trainingen

nieuws

nieuws algemeen: NJK 2015 - vijfmaal vierde
   (29-06-2015)

door Theo Danes

Het NK voor junioren in Breda was dit jaar medailleloos, maar zeker niet glansloos. Vijfmaal was een atleet van AV'23 de beste van de rest. B-juniore Iris de Ruiter nam twee vierde plaatsen voor haar rekening. Haar kogel vloog naar 13,76m, een afstand die ze nog nooit overbrugde. Even later landde de discus voor het eerst dit seizoen over de 40 meter: 40,60m, een prestatie waar je gek genoeg bij de A-meisjes kampioene mee werd. Met twee knappe races in 11,14s bij flinke tegenwind verzekerde Elvis Afrifa zich van een startbewjis voor de finale van het koningsnummer: de 100 meter jongens A. Daarin kwam hij net tekort voor het podium, maar met 11,10s snoepte hij wel een honderdste van het clubrecord van Alain van Tholl af. De vierde vierde positie vierde Mees Ritmeijer met een nieuw persoonlijk record op het kogelslingeren: 44,88m. Tot slot waagde C-junior Tsega Kifle zijn kansen op de 2000 meter steeple. Hij startte iets te snel om de strijd om het podium vol te houden, maar met 6:59,75 pakte hij wel het dierbare clubrecord af van Joost Cosman. 

Een grote pluim verdient ook Janke Strijp. In maart viel ze tijdens een hordetraining zo hard op haar knie dat het seizoen al bijna voorbij bleek, maar door veel geduldig en verstandig trainen stond ze toch weer mooi in de finale van de 100 meter horde. In de serie was de start sterk en de race nog wat onwennig, in de finale precies andersom. Met 15,04s werd ze zesde dit kampioenschap. De finale was ook een mooie beloning voor Levi Engels. Op de 1500 meter van zondag gaf hij alles en 4:09,87s betekende drie seconde sneller dan ooit. Een dag later voelde hij deze race nog in de benen: 11e in 4:15,97s. Een plaats bij de laatste 8 was er ook voor Naseya Weinchard, die het hinkstapclubrecord tot op 1 centimeter naderde: 10,40m. Voor Daphne Willems bleek de finale net te hoog gegrepen, maar haar discusworp van 34,53m stemde vrolijk. C-junior Levi Hazes liep uitstekende tijden op de honderd die hem zelfs bijna verder dan de halve finale brachten: 11,75s en 11,66s. Ook Elvis miste de finale op een haar op de 200 meter: 22,53 was 2 honderdste te langzaaam voor zijn tweede finale-optreden. Sylvester Tanoh liep de series vanuit baan 1 ook naar een sterke 22,99s. Van Julian Record was de eerste versprong van 6,09m het mooist al noteerde hij ook een pr op de 400 meter: 56,18s. Voor Stein Glastra eindigde zijn eerste NK-avontuur in de series, maar zijn 2:04,70s smaakte zeker naar meer. Tot slot waren er natuurlijk teleurstellingen en een paar harde maar waardevolle lessen, zoals dat hoort op een kampioenschap. Met maar liefst negentien deelnemers was AV'23 uitstekend vertegenwoordigd. 

Alle uitslagen

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


bestuursberichten: Uit de bestuurskamer, 22 juni 2015
   (22-06-2015)

door Hans Hofstede, voorzitter AV'23

23 X sportdag bij op onze baan
Aanstaande donderdag is het de laatste keer van dit jaar, dat er bij ons op de baan een sportdag wordt georganiseerd. Deze keer is het Wellantcollege aan de beurt. De afgelopen maanden hebben 23 middelbare en basisscholen onze baan uitgekozen om daar hun jaarlijkse sportdag te vieren. Elke keer weer een vrolijk gebeuren met uitgelaten kinderen en enthousiaste ouders en leerkrachten. Wij bieden ondersteuning met het openstellen van de kleedkamers en in een aantal gevallen de kantine. De kleedkamers worden voornamelijk gebruikt voor het omkleden en om naar de wc te gaan. Alle spullen liggen buiten in het zicht. Dat wordt toch een stuk veiliger gevonden. De kantine is op verzoek open en bemenst. We bieden dan koffie en thee voor de begeleiders en limonade of waterijsjes voor de kinderen. De mannen van het stadsdeel zorgen voor de baan, het atletiekmateriaal, het openen en sluiten van de kleedkamers en het schoonhouden van het terrein. Dat gaat allemaal perfect. Met dank aan de stille zwoegers van het stadsdeel.

Nieuwe spelregels kantinegebruik buiten de normale openingstijden
De mogelijkheden voor het gebruik van onze kantine zijn een stuk verbeterd sinds de akoestische panelen zijn aangebracht. De ruimte is nu beter te gebruiken voor etentjes, vergaderingen, cursussen en andere verenigingsactiviteiten.
Dat is ook precies wat het bestuur graag wil: intensiever gebruik van de kantine ook buiten de normale openingstijden. Dat is goed voor de sociale cohesie binnen de vereniging en gezond voor de exploitatie-resultaten. Wel zijn er dan goede spelregels met betrekking tot het gebruik nodig. Vorige week zijn die nieuwe spelregels door het bestuur vastgesteld. In feite is er niet zoveel nieuw aan die spelregels, behalve dat bijzonder gebruik van de kantine alleen kan na aanmelding bij en goedkeuring door de kantinebeheerder: Jeffrey So (). Jeffrey toetst de aanvraag aan de regels en stelt de vergoeding vast. De belangrijkste toetsvraag is of het gebruik verenigings- en/of sportgerelateerd is. Vergaderingen van Verenigingen van Eigenaren of particuliere verjaardagsfeestjes kunnen dus niet. Dit hebben wij niet zelf bedacht, maar is het gevolg van het nieuwe huurcontract met de gemeente en de al langer bestaande fiscale regelgeving t.a.v. BTW-plichtige ondernemingen. Daarnaast is afgesproken, dat de gebruikers zelf kunnen zorgen voor de catering, maar dat alle drank wordt afgenomen van de kantine. Het is dan ook verplicht om een AV’23-vrijwilliger achter de bar te hebben. Ook dat kan geregeld worden door Jeffrey.

Dat was schrikken
Een paar maanden geleden kreeg ik de energierekeningen voor ons clubhuis over het jaar 2014 voor het eerst onder ogen. De rekeningen werden doorgestuurd door het stadsdeel, die tot 1 maart 2014 onze energiekosten betaalde. Volgens ons nieuwe huurcontract worden we geacht voortaan onze eigen energiekosten te betalen. Dat is natuurlijk helemaal niet zo gek. Iedereen betaalt zijn eigen stroom en gas. Maar dan moet het wel om acceptabele bedragen gaan. En dat is nu juist het probleem. De bedragen op de jaarrekening van 2014 zijn absurd hoog. Dat ligt niet aan de meters of aan het stadsdeel, maar aan ons verbruik, of zeg maar: verspilling. Aan gas verstoken we 3200 euro per jaar, aan elektra verbruiken we voor ongeveer hetzelfde bedrag (exclusief baanverlichting). Beide bedragen moeten fors omlaag. Om te beginnen worden in stapjes alle oude vries- en koelkasten vervangen door zuinige en moderne modellen. De verwarming en warmwatervoorziening worden nagelopen op bezuinigingsmogelijkheden: isolatie van leidingen, lagere keteltemperatuur, betere afstelling thermostaat en goed onderhoud van ketel en boiler. Ook vermoed ik dat te vaak en te veel lampen ‘s nachts blijven branden. ​We gaan dat monitoren met behulp van een “wattcher”, die we van de gemeente een maand kunnen lenen. Ook wordt er door de gemeente een energiescan uitgevoerd, inclusief aanbevelingen om het energieverbruik te beperken.
Ik ben zo blij dat de gemeente/stadsdeel ons niet alleen laat tobben, maar alle mogelijke advies en bijstand wil leveren.

Coopertest
De Coopertest. Alleen het woord roept al nostalgische gevoelens bij me op. In de jaren tachtig en negentig deed ik wekelijks mee aan de sportinstuif (ja zo heette het echt) in de Wethouder Verheij-sporthal op het terrein van de voormalige oostelijke gasfabriek. Deze sporthal zat in een oude gascilinder en had boven een omloop waar je (ik) in twaalf minuten 18 a 19 rondjes kon lopen. Hier werd zo’n één keer per kwartaal de Coopertest afgenomen. Een prachtige test, want naarmate je ouder werd, verbeterde je conditie vanzelf zonder dat je harder hoefde te lopen. Een kwestie van bijhouden.
Tot mijn vreugde zag ik dat deze test nog steeds bestaat en zelfs gepromoveerd is tot onderdeel van het Amsterdams Baan Circuit, een informeel sportief gebeuren op de vrijdagavond, waarbij telkens een andere atletiekvereniging gastheer is. Dit is een nieuw middel om de atletiek in de breedte te promoten. Het ABC is door de gemeente samen met de atletiekverenigingen ontwikkeld in het kader van de aanloop naar het EK2016.
Aanstaande vrijdag 3 juli zijn wij gastheer.
Het ABC en dus ook de Coopertest staat open voor alle Amsterdammers (en Diemenaren). Je hoeft dus geen lid te zijn van een vereniging. Bovendien kun je vrijdag ook nog gebruik maken van een gratis hardloopclinic van Dirk Beelen, onze meest ervaren hardlooptrainer. Deze clinic wordt een uurtje voorafgaand aan de Coopertest gegeven, zodat je lekker warm aan de test kunt beginnen en niet bang hoeft te zijn voor blessures.
Na afloop van de test krijg je de uitslag te horen. Een soort graadmeter voor je conditie. Die kan uiteenlopen van “zeer slecht” tot “zeer goed”, en is afhankelijk van je leeftijd en sekse. Het verschil tussen “zeer slecht” en “zeer goed” is ongeveer 1200 meter (drie rondjes op de baan). De meeste AV’23-lopers weten wel hoeveel rondjes ze nu binnen 12 minuten kunnen lopen. Het is natuurlijk de bedoeling dat deze test elk kwartaal herhaald wordt en dat je ondertussen probeert je conditie te verbeteren. Wellicht een idee om dat als vereniging zelf elk kwartaal te organiseren.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Jongens D maken het ontzettend spannend
   (22-06-2015)

door Joost Cosman (foto's: Sjoerd de Roos)

Afgelopen zaterdag was de derde competitiewedstrijd voor junioren C & D bij ons op de baan.
De meisjes D hebben het afgelopen jaar goed gedaan. Echter een finaleplaats, een plaats bij de beste 12 teams in Nederland (van de 180), was nog niet binnen bereik. Voor de jongens was dit wel het geval. De eerste twee wedstrijden zaten zij steeds bij de beste tien teams. Dat kon dus niet meer misgaan..

Maar het eerste onderdeel: de estafette, ging mis. Ook in de herkansing lukte het niet om het stokje aan de overkant te krijgen. Frustraties, verdriet, gelatenheid bij de jongens maar ook troost van het team voor de estafettelopers die er flink doorheen zaten. Het zou een bijna onmogelijke prestatie worden om alsnog de finale te halen. Maar de puntenkanonnen van AV’23 lieten zich niet uit het veld slaan: Job sprong 4.86 meter ver en bij Diede landde de kogel pas na 8.64 meter. Het hordelopen werd overtuigend gewonnen door Job met bijna een seconde voorsprong op de nummer twee. Luka zorgde met een PR eveneens voor punten van het team. Bij het hoogspringen kwam Diede,onder luide aanmoedigingen, hoger dan ooit: anderhalve meter! Ondertussen combineerde Bram het hoogspringen met het discuswerpen. Met een prachtige worp van 22.45 meter haalde hij bij het werponderdeel veel punten binnen. Op de 1000 meter waren traditiegetrouw Daan, Tobias en Julian de snelste van AV23. Maar ook Samuel lijkt zich bij dit peloton te gaan voegen. Diede won wederom het speerwerpen met een afstand van ruim 36 meter. Maar ook Ruben, Daan en Anil maken allen ook een interessante ontwikkeling mee. Na de zomervakantie ben ik benieuwd hoe ver de speren gaan vliegen. Tot slot mochten de jongens nog sprinten. Noa en Job liepen beide onder de 11, wat supersnel is. En Boris maakte zijn belofte waar door 11.15 te lopen. Individueel allemaal mooie prestaties.

Maar wat was de teamprestaties nu waard? Was het voldoende om bij de beste 12 teams te eindigen? De uitslagen uit de rest van het land kwamen zaterdagavond één voor één online. Het leek de goede kant op te gaan. En het is bevestigt: AV’23 gaat als tiende naar de finale! Een bijzondere teamprestatie, waarbij de jongens hebben laten zien dat ze onder druk kunnen presteren. Dus op naar de finale! En daar als underdog een bekertje mee naar huis nemen.

» Reageer (Reacties: 1)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Doe mee met de ABC 3 juli bij AV '23!
   (22-06-2015)

door Sylvester Tanoh

Volgende week vrijdag op drie juli van 18:15 tot 22:30 vindt de derde wedstrijd van het Amsterdams Baan Circuit plaats op onze eigen baan!

Van 20:30 tot 22:30 mogen de A/B-junioren, senioren en masters strijden tegen andere atleten en is er keuze uit de onderdelen: 100m, 200m, 800m, discuswerpen, kogelstoten, hoogspringen en is er een speedmeerkamp met de onderdelen: 100m, kogelstoten en hoogspringen. De C-junioren mogen bij deze wedstrijd meedoen bij de B-junioren.

Van 18:15 tot 20:15 is er voor de A1-pupillen een meerkamp met de onderdelen: 60m, een duurloopje, 60m horde, vortex-werpen en verspringen, en voor de A2-pupillen bestaat de meerkamp uit: een duurloopje, kogelstoten, vortex-werpen, hoogspringen en verspringen. De overige pupillen zijn niet vergeten, want voor de B/C/mini-pupillen is er rondom de baan van 18:00 tot 19:30 een extra evenement, waardoor ook zij lekker veel kunnen bewegen met andere atleten.

Via atletiek.nu kan er al worden ingeschreven voor deze wedstrijd tot en met volgende week, dinsdag 30 juni. Voor AV’23 atleten zijn de onderdelen gratis en hoeven de B/C/mini-pupillen zich niet in te schrijven voor de extra activiteiten.

Voor alle lopers (ook zonder AU-licentie) zal er een coopertest worden georganiseerd. Voorafgaand aan deze loop zal Dirk Beelen (looptrainer van AV'23) gratis een korte introductie en clinic geven. Deze clinic zal om 20:15 van start gaan, de coopertest is om 21:20. Inschrijven voor de coopertest kan via amsterdamatletiek.nl/coopertest.

De zomervakantie nadert en dus is ook deze wedstrijd een seizoen afsluiting. Doe mee en schrijf je dus snel in voor deze wedstrijd, dat gezelligheid belooft met veel muziek, strijdende atleten, eten, Adam, de mascotte van het EK 2016 en zet hier je beste prestatie van het seizoen neer! Alle AV’23 leden zijn welkom om de zomer feestelijk in te luiden onder het genot van een hapje, een koud drankje en prachtig atletiek.

» Reageer (Reacties: 5)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Uitslagen CD competitie 20-6
   (22-06-2015)

door Anna Goede

Afgelopen weekend was de CD junioren competitie op onze baan, wij deden met maar liefst 10 teams mee. In alle categorieën waren we sterk, de jongens en meisjes C werden beide eerste in de poule, de jongens D werden tweede in de poule en de meisjes D derde. Voor plaatsing in de landelijke finale geldt dat de beste tien teams (landelijk gezien) zich plaatsen. Dit betekent dat de jongens junioren D, die landelijk tiende staan, zich hebben geplaatst voor de finale.

Alle uitslagen staan hier. De stand in het eindklassement staat hier.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Ook jongens A naar finale
   (21-06-2015)

door Theo Danes
Na de tweede competitiewedstrijd in Hoorn blijken ook de jongens A zich eenvoudig geplaatst te hebben voor de finale in september. Ze bezetten landelijk de vijfde plaats. Vandaag kroop sprintkanon Elvis Afrifa nog dichter tegen het clubrecord van Alain van Tholl aan op de 100 meter. Met 11,12s zal hij nog één honderdste sneller moeten. Nick wurmde zich met de polsstok galant over 3,60m en Johnny van Schooneveld sprong hinkstapgewijs weer eens over de 13 meter (13,05m), ondanks een afzet op lichtjaren voor de balk. Eerder liep hij al een klasse 800 meter in 2:03,69s. Met een licht geblesseerde enkel wist Mees Ritmeijer zijn 6-kilokogel naar 10,91m te stoten. Floris Aarts bleef daar slechts 4 centimeter van verwijderd. De 3000 meter van Wouter Grolman in 10:08 was sterk en Levi Engels snelde op de 1500 na een boemelrace toch nog naar 4:19,74s. Op de 400 meter scoorde Niels Poelwijk een mooi persoonlijk record in 57,64, al bracht Bram van der Jagt natuurlijk de punten binnen met 52,68s. Voor Tim van der Heide was het fijn voor het zelfvertrouwen dat hij een huizenhoge sprong over 1,90m noteerde.

Alle uitslagen AV'23 jongens in Hoorn
Landelijke stand

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)

toon pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - [Volgende >>]

 

lid worden / opzeggen
amsterdam-marathon
atletiekunie
topsport amsterdam
download hier de AV23-app!

de agenda:

agenda algemeen: Geen trainingen in de vakantie
   (25-06-2015)

Vrijdag 3 juli is de seizoen afsluiting met de ABC wedstrijd. Daarna is het vakantie en zijn er voor de pupillen en junioren geen trainingen van 3 juli tot 16 augustus.

(Terug naar boven)


agenda algemeen: 7 augustus: 29e Surprise Run
   (24-06-2015)

Wij nodigen jullie uit voor de Surprise Run op vrijdagavond 7 augustus a.s. We verzamelen voor de Openbare Bibliotheek (OBA) aan de Oosterdokskade 143 (tussen NEMO en het Centraal Station). Hier is ook een bewaakte ondergrondse fietsenstalling. Het stallen van een fiets is gratis. De Surprise Run is een training voor leden maar vooral ook voor niet-leden van AV’23. Dus kom vooral met vrienden/vriendinnen, kennissen, collega’s en familie! Het programma start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. De maximale afstand die we lopen ligt rond de 10km. We lopen parcourtjes. Dit maakt het mogelijk om bij vermoeidheid een pauze te nemen.

Verder willen wij jullie verzoeken voor extra veiligheid lichtgevende hesjes te dragen.
Als je komt mail ons dit even, dat is voor ons handig voor de planning!

(Terug naar boven)

AV 1923

andere berichten:

22-06-2015

Uit de bestuurskamer, 22 juni 2015

lees het artikel

15-06-2015

13/14 juni: NK Masters Zierikzee

lees het artikel

15-06-2015

7 juni: Meander halve marathon

lees het artikel

07-06-2015

Uitslagen Pupillencompetitie 06-06-2015, 2e voorronde

lees het artikel

31-05-2015

Uit de bestuurskamer, 31 mei 2015

lees het artikel

04-05-2015

2015 BOSTON MARATHON

lees het artikel

21-04-2015

Trainingen in de meivakantie

lees het artikel

21-04-2015

Uit de bestuurskamer, 20 april 2015

lees het artikel

09-03-2015

Louis Vinkloop, Amsterdam Noord, 16 maart 2015

lees het artikel

09-03-2015

CPC Loop, Den Haag, 9 maart 2015

lees het artikel

09-03-2015

Parkloop, Heiloo, 9 maart 2015

lees het artikel

24-02-2015

Sjaak Hoogstraaten over zijn NKi1500m

lees het artikel

AV 1923
Heeft u een artikel voor de website? Stuur het per email naar de webadmin: - bij voorkeur met foto!