van de verschillende afstanden/tempogroepen
16:30-17:00u terugkomst clubhuis en oliebollen!
18:30u einde

(Terug naar boven)


bestuursberichten: Uit het rommelhok, 14 december 2017
   (14-12-2017)

door Hans Hofstede

Uit de jeneverstokerij
Beetje als het huisje van de oma van Roodkapje, zo ligt distilleerderij ‘t Nieuwe Diep verborgen in de bossen van het Flevopark. Het is de stamkroeg van Dirk Visser (rechts op de foto). Dat stamkroeg moet tussen aanhalingstekens. Het bijbehorend proeflokaal is maar beperkt open en bovendien is Dirk een uiterst matige drinker. Maar Erik, de uitbater en jeneverstoker, herkende hem wel. Daar hadden we dus afgesproken voor het interview (zie elders op deze website). Ook voor mij bekend terrein vanwege de vele keren dat we met ons hardloopgroepje onder leiding van Ingrid, Anneke, Tjitske of Kees in het park getraind hebben. Het huisje schemert dan in de verte tussen de bomen. Het was vroeger een gemaal. Vandaar die grote vijver achter het gebouwtje. Nu een prachtige plek voor een terras. Toen wij daar afspraken was het veel te koud voor het terras en zaten we dus warmpjes binnen.
Dirk is een gepensioneerde journalist met een lange staat van dienst bij onder meer het ANP. Hij is geboren in Hardegaryp, opgegroeid in Tytjerksteradiel, woont al meer dan vijftig jaar in Amsterdam, maar voelt zich nog steeds een echte Fries. Jarenlang was hij een niet onverdienstelijk atleet/hardloper bij onze club. Maar ik ken hem vooral als oud-secretaris van ons bestuur en auteur van de bundel interviews met typische AV’23ers, verschenen ter gelegenheid van het negentigjarig bestaan van onze vereniging. Bovenstaande foto was de officiele presentatie van de bundel tijdens de nieuwjaarsreceptie 2015.
Terug naar het interview.
Ik was nooit eerder onderwerp van een interview. Best spannend dus. Maar Dirk weet je direct op je gemak te stellen. Een borrel helpt daarbij. Eerst eindeloos gepraat over waar kom je vandaan, wat heb je gedaan. Pas na een halfuur kwamen de vragen over AV’23 en mijn ervaringen en ambities als voorzitter van die club. Vragen als: wat heb je bereikt, wat is er mislukt en waar gaat het naar toe met AV’23? Stuk voor stuk lastige vragen. Een klein wonder dat Dirk daar toch nog zo’n lap tekst van heeft weten te maken.
Eeen paar dagen later kreeg dit nog een vervolg met een dispuutje over de bij het interview te plaatsen foto. Ik kon geen passende foto vinden, Dirk had nog een foto van de boekpresentatie en Peter Groen had een foto van de wissel tijdens de 200 meter estafette op het NK 2015 in Amstelveen (samen met Onno, Ko en Peter). Ik vond die foto niet zo flatteus, Dirk had ook zijn bedenkingen. Uiteindelijk heeft Peter besloten de estafettefoto boven het interview te plaatsen met de motivatie: “De foto die nu geplaatst is, laat zien hoe je in de sport tot je grens gaat. Dat ziet er vaak niet flatteus uit, maar dat is nu eenmaal zo”. Nu ik daar wat langer over nadenk, moet ik zeggen dat dit ook wel kenmerkend was voor mijn manier van voorzitter zijn. Dat heeft Peter toch maar mooi getroffen.

Kluslijst 2018
 1. Vastzetten en zonodig versterken van de poten van de kantinetafels (2 vrijwilligers)
 2. Vervanging geluidisolerend plafond wedstrijdsecretariaat (2 vrijwilligers)
 3. Sausen van de muren van de herenkleedkamers (2 vrijwilligers)
Drie klussen uit de lijst van vijftien onderdelen van ons clubhuis, die in 2018 hoognodig vertimmerd of hersteld moeten worden. Bij elkaar zijn dat 36 taken, te verdelen over 18 vrijwilligers met aanleg en ervaring. Iedere vrijwilliger tekent in voor twee taken.
Vanaf begin januari kunnen al onze leden weer inschrijven voor deze taken. Dat wordt weer vechten om de kleinste, leukste, makkelijkste of meest interessante klussen. Er zitten heel vette brokken bij zoals: ”Ontwerpen en maken buffetkast achter de bar, voor betere presentatie kantine-aanbod “(8 taken). Het aantrekkelijke van Beheer en Onderhoud-taken is dat je meestal zelf kunt bepalen wanneer je de klus wilt doen. In overleg met de coördinator kies je zelf de dag, de tijd en de manier waarop je de klus wilt doen. Bovendien kun je lekker binnen werken, warm en droog. Vergelijk dat eens met de taak van parcours-wacht tijdens de Diemercross. Nou, ik zou het wel weten. Zeg ik, nu ik naar buiten kijk en het al de hele dag aan één stuk door sneeuwt. Kop hete thee en een stuk speculaaspop onder handbereik.

Sinterklaas
Een vreemde gewaarwording. Tussen de massagetafel, de geluidinstallatie, onderdelen van een partytent en zakken met gevonden kleding hing daar in een keurig zwart foudraal een scharlakenrode tabbert. De mijter zat nog samen met pruik en baard in een plastic tas. De witkanten superplie was nergens te bekennen. Ook de rode toog en de witte handschoenen ontbraken. Met wat witte lappen en veiligheidsspelden was toch nog iets in elkaar te flansen. Het kinderoog heeft aan een klein beetje suggestie al genoeg om het onwrikbare geloof tevreden te stellen. Gelukkig was er wel een rode bisschopsstola. Een mooi exemplaar met veel goudborduursel. De Pieten waren al klaar, een zwarte, een roetveeg en één met gekleurde hartjes op haar gezicht. Alle drie droegen een beugel. Geen roe, wel zakken met pepernoten.
En weg waren de Pieten, mij alleen achterlatend in gevecht met veiligheidspelden, baard en pruik. Maar gelukkig was daar Lennard Hatenboer, die alles onder controlle had en mij met wat kleine suggesties hielp met aankleden. Ook duwde hij mij nog vellen papier in mijn handen met daarop min of meer rijmende teksten. De bedoeling was dat ik die zo goed mogelijk voorlas. En toen naar boven. Naar de kantine, waar de minipupillen, de ceetjes en de beetjes al klaar zaten. Toch zeker tachtig opgewonden en verwachtingsvolle kinderen op de vloer van de kantine. Ouders langs de randen. Wat moet je daar nou mee aan. Lennard had gezegd: binnen een kwartier ben je weer weg, gewoon de briefjes voorlezen, een liedje laten zingen en zwaaien bij het afscheid. En inderdaad zo makkelijk was dat.

Grote schoonmaak
“Even wachten met naar boven gaan, de kantine wordt gedweild”. De voorraadkamer is uitgemest, oude kasten afgevoerd en nieuwe stellingen in elkaar geschroefd. Oude meuk gaat de deur uit. Afgelopen zaterdagochtend was een ploegje vrijwilligers bezig de kantine uit te mesten. Geen idee waar dit initiatief plotseling vandaan is gekomen, maar ik vermoed dat Judith Hees en Marijke Denz hier achter zitten. Deze vrouwen hebben de koppen bij elkaar gestoken en besloten dat er veel meer van de kantine te maken is dan er nu gebeurt. Ik heb tekeningen gezien, waarbij de inrichting van de kantine volledig op zijn kop was gezet met een speciale hoek voor kinderen, een zitje met lage banken om te “chillen” en een ouderwets buffetmeubel achter de bar. Ook zag ik voorstellen voor meer kleur in de kantine. Bart Boevink, onze verenigingsmanager, liet me alle plannen zien. Natuurlijk zit hij hier achter als de grote coordinator en aanjager. Marijke kennen we natuurlijk al heel lang van het hardlopen maar ook van de vrijwilliger die altijd bereid is achter de bar te staan tijdens de ochtenden, dagen en avonden dat we de kantine verhuren aan derden. Judith is de moeder van een jeugdlid en het baasje van een jonge hond, die altijd met haar mee gaat. Marijke heeft een heel oud hondje, maar die is ook altijd bij haar. Je begrijpt, die begrijpen elkaar.
Er komen nu een hele serie festiviteiten achter elkaar. Eerst de snelwandelwedstrijden van de LAT aanstaande zondag, dan ons eigen kerstgala op zaterdag 23 december, de oliebollenloop op 30 december en tenslotte onze nieuwjaarsreceptie op zondag 7 januari. Afgelopen vrijdag werd onze kantine gebruikt door de DGLA voor hun sinterklaasbingo. Dat werd een latertje. Ook toen stond Marijke achter de bar. Ook voor de komende evenementen zorgt de vernieuwde kantinecommissie voor het slagen van de avond.
Weet je dat ik helemaal opleef bij het idee dat nu eindelijk een ploegje mensen zich sterk maakt om de kantine tot leven te brengen. Het is erg veel werk. Maar zij zijn in staat ook andere mensen enthousiast te maken. Dat bleek zaterdag tijdens de grote schoonmaak. Ik ben er van overtuigd, dat het vanaf nu niet meer stuk kan. Binnen een jaar is de kantine een gezellig trefpunt voor ouders, hardlopers, senioratleten en natuurlijk de kinderen.

Vuilniscontainer
Grote zwarte kraaien scharrelen wat restjes bij elkaar tussen de opengepikte vuilniszakken naast de rode duizendlitercontainer. De bak is altijd afgesloten om te voorkomen dat buurtbewoners en voorbijgangers er hun vuilnis dumpen. Wij moeten betalen voor het legen, in het buurtje even verderop is het gratis. Gisteren las ik in de krant dat de mannen van de reiniging geroep hoorden uit het ruim van hun vuilniswagen nadat ze zo’n container geleegd hadden. Er bleek een zwerver te slapen in de relatieve warmte en beschutting van de container. Dat willen we voorkomen. Nadeel is wel dat onze mensen met de vuiniszak in de hand eerst het sleuteltje van het hangslot moeten zoeken, dan moeten worstelen met een tegenstribbelend slot en tenslotte weer moeten afsluiten en het sleuteltje terugbrengen. Als het al laat is en je haast hebt om thuis te komen kun je twee dingen doen: de zakken mee nemen het bruggetje over naar de ondergrondse buurtcontainers of de zakken naast onze container zetten. Het laatste is veruit het makkelijkste, maar het geeft binnen een paar uur een ongelooflijke troep. Het lijkt alsof alle kraaien en meeuwen uit het sportpark op dit cadeautje zitten te wachten. Ze scheuren de boel open en vinden altijd wel wat lekkers. Ook ratten zijn dol op de restjes. Weet je nog van die rat in het krachthonk uit mijn vorige Rommelhok? Het zijn overigens niet alleen de kraaien, meeuwen, ratten en roestige sloten die tegenwerken. Ook de afdeling Bedrijfsafval van stadsdeel Centrum is moeilijk in beweging te krijgen. We hebben een “op afroep”-contract waarin staat dat ze binnen twee dagen na ons telefoontje de container komen legen. Nou, ik kan je verzekeren, dat dat al die jaren nog nooit gelukt is. Er moeten zeker drie telefoontjes overheen om de vuilniswagen aan het rijden te krijgen. Dat ligt niet aan de jongens op de wagen. Die werken zich te pletter, soms komen ze na vijven of op zaterdag. Ik denk dat er iets schort aan de communicatie of de planning op hun kantoor op Oostenburg. Misschien moet ik eens langs gaan. Maar eerst kerstmis en nieuwjaar.

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: "AV‘23 staat er mooi voor, maar er zijn ook gevaren"
   (08-12-2017)

Hans Hofstede, een van de langstzittende voorzitters
door Dirk Visser

Hans Hofstede was van 2010 tot 2016 voorzitter van AV ‘23 en plakte er nog een jaar als gewoon bestuurslid aan vast. Een opmerkelijke prestatie van een man die volgens eigen zeggen helemaal niets met sport heeft. “Totdat ik in 2009 lid van AV ‘23 werd, was ik geen lid van een sportvereniging. Ik ben nog nooit naar een voetbalwedstrijd geweest. Op televisie kijk ik niet naar atletiek of naar schaatsen. Ik heb me wel eens afgevraagd: Waar doe je dit allemaal voor? Waarom sloof je je zo uit voor deze club?

Een van de aardige kanten van AV ‘23 is dat het een vergaarbak is van allerlei subclubjes die van elkaars bestaan niet of nauwelijks weten. Maar ze vinden elkaar onder de vlag van AV ‘23. De Berenloop op Terschelling is een jaarlijks uitje van een vaste groep die afreist naar Terschelling. Een heel klein deel loopt, maar de rest is er om aan te moedigen of drinkt een biertje. Er is een Poldergroep die al jaren op zondagmorgen in café-restaurant Polder op Science Park start.

Er is de donderdagavondgroep, wat oudere leden die om half acht of acht uur bij de club verzamelen en vervolgens het hek uitstormen naar bijvoorbeeld het Centraal Station en die na afloop in de kantine een soort sociëteit vormen. Theo den Haan zorgt voor heerlijke wijnen en Belgische bieren en de helaas naar de Veluwe verhuisde keukenprinses Geline Kottier maakte lekkere hapjes. Ik zat er eens bij en had het vage gevoel dat ik als een indringer werd beschouwd.

Ook bij de jongeren zijn er zulke clubjes met pizza’s, bbq’s en kampen. Bijvoorbeeld rond Els van Noorduyn. Maar ook Theo Danes, een onmisbare spil binnen de vereniging, heeft z’n eigen club met eigen activiteiten. Eigenlijk bestaat de hele jeugd uit dat soort clubjes.

Mijn streven was om dat allemaal bij elkaar te brengen, met elkaar te verbinden. Dat ze elkaar in positieve zin zouden versterken. Dat ze over en weer met elkaar zouden meedoen. Lopers naar het krachthonk om de armen te ontwikkelen want die heb je nodig bij het hardlopen, en meerkampers die meedoen met een duurlooptraining. Overigens vind ik de hele cultuur rond het krachthonk apart.

Een andere droom van me om meer met de kantine te doen, is jammer genoeg nooit van de grond gekomen. Ouders zitten te wachten op het einde van de training van hun kind; de oudere atleten komen er nooit; sommige atleten drinken na hun training een kopje thee en misschien nog een tweede kopje. Dat is het wel zo’n beetje. Omzet is er nauwelijks. De kantinecommissie heeft het geprobeerd met taarten, cake en bananenbrood. Dat werd het ook niet.

Dan ga je je afvragen wat dan wel lukt zodat AV ‘23 één club wordt in plaats van allerlei subclubjes. De conclusie is: het is niet gelukt. Dat spijt me. Ik noem het een droom die niet is uitgekomen. Klaarblijkelijk heeft iedereen er vrede mee. Ik had in mijn hoofd dat het iets zou toevoegen.

Maar er zijn ook een heleboel dingen meegevallen. Eén voorbeeld. Toen ik bij de vereniging binnenkwam, waren er mensen van wie ik dacht: Met hen kan ik nooit vrienden worden. Dat heeft dan ook jaren geduurd. Maar nu drink ik met deze mensen graag een biertje. Wat ons bindt? De liefde voor de club.

In Amsterdam kun je op talloze plaatsen hardlopen. Wat is het verschil tussen AV ‘23 en bijvoorbeeld Zoef? Volgens mij minimaal. Hoewel? Ik heb een heel goede ervaring met Bas Adams als trainer. Hij leerde mij in Egmond het begrip stofzuigen. Ik maakte deel uit van een clubje dat elk jaar op een mooie plek in het land neerstrijkt voor een trainingsweekend. Mijn favoriete plek zijn de duinen bij Egmond. De eerste keer had ik moeite de anderen bij te houden. Bas zag mij sukkelen. Hij wachtte op me (het ‘stofzuigen’) en zei: ‘Zie je in de verte dat strooien dak? Daar moeten we heen.’ Dat was mijn redding.

Hoe ik de toekomst van AV ‘23 zie? Daar ben ik niet helemaal gerust op. De financiën zijn redelijk op orde. Er staat een goed financieel bouwwerk. Wel zou ik me kunnen voorstellen dat de hardlopers er vandoor gaan, zich afsplitsen. Ik zou dat niet zo verwonderlijk vinden. Hardlopers hebben niets met atletiek, waarmee ik de technische nummers bedoel. En atleten hebben niets met hardlopen. Nog één contributieverhoging en het gaat mis. Nu sponsoren de hardlopers uit solidariteit de atleten. Die tak van AV ‘23 kost bakken vol geld. Denk alleen maar aan de apparaten. Als de lopers voor zichzelf beginnen, is dat voor hen een stuk voordeliger.

Toch ben ik over de toekomst van AV ‘23 wel hoopvol. Er zit groei in. Alleen zouden de schotten tussen de geledingen weg moeten. In tegenstelling tot bijvoorbeeld ATOS, is AV ‘23 erg gefocust op prestaties. Ik noem dat een kokervisie. Zelf heb ik van meet af aan ernaar gestreefd zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. Het was mij niet om prestaties te doen.

Na mijn afscheid van het bestuur ben ik nog op drie terreinen actief. Ik ben voorzitter van de huisvestingscommissie. Ik schrijf eenmaal per maand voor onze website de rubriek ‘Uit het rommelhok’, die ‘Uit de bestuurskamer’ heette toen ik nog in het bestuur zat. En ik werk mee aan de organisatie van clinics voor onder meer de Dam tot Damloop.

AV ‘23 probeert samen met ‘Sportmomentje’ bedrijfsuitjes te organiseren. Clinics zijn een lucratieve business. We hebben de techniek en de trainers in huis. De huidige hardloopclinics leveren AV ‘23 al meer op dan de Grote Clubactie.

De inkomsten kunnen we ook verbeteren door meer leden te werven. Het Jeugdbestuur heeft een oplossing gevonden om de opnamecapaciteit te verdubbelen. Die jarenlange wachttijd voor jeugdleden heb ik altijd bedenkelijk gevonden. Het komt erop neer dat het aantal trainers voor de pupillen en jongste junioren wordt verdubbeld. Zij werken onder verantwoordelijkheid van een hoofdtrainer. Jammer dat het niet gelukt is om op zondag meer trainingen te houden.

Waar ik veel waardering voor heb, is het werk van Ingrid Coster en Tjitske Kooistra op woensdagochtend in het Flevopark. Aanvankelijk waren het alleen allochtone vrouwen die de stap van wandelen naar hardlopen maakten. In het begin hadden alle vrouwen een hoofddoekje en liepen ze nog op gouden muiltjes. Dat is nu niet meer zo. Tjitske en Ingrid doen dit met veel enthousiasme. Ik neem er mijn petje voor af.

Op uitnodiging van Onno Waalewijn ben ik lid van AV ‘23 geworden. Ik trainde wat voor mijzelf. Onno zei: ‘Waarom word je geen lid? Dan kun je wat anders doen dan alleen maar hollen.’ Dat heb ik wel geprobeerd, maar het was niks voor mij. Laat mij maar hardlopen. Ik loop nog steeds tweemaal per week, op dinsdagavond en zaterdagochtend. Met leuke trainers zoals Tjitske Kooistra, Ingrid Coster, Carla van der Klei, Anneke Nass en Kees van den Berg. Allemaal hebben ze hun eigen manier van training geven. Dat maakt het interessant. Misschien ben ik (uit 1943) wel het oudste actieve lid van AV ‘23.

Nog even over mezelf. Ik heb in Delft Bouwkunde / Architectuur gedaan. In die tijd was ik heel idealistisch. Ik wilde perse ontwikkelingshulp gaan doen. Na mijn afstuderen solliciteerde ik bij het ministerie van Buitenlandse Zaken bij de Dienst Internationale Technische Hulp. Maar ik paste duidelijk niet in het Haagse BuZa-profiel.

Daarna heb ik gesolliciteerd bij de afdeling Stadsontwikkeling van Publieke Werken in Amsterdam. Ik had een goed gesprek met de directeur en werd aangenomen. Dat was het laatste sollicitatiegesprek in mijn leven.

Muziek heeft een belangrijke plek in mijn leven, vooral de opera. Daarnaast zing ik in het Linnaeuskoor, dat dit jaar 25 jaar bestaat. Het is een klein koor, vierstemmig met 23 leden. Hoewel we in de Martelaren van Gorcum-kerk op het Linnaeushof oefenen, is het geen kerkkoor. We zingen geen religieuze muziek. Door het koor ben ik altijd op woensdagavond bezet.

Rond Oudjaar maken we altijd een operareisje naar een stad in Europa. Wij houden niet van oorlogstaferelen in de straat. Verder hebben we een abonnement op de matinee op zaterdag in het Concertgebouw. Dat is altijd een feest.

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Nieuw! AV23-vestjes voor kinderen èn senioren
   (18-11-2017)

door Annerieke Kroeze
Je ziet hier onze modellen Patrick, Maud, Mathilde, Sterre, Robin en Luca. Mathilde draagt het seniorenvestje in damesmaat M, de kinderen dragen kidsmodelletjes. Zoals je kunt zien heeft het vest van Mathilde het logo van AV´23 op de voor- en achterkant. Dit logo zal ook op alle andere vestjes gedrukt worden, met als extra mogelijkheid de naam van de eigenaar van het vest op de rechterborst. Er liggen nu pasmodellen in de kantine, zodat je de juiste maat kunt bestellen. De vestjes worden dan in één keer bedrukt. De vestjes in de kantine kunnen dus NIET worden meegenomen.
Alles op een rijtje:
 • passen en betalen in de kantine (gewoon bij de kassa)
 • duidelijk op de lijst bij de kassa noteren: naam, maat, extra bedrukking met naam ja of nee
 • vestjes verkrijgbaar in kindermaat s,m,l,xl
 • damesmaten: s,m,l,xl
 • herenmaten: s, m,l,xl
 • prijs met logo voor en achter: €27,50
 • prijs met logo èn naam: €32,50
 • uiterlijk 8 december besteld en betaald? 23 december op te halen op de club! (Voor kerst!)
Als je niet in de mogelijkheid bent om in de kantine te bestellen en te betalen, stuur dan een mail naar .

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Nieuwe middellange-afstandstraining
   (16-11-2017)

door Sander Stok, technische commissie

Per 21 november zal er op dinsdagavond een nieuwe middellange afstandsloopgroep gaan trainen op de baan, onder leiding van Michael Weber. Michael is al sinds zijn jonge jaren actief bij AV’23, eerst als atleet, met onder andere meerdere NK-medailles bij de junioren, en daarna als trainer van junioren en uiteindelijk een seniorengroep. Als trainer heeft Michael altijd zowel werpen en lopen als sprint en springen gegeven. Nu is hij binnen het training geven op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging en is bij zijn oude liefde terechtgekomen, de middellange afstand.

Zoals vermeld is de training op dinsdagavond en zal worden gegeven van 19:30 tot ongeveer 21:00u. Uiteraard is eenieder welkom om deel te nemen aan de trainingen maar primair is de training bedoeld voor A-junioren, neo- en senioren. De focus zal geheel liggen op de 400 – 800 – 1500 – 3000 meter. Zo zal loopscholing, de tempo’s en de snelheid gericht zijn op deze afstanden.

Als Technische Commissie waren wij zelf al langer op zoek naar een dergelijke training voor de genoemde leeftijdsklasse. Samen met Michael hopen wij hiermee nieuwe en bestaande leden een extra aanbod in training te kunnen bieden. Bij succes van de trainingen en/of grote vraag zal er worden gekeken of er trainingsmomenten kunnen worden toegevoegd. Uiteraard is combineren met andere looptrainingen in overleg altijd een optie.

Wij wensen Michael veel succes met zijn nieuwe groep en eenieder die interesse heeft is van harte welkom op de eerste training op 21 november. De training zal aanvangen op de finishlijn.

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Nescioloop 2018
   (15-11-2017)

door Annerieke Kroeze (foto: Boy Hazes)
Het is wellicht nog vroeg, maar we besteden graag vast wat aandacht aan onze eigen Nescioloop. Die zal in 2018 op zondag 8 april plaatsvinden.
Er is een aantal grote wijzigingen voor de jeugd! Er komen nu namelijk 3 jeugdlopen:
 • 750 meter (t/m 7 jaar),
 • de traditionele 1923 meter (8 t/m 10 jr) en
 • 3250 meter voor de oudere jeugd.
In elke categorie zijn mooie bekers te winnen en uiteraard is er voor iedereen een medaille. De jeugdlopen zullen als eerst starten, en daarna pas de 8 en 15 km. Dit is dus anders dan in voorgaande jaren. Op deze manier kunnen de ouders bij hun kinderen kijken voordat ze zelf gaan lopen.
Na de jeugdlopen organiseren we een kinderfestijn op ons terrein, met clinics, spelletjes, een sportquiz etc. Deelname kost niets. Als de ouders lopen zijn de kinderen lekker bezig. We willen van onze mooie Nescioloop een echt familiefeest maken met zoveel mogelijk (jeugdige) deelnemers.
De inschrijving is geopend: www.nescioloop.nl. We verwachten en hopen dat veel leden van AV '23 mee zullen doen.

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - [Volgende >>]

 

→ lid worden / opzeggen


AV 1923

de agenda:

agenda algemeen: 30 december: oliebollenloop
   (16-12-2017)

Programma
 • vanaf 15:00u welkom in de kantine
 • 15:30-16:00u vertrek van de verschillende afstanden en tempogroepen
 • 16:30-17:00u terugkomst clubhuis en oliebollen!
 • 18:30u einde

(Terug naar boven)


agenda algemeen: 8 januari: start Nescioclinic
   (10-11-2017)

Door 12 weken goede looptraining van een gediplomeerd trainer verbeter je niet alleen je conditie en looptechniek, je bent ook perfect voorbereid op de Nescioloop op zondag 8 april 2018 (inschrijving Nescioloop is bij de clinic inbegrepen). Er zijn twee opties: de kleine Nescioloop - 8 kilometer - gezond, ontspannen en vlot uitlopen, of de hele Nescioloop over 15 kilometer lekkerder, beter en sneller lopen.
De trainingen zijn één keer per week op maandagavond van 19.30- 21.00 uur op de atletiekbaan Radioweg 89.
Naast de trainingsavonden krijg je ook een op maat gemaakt hardloopschema voor een aantal eigen trainingen in de week.
In deze clinic wordt naast opbouw van uithoudingsvermogen, kracht en tempogevoel ook aandacht besteed aan looptechniek. Zo verbeter je niet alleen je conditie maar loop je ook meer ontspannen en is de kans op blessures kleiner.
De prijs van deze clinic bedraagt € 100,- all-in. Gebruik voor inschrijving dit formulier.

(Terug naar boven)


agenda algemeen: 11 februari: DiemerCross
   (08-11-2017)

Meer info hier.

(Terug naar boven)

AV 1923

andere berichten:

16-12-2017

Zaterdag 30 december oliebollenloop

Lees meer...

14-12-2017

Uit het rommelhok, 14 december 2017

Lees meer...

08-12-2017

"AV‘23 staat er mooi voor, maar er zijn ook gevaren"

Lees meer...

18-11-2017

Nieuw! AV23-vestjes voor kinderen èn senioren

Lees meer...

16-11-2017

Nieuwe middellange-afstandstraining

Lees meer...

15-11-2017

Nescioloop 2018

Lees meer...

13-11-2017

Uit het rommelhok, 14 november 2017

Lees meer...

12-11-2017

DiemerCross - zondag 11 februari - onderdeel van nieuw cross circuit

Lees meer...

11-11-2017

Tim van der Heide (19) trainer van de Junioren C1, de B-Junioren en de specialisatie groep hoogspringen Junioren D1-C2

Lees meer...

08-11-2017

Inschrijven 2e cross

Lees meer...

08-11-2017

Sinterklaastraining

Lees meer...

05-11-2017

Wedstrijdorganisatoren/officials gezocht

Lees meer...

AV 1923
Heeft u een artikel voor de website? Stuur het per email naar de webadmin: - bij voorkeur met foto!

Ogenblik a.u.b. ...