trainingen
 

nieuws

nieuws algemeen: Bericht van de Technische Commissie #1
   (03-05-2016)

door Ynze Strikwerda

In navolging van het bestuur zal ook de Technische Commissie eens in de zo veel tijd de vereniging op de hoogte stellen van lopende zaken, oproepen en behaalde doelen. De Technische Commissie is opgezet in 2013 met het doel het bestuur te verlichten van een aantal zaken. Zo houdt de Technische Commissie zich o.a. bezig met alle trainingen en trainers (vanaf de junioren B), de veiligheid op en rond de baan en het materiaal.

Nieuwe commissieleden
Sinds een aantal maanden hebben wij twee nieuwe leden/vertegenwoordigers in de technische commissie. Kirsten Vendrig vertegenwoordigt het bestuur en Ronald Groot, vader van drie kinderen op AV’23, het jeugdbestuur. Samen met Sander Stok (technische zaken), Gerard Lijnzaad (loopzaken) en Ynze Strikwerda (wedstrijdzaken) vormen wij nu een volwaardige commissie met vertegenwoordigers van alle disciplines.

Materiaalcommissie
Sinds maandag 25 april is de materiaalcommissie geïntegreerd in de technische commissie. Met vertegenwoordigers uit alle disciplines moeten wij de materialen kunnen aanschaffen waar behoefte aan is. Mis je nog iets of is er iets kapot? Meld dit dan bij je trainer of bij ons.

Opleidingen
Begin april hebben drie jeugdtrainers (Joshua Record, Mathilde Bakker en Titus Sendrowicz) hun examen afgelegd voor de Atletiekunie-opleiding Basis Baanatletiektrainer niveau 3. Met trots mogen wij vermelden dat zij alle drie geslaagd zijn, gefeliciteerd! Ook Ynze Strikwerda heeft een examen succesvol afgerond en mag zich sinds kort wedstrijdleider noemen.
Wil jij ook een opleiding volgen tot jurylid, wedstrijdofficial of trainer? Neem dan contact met ons op en dan helpen wij je op weg.

Veiligheid
Graag attenderen wij alle leden er nogmaals op dat er voor het gebruik van de atletiekbaan een aantal regels zijn opgesteld. Deze regels moeten er voor zorgen dat alle aanwezige groepen met zo min mogelijk overlast hun trainingen kunnen uitvoeren. Alle groepen dienen hierbij de veiligheid op de baan te garanderen. Ook voor het gebruik van de krachtruimte zijn een aantal regels opgesteld om veiligheid en bruikbaarheid te handhaven. Alle regels zijn te vinden op de website onder het kopje ‘Trainingen’.

Volgens ons jaarplan zullen we de communicatie van de technische commissie verbeteren. Het publiceren van dit soort berichten is een eerste stap. Voor vragen naar aanleiding van dit bericht en alle overige vragen kun je altijd een e-mail sturen naar . Je kunt een van ons natuurlijk ook gewoon voor of na onze eigen training op de baan aanspreken.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Leiden na Leiden
   (02-05-2016)

door Theo Danes


Als de eerste vier prestaties van de dag clubrecords zijn, dan weet je het wel: het wordt zo’n dag waarop vrijwel alles klopt. Iris de Ruiter opende de A-competitie van 2016 met een weergaloze 43,27m op het discuswerpen, een clubrecord bij de A-junioren én vrouwen. Vervolgens scherpte Janke Strijp haar eigen record op de 400 meter horde aan tot 1:03,89s. Bram van der Jagt verpletterde werkelijk het juniorenrecord op datzelfde onderdeel, bij zijn debuut nog wel. Het record van zeer gerespecteerde voormalig AV’23-trainer Marcel Korff, 58,46s, staat door toedoen van een ontketende Bram nu op 56,00s. Alleen de mooie hinkstapprestatie van Naseya Weinchard (10,72m) komt niet in de boeken, want de wind blies wat te hard in de rug (+2,6). 


Nog maar nauwelijks bekomen van al deze records barstte het sprintgeweld los. Elvis Afrifa won de 100 meter in een onbedaarlijk snelle 10,81s, opnieuw een clubrecord. In zijn kielzog liep Ezra Amokwandoh ook een prachtige persoonlijke toptijd: 11,49s. Later slechtte dit tweetal opnieuw barrières, al was de wind nu spelbreker voor de recorderkenning. Niettemin liep Ezra voor het eerst onder de 23: 22,91s (+2,7) en Elvis dook zelfs meedogenloos onder de 22: 21,70s! 


Tussendoor sprong indoortitelhouder Johnny van Schooneveld uit verkorte aanloop een p.r. op het hinkstapspringen: 13,63m, een onderdeel waarop Justine Zwier en Casper Meijer trouwens knap debuteerden met 10,28m en 11,15m. Dan was er nog een mooie clubrecordevenaring voor Ismay van der Klei, die de polsstok weer ziet zitten: 2,60m. Janke Strijp toonde haar opgevoerde benenwagen op de 100 meter in een geweldige 12,49s en Tara Yoro verraste vriend en vijand op de 800 meter. Haar versnelling op het 600-meterpunt verhoogde de wenkbrauwen op de baan in Leiden gemiddeld met 2 centimeter en Tara spurtte door naar de winst in 2:23,95s. Ook B-junior Stein Glastra pakte overtuigend de eerste plaats op dit onderdeel in een nieuw persoonlijk record: 2:02,45s.


Beslist niet ongenoemd mag blijven de 10,70 meter van B-juniore Racquelle Biezen met de 4-kilokogel, niet eens zo ver achter Iris (11,45m), die na haar oneindige discusworp ook al 1,60m hoog sprong. Racquelle verbeterde zich met de discus overigens ook al flink: 26,77m. Andere B-meiden Angelique Oyewole (28,36s/200m), Loeka Klok (2:55,43s/800m) en Rochan Comello (12:54,51s) zetten ook nieuwe p.r.'s neer voor de ploeg. Aan het einde van de dag lieten de 4x400-estafetteteams met 3:34,99s en 4:14,77s zien dat ze uit het juiste hout gesneden zijn en kon de balans opgemaakt worden: De meisjes staan landelijk vierde en de jongens leiden na Leiden zelfs de A-competitie, nog nooit vertoond!

Uitslagen jongens AV’23 - Competitiestand
Uitslagen meisjes AV’23 - Competitiestand

Formidabele foto's: Erik van Leeuwen zie: www.erki.nl om te bestellen.

» Reageer (Reacties: 3)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Bach opus 40
   (02-05-2016)

door Irene van Wijk

Wij houden van lopen. Liefst klassiek. Een pop-stukje van 10 of 15 is ook best leuk op z’n tijd hoor. Bijvoorbeeld een loopje in de buurt van ons vakantieadres, of de bedrijfsrun voor het goede doel. Niet gepland, maar spontaan; “O is het morgen? Leuk doen we”. Als tussenpretje.

Maar klassiek, dat is different cook. Daar moeten we serieus voor oefenen. Zeker drie maanden. Korter kán, maar dan moet je niet te veel verwachten van het resultaat. En dat doen we, nog steeds, iets verwachten van het resultaat. Liefst iets goeds. Dus repeteren wij, in verschillende vormen en samenstellingen en met grote regelmaat. Niet willekeurig maar volgens een schema, meestal bedacht door een expert, die helemaal heeft uitgeschreven hoe we het beste resultaat kunnen bereiken. Als we goed hebben gerepeteerd, ons instrument, met name het benenwerk, in goede staat is gebleven en onze geest goed is gestemd dan zijn we klaar voor de grote uitvoering.

Maar voor het zover is moet ik eerst iets over Bach vertellen. En Gran Canaria natuurlijk. Daar was Bach namelijk, een hele week. Rond Pasen, want dan is Bach enorm popi, vooral met zijn mega-hit Mattheus. In Las Palmas hebben ze dat nog niet zo door. Dus gingen er vorig jaar wat pluggers van het Concertgebouworkest heen, met hun instrumenten en nog wat ander artistiek volk.
Aangevuld met een heleboel talentvolle Canaries is dat een volledig Passion geworden. Een succesvolle uitvoering, maar nog geen traditie. Dus gingen ze dit jaar weer. Nu niet voor één Passion, maar elke dag een opus. Van Bach, dat spreekt. En deze keer met een bus vol groupies. Die overal bij mochten zijn, zelfs het ontbijt met de pluggers, in the flesh.

Twee van die groupies waren wij. Maar waar de andere groupies overdag deden of het vakantie was, konden wij aan de bak. Want voor ons was het max-week, dus elke dag repetitie. Deze keer vrij letterlijk: de keuze was óf langs de kust op en neer en heen en terug, óf de vallei omhoog en terug. De laatste optie was de snelweg. Canaries blijken het te doen, maar ons was dat iets te snel. Je plant het niet, maar het is een aanrader: de combi klassiek trainen en ontspannen. Met klimkracht in de benen en Bach in het hoofd keerden we terug, gelijk de afbouw naar de grote uitvoering in.

Drie weken later stonden we klaar voor de klassieke afstand. Niet in Marathon maar in Enschede. Daar kan het namelijk ook en dat is veel dichter bij. We waren er niet alleen, er waren er meer die geoefend hadden voor een mooi resultaat. En er waren zelfs supporters, helemaal uit Muiderberg en Diemen.

Was onze grote uitvoering net zo goed als die van Bach? Nou, niet helemaal. Er zijn verzachtende omstandigheden. Want Bach mag binnen. Dat heeft als voordeel dat de temperatuur tijdens de hele uitvoering gelijk en aangenaam is. En je hebt geen wind tegen, laat staan vals plat omhoog. Dat hadden wij wel.
Maar ook meer uitzicht: Roombeek, Bosbeek, Enschede city en Glanerbrug. En dat twee keer, want Enschede is niet groot genoeg voor één grote ronde. De uitdaging is Glanerbrug: één rechte weg 3,5 km naar beneden, wind mee, zon aan, stikheet, en 3,5 km omhoog, wind, klassiek Hollands hard tegen, zon uit, ijskoud. Houdt dan Bach maar eens in het hoofd en de moed er in. En mocht dat toch gelukt zijn dan wist onze supporter daar wel raad mee: “nu komt er een lang recht rotstuk omhoog”.

We doen al heel lang aan klassiek. En we oefenen veel. Dus waarom sommigen van ons dan toch nog klassieke fouten maken….? Te snel gaan bijvoorbeeld, vooral in het begin. Of te lang vasthouden aan een mooiere uitvoering dan je die dag aankunt. Dat zette de heren uiteindelijk stil. De ene bij 34 km, waarna hij de Glanerbruglus oversloeg, rustig naar de finish dribbelde en ongestraft gewoon in de uitslag gezet werd. En de ander vlak voor de finish, met kramp, maar die haalde het slotakkoord uiteindelijk wel legaal.

Klassiek werk heet een opus en, ik heb het opgezocht, het meervoud van opus is opera. Na Enschede beslaat mijn opera nu 40 delen waarvan ieder jaar minimaal één opus in zodanig tempo (< 4 uur) uitgevoerd dat ik nu voor het 20e jaar in de nationale marathonranglijst kom. Is mijn opera nu voltooid? Nee, zeker niet. Bach ging ook door, zelfs nadat hij doof was geworden. Bovendien heb ik nog een tweede opera te vullen: die van de ultra’s. Daar moeten nog zeker twee werken bij. Dan loopt die klassieke afstand ook nog wel even door.
Dus nog een keer trainingsweek met Bach en zijn vrienden van het Concertgebouworkest? Grote kans!

» Reageer (Reacties: 2)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Glorieuze start van de competitie
   (25-04-2016)

door Theo Danes

Dit jaar doen de senioren van AV'23 met vier teams mee in drie verschillende competitiedivisies en op alle fronten is afgelopen zondag het overgrote deel van de concurrentie beduusd en bedremmeld achtergelaten. Team 1 van de mannen eindigde bovenaan in de eerste divisie. Het eerste team van de vrouwen won de poulewedstrijd in Woerden overtuigend en staat landelijk tweede. De tweede teams van AV'23 belandden in Den Helder beide op de tweede plaats. Landelijk staan de mannen vierde en de vrouwen achtste in de derde divisie. Alle ploegen doen dus mee in de strijd voor promotie.

Bergen op Zoom
De trainingstijden van sprinter Elvis Afrifa beloofden een mooie competitiestart en die belofte werd met 10,87s meteen ingevuld, maar ook Rutger Bien haalde een flinke hap van zijn beste tijd af: 11,18s. De 200 metertijden (22,18s en 22,89s) maakten ook nieuwsgierig naar het vervolg van het seizoen. De 110 meter horde van Alain van Tholl leverde een nieuw clubrecord op: 15,04s, binnenkort duikt hij ongetwijfeld onder de 15. Even later sprong hij maar liefst 1,90m hoog, net als jurylid van dienst Dennis Weijens tijdens zijn verrassende uitstapje naar dit onderdeel. Jim van Oostrom nam de honneurs waar bij het kogelslingeren, omdat Sander Stok geblesseerd was: 51,72m. De tweede plaats herhaalde Jim bij het kogelstoten met een knappe 13,64m. B-junior Tsega Kifle stoof soepeltjes over de steeples in 10:36,96s en Jon Schouwenaar sleepte de punten binnen op de 400 meter: 50,21s, een onderdeel waarop Koen van den Hoven sneller was dan ooit: 52,60s. Ook de 2:02,91s van Levi Engels op de dubbele afstand mocht er wezen. 

Woerden
Janke Strijp kneusde donderdag nog haar hand na een val over de horde, maar toonde zoals zo vaak zondag haar mentale klasse door het onderdeel gewoon op haar naam te schrijven in 15,00s, al sprak haar 200-metertijd nog meer tot de verbeelding: 25,40s. Iris de Ruiter stootte voor het eerst met de 4 kilokogel en die vloog meteen naar 11,89m, ook haar 1,60m hoog laat zien dat ze het NK meerkamp met vertrouwen tegemoet kan zien. Marije Doddema leverde een keurige 58,56s af op de 400 meter en Tessa Strijp trotseerde de wind op de 800 meter in 2:23,58s.   

Den Helder
In de derde divisie was meerkamper Bram van der Jagt de grote man. Hij liep voor het eerst op mannenhoogte en dook meteen onder de 16 seconde op de 110 meter horde om de winst te grijpen: 15,91s. De storm in Den Helder belette hem niet om 51,68s te lopen op de 400 meter en vrijwel meteen daarna sprong hij 1,80m hoog. Sylvester Tanoh won de 100 meter in 11,39s en Randy Kruis rook al voorzichtig aan de 12 secondegrens: 12,09s. Zeer dankbaar was de ploeg voor het competitiedebuut van Emile Kuijvenhoven, die last minute werd ingevlogen voor een mooie 18:52,62 op de 5000 meter. 
Bij de vrouwen was Mathilde Bakker als vanouds goed voor veel punten met 1,65m hoog en een prachtige 5,12m ver. B-juniore Racquelle Biezen stootte de kogel bij haar 4-kilodebuut naar een sterke 9,77m. Cindy Teeven had weer een moeilijke dubbel en liep naar 2:34,57 op de 800 meter en 1:09,31s op de 400 meter, waar Sammie Jansen bij haar terugkeer op het competitiefront nog net 3 honderdste sneller bleek.  

Alle uitslagen eerste divisie mannen
Alle uitslagen tweede divisie vrouwen
Alle uitslagen derde divisie mannen en vrouwen

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Amsterdams Baan Circuit 2016
   (21-04-2016)

door Ynze Strikwerda

Het Amsterdams Baan Circuit is een reeks baanatletiek-wedstrijden in Amsterdam en Amstelveen, die wordt georganiseerd door de Amsterdamse en Amstelveense atletiekverenigingen. Dit jaar wordt de 2e editie. De wedstrijden van het Amsterdams Baan Circuit zijn open voor iedereen, van c-pupil tot master, van beginnende atleet tot top atleet.

De opzet is een gezellige en goed georganiseerde wedstrijd met muziek, lekker eten en top atletiek. Iedere wedstrijd bestaat uit drie programma’s: een jeugdprogramma met een meerkamp, een coopertest (ook voor ongebonden lopers) en een junioren/senioren/masters-programma met een aantal losse onderdelen en een speedmeerkamp.

De wedstrijden:
  • 30 april, Olympisch Stadion bij Phanos (inschrijven kan tot 26 april 23:59)
  • 13 mei bij AV Atos in Amsterdam Noord
  • 3 juni bij AV Startbaan in Amstelveen
  • 10 juni bij AV Feniks in Amsterdam Zuid-Oost.

Meer informatie: www.facebook.com/amsterdamsbaancircuit of www.amsterdamsbaancircuit.nl.
Helpen? We zoeken nog juryleden en hulpouders voor alle wedstrijden. Wil je helpen, stuur dan een mailtje naar .

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


jeugdnieuws: inschrijven C/D-juniorenkamp nog tot 24 april
   (20-04-2016)

door Sammie Jansen

Voor alle C- en D-junioren wordt er dit jaar weer een spetterend juniorenkamp georganiseerd! We gaan dit jaar naar de accommodatie De Woensberg in Blaricum waar we in blokhutten verblijven. Het kamp vindt plaats van vrijdag 13 tot zondag 15 mei. Bij de accommodatie is veel buitenruimte waar we onze fantasie de vrije loop kunnen laten! Speurtochten, bosspelen en andere fantastische activiteiten behoren dus tot de mogelijkheden. Tijdens het kamp zal er natuurlijk ook getraind worden. Er is ook een speciale plek voor een kampvuur. Het wordt dus een weekend dat je niet wilt missen!

Om vrijdag in Blaricum te komen en zondag weer terug te gaan naar Amsterdam, zijn er ouders nodig die ons willen brengen en/of halen met de auto.

Inschrijven kan door een email te sturen naar . Inschrijven kan tot uiterlijk 24 april. Vermeld in de mail:

  • Naam kind
  • Geboortejaar
  • Kan er een ouder heen- en/of terug rijden, met hoeveel personen inclusief eigen kind
  • Telefoonnummer waarop ouder(s) te bereiken zijn tijdens het kamp (liefst mobiel)
  • Bijzonderheden als allergieën of dieetwensen

De kosten voor het hele weekend zijn €70,- per persoon (dit is inclusief eten, drinken en vermaak). Maak dit zo snel mogelijk over naar rekeningnummer: NL 69 INGB 000 5022214 t.n.v. AV’23 o.v.v. juniorenkamp, naam junior en geboortejaar junior.

Vertrek: vrijdag 13 mei rond 17:00 vanaf de atletiekbaan
Eind: zondag 15 mei worden de junioren om 14:00 opgehaald in Blaricum

Voor verdere vragen en opmerkingen kan gemaild worden naar .
Wij hebben er al veel zin in, hopelijk jullie ook!

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - [Volgende >>]

 

lid worden / opzeggen
amsterdam-marathon
atletiekunie
topsport amsterdam
download hier de AV23-app!

Iets kwijt? Gevonden voorwerpen →  Vind!

de agenda:

agenda algemeen: 8 mei: Competitiewedstrijd Junioren-B
   (14-02-2016)

Zondag 8 mei organiseert AV’23 de 1e voorronde in de Jun-B-competitie poule 41. De ploegleiders van de deelnemende verenigingen zijn inmiddels uitgenodigd om de ploegopstellingen via Atletiek.nu op te geven. Hier vindt u het chronoloog.

(Terug naar boven)


agenda algemeen: 9 mei: start 10k Champions Run clinics
   (13-02-2016)

Het EK Atletiek komt eraan en in dat kader is er op zondag 10 juli de Brooks 10K Champions Run, een recreatieloop dwars door de Amsterdamse binnenstad. Stel je voor: de voetstappen van de EK-topatleten zijn nog niet opgedroogd of jij loopt dezelfde 10km door de Amsterdamse binnenstad in een persoonlijk recordtijd. Moeilijk te geloven maar toch haalbaar! Daarom biedt AV’23 een nieuwe uitdaging: in negen avonden trainen voor de tien kilometer funrun tijdens het EK-atletiek deze zomer. De ‘10K Clinic’ is voor beginnende én licht gevorderde lopers. Hier kun je er méér over lezen en hier kun je je inschrijven. De kosten zijn €40.

(Terug naar boven)


AV 1923

andere berichten:

05-05-2016

17 april 2016: Enschede Marathon

Lees meer...

20-04-2016

inschrijven C/D-juniorenkamp nog tot 24 april

Lees meer...

14-04-2016

10 april: NN Marathon Rotterdam

Lees meer...

11-04-2016

Berichten van het bestuur, 11 april 2016

Lees meer...

29-03-2016

Pupillenkamp 29 april - 1 mei 2016

Lees meer...

25-03-2016

78 AV23-finalisten bij jeugdcross

Lees meer...

24-03-2016

Pupillencompetitie 2016: nu inschrijven

Lees meer...

12-03-2016

13 maart 2016: NK Cross

Lees meer...

12-03-2016

13 maart 2016: Louis Vinkloop (Rondje Mokum 2016)

Veel AV'23-ers namen deel aan de Louis Vinkloop  van Atos in Amsterdam Noord, de tweede wedstrijd van het Rondje Mokum 2016. Vier van hen eindigden op het podium en ontvingen bloemen van looplegende Louis Vink zelf. Het was schitterend weer, maar ook koud en winderig in de polder. Het parcours was anders dan vorig jaar en volgens onze berekeningen ruim 100m langer dan 10km. Desalniettemin een prachtige, uitstekend georganiseerde wedstrijd.

Lees meer...

11-03-2016

13 maart 2016: Runnersworld Spaarnwoudeloop, Velsen-Zuid

Lees meer...

06-03-2016

6 maart 2016: Parkloop Heiloo (Runner's World crosscircuit)

Lees meer...

04-03-2016

Uit de bestuurskamer, 3 maart 2016

Lees meer...

AV 1923
Heeft u een artikel voor de website? Stuur het per email naar de webadmin: - bij voorkeur met foto!

Ogenblik a.u.b. ...