trainingen

nieuws

nieuws algemeen: NJK Dag 2 - Van yes! tot jammer
   (03-03-2015)

door Theo Danes

Op de zondag van de NK indoor voor junioren ging de ontketende Bram van der Jagt gewoon verder waar hij mee bezig was: zichzelf verbeteren. In de finale van de 400 meter liep de B-junior weer een persoonlijk (en club)record: 52,75s! Bekijk hierboven de race van Bram.
De dag was begonnen met horderaces voor Iris de Ruiter en Janke Strijp. Iris kwam tot een behoorlijke 9,51s en Janke dook ondanks een matige start voor het eerst onder 9 seconde: 8,99s en een nieuw clubrecord. Ze was gebrand om in de finale de hordes bang te maken. En dat lukte...bijna. Na een superstart leek ze tot dat vermaledijde hekje op weg naar het zilver, maar de derde horde werd geraakt met het opzwaaibeen. Uit balans, weg snelheid en toch nog 9,01s. Het bekende wat-als-gevoel zal nog wel even doorzeuren en de vijfde plaats is geen pleister op de wonde, maar Janke gaat uitzonderlijk gemotiveerd het buitenseizoen in. Net als hoogspringer Tim van der Heide, die opnieuw liet zien dat hij huizenhoog kan springen, maar zijn voeten gooiden zeer onsympathiek de lat er telkens af: 1,75m. Andere hoogvlieger Julian Record sprong feilloos over 1,86m wat hem een plaats net naast het podium opleverde.
Tot slot was de zilveren hinkstapspringer Johnny van Schooneveld opnieuw te vinden bij de zandbak: Bij het verspringen reikte hij tot een mooie 5,96m.

UItslagen NJK indoor

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Positief Denken
   (03-03-2015)

door Ivo Pothaar

Twee jaar geleden werd de door Noordkopatletiek georganiseerde 25km-wegwedstrijd Den Helder – Schagen “de Hel van het Noorden” genoemd. En zo was het toen ook: de sla die ik aan de vooravond verorberde hield tijdens de loop mijn lijf voor gezien; een lichaam dat nadien voelde als een motor zonder benzine. Lucas liep toen een CR in de categorie M65. Afgelopen donderdag 26 februari besprak het vaste groepje bezoekers van de kantine na de baantraining of we nu wel of niet aan de 20ste editie van Den Helder – Schagen zouden meedoen, gezien de erbarmelijke weersvoorspellingen: veel regen en veel wind. Maar zelfs Lucas, die nog veel last van zijn verkoudheid had, liet zich hierdoor niet afschrikken.

Zo vertrokken Irene, Albert, Lucas en ik zondagochtend met de auto naar Schagen, van waar de bus voor de lopers ons naar de start in Den Helder bracht. Onder een strak blauwe hemel. Het was droog en zou droog blijven. Het parcours voert ongeveer de eerste helft door het duingebied en daarna door de weilanden. Bijna uitsluitend over fietspaden. Ongeveer 11 km lang was er in de duinen tegenwind: 54 km/u met windstoten. Ook langs het Noord-Hollands kanaal. Maar op de stukken in oostelijke richting kregen de lopers een steuntje in de rug van de zuidwesten wind.

Dappere Lucas was zo verstandig – met vol zittende luchtwegen van verkoudheid – na zo’n km of 5 het duingebied de rug toe te keren. Eenmaal in de trein wendde hij zijn positieve gedachten naar de 3 lopende AV-ers. En dat had succes. Na afloop werd Ivo op de 3de plaats van het podium gehuldigd in de categorie M60, hoewel hij later in de uitslagen als 1e werd vermeld bij M65.
Al deed ze het als voorbereiding op de “60km van Texel”; Irene behaalde een 2e plaats bij V60 (trouwens ook bij V50 als die zou zijn vermeld) en Albert – die Schoorl nog steeds in de benen heeft en komend weekend de Galgenwaard marathon gaat doen, 3e in de categorie M55.
Onder de toch wel pittige omstandigheden en de kracht van Positief Denken hebben we als AV’23 goed gepresteerd, zelfs al zijn we niet allemaal op het erepodium gekomen: we liepen een deel van de huldiging mis omdat we na de inspanning eerst genoten hebben van koffie met gebak - welverdiend.

Irene van Wijk 2.19.27 (2e V60)
Albert Hingstman 2.02.02 (3e M55)
Ivo Pothaar 2.02.49 (1e M65)

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: AV '23 ClubApp
   (02-03-2015)

door Anna Goede

 

AV '23 is trots om de samenwerking aan te kondigen met Yoorsport welke een uitgebreid aanbod van nieuwe services mogelijk maakt voor haar leden. Rosa de Jong, voorzitter van het jeugdbestuur van AV '23, is enthousiast over de samenwerking:

Yoorsport ClubApp stelt ons in staat om het maximale te halen uit onze investeringen in bestaande informatiebronnen zoals onze website, Facebook pagina en ledenbestand. Eveneens wordt communicatie met leden vergemakkelijkt via zgn. ‘pushberichten’: leden ontvangen direct een berichtje op hun smartphone over het laatste Clubnieuws of belangrijke wijzigingen op de website (je wordt bijv. direct geïnformeerd wanneer wedstrijddagen en/of -tijden gewijzigd of uitgesteld zijn). Dit is vandaag de dag verreweg de meest effectieve en directe manier van communicatie/interactie. De Yoorsport Mediatheek service stelt ons in staat om een blijvend archief te ontwikkelen van de activiteiten en evenementen van de club. Leden kunnen hiervan profiteren doordat zij gratis hun foto’s en video’s kunnen uploaden naar de clubpagina.

De Yoorsport Evenementen filmservice zorgt dat de belangrijkste evenementen zoals bijv. de Clubkampioenschappen gefilmd, gemonteerd en ‘hosted’ worden door Yoorsport.

Deze samenwerking biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van de nieuwste mediaservices welke kosten- en tijdbesparend zijn voor onze club; deze biedt vele voordelen voor onze leden en potentiële nieuwe kansen voor marketing voor onze sponsors.”

De Yoorsport ClubApp is te downloaden via de Google Play Store (Android) of Apple ITunes store (iOS 6 en latere versies). Voor meer informatie stuur een email naar Rosa de Jong of Yoorsport of ga naar Yoorsport.com.

Info voor het gebruik van Yoorsport.com: Hoe gebruik ik tags?, Wat betekenen de pictorgammen? Lees meer over Yoorsport in de Yoorsport Blog.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Inschrijven trainingspakkenwedstrijd zondag 29 maart
   (01-03-2015)

door Anna Goede

Zondag 29 maart is de opening van het baanseizoen, de trainingspakkenwedstrijd.

Alle pupillen en junioren van AV '23 mogen hier aan meedoen. De wedstrijd is op onze baan en je doet mee met de atleten uit je eigen leeftijdscategorie. Alle categorieën doen een meerkamp, welke onderdelen jouw categorie doet wordt binnenkort bekend gemaakt. Het is al wel zeker dat er een sprint, spring, werp en loop onderdeel in zitten. De wedstrijd begint aan het eind van de ochtend en is aan het eind van de middag afgelopen.

Voor atleten die al wat meer ervaring hebben is dit de wedstrijd waar je kan zien hoeveel je vooruit bent gegaan afgelopen winter. Voor nieuwe atleten is het een hele leuke wedstrijd om mee te beginnen, omdat het op onze eigen baan is en je trainingsmaatjes en trainers er allemaal bij zijn.

Schrijf je uiterlijk 21 maart in via dit formulier.

Dit jaar kunnen senioren en masters niet meedoen.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: NJKi dag 1 - Hinkstapzilver en topprestaties
   (28-02-2015)

door Theo Danes

Het was vandaag meer dan tien uur lang genieten in Apeldoorn. De junioren A en B van AV’23 etaleerden op de Nederlandse Kampioenschappen hun bijzondere vorm als een trotse Barbapapa. We beginnen bij het einde: Als afsluiting van een lange dag voegde Johnny van Schooneveld een zilveren medaille op het hinkstapspringen toe aan zijn almaar groeiende verzameling. 13,41 meter in de vierde ronde bleek voldoende voor de eerstejaars A-junior. Toch kwam de prestatie van de dag misschien wel op naam van Bram van der Jagt. De B-junior legde zijn 400 meter af in een geweldige 53,05s, zeven tienden sneller dan zijn eigen clubrecord. En goed voor de finale? Jazeker! Na nog drie zenuwslopende series bleef Bram de tweede tijdsnelste, dus staat hij morgen in de eindstrijd als één van de beste zes van Nederland. Maar ook een andere B-junior verraste vriend en vijand. Ben van de Bunt had deze winter al de snelste 60-metertijd van AV’23 staan, in de series stelde hij zijn beste tijd al met 2 honderdste bij naar 7,45s. Maar in de halve finale ging het nog een stuk harder en evenaarde hij zomaar het PR van zijn trainer Theo: 7,40s! Het bleek de achtste tijd van alle halvefinalisten, maar helaas als derde prestatie van de tijdsnelsten net niet goed voor de finale. En dat voelt dan een tikkie onterecht natuurlijk, zeker als in de finalerace maar vier jongens sneller blijken.

Van de meiden leverde Iris de Ruiter de beste prestatie. Haar eerste stoot met de 3-kilokogel bleek  meteen goed voor een indoorclubrecord en de finale: 13,71m en uiteindelijk een zevende plaats in een uitzonderlijk sterk deelnemersveld. Ook Tara Yoro stelde haar recht op nog drie pogingen onmiddellijk veilig met 5,48m. Al sprong ze dit later nog een keer en waren er verre net ongeldige pogingen bij, het bleef bij een vijfde plaats. Voor meerkamper Julian Record was een toptienpositie weggelegd door een mooie versprong van 5,82m - met een afzet nog ruim voor de witte balk.  De sprintsters Ismay van der Klei (8,46s) en Rosita Abdollah (9,36s) bleven wat verwijderd van hun beste 60-metertijden. Justine Zwier liep de 400 meter meer dan seconde harder (1:05,37s) dan drie weken geleden  en op de langere afstanden was er wisselend succes: Levi Engels liep ongeveer net zo hard (4:20,77s) als zijn outdoor-pr op de 1500 meter, maar al het duw- en trekwerk tijdens de race had hem zoveel energie gekost dat hij voor zijn gevoel veel harder had gekund met een andere strategie. Wouter Grolman had gehoopt onder de 2:10 te duiken, maar bleef daar net 0,45s boven. Giel Ritmeijer was terecht wel zeer content met zijn mooie 2:06,51s. 

Morgen meer!

Uitslagen NJK indoor Apeldoorn

 

» Reageer (Reacties: 1)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Zonnige en zompige Diemercross 2015
   (26-02-2015)

door Michiel Hatenboer

winnares Veeneikcross 8,5km 2015 Cindy TeevenAfgelopen zondag werd alweer de vierde editie gelopen van de Diemercross. Het parcours door het Diemerbos was door enkele mooie nieuwe lussen over onverharde paden en de aanhoudende regen van vorige week een echte uitdaging geworden voor de lopers. De zon en de vrolijke bijdrage van dweilorkest de Neuteblazers maakten onze cross toch ook weer tot een feestelijk evenement.

Er stond dit jaar een record aantal jeugdleden aan de start en ook het deelnemersveld van de Gaaspcross over 4500 meter en de Veeneikcross over 8500 meter mocht er zijn. De AV23-ers lieten zich ook dit jaar weer gelden. Fa Adda won de korte cross bij de vrouwen en Cindy Teeven en Zac Freudenburg (vooraf ook nog in actie als vrijwilliger) eisten de overwinning op de lange cross voor zich op. Alle drie overigens met minimaal twee minuten voorsprong op de rest van het veld. De uitslagen zijn te vinden op de website van de Diemercross.

Voor foto's van het evenement kun je terecht op de fotopagina. Een sfeerverslag is te vinden in Diemernieuws. Ook op onze jeugdpagina staat een leuke impressie van de cross.

 

(Terug naar boven)

toon pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - [Volgende >>]

 

download hier de AV23-app!
lid worden / opzeggen
amsterdam-marathon
atletiekunie
topsport amsterdam

de agenda:

agenda algemeen: 7 maart: Start to Run!
   (16-02-2015)

Binnenkort is er weer een Start-to-Run cursus bij AV23. Beginnende hardlopers hebben de grootste slagingskans met Start to Run!
Dit filmpje geeft een impressie van hoe het er tijdens de cursus aan toe gaat.
De cursus begint op zaterdag 7 maart 2015. Meld je aan via www.starttorun.nl.

(Terug naar boven)


agenda jeugd: 13 maart: ouderbijeenkomst
   (14-02-2015)

Vrijdag 13 maart organiseert het jeugdbestuur een bijeenkomst met ouders van pupillen en CD junioren. De bijeenkomst is van 19:00 tot 20:00 uur in de kantine. De avond gaat over jullie kinderen. We maken graag kennis met nieuwe ouders en horen ook graag ervaringen en ideeën van ouders die al een tijdje bij AV ’23 zijn. Tijdens de bijeenkomst willen we het over onderwerpen hebben die van het jeugdbestuur en de jeugdtrainers alle aandacht krijgen: trainingen, wedstrijden en betrokkenheid van ouders. We nodigen jullie uit om hier met elkaar en met ons van gedachte over te wisselen. Er zullen ook jeugdtrainers aanwezig zijn.

(Terug naar boven)


agenda jeugd: 14 maart Finale Crosscompetitie
   (13-02-2015)

Zaterdag 14 maart is de cross finale. Atleten die zich hiervoor geplaatst hebben, worden gemaild. Het tijdschema vind je hier. Bij de cross finale is het dragen van een clubtenue verplicht.

(Terug naar boven)


agenda algemeen: 19 maart: Algemene Ledenvergadering
   (10-10-2014)

Voorlopige agenda:
  1. jaarrekening 2014
  2. verslag kascommissie
  3. (her)verkiezing bestuursleden
  4. personeelsbeleid (trainers en betaalde coördinatoren)
  5. voorstellen voor besteding spaargeld AV’23
Aanvang: 20.00 uur.

(Terug naar boven)


agenda algemeen: 12 april: Nescioloop
   (01-10-2014)

Alweer de 10e Nescioloop! Voorinschrijven kan t/m maandag 6 april en daarna op de wedstrijddag zelf.
Verdere info op nescioloop.nl.

(Terug naar boven)

NB.: Kijk voor de jeugd-agenda en andere aankondigingen voor de junioren en pupillen ook bij jeugd-agenda.

AV 1923

andere berichten:

01-03-2015

Inschrijven trainingspakkenwedstrijd zondag 29 maart

Zondag 29 maart is de opening van het baanseizoen, de trainingspakkenwedstrijd.  Schrijf je uiterlijk 21 maart in via dit formulier

lees het artikel

22-02-2015

Rondje blubber

Verslag van de kinderloop van de Diemercross 22-1-2015.

lees het artikel

18-02-2015

13 maart: ouderbijeenkomst

Vrijdag 13 maart organiseert het jeugdbestuur een bijeenkomst met ouders van pupillen en CD junioren. De bijeenkomst is van 19:00 tot 20:00 uur in de kantine. De avond gaat over jullie kinderen. We maken graag kennis met nieuwe ouders en horen ook graag ervaringen en ideeën van ouders die al een tijdje bij AV ’23 zijn.

lees het artikel

16-02-2015

Interview Riemer Kerkstra en Taeke Roukema cross Landsmeer

Vorige week zaterdag vond de derde ronde plaats van de crosscompetitie. De wedstrijd vond plaats in Landsmeer op een klassiek crossparcours met heuvels, gras, modder en alles mooi afgezet met lint, eigenlijk precies zoals het hoort. Zelfs het weer was zoals het hoort: een koude wind met nu en dan een beetje regen. A1-pupillen Riemer Kerkstra en Taeke Roukema deden er aan mee. We stelden hen een aantal vragen.

lees het artikel

11-02-2015

Uit de bestuurskamer, 11 februari 2015

lees het artikel

09-02-2015

Bosdijkloop, Vinkeveen , 15 Februari 2015

lees het artikel

09-02-2015

Zaanlandcross, 15 februari

lees het artikel

09-02-2015

38e Groet Uit Schoorl Run, Schoorl, 8 Febrauri 2015

lees het artikel

08-02-2015

Uitslagen cross 7 februari

Zaterdag was de derde wedstrijd van de crosscompetitie. AV '23 was weer goed vertegenwoordigd. De individuele en ploegen uitslagen zijn al bekend.

14 maart is de finale, de atleten en ploegen die zich daarvoor hebben geplaatst zullen binnenkort bekend worden. De deelnemers van de finale worden op de hoogte gebracht.

lees het artikel

03-02-2015

Cross 7 februari Waterland

Zaterdag doen 110 van onze atleten mee met de cross in Waterland. Hieronder staat informatie die we van de organisatie hebben gekregen en de deelnemers van AV '23.

lees het artikel

26-01-2015

Jarenlang samen: Jeugdtrainers Titus en Ynze

'Je eigen dagelijks leven zet je op pauze.' Interview met jeugdtrainers Titus en Ynze.

lees het artikel

24-01-2015

Inschrijven van teams bij de DiemerCross

Info over teaminschrijving Diemercross

lees het artikel

AV 1923
Heeft u een artikel voor de website? Stuur het per email naar de webadmin: - bij voorkeur met foto!