trainingen

nieuws

jeugdnieuws: Achtste Oosterparkloop succes voor AV23 atleten
   (02-10-2015)

door Monique Admiraal

Bij de opening van het Oosterpark werd een Oosterparkloop georganiseerd met een indeling in verschillende categorieën voor kinderen en volwassenen, waarbij prachtige grote bekers te winnen waren. De AV'23-atleten van de jongens en meisjes C en de mini's vielen in de prijzen. Van links naar rechts Kaitlyn, Robin, Doris, Nehisa en Joris Mantel. Niet op de foto, maar ook met een beker naar huis ging Jade.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


jeugdnieuws: Andere trainingstijden en -dagen jeugd vanaf 12 oktober
   (29-09-2015)

door Mathilde Bakker, voorzitter jeugdbestuur
In oktober, na de clubkampioenschappen, gaan traditiegetrouw alle kinderen naar een hogere groep. Met deze wisseling van groepen veranderen de trainingstijden ook altijd een beetje. Dit jaar verandert er alleen meer dan de afgelopen jaren. Sommige groepen gaan op andere dagen trainen. De nieuwe trainingstijden en de hoofdtrainer van iedere groep zijn nu bekend.

Er zijn twee belangrijke redenen voor de veranderingen in het trainingsschema. Ten eerste: er zijn heel veel kinderen. Dit betekent grote groepen en drukte op de baan. Deze drukte proberen we te spreiden.
Ten tweede: er zijn weinig trainers. Dit betekent dat er simpelweg niet genoeg trainers zijn om voor alle groepen te staan. Door met de trainers beter af te stemmen wanneer zij beschikbaar zijn, staat er nu in ieder geval een ervaren hoofdtrainer voor iedere groep.

Omdat het voor sommige ouders moeilijk is om het nieuwe schema in hun weekplanning in te passen hebben we de dag dat de veranderingen worden doorgevoerd dit jaar later gepland. De trainingstijden zullen op maandag 12 oktober veranderen. In de herfstvakantie gaan de trainingen door.

Als je naar aanleiding van dit bericht vragen hebt, kun je contact opnemen met het jeugdbestuur via onze secretaris Giel (jeugd@av23.nl). 

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: NEK 2015: winst en CR voor Jongens A
   (26-09-2015)

door Theo Danes

Vandaag hebben de jongens A op de nationale estafettekampioenschappen in Amstelveen de winst gegrepen op de 4 x 100 meter. Elvis Afrifa, Ezra Amokwandoh, C-junior Levi Hazes en Sylvester Tanoh liepen in die volgorde 43,10 in de series, net zo snel als Sylvester met Rutger Bien, Alain van Tholl en Gijs Arnold twee jaar geleden deed. Maar in de finale volgde een geweldige 42,91s, sneller dus dan het oude clubrecord. Mooi detail: drie van de vier jongemannen op de wonderschone foto hebben ouders met Ghanese wortels (al weet ik niet precies welke drie). Het combiteam van de meisjes A met Naseya Weinchard, bij AV'23 trainende atlete van Feniks Hanna Knotnerus, Justine Zwier en Ismay van der Klei werden derde in 51,07s. De jongens B liepen in gelegenheidsformatie Rinner Zeinstra, Stein Glastra, Bram van der Jagt en Julian Record naar een mooie 46,30s, goed voor plaats zes. Een paar uur later liepen Rinner en Stein opnieuw, dit keer op de 4 x 400m. Samen met Tsega Kifle en Niels Poelwijk kwamen ze tot 3:48,51s. Nick van der Heide was met twee toppupillenteams present en openbaarde een geniale manier om alles te onthouden over de estafette dat je moet weten als loper. De jongens werden op de 4 x 60m negende in 35,46 en de meiden 20e in 37,46. 

Alle uitslagen NEK zaterdag
Foto: Boy Hazes

» Reageer (Reacties: 1)

(Terug naar boven)


bestuursberichten: Uit de bestuurskamer, 24 september 2015
   (24-09-2015)

door Hans Hofstede, voorzitter AV'23

Klussen voor AV’23
Tijdens de laatste Nescio-loop markeerde deze bouwhelm een gat in het pad langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Geen overbodige luxe.
Hier had onze huisvestingscommissie niets mee te maken, hoewel het anders lijkt.
Het zal weinigen opgevallen zijn, maar inmiddels is er nogal wat werk verzet door onze vrijwilligers voor onderhoud en beheer van het clubhuis. De akoestiek van de kantine is stukken beter sinds boven het grote raam akoestische panelen hangen. Kijk maar eens omhoog en bewonder die grote rode Heraklith-panelen. Boven het toegangsportaal is een zolderkast gemaakt, de trap is geschuurd en twee maal in de lak gezet, de wanden van de gang en het trappenhuis zijn geschilderd en er wordt op dit moment gewerkt aan een nieuw keukenblok in de bijkeuken. In voorbereiding zijn het vervangen van de oude TL-buizen door LED-verlichting en het installeren van bewegingssensoren in toiletten en fitnessruimten. De cv-leidingen in de fitnessruimten gaan geïsoleerd worden en er komt een slimme thermostaat. Uiteindelijk is ons streven om binnen het jaar het energiegebruik te halveren. En dat gaat zeker lukken. Het is werkelijk verbijsterend te ontdekken hoeveel kennis, talent en ervaring op technisch gebied aanwezig is binnen onze vereniging. Gewoon de juiste man/vrouw vinden voor een bepaalde klus en het loopt als vanzelf.

AV’23-plus
Voor mij is dat echt Terra Incognita, maar waarschijnlijk verschil ik daarin nauwelijks van de meeste leden van AV’23. Naast alle trainingen die we als vereniging bij ons op de baan organiseren, en dat zijn er nogal wat, hebben onze leden ook nog toegang tot trainingen die we samen met de vier andere Amsterdamse atletiekverenigingen organiseren. We doen dat onder de vlag van de Stichting Amsterdam Atletiek (of is het Stichting Atletiek Amsterdam?). Dat zijn allemaal trainingen voor toppers, toppers in de dop of getalenteerde junioren. De SAA organiseert trainingen voor langeafstandlopers, middellange afstandlopers en polsstokhoogspringers. Deelnemers zijn over het algemeen senioren en masters. Daarnaast organiseert de stichting trainingen voor jong talent met als specialismen: meerkamp, verspringen en sprint-horden. Dit is echt voor getalenteerde junioren. Voor de liefhebbers: deze trainingen worden gegeven in het kader van het Regionaal Trainings Centrum Noord-Holland en gesubsidieerd door de provincie. Het RTC moet je zien als een soort filiaal van Papendal, maar dan zonder internaat.
Al deze trainingen zijn toegankelijk voor AV’23-ers, mits je daarvoor voorgedragen wordt door onze Technische Commissie en geaccepteerd wordt door de betreffende trainer. De looptrainingen zijn voor AV’23-leden gratis. Voor de andere trainingen wordt een eigen bijdrage gevraagd, variërend van €60,= tot €140,= per jaar (afhankelijk van leeftijd en specialisme). Geïnteresseerd geraakt? Meld je dan bij een lid van de Technische Commissie, Sander Stok, Ynze Strikwerda of Gerard Lijnzaad. Zij kunnen je vragen beantwoorden en je verder helpen. Mijn kennis is hiermee wel uitgeput.

Verenigingscoördinator
Het lukt echt niet meer. Het is onmogelijk om met vier vrijetijdsbestuurders een vereniging met bijna zevenhonderd leden te runnen zonder enige vorm van professionele ondersteuning. Tot overmaat van ramp heeft Jasper, onze penningmeester, aangekondigd per 1 januari te willen stoppen.
Gelukkig wordt het bestuur omringd door een flinke groep “supervrijwilligers” die ontzettend veel werk verrichten bij de organisatie van wedstrijden, het laten draaien van de kantine, het onderhoud van het clubhuis, het jeugdbestuur, het bijhouden van onze website en nog vele vele andere taken en klussen.
Maar uiteindelijk is het voortbestaan van de vereniging toch afhankelijk van een goed bestuur. En dat is nu niet gegarandeerd. Alleen als het bestuur ontlast wordt van een groot aantal administratieve en coördinerende taken, lukt het om met zo weinig bestuursleden de meest essentiële bestuurstaken te verrichten. Om dit te bereiken willen we voor halve dagen een professionele kracht in dienst nemen.
De belangrijkste taken van deze “verenigingscoördinator” worden: coördinatie van het vrijwilligerswerk, financiële administratie, verenigingssecretariaat en centraal informatiepunt voor alle leden en bezoekers. Deze man/vrouw krijgt als werkruimte de bestuurskamer en is in ieder geval op de club aanwezig als er trainingen worden gegeven en de kantine open is. We zien hem of haar als een centrale figuur binnen de vereniging, die voor alle leden een vraagbaak en hulp bij problemen kan zijn.
Ik ben er van overtuigd dat zo’n verenigingscoördinator uiteindelijk leidt tot meer kwaliteit en daarmee ook tot ledengroei. Ik zal proberen uit te leggen waarom ik dat denk:
Het bestuur komt nu niet of nauwelijks toe aan het structureel onderhouden van contacten met de leden of aspirantleden. Met een verenigingscoördinator verandert dat. Hij/zij is op de club aanwezig tijdens alle trainingen. Dat is handig voor iedereen die iets wil weten over hoe je lid kunt worden, wat dat kost en wanneer er getraind wordt. Hij/zij assisteert de penningmeester, waardoor het mogelijk wordt ook een kortlopend maar toch volwaardig lidmaatschap aan te bieden. Handig voor leden met blessureleed, kinderen met wispelturigheid, deelnemers aan de Nescioclinic en de dames van onze Flevoparkloopgroep. Hij/zij levert het bestuur secretariële ondersteuning: Dit beperkt zich niet tot het notuleren van de ALV, maar ik hoop ook dat hij/zij nog tijd heeft om het nu vrij belabberde contact met onze leden te verbeteren via een digitale nieuwsbrief, een prikbord, Facebook en andere nieuwe media waar ik nauwelijks weet van heb.
Tenslotte: zijn/haar belangrijkste taak wordt de coördinatie van het vrijwilligerswerk. Ik verwacht een toenemende betrokkenheid van de leden door een soepeler inzet als vrijwilliger en meer persoonlijk maatwerk. Het aanmelden als vrijwilliger wordt verder verfijnd. De registratie wordt professioneler, zowel van de aanmeldingen als van het verricht werk. Dankzij de coördinator zal er meer aandacht besteed kunnen worden aan de “beloning/waardering” van de vrijwilligers. Simpele dingen als een bedankje na afloop, meer aandacht voor het werk van de vrijwilligers op onze website en breed opgezette jaarlijkse verkiezingen van de tien vrijwilligers van het jaar.

Algemene ledenvergadering op dinsdag 27 oktober
Veruit het belangrijkste punt van de komende ledenvergadering wordt de vraag of we in 2016 een verenigingscoördinator in dienst zullen nemen. Wij (het bestuur) zien hierin een kans om het bestuur en beheer van de vereniging fors te verbeteren. Maar daartegenover staat een flinke contributieverhoging. Waarschijnlijk met gemiddeld €30,=, ingaande verenigingsjaar 2017. Alle reden dus om naar de ALV te komen en je stem te laten horen. Verder staan op de agenda de financiële tussenrapportage voor 2015, de besteding van de spaargelden en de begroting voor 2016.
Vorige ledenvergaderingen waren al aangekleed met lekkere hapjes van onze cateraar Hof&Burg en drankjes van het huis. Maar die kwamen pas na afloop op tafel. Deze keer wil ik voorstellen om de volgorde om te draaien en te beginnen met koffie en taart. Het bier en de balletjes bewaren we nog even voor na afloop van de vergadering. Tenminste wat mij betreft. Ik kan me anders wat minder goed concentreren.

» Reageer (Reacties: 1)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Sprookje?
   (24-09-2015)

door Irene van Wijk

Er was er eens een groepje Hagenese hardloopgekken. Ze deden hun ding, loopje hier, drafje daar, soms thuis en soms uit. En zo had het nog heel lang door kunnen gaan tot er opeens twee wakker gekust werden. Of dat door een kikker was, of een snelle prinses vertelt het verhaal niet. Een feit is dat ze ruw uit hun droom ontwaakten: “krég naw tietuh”. Altijd gedacht dat hun stad de beste was, in alles natuurlijk. En dan dringt ineens door dat ze toch iets niét hebben. Wat A’dam en R’dam, en zelfs Enschede (of all places) wel heeft. “Laup niet te zehkuh” zeiden ze nog, maar het was echt waar. Ze hadden het niet. Geen stadsmarathon. En zonder ben je geen stad, niet van betekenis in ieder geval.

Klaarwakker gingen ze dus aan de slag. En ze maakten er een sprookje van. Dit jaar voor de derde keer.

Het begon al heel vroeg, kankahvroeg mag je wel zeggen, met koeien en molens gehuld in witte nevels, langs de A4. Het eerste wonder was parkeren. Kon gewoon overal, waar je maar wilt, midden in de stad! Dit moest wel een droom zijn. En ja hoor, omkleden in een galerie, onder de schilderijen, dat kan niet waar zijn. Je kon er je sokken aan hangen of ze gewoon gaan bekijken. Mocht allemaal. De meeste lopers geloofden het niet en deden of die kunst er niet was. Maar ik heb een rondje gedaan. Mooi werk.

Het sprookje vervolgde bij de start, op het middenperk van een statige laan. Het is er zo deftig dat er geen muziek geluidsprekerd mag worden. Gelukkig mag een luid sprekende stalmeester wel.

We stonden er kennelijk wat al te ontspannen bij; geen gedrang of geduw, gewoon lekker met niet te veel en niet te weinig. Dus gaven ze het verhaal een spannende wending: bij de start … gingen we niet. De wethouder stond schietklaar maar de stalmeester gaf 10 minuten uitstel. Vanwege iets op het parcours. Een flink contingent gele politieridders op motoren ging op pad. Maar “iets” liet zich niet makkelijk verslaan. Nog 10 minuten, en nog en nog. Wie “iets” uit de weg heeft geruimd is geheim gebleven, maar opeens was het zo ver en werden we afgeschoten.

Daar begon de tocht door wonderland. We hoefden onderweg niets te verslaan behalve onszelf, want alle draken en andere bedreigingen werden in toom gehouden door een enorm leger aan oranje vrijwilligers. Hele trams werden gewoon stilgezet, met passagiers er nog in, tot we allemaal voorbij waren. Probeer dat maar eens in Amsterdam. Het oranje legioen beschermde ons tegen alle denkbare en ondenkbare gevaren: verdwalen in het donkere bos, verhongeren en zelfs tegen aanvallen van verkeersmonsters uit hele stille straatjes. Echt overal stonden de wachters, met toewijding en heel veel geduld.

Soms ging de fantasie iets te ver. Zo waren de bekers bij de eerste waterpost gevuld met virtueel water (het echte water moet wel verslonden zijn door een enorm watermonster). En bij de tweede post waren zelfs de bekers onzichtbaar. Drie hele kramen met daarop allerlei onzichtbare dranken en hapjes en, voor de niet gelovers onder ons, netjes verspreid over die kramen, een stuk of 12 bananen. Helaas was onze dorst echt en de lessers na 16 km dus heel welkom. Gelukkig was ik daarvoor al door zó’n nette straat gekomen, met zúlke nette kinderen, dat ik voor het eerst niet-officieel water heb aangepakt. Het smaakte heerlijk en ik mocht de beker gewoon op de grond gooien zei mijn jonge ridder.

Tot die 16 km was het inderdaad een stadsmarathon. Wel langs een paleis, het is tenslotte een sprookje, en over brede lanen met keurige huizen. Maar dan;10 kilometer stadsstrand! Echt waar, met rollende witgekopte golven, blote badnimfen, verraderlijke geultjes die een aanval op je droge sokken deden en honden met baasjes. Met onderweg nog een klein tripje door de haven langs stoere visjaagboten. Welke andere stad kan dat bieden?

En na het strand werd het eigenlijk alleen maar sprookjesachtiger. Na een aanloopje over een aantal duinen kwamen we uiteindelijk in de Konijnenlaan! Wat, zegt je dat niets? Die staat helemaal vol met kastelen, de ene nog imposanter dan de andere, omgeven door weelderige tuinen, achter sierlijke hekken. Daar moet het vol ridders, kasteelheren en gravinnen zitten, dat kan niet anders. Ik heb er maar één gezien, een prinses met sterren op haar jumper. Ze kwam aan op haar fiets en schepte bijna een loper omdat ze vlak voor hem afsloeg haar oprijlaan op. Alle andere edelen zaten binnen, zich niet bewust van de helden die hun straat doorkruisten. Maar dat gaf niets want wij hadden genoeg moois te zien. En te overdenken. Want het kan toch alleen in sprookjes dat zo’n deftige straat, de duurste straat van Wassenaar, genoemd is naar een ordinair beestje met een weinig chique fokreputatie.

Dat ik daarna nog een heks tegen kwam in het Haagse bos, met een blauw fluwelen punthoed, verbaasde me dus niets. Maar dat ik, al bijna zelf een heks met mijn prehistorische geboortejaar, de ene jonge blom na de andere passeerde weer wel. Natuurlijk, ik was aan het Daphne Schipperen: ontspannen lopen, elke keer als ik er aan dacht. Gouden tip, want het liep lekker, maar alleen een fee als Daphne wordt er sneller van, gewone stervelingen niet. Mijn sprookje eindigde dan ook niet in een droomtijd: over de 4 uur. Ik zou me bijna schamen. Gelukkig boden de verzamelde Polars, Garmins, IPhones en andere meegevoerde hulpstukken me uitstel van degeneratie: die verwezen de afstand naar het land der sprookjes. Niet 42,2 km maar zo’n 43,8. Dus waan ik me nog even een snel oudje. En dat mag deze keer want ik sta als veruit de oudste op plek 5 tussen 26 jonkvrouwen waar ik, op een na, de moeder van zou kunnen zijn. Kan niet waar zijn toch?

Het mooiste, en geen fantasie, is: het sprookje is voor iedereen. Elke fee, kabouter, reus of gelaarsde kat mag meedoen. Gewoon volgend jaar inschrijven voor de Den Haag marathon, de zondag na Prinsjesdag. Een halve mag ook, net zo leuk, alleen dan is de droom wat eerder afgelopen.

» Reageer (Reacties: 1)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Uitgangspunten bij de trainingen voor de jeugd
   (22-09-2015)

door Michiel Hatenboer

Infographic Jeugdvisie

Dit voorjaar is een nieuw opleidingsplan vastgesteld voor de jeugdtrainers. Ouders en andere belangstellenden die willen lezen wat de uitgangspunten zijn van de trainingen van de jeugd bij AV’23 kunnen die nu op deze website lezen in het stuk Jeugdtrainingen. Daar is ook de visie van de Atletiekunie beschreven op de ontwikkeling van jonge atleten waarop de training van pupillen en junioren bij onze vereniging is gebaseerd.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)

toon pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - [Volgende >>]

 

lid worden / opzeggen
amsterdam-marathon
atletiekunie
topsport amsterdam
download hier de AV23-app!

de agenda:

agenda algemeen: Grote Clubactie -- klik hier ↓
   (28-09-2015)

(Terug naar boven)


agenda algemeen: 4 oktober: Clubkampioenschappen
   (24-09-2015)

Alle categorieën doen dit jaar een meerkamp van vier onderdelen: een sprint, een middellange afstand, een springnummer en een werpnummer. De junioren B t/m de masters moeten zélf een spring- en werpnummer van hun voorkeur opgeven op het inschrijfformulier.
Hier is het definitieve tijdschema.
Inschrijven tot en met zaterdag 26 september via atletiek.nu.

(Terug naar boven)


agenda algemeen: 27 oktober: Algemene Ledenvergadering
   (24-09-2015)

 

(Terug naar boven)

AV 1923

andere berichten:

02-10-2015

Achtste Oosterparkloop succes voor AV23 atleten

lees het artikel

29-09-2015

Andere trainingstijden en -dagen jeugd vanaf 12 oktober

lees het artikel

24-09-2015

Uit de bestuurskamer, 24 september 2015

lees het artikel

22-09-2015

20/9: Dam-tot-Dam-loop 2015

lees het artikel

02-09-2015

Zilver en goud bij de Nationale C-spelen

lees het artikel

01-09-2015

Nieuwe bezetting jeugdbestuur

afscheid Rosa de Jong en Anna Goede

lees het artikel

30-08-2015

Een hele halve ronde

lees het artikel

21-08-2015

Uit de bestuurskamer, 20 augustus 2015

lees het artikel

13-08-2015

De appels zijn bijna rijp

lees het artikel

09-03-2015

Louis Vinkloop, Amsterdam Noord, 16 maart 2015

lees het artikel

09-03-2015

CPC Loop, Den Haag, 9 maart 2015

lees het artikel

09-03-2015

Parkloop, Heiloo, 9 maart 2015

lees het artikel

AV 1923
Heeft u een artikel voor de website? Stuur het per email naar de webadmin: - bij voorkeur met foto!