trainingen
 

nieuws

nieuws algemeen: Clinics voor de Middenmeerloop
   (22-07-2017)

door Hans Hofstede

Hardlopen is goed, maar het kan beter. Steeds meer mensen lopen een of meerdere keren per week een rondje. Voor lopers die al een beetje ervaring hebben, biedt de Watergraafsmeerse atletiekvereniging AV’23 deze zomer een nieuwe uitdaging. “In tien avonden trainen voor de tien kilometer.” Grote kans dat je met onze trainers een PR gaat lopen!

Op zondag 29 oktober organiseert AV’23 de Middenmeerloop, een prachtige loop door het vele groen van de Watergraafsmeer en Diemen-noord. Onderdeel van Rondje Mokum, dus kans op leuke prijzen. Dit jaar krijgt de Middenmeerloop een nog beter parkoers, maar start en finish blijven op de atletiekbaan van AV’23.
Het lijkt ons geweldig om daar met een club enthousiaste mensen aan de start te verschijnen. Tegen het eind va n de zomervakantie, op maandag 21 augustus, gaan we beginnen met de clinic gegeven door onze ervaren hardlooptrainers Tjitske en Anneke.

Op je eigen niveau
De ‘Middenmeer-clinic’ is een traject van tien trainingen voor licht gevorderde en gevorderde lopers. Om goed mee te kunnen doen moet je in staat zijn om tenminste vijf kilometer achter elkaar hard te lopen. Dat hoeft nog niet zo héél hard. Er moet nog wel wat te trainen zijn. Onze ervaren hardlooptrainers geven tien maandagavonden lang een inspirerende looptraining. De trainingen zijn afgestemd op je eigen niveau. Je leert hoe je verantwoord en lekker kunt hardlopen. Na de training staat er een kop thee of koffie voor je klaar in onze  kantine en vertelt de trainer hoe je die week zelf kunt trainen. We nodigen een keer een sportfysiotherapeut uit om iets te vertellen over loopbelasting en blessurepreventie. En we besteden aandacht aan hardloopschoenen en kleding.

Persoonlijk record
De clinic begint op maandag 21 augustus om 19.30 uur. Vlak daarvoor krijgen deelnemers nadere informatie over de inhoud van de clinic. De trainingen vinden plaats op en rond de professionele 400 meter atletiekbaan van AV’23 aan de Radioweg 89 in de Watergraafsmeer. Of je na de clinic de tien kilometer binnen een uur kunt hardlopen of niet, dat maakt niet uit. Je gaat gewoon voor je persoonlijk record tijdens de loop op 29 oktober. Plezier, motivatie en hardlopen ervaren als tool om je beter over jezelf te voelen, staan voorop. Hopelijk inspireert de clinic om ook na de clinic lekker te blijven hardlopen en misschien wel lid te worden van onze club.

Kosten en inschrijving
Deelname aan de middenmeer-clinic  kost 90 euro, inclusief inschrijving voor de Middenmeerloop. Aanmelden kan via dit formulier of door een mailtje te sturen aan Bart Boevink, onze verenigingsmanager ().
Voor vragen kunnen jullie contact met mij opnemen via

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Hier kunt u alleen nog pinnen
   (20-07-2017)

door Bart Boevink
Per 1 augustus zal er in de kantine van AV’23 alleen nog maar met pin betaald kunnen worden. Begin dit jaar is er een pinapparaat aangeschaft. Dit heeft geleid tot twee reacties “oh wat fijn een pin automaat” en “jeetje ik neem altijd een beetje kleingeld mee en geen pin pas”. Dus echt twee uitersten. In het begin zag je dan ook nog meer contantbetalingen maar je zag hier langzaam maar zeker een verschuiving in. Als je namelijk nu kijkt bij de wekelijkse kantineomzet zie je dat 80% met de pin wordt gedaan en nog maar 20% met cash. Dan is het een goede keuze van ons geweest om per 1 augustus alleen nog maar pin betalingen toe te laten.

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Sylvester Tanoh (20) trainer van de junioren C2 en een aantal B junioren
   (19-07-2017)

Trainer van de maand juli 2017
door Monique Admiraal

Hij is jong, ambitieus en snel. Sprinter Sylvester Tanoh met Ghanese roots voelt zich heel verantwoordelijk. Hij vertelt over zijn ervaringen als trainer bij AV’23.

Hoe lang ben je al trainer?
“Dit is mijn derde jaar en ik geef nog steeds aan dezelfde groep training. Ik ben met ze begonnen toen ze nog D2 junioren waren. Nu zijn ze inmiddels C junioren en train ik ze drie keer per week.
Ik heb zelf altijd fanatiek gevoetbald. In Capelle aan de IJssel waar ik woonde zat ik bij een fijne voetbalclub. Toen ik in Diemen ging wonen probeerde ik het met de club daar, maar het was allemaal veel minder. Ik stopte op mijn veertiende en ging op zoek naar een nieuwe sport waardoor ik een paar jaar later bij atletiek en bij AV’23 terecht kwam.”

Wat motiveert je als trainer?
“Ik wil de beste zijn en ik vind het leuk om anderen de beste te maken. Het is leuk om atleten onder je te zien bloeien. Ik heb een hartstikke fijne groep met veel talentvolle atleten. Volgens mij pak ik het wel slim aan; ik werk stapsgewijs, ik focus op één ding, één aandachtspunt voor elke atleet. Met die aandacht voor één ding, word je beter. Er is sprake van wederzijds vertrouwen. Ik kijk ook naar de toekomst. Je moet bijvoorbeeld jonge jongens die nog in de groei zijn, geen zware krachttraining laten doen. Bij andere clubs zie ik het wel, maar dat is niet goed voor het lichaam. Dan zijn die jongens nu goed door de krachttraining, maar later krijgen ze daar last van.
Vroeger vonden de atleten mij streng. Ik kon weleens boos worden als ze niet goed luisterden, maar dat is nu niet meer zo. De groep is vanzelf stil als ik praat. Het had er ook mee te maken dat de groep en ik aan elkaar moesten wennen. Ze hadden een andere trainer met een andere aanpak, het kost tijd om elkaar te leren kennen.”

Wat zijn je sterke kanten?
“Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ik zet mij 200% in voor de atleten. Ik ben bereid om te leren, als ik het niet weet, vraag ik het bijvoorbeeld aan Els. Ik kan mij goed inleven in de atleten en met ze levelen. In mijn groep wil ik iedereen goed leren kennen en heb ik geduld voor ieder persoon. Ik luister naar mijn atleten en probeer alles goed uit te leggen, ik weet ook wanneer ik streng moet zijn. Ik maak individuele schema’s afhankelijk van wat het beste bij iemand past. Het kost veel tijd ja, soms ben ik er wel een hele dag mee bezig.”

Wat is je eigen beste onderdeel?
- Sylvester heeft met andere sprinters op de estafette een viertal clubrecords op zijn naam staan. Bij de junioren B in 2013 op de estafette bij de 200 meter (1:39,44 sec) . Bij de junioren A in 2015 op de estafettes bij de 100 meter (42,91 sec), de 200 meter (1:32,10 sec) en de Zweedse estafette (2:00,95 sec). -
“De sprint is mijn beste onderdeel. De eerste keer dat ik voor AV’23 sprintte ging het al meteen snel, maar ik voelde ook vanaf het begin een spiertje in mijn lies. Ik heb doorgelopen, maar eigenlijk werd ik na 2013 niet meer zoveel beter. Ik heb steeds blessures omdat je gaat compenseren, mijn lies, hamstring, enkel of mijn scheen. Ik zit nu bij een goede fysiotherapeut in het Science Park (Joep Kamphuis). We gaan eerst de blessure van mijn lies aanpakken en dan heel voorzichtig belasten.
Ik trainde acht keer per week bij de wedstrijdgroep van Els, dat is terug naar vijf à zes keer per week. Ik heb een heel rustig trainingsschema, zodat ik het zonder blessures vol kan houden. Het is niet meer zo intensief als eerst. Als ik weer fit ben, zou ik met sprinten ver kunnen komen. Misschien zou ik ook goed kunnen verspringen, maar dat is nog blessure gevoeliger en dat moet ik nu zeker niet doen.” 

Sport in de familie
- Sylvester heeft een grote familie. Hij woonde samen met zijn broer bij zijn moeder in Capelle aan de IJssel. Toen hij elf jaar oud was overleed zijn moeder na een kort ziekbed aan borstkanker. Hij verhuisde naar Diemen waar zijn vader woonde, een paar jaar later trok hij in bij zijn oudste zus. Vanaf zijn 18e ging hij op zichzelf wonen en nu heeft hij een eigen studentenwoning op Campus Diemen Zuid. Op zo’n jonge leeftijd al zoveel meegemaakt hebben en voor jezelf moeten zorgen, maakte hem wijzer en verantwoordelijker en dat zie je terug in zijn inzet voor AV’23 en zijn atleten.- 
“Vorige week is mijn jongste broertje geboren, hij heet Jason, ze zeggen dat hij op mij lijkt. Mijn moeder was een goed hoogspringster en basketbalster, mijn vader was een crossloper. Mijn oom, de broer van mijn moeder, Ignisious Gaisah was een van de beste verspringers ter wereld (record 8,43 meter, 2006). Zelf was ik goed in voetbal, vooral vanwege mijn snelheid. In Capelle aan de IJssel ben ik twee keer gescout en het is twee keer niet doorgegaan, de tweede keer heb ik het zelf afgewezen. Nu focus ik op mijn herstel zodat ik straks, als ik blessurevrij ben, weer heel hard kan sprinten.”

Bijzondere atletiekervaring?
- Er zijn meerdere mooie momenten, maar de competitie van het afgelopen seizoen staat nog fris in het geheugen van de gedreven trainer. De competitie bestaat uit drie wedstrijden en alleen de beste teams mogen door naar de finale. -
“In mijn groep zitten sterke hordelopers. Door een fout bij een andere wedstrijd werd het onderdeel geschrapt. Hierdoor zakten we van de 10de naar de 22ste plek. We moesten dit goed gaan maken bij de tweede wedstrijd. Ik maakte individuele trainingsschema’s voor mijn atleten, met het doel dat zij op deze wedstrijd zouden gaan pieken. Het was spannend of het zou gaan werken, maar het lukte en we schoven op naar de 16e plaats. Een fijne ervaring; je hebt iets bedacht en het werkt. Bij de derde competitiewedstrijd kwam het er op aan. De groep presteerde redelijk goed en haalde mooie resultaten. Maar bij de estafette ging het mis, ze lieten het stokje vallen en we hadden nul punten. Ik was heel boos en sprak hen streng toe dat finishen belangrijk is, niet de tijd, het was niet nodig geweest! Ik moest echt even apart gaan zitten om af te koelen. De jongen die het stokje had laten vallen, was ontdaan, maar moest daarna nog een 100 meter en een 800 meter lopen en deed dit fantastisch. Het mooie van die laatste dag was dat we de wedstrijd toch met een positief gevoel konden afsluiten. Ik heb hem een knuffel gegeven. Volgend jaar gaan we zeker de finale halen.”

Leukste wedstrijd om nu naar toe te gaan?
“De competitie met mijn team, zowel als trainer als atleet. Uitkomen voor AV’23, mijn hart behoort bij deze club, je wilt eerste worden en zorgen dat je met je team verder komt. 
Een mooie wedstrijd was toen ik met mijn estafetteteam goud won op het Nederlands Kampioenschap. Dat was in 2013 bij de junioren A, estafette 4x100 meter met Gijs Arnold, Alain van Tholl en Rutger Bien. We hadden een tijd van 43,10 seconden.”

Favoriete eten?
“De Ghanese keuken, ik kan hier intens van genieten. In Ghana heb je veel verschillende volkeren, dus ook veel gerechten, van alles en nog wat. Het is een goede, gezonde keuken. Je kunt je afvragen waarom Ghanezen geen restaurants openen. Dat komt omdat ze zelf willen koken, thuis. Ze zijn niet zo van het buitenshuis eten.”

Andere hobby’s behalve atletiek?
“Ghana. Ik verdiep mij in het land waar mijn ouders vandaan komen, ik ben er zes keer geweest. Ik ben in Nederland geboren, maar met mijn Ghanese vrienden probeer ik Ghanees te spreken. Je hebt in Ghana 75 talen en daarnaast een aantal dialecten, de meest gesproken taal is Twi. Ik leerde van mijn moeder een dialect dat lijkt op Twi. Mijn vader spreekt Twi, we kunnen elkaar wel verstaan, maar meestal spreken we Nederlands met elkaar.
Toen ik twee jaar oud was, wilde ik burgemeester van Ghana worden. Ik heb een zeker doel; ik wil meehelpen Afrika te ontwikkelen en te zorgen dat het wordt wat het kan zijn. Te beginnen bij Ghana, want dit land heeft altijd een grote rol gehad ik Afrika. Ik maak mij sterk voor het Panafrikanisme. 
Het koloniale verleden van Ghana heeft diepe sporen achter gelaten. Neem Fort Elmina dat door de koloniale machten gebruikt werd voor de slavenhandel. Ik ben heel boos over wat daar allemaal gebeurd is en ben mij steeds verder aan het verdiepen in de politiek en de geschiedenis. Na afronding van mijn studie bedrijfskunde hoop ik dat ik iets kan betekenen voor Ghana en kan helpen het land verder te ontwikkelen en sterk te maken.”

Waar denk je aan bij de maand juli?
“Aan Ghana; 1 juli is het Republiek dag. Het is nu 57 jaar geleden dat Ghana een onafhankelijkheid verkreeg. Ghana werd in 1960 een Republiek met Nkrumah als president.

Heb je een verbeterpunt of tip voor AV'23?
“Ja, ik heb veel verbeterpunten. Wat wij zijn als club met de talenten die wij hebben, past niet bij wat AV’23 op dit moment wordt. We kunnen de talenten niet voldoende ondersteunen. De accommodatie, de voorzieningen en materialen zijn van onvoldoende kwaliteit (voorbeelden: de baan, polstokhoogspringbak, het krachthonk, het clubhuis). Er is geen duidelijk plan voor de ontwikkeling van onze talenten, geen helder beleid. De visie van de trainers verschilt en dat is niet goed. We proberen ons te meten aan andere clubs, maar zij doen het beter. Met het nieuwe bestuur is het allemaal iets aan het verbeteren, maar we staan nog niet met elkaar op één lijn. Mij lijkt het beter om bij de junioren C en ouder een splitsing te maken in wedstrijdatleten en atleten die recreatief willen trainen. Zo kan je voor beide groepen gerichter werken. Ideeën worden langzaamaan opgepakt, maar het had wat mij betreft eerder gekund. Verder hebben we geen sponsors, Randstad is gestopt. Andere clubs hebben dit wel, wij missen nu inkomsten. Wat betreft krachttraining maken sommige clubs deals met sportscholen, waarom doen wij dat niet? Tot slot onze kleding, ons tenue: het is niet mooi. Vooral die rode broekjes voor de vrouwen, dan kan echt niet meer.”

Ik geef het stokje door aan…. 
“Bram van der Jagt (zie estafettefoto), trainer van de D2 junioren. Hij is een goede atleet en wil volgens mij heel veel. Ik vermoed dat hij op een hele andere manier training geeft, een andere methode heeft dan ik en daar ben ik benieuwd naar.”

» Reageren? Eerst inloggen

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: NK 2017 - Zilveren Joshua, bronzen Iris
   (16-07-2017)

door Theo Danes

Op de slotdag van het NK is AV'23 mooie medailles rijker geworden. Hinkstapspringer Joshua Record stond na vier sprongen van ruim veertien meter lang op de bronzen stek, maar met 14,70 meter in de vijfde poging greep hij alsnog het zilver achter de ongenaakbare Nederlands recordhouder Fabian Florant. Het betekende ook een evenaring van zijn clubrecord van vorig jaar. Nagenoeg op hetzelfde moment streed Iris de Ruiter op de 800 meter voor behoud van haar bronzen positie op de zevenkamp. Na het redelijke verspringen (5,34m) en haar tweede onderdeeloverwinning van de meerkamp op het speerwerpen (41,15m) had ze niettemin een redelijk comfortabele voorsprong. In de laatste bocht ging ze haar voornaamste belager voorbij en zag ze haar prachtige zevenkamp bekroond met haar eerste medaille bij de senioren. 5168 punten als eindscore maakt duidelijk dat het clubrecord van Brenda Baar (5200 punten) niet lang meer veilig is.
Maar er gebeurde nog meer: Jon Schouwenaar liep een gruwelijk harde 400 meter in de finale: 47,66s is wederom een verbetering van het clubrecord en sneller dan zijn indoortijd van dit jaar. Voor Janke Strijp was het frustrerend dat haar toegenomen sprintsnelheid zich nog niet uitbetaalde op de horde. Tot vandaag, want in de series kwam een voortreffelijke 14,38s (+0,6) op de klokken, waarmee de A-juniore zich plaatste voor de finale. Daarin leek ze op weg naar een nog scherpere tijd, maar door de laatste twee hordes flink te raken ging helaas een hoop snelheid verloren: toch nog zesde in 14,51s (-0,8).

Alle uitslagen AV'23

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


jeugdnieuws: Zomervakantie-trainingen voor de pupillen
   (15-07-2017)

door Lennart Hatenboer
Er zijn dit jaar in de schoolvakantie weer trainingen op de baan voor de pupillen op de woensdagmiddagen, met veel leuke spelletjes en gezellige atletiekactiviteiten. Ze beginnen op 26 juli a.s. en gaan door tot en met 30 augustus. De trainingen duren van half vijf tot 6 uur.
Wel moet je even inschrijven, zodat we weten hoeveel kinderen er komen. Gebruik dit formulier.
Aanmelden voor één of meer trainingen kan tot de maandag vóór een training. Mocht je te laat zijn, dan kan je nog wel inschrijven voor de trainingen van de weken erna. We zouden het fijn vinden wanneer je je alléén aanmeldt als je zeker weet dat je komt. Afmelden kan natuurlijk wel: mail naar .
Mochten er te weinig inschrijvingen zijn om de training door te laten gaan, dan krijg je dit de dinsdag voor de training via de mail te horen.

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: NK 2017 - Sander prolongeert titel
   (15-07-2017)

door Theo Danes
Het NK van 2017 in Utrecht is drie dagen onderweg en de eerste medaille van AV'23 is binnen. Sander Stok kreeg zijn derde kogelslingertitel zeker niet in de schoot geworpen, maar de voornaamste concurrentie kwam uit onverwachte hoek. Niet Maarten Persoon, maar Etienne Orbons wierp in de eerste poging een persoonlijk record van bijna 58 meter en daarmee bijna een meter verder dan Sander. In de derde poging verklapte de oerkreet van Sander dat de worp ver was en de kogel landde voorbij de 60 meter, maar hij stond met zijn schoen op de rand van de ring.. ongeldig. Zo bleef het nagelbijten tot de allerlaatste poging, maar daarin stelde Sander alsnog orde op zaken: 58,21m en goud!

Ondertussen is juniorekampioene Iris de Ruiter bezig met een weergaloze zevenkamp. Ze liep haar horderace voor het eerst onder de 15 seconde: 14,94s, sprong 1,64m hoog, pakte zelfs de onderdeelwinst op het kogelstoten in een nieuw clubrecord: 13,06m en sloot af met een prima 26,33s op de 200 meter. Daarmee was ze viermaal beter dan tijdens het NJK en staat ze vierde in het klassement. De afstand naar nummer 2 en 3 is niet groot, dus het kan morgen zomaar erg spannend worden om de podiumplaatsen.
Marije Doddema plaatste zich vrijdag als derde in een snelle serie voor de 800-meterfinale van vandaag. Een knappe vijfde plaats en 2:11,63s was het resultaat.
Janke Strijp, ook nog A-juniore, liep op vrijdag twee sterke races op de 100 meter. 12,38s (+0,8) leverde haar een plaats in de halve finale op. Daarin kon ze Jamile Samuel naast haar het eerste deel zelfs aardig bijhouden en dat leidde tot een mooie 12,36s (-0,4).
De afgelopen weken verliepen voor Tara Yoro hamstringtechnisch gezien hoopvol, dus besloot ze het vandaag toch te proberen. Het inspringen verliep pijnvrij, maar na de eerste wedstrijdpoging voelde ze de hamstring toch weer een beetje. Dus al bereikte ze eenvoudig de finale met haar 5,76m van ver voor de balk, morgen zal ze verstandig zijn en niet mee springen om de medailles. 
Voor Jon Schouwenaar is het toernooi na twee 400-meterraces op de vrijdag nog niet voorbij. Hij plaatste zich met 48,11s in de finale overtuigend voor de eindstrijd op zondag.
Zeker nog genoemd moet worden dat Hanna Knotnerus van AV Feniks, ook tweemaal per week trainend bij AV'23, vrijdag voor het eerst over 1,60m vloog bij haar NK-debuut op het hoogspringen.

Morgen de slotdag van het NK met de finale van Jon, het slot van de meerkamp van Iris, hinkstapspringen met Joshua en Janke en Hanna op de horde.  
Alle uitslagen van AV'23 op dit NK

Foto: Erik van Leeuwen (www.erki.nl)

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - [Volgende >>]

 

→ lid worden / opzeggen


AV 1923

de agenda:

agenda algemeen: 21 augustus: begin Middenmeerloop-clinic
   (14-02-2017)

De Middenmeer-clinic is een traject van tien trainingen voor licht gevorderde en gevorderde lopers. Om goed mee te kunnen doen moet je in staat zijn om tenminste vijf kilometer achter elkaar hard te lopen.
De clinic begint op maandag 21 augustus om 19.30 uur. Vlak daarvoor krijgen deelnemers nadere informatie over de inhoud van de clinic. De trainingen vinden plaats op en rond de atletiekbaan van AV’23 aan de Radioweg 89 in de Watergraafsmeer.
Deelname aan de Middenmeer-clinic kost € 90 en is inclusief startbewijs voor de Middenmeerloop. Hier kun je inschrijven.

(Terug naar boven)


agenda algemeen: 9 september: Yakult Start-to-Run
   (10-02-2017)

Cursus voor beginnende hardlopers: in 7 weken bouw je op van 1 naar 25 minuten hardlopen en je leert ook alle beginnerstrucs. Meer info en aanmelden hier. Inschrijven kan vanaf nu.

(Terug naar boven)

AV 1923

andere berichten:

22-07-2017

Clinics voor de Middenmeerloop

Lees meer...

20-07-2017

Hier kunt u alleen nog pinnen

Lees meer...

19-07-2017

Sylvester Tanoh (20) trainer van de junioren C2 en een aantal B junioren

Lees meer...

16-07-2017

NK 2017 - Zilveren Joshua, bronzen Iris

Lees meer...

15-07-2017

Zomervakantie-trainingen voor de pupillen

Lees meer...

15-07-2017

NK 2017 - Sander prolongeert titel

Lees meer...

15-07-2017

Uit het rommelhok, 15 juli 2017

Lees meer...

12-07-2017

Pang

Lees meer...

09-07-2017

"Nu gaan we een ijsje halen"

Lees meer...

05-07-2017

NJK 2017 - 3 zilver, 5 brons in prachttoernooi

Lees meer...

27-06-2017

Finalenieuws

Lees meer...

24-06-2017

Europacup Super League in Lille

Lees meer...

AV 1923
Heeft u een artikel voor de website? Stuur het per email naar de webadmin: - bij voorkeur met foto!

Ogenblik a.u.b. ...