trainingen

nieuws

nieuws algemeen: Medailles bij elkaar harken in Uithoorn
   (17-04-2014)

door Nick
Trainer Maxim met het A2 meisjes team

De dag begon vroeg voor een groot aantal trainers die al om kwart voor acht richting Uithoorn vertrokken om aldaar de AV’23 post op te bouwen. Dit was hard nodig aangezien AV’23 met een record aantal deelnemers zou afreizen naar deze eerste competitie wedstrijd. Maarliefst 115! Precies 3 uur, een kwartier en een paar kopjes koffie later bleek al het werk zeker niet voor niets te zijn. Hieronder volgt een kort wedstrijdverslag.

De estafette, wat het eerste onderdeel was, begon goed. De jongens A1 mochten het spits afbijten. Ze lieten een ruime overwinning zien in een snelle tijd. Helaas was er een wissel afgekeurd waardoor ze moesten overlopen. Geen probleem natuurlijk, gewoon de snelste tijd neerzetten tijdens het overlopen. De meisjes A1 volgde het voorbeeld van de jongens en wonnen ook de estafette. Het succes was nog lang niet op. Achtereenvolgend won AV’23 elke estafette op de estafette van de JPA2 na. Zij werden na een spannende race knap tweede achter het team van Feniks. In de uitslagen staat door een foutje dat de MPB van AKU onze dames voorbij waren gegaan, dit is niet het geval. De uitslagen van Onze MPB en die van AKU horen omgedraaid te zijn. Uitslagen van de estafettes kunt u hier bekijken.

Tijdens de onderdelen van de meerkamp ging er extra aandacht uit naar de pupillen B. Zowel de jongens als de meisjes waren bezig aan een onwaarschijnlijk goede prestatie. Op de foto hiernaast is een van de vele trotse coaches te zien die zijn kinderen zag schitteren op de baan. Wat bleek; Na een beetje rekenwerk bleken zowel de jongens als de meisjes eerste te staan met de ploeg. Niet alleen van onze poule maar van de hele competitie. Ongelofelijk!

Nog zo’n succes team: de jongens MINI. Deze gaan ook overtuigend aan de leiding. Helaas is het ons niet gelukt een volledige meisjes Miniploeg te vormen maar volgende wedstrijden gaat het zeker lukken! Hieronder volgt een kort overzicht van de plekken die de teams bezetten als je onze punten vergelijkt met de punten uit alle andere poules. Houd je wel vast want het is ongekend goed! (uitslagen zijn nog niet officieel dus er kunnen nog veranderingen plaatsvinden.)

  • Meisjes MINI - helaas geen team
  • Jongens MINI - 1e
  • Meisjes PC - 2e
  • Jongens PC - 3e
  • Meisjes PB - 1e
  • Jongens PB - 1e
  • Meisjes PA1 - 5e
  • Jongens PA1 - 7e
  • Meisjes PA2 - 2e
  • Jongens PA2- 6e

Zoals het er nu uit ziet kunnen we met al onze deelnemende ploegen naar de finale. Complimenten aan jullie allemaal.

De individuele uitslagen zijn hier te vinden. Het word een erg lang verhaal als we de 115 toppers van afgelopen zaterdag allemaal gaan uitlichten. Daarom een paar namen om op te letten tijdens het doornemen van de uitslagen. Sascha (MPC), Imogene (MPA1), Bart (JPC), Melgio (JPB), Gilles (JPA1) en Noah (JPA2). Zij wonnen niet alleen het individuele klassement van onze poule maar deden dit ook met een overtuiging waar je u tegen zegt.
 
Bij de afsluitende lange afstand was het weer even winter. Niet omdat het zo koud was maar kun je de Olympische spelen nog herinneren? Onze kinderen hadden nog een mooie afsluiter in petto. Ze hadden blijkbaar gedacht ‘wat onze schaatsers kunnen, kunnen wij veel beter’. De lange baan schaatsers van Nederland kwamen tot ‘maar’ drie cleansweeps. Na afloop van de lange afstanden konden wij het aantal cleansweeps precies op 1 hand tellen! Toch wel erg bijzonder.
 
Ook mag er een prijs uitgaan naar misschien wel de leukste actiefoto van de dag. Namelijk die van Finne die met de tong uit de mond  samen met zijn team naar een snelle tijd loopt op de estafette. Er zijn nog veel meer leuke, gekke en mooie foto’s gemaakt door Katelijne. Al deze foto’s kun je natuurlijk ook bekijken. Dit kan allemaal via deze link .
 
Wij willen jullie graag bedanken voor een fantastische dag voor de club. We kunnen het verhaal afsluiten met nog meer goed nieuws. De inschrijving van de volgende competitie wedstrijd is geopend. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op 17-05-2014 op de aller-gezelligste baan van Nederland. Die van ons natuurlijk. Wil jij deel uitmaken van het volgende grootse succes? Schrijf je dan zo snel mogelijk in via dit formulier! Meer informatie over de pupillencompetitie is te vinden op deze webpagina.

We zien jullie inschrijving graag tegemoet!
 
Sportieve groeten,
De organisatie

» Reageer (Reacties: 4)

(Terug naar boven)


columns: Dirk Visser (Hardloopclub Amsterdam): “2011 was mijn topjaar”
   (10-04-2014)

door Dirk Visser
Dirk Visser

AMSTERDAM – Een van de snelste lopers in de categorie M65 is Dirk Visser (geb. 1946) van de Hardloopclub Amsterdam (HCA). Enkele recente uitslagen van de bescheiden natuurkundige uit Nieuw-Sloten. Nescioloop afgelopen zondag: 15 km in 1.04.09. Zandvoort Circuitrun eind maart: 12 km in 53.25. Schoorlloop februari: 10 km in 42.13. Sloterplasloop oktober vorig jaar: 10 km in 41.09. Dam tot Damloop oktober 2013: 16 EM in 1.08.54.

“Mijn topjaar was 2011. Bij M65 won ik tweemaal goud. Ik werd Nederlands kampioen op de 10 km in een tijd van 40.42. Die liep ik als voorbereiding op de marathon, waar ik ook kampioen werd in 3 u 14. Ik moet er bij vertellen dat de veel snellere Bert Streumer, die ook nog ouder is dan ik ben, er op het NK marathon wegens een blessure niet bij was. Op de Halve, twee weken voor de Hele, won ik zilver in een tijd van 1.34.

Met mijn vrouw Anne-Marie van Steven, die niet hardloopt, heb ik tienmaal de Elfstedentocht op de fiets gedaan. In 1985 heb ik de Elfstedentocht geschaatst.”

We spreken elkaar na afloop van de Nescioloop. “Ik ben vandaag niet tot het uiterste gegaan. ‘k Was verkouden en hoest nog steeds. Voor mij was het een snelle duurloop. Overigens heb ik wel wat met Nescio en de Nescioloop”, zegt Dirk, gehuld in het t-shirt van de 3e Nescioloop in 2008. “Ik ben geboren in Naarden, maar ik werkte als laborant in het Antoni van Leeuwenhoekhuis in de Sarphatistraat.

In een van de beroemdste beginzinnen uit de Nederlandse literatuur schreef Nescio, naar wie de Nesciobrug is genoemd, in De uitvreter: ‘Behalve de man die de Sarphatistraat de mooiste plek van Europa vond, heb ik nooit een wonderlijker kerel gekend dan de uitvreter’. Later, na mijn 27e, heb ik Natuurkunde gestudeerd in de Roetersstraat, om de hoek van de Sarphatistraat.

“Ik loop vanaf mijn 30e. Ik was toen student en had een heel slechte conditie. Dat bleek toen ik in die tijd eens hielp om een auto aan te duwen. Ik ging bijna van de kaart. ‘Nu moet ik er iets aan doen’, dacht ik. Mijn eerste wedstrijd was IJmuiden-Bloemendaal-IJmuiden, georganiseerd door AAC.

In 1984, toen de Hardloopclub Amsterdam werd opgericht, heb ik me meteen aangesloten. Daarvoor had ik maar wat gelopen. Ik had wel eens last van blessures. ‘Misschien moet ik es bij een club gaan.’ Vanaf die tijd ben ik serieus gaan lopen.

Tegenwoordig loop ik driemaal per week. Op zondag altijd 15 km; bij de voorbereiding van een marathon is dat 15 tot 25 km. Woensdagavond intervaltraining met de club en vrijdags een rustige duurloop. Vroeger trainde ik viermaal per week, maar dat was te veel. Dat heb ik ook niet echt nodig.

Je moet erg oppassen voor blessures. Vaak schiet het er zo maar in. Dan gaat het niet meer. Je hebt dan een kleine inscheuring in de spier. Dat is me een paar keer gebeurd. Je moet het dan rustig aan doen. Een paar jaar geleden bij de Hemmeromloop kreeg ik na een kilometer of 5 last van mijn rechterkuit. Ik wilde doorlopen maar 100 meter verder was het al gedaan.

Pas na mijn 55e ben ik echt wedstrijden gaan lopen. ‘Jij met je snelheid moet dat es proberen’, zei iemand tegen me. Ik viel meteen in de prijzen. Hoe ouder je wordt, hoe makkelijker het is om een prijs te winnen. Maar ik had nooit gedacht dat ik op het NK tweemaal eerste zou worden.

De Hardloopclub Amsterdam is geen vereniging, heeft ook geen clubhuis maar het is er wel gezellig. Na de training in het Amsterdamse Bos gaan we koffie drinken bij tenniscentrum Amstelpark, waar we altijd welkom zijn. Verder heeft HCA gezamenlijke uitjes naar wedstrijden en trainingsweekends. Maar hardlopers zijn vaak individualisten.

Het leuke van lopen is dat je het altijd kunt doen. Je bent niet afhankelijk van anderen en niet eens van het weer. Als het kouder is dan min 5, loop ik niet. Ik kan trouwens beter tegen warmte dan tegen kou, hoewel het bij warm weer wel zwaarder is.

Vroeger dronk ik altijd veel tijdens een halve of hele marathon. Dat moet je doen, werd me gezegd. Maar ik werd op het laatst misselijk van al dat water. Dat klotste maar in mijn buik. Nu drink ik van tevoren wel goed, maar tijdens de wedstrijd niet. Tijdens de marathon van 2011 nam ik drie keer een gelletje met een half bekertje water. In de loop der tijd doe je ervaring op met het lopen van een marathon. Je kunt ook maar eens in de zoveel tijd een lopen. Want in wezen is de marathon toch slecht voor je lichaam.

Mijn eerste marathon was in 1985, toen ik 39 was, in Amsterdam. Toen heb ik er vijf op rij gelopen, allemaal in Amsterdam. De zesde was tijdens het NK in 2011 ook in Amsterdam. Dan train ik een half jaar van tevoren met langere duurlopen. Als ik 70 ben, dus over twee jaar, wil ik nog een keer meedoen aan het NK marathon.”

Tenslotte: Vissers komen van de waterkant. “Mijn familie”, zegt Dirk, “komt van Marken. Mijn vader heeft nog gevist. Als derde zoon – de eerste twee werden vernoemd naar de grootvaders – ben ik vernoemd naar een oudoom die op zee is verdronken. Heel wat vissers zijn in de loop der tijden zo om het leven gekomen.”

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


columns: Follow the leader
   (09-04-2014)

door Gertien Smits en Janine Schuurman
Jasper en de 1:15-groep

Zaterdag 5 april, ik kijk op uit mijn boek als ik op een bankje zit terwijl de kinderen spelen in het Meerpark. Op de hoek bij het bruggetje zitten twee mensen op hun hurken, spuitbus in de aanslag. Wat doen ze? Ik loop er naartoe. Witte spuitverf en een mal, Bas spuit pijlen op het pad. Morgen moet het er weer staan!

Dit jaar helaas geen Nescioclinic, op eigen kracht doen we het. Geen anekdotes over winegums en hamstrings die scheuren tijdens de laatste training. Startschot om 10 uur, dus al voor achten op om op tijd te eten. Op de baan is het druk, drukker dan andere jaren, een grote club voor de 15km. Een grote zwarte boog siert de start, en naast die boog hangen ballonnetjes, met cijfers erop. Dat is onze tactiek dit jaar: niet geweldig voorbereid, geen goed idee van de tijd die we willen of kunnen, lopen we mee met één van de pacers. 5 ballonnetjes, 5 tijden, vier mannen met gele hesjes. Waar is 1:15? Vlak voor het startschot hupst Jasper van de zijkant de baan op, en neemt meteen een forse sprint. Het is zo druk dat we nauwelijks bij hem kunnen komen, en ook op het Middenmeerpad is het erg zoeken naar een plekje voor je eigen pas. Maar je hoeft je in ieder geval niet druk te maken of je te snel start, of juist achterop raakt: Follow the leader. Al gauw blijkt dat het een clubje is van een man of 8 en vrouw of 5, die voorlopig allemaal goed dit tempo lijken te hebben. Om de 5 minuten roept Jasper dat we weer een kilometer gelopen hebben, hij geeft bemoedigende aanwijzingen omhoog, en feliciteert ons met de gratis seconden als we omlaag lopen. ’t Is fijn, zo’n cluppie, we kletsen wat, we hollen rustig door, het regent maar ach, de temperatuur is fantastisch en het haalt de smog uit de lucht, we worden ingehaald, we hollen iemand voorbij (“haak maar aan!”), en voor je het weet zijn we de brug weer over en rollen we de dijk af. Mag je weg bij een pacer, is dat ondankbaar? In je eentje is het een stuk zwaarder, maar het gaat. Science Park (niet de mooiste routeverandering), viaduct, terug het Middenmeerpad op. Bekend terrein, iemand roept door een microfoon dat met een beetje doorrennen 1:13 er nog inzit, maar dat geldt niet voor ons, wij moeten nog een paar scherpe bochten, en daar heeft die zwarte boog plots een onverklaarbaar grote aantrekkingskracht.

Even voor de boeken: Jasper eindigde op 1:15:00.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Cystic Fibrosis-stichting bedankt Nesciolopers
   (09-04-2014)

door Anneke Nass

Net als vorig jaar heeft de Nescioloop aan alle voorinschrijvers, via inschrijven.nl, gevraagd of zij vrijwillig een bijdrage wilden geven voor een goed doel. Het goede doel van dit jaar was de Cystic Fibrosis stichting. Er is gul gegeven door de lopers van de Nescioloop!
Na de prijsuitreiking van de 15km wedstrijd is de cheque overhandigd aan een vertegenwoordiger van de Cystic Fibrosis Stichting. Deze nam de cheque dankbaar in ontvangst. "We zijn enorm blij met dit mooie bedrag dat is opgehaald tijdens de Nescioloop 2014. We kunnen het goed gebruiken voor onderzoek dat letterlijk van levensbelang is. We zijn dicht bij de oplossing voor deze ongeneeslijke ziekte en dit bedrag maakt het mogelijk dat we weer dichterbij kunnen komen. Alle lopers en de mensen van AV'23, bedankt voor jullie gulle bijdrage!"

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)

toon pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - [Volgende >>]

 

amsterdam-marathon
atletiekunie
topsport amsterdam

op de agenda:

agenda algemeen: 2 mei: 14e Surprise Run
   (23-07-2013)

Wij nodigen jullie uit voor de Surprise Run op vrijdagavond 2 mei a.s. We verzamelen voor de Openbare Bibliotheek (OBA) aan de Oosterdokskade 143 (tussen NEMO en het Centraal Station). Hier is ook een bewaakte ondergrondse fietsenstalling. Het stallen van een fiets is gratis. De Surprise Run is een training voor leden maar vooral ook voor niet-leden van AV’23. Dus kom vooral met vrienden/vriendinnen, kennissen, collega’s en familie! Het programma start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. De maximale afstand die we lopen ligt rond de 10km. We lopen parcourtjes. Dit maakt het mogelijk om bij vermoeidheid een pauze te nemen.
Verder willen wij jullie verzoeken voor extra veiligheid lichtgevende hesjes te dragen.
Als je komt , dat is voor ons handig voor de planning!

(Terug naar boven)


agenda algemeen: 12 t/m 15 mei: hardloopavond4daagse
   (04-04-2013)

in en rond het Diemerpark. Elke avond een ander parcours van 10km, start steeds om 20.00 uur vanaf de kantine van voetbalclub AFC IJburg. Zie hardloopavond4daagse.nl.

(Terug naar boven)


agenda algemeen: 4 / 6 juli: Run to the Start Dam tot Dam
   (03-04-2013)

Op vrijdagavond 4 juli om 18.30 uur start de cursus ter voorbereiding op de 4 EM-loop van de Dam tot Damloop van 20 en 21 september, en op zondagochtend 6 juli om 10.30 uur die voor de 10 EM-loop. Meer info hier, inschrijven via runtothestart.nl.

(Terug naar boven)

NB.: Kijk voor de jeugd-agenda en andere aankondigingen voor de junioren en pupillen bij jeugd-agenda.

AV 1923

atletiekgetwitter:

AV 1923
Loginnaam:
Wachtwoord:
Wachtwoord onthouden?
Wijzig wachtwoord
Nieuw wachtwoord aanvragen

wachtwoord wijzigen
AV 1923
Heeft u een nieuws- of ander artikel voor de website? Stuur het per email naar de - bij voorkeur met foto!
locatie
lid worden / opzeggen
randstad

andere berichten:

17-04-2014

Tobias van Belle 2e tijdens ABN-AMRO kidsrun in Rotterdam op de 2.5 km

AV’23 er Tobias van Belle, uit jongens A2, is afgelopen zaterdag tijdens de ABN-AMRO kidsrun in Rotterdam 2e geworden op  2,5 km. In totaal startten in zijn categorie 1000 jongens en meisjes. Tobias was ingedeeld in de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jarigen en liep de 2,5 kilometer in 8 min. 43s.

lees het artikel

14-04-2014

Inschrijven 2de wedstrijd pupillencompetitie

De competitie is op de eerste plaats natuurlijk geweldig leuk, voor de deelnemers, maar ook voor de trainers. Aangezien we er al een tijdje naar toe werken wordt er van jullie allemaal verwacht dat jullie meedoen aan de competitie. Er zijn daarom ook geen trainingen op competitiedagen.
 
De competitiedata zijn: (zet ze in de agenda!)
- 12-04-2014 (bij AKU Uithoorn)
- 17-05-2014 (bij AV '23)
- 14-06-2014

Inschrijven voor de tweede competitiewedstrijd van 17-05-2014 kan nu via dit formulier!

Bij vragen: of spreek je trainer aan op de baan.

Meer info over de competitie.

lees het artikel

10-04-2014

Dirk Visser (Hardloopclub Amsterdam): “2011 was mijn topjaar”


lees het artikel

09-04-2014

Follow the leader

lees het artikel

07-04-2014

Trainen voor de Dam tot Damloop


lees het artikel

05-04-2014

Uitslagen Spieren voor spieren city run Hilversum


lees het artikel

03-04-2014

Maas- en Peelliniepad, dag 3

lees het artikel

02-04-2014

Maas- en Peelliniepad, dag 2

lees het artikel

02-04-2014

Foto's en video's trainingspakkenwedstrijd


De eerste wedstrijd van het seizoen is vastgelegd door Sportunzipped. Bekijk de foto's en video's op onze AV '23 clubpagina.

lees het artikel

01-04-2014

Maas- en Peelliniepad, dag 1

lees het artikel

AV 1923