trainingen
 

nieuws

nieuws algemeen: Gratis deelname Diemercross met stadspas
   (26-01-2016)

door Michiel Hatenboer
Voor mensen met een stadspas is de deelname aan de Diemercross op zondag 21 februari helemaal gratis. Je kunt met een stadspas ook zonder te betalen meedoen aan de drie clinics ter voorbereiding. De eerste is al aanstaande zondag 31 januari.
Deelnemers zonder stadspas betalen voor de jeugdcross over 1700 meter, de Gaaspcross over 4500 meter en de Veeneikcross over 8850 meter door het Diemerbos overigens ook maar € 6,00 tot € 9,00. De drie clinics kosten € 12,00. Meer informatie: diemercross.av23.nl

(Terug naar boven)


bestuursberichten: Uit de bestuurskamer, 25 januari 2016
   (25-01-2016)

door Hans Hofstede, voorzitter AV'23

IJsklompjes
Het was erg koud op donderdag 7 januari. Geline had gezorgd voor lekkere hapjes, alle waxinelichtjes waren aangestoken en er was voldoende bier en mineraalwater in huis. Toch wilde het maar niet warm worden en dat was mijn schuld. In mijn ijver om ons energieverbruik te halveren, had ik de nieuwe “slimme” thermostaten zodanig afgesteld, dat de kantine overdag en ‘s nachts afkoelt naar 7,5 graden en dan ‘s avonds gaat opstoken naar 19,5 graden. Vrij onnozel gedacht eigenlijk. Na uitleg van Gerard Lijnzaad heb ik het licht gezien. Met maar drie radiatoren in de kantine + keuken heeft de kantine ongeveer een uur nodig om één graad warmer te worden. Ik heb nu de nacht en dag-temperatuur op 15 graden gezet en het probleem lijkt opgelost. De ketel begint nu vier uur van te voren met opstoken. Gemoduleerd noemen ze dat, geloof ik. Afgelopen donderdagavond was het in ieder geval lekker warm en er was heerlijke erwtensoep met roggebrood en katenspek, bereid door Theo den Haan. Overigens kan ik iedereen aanbevelen om op de donderdagavond gewoon even langs te komen. Vanaf negen uur is het erg gezellig in onze kantine en er is altijd wat te eten. Aanstaande donderdag 28 januari is het stamppotjesavond. Als je dan mee wilt eten ben je van harte welkom, maar moet je je wel even opgeven bij Geline Kottier. Dan kan ze er rekening mee houden bij de inkoop.

Vrijwilligers van het jaar 2016
Op zondag 10 januari was bij ons in de kantine de jaarlijkse nieuwjaarsborrel. Daar hoorde ook bij de uitreiking van de flessen “champagne” aan de meest opvallende vrijwilligers van het afgelopen jaar. De selectie gebeurt op voordracht. Tevens wordt gekeken naar de lijstjes van voorgaande jaren. De voorkeur gaat uit naar “nieuwe namen”. ook deze keer is het weer gelukt om een kakelvers lijstje samen te stellen:

  1. Sonja Gortzak (moeder van Thomas Hughes). Zij verzorgt sinds kort de nieuwsbrieven voor de jeugd en wordt onze nieuwe webredacteur voor de jeugdpagina.
  2. Chris de Veer. Hij is sinds jaar en dag de grote coördinator van de vrijwilligers bij evenementen en wedstrijden van de jeugd. Hij is intensief betrokken bij de organisatie van de Diemercross en één van de initiatiefnemers van de Hardloopavond4daagse, ook wel genoemd de IJburg-marathon. Inmiddels is deze vierdaagse een instituut geworden. Veel AV’23-vrijwilligers helpen bij dit jaarlijkse evenement.
  3. Jacqueline Kodden. Bij alle grote evenementen en wedstrijden bij ons op de baan bestiert Jacqueline de keuken en de bar. Het is vooral dankzij haar inzet, dat we op dat soort dagen heel leuke omzetten draaien. dit betekent een welkome aanvulling van onze clubkas.
  4. Tjidde Boers. Verdienstelijk hardloper (in de groep van Jan Mens), jurylid en vader van twee jeugdleden van onze club. Maar sinds kort ook gediplomeerd scheidsrechter en dus inzetbaar voor alle atletiekwedstrijden binnen onze regio. En dat gebeurt dan ook zeer regelmatig, want scheidsrechters zijn schaars. Wie van de juryleden volgt?
  5. Jasper ter Stroot. Tot 1 januari 2016 was Jasper penningmeester van onze vereniging. Hij heeft in de jaren dat hij penningmeester was de financiële administratie vereenvoudigd en overzichtelijk gemaakt. Maar vooral heeft hij het bestuur geleerd integer te handelen en te besluiten. Niet dat het bestuur voordien corrupt of frauduleus was, maar het is toch goed om ook de verleidingen te signaleren en bespreekbaar te maken.
  6. Sandra Verkruisen. Dit jaar heeft Sandra leiding gegeven aan de organisatie van de Grote Clubactie. Dit heeft geresulteerd in een maximum opbrengst van €2558,=. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de jeugdafdeling.
  7. Kees van den Berg. Kees is al vanaf het begin van de Diemercross intensief betrokken bij de organisatie van deze jaarlijkse blubber-loop. Ook is hij de ongekroonde coördinator van onze hardlooptrainers.
  8. Geline Kottier. Geline staat garant voor knusse gezelligheid in onze kantine op alle donderdagavonden. Ze serveert daar lekkere hapjes uit eigen keuken en coördineert de maandelijkse kookexperimenten op de donderdagavond. Elke keer weer een verrassing. Daarnaast organiseert ze jaarlijks tegen het einde van het jaar de Oliebollenloop, een feestelijke loophappening voor jong en oud, langzaam en snel.
  9. Guus Hoogmoed. Weliswaar is Guus geen vrijwilliger, maar een door de gemeente betaalde kracht die zich als “combinatie functionaris” inzet om schoolkinderen te leiden naar onze atletiekvereniging. Dat is zijn formele opdracht, maar in de praktijk betekent hij veel meer voor onze vereniging. Hij gaf leiding aan het ontwikkelen, op papier zetten en uitvoeren van het opleidingsprogramma voor onze jeugdtrainers, hij begeleidt de nog in opleiding zijnde jeugdtrainers, hij organiseerde het schoolvoetbaltoernooi bij ons op de baan en hij geeft ook zelf trainingen.
  10. Rosa de Jong. Zij is weer terug na een masterstudie in Glasgow. Daarvoor was zij jarenlang lid van ons jeugdbestuur. Maar vooral viel zij op als inspirerend organisator en begeleider van onze jeugdkampen.

Gespecialiseerde trainingen voor junioren
In mijn vorige bericht “Uit de bestuurskamer” vertelde ik iets over de extra trainingen, die junioren bij ons kunnen volgen om zich verder te ontwikkelen in werpen, polstokhoogspringen, estafette en de meerkamp. Daar kreeg ik wat strenge reacties op. Ik was te snel, te voorbarig, incompleet en incorrect geweest. Maar bovenal werd ik aangesproken op het voor mijn beurt praten. Het is aan onze Technische Commissie om hier voorlichting over te geven. En achteraf gezien hebben ze helemaal gelijk. Sorry voor de eventuele verwarring die mijn bericht heeft veroorzaakt. Met de TC is het volgende afgesproken: binnenkort wordt een volledig overzicht van alle trainingen voor de Junioren op onze website gezet, onder “Trainingen pupillen en junioren”. De Technisch Commissie sleutelt hier nu nog wat aan, maar dan hebben we een compleet overzicht, inclusief alle gespecialiseerde trainingen met trainingstijden, namen van trainers en voorwaarden voor deelname. Een indrukwekkend lijst met een aanbod van 22 trainingen, gegeven door negen trainers. Maar de essentie is dat de algemene trainingen voor alle leden uit de betreffende leeftijdsgroep zijn en dat deelname aan de specialisatie-trainingen altijd in samenspraak tussen de hoofdtrainer en de atleet wordt bepaald.

Verenigingscoördinator
Nu de oproep voor sollicitanten voor de functie van verenigingscoördinator is geplaatst op onze eigen website en op de website www.sportknowhowxl.nl komen de sollicitaties langzaam binnen. Ons streven is om op 1 maart de sollicitatie-mogelijkheid af te sluiten en op vrijdag 4 maart de door de sollicitatiecommissie geselecteerde kandidaten te ontvangen. De sollicitatiecommissie bestaat uit vertegenwoordigers van het verenigingsbestuur, het jeugdbestuur en de evenementenorganisatie. Een breed samengestelde sollicitatiecommissie is van belang om de nieuwe functionaris een zo groot mogelijk draagvlak mee te geven. Als alles goed gaat kunnen we tijdens de voorjaars-ALV op donderdag 17 maart de verenigingscoördinator voorstellen. Minstens zo belangrijk is te zorgen voor het tijdig inrichten van de werkplek van onze nieuwe medewerker. Daarvoor moet de bestuurskamer opgeknapt worden. Vijf vrijwilligers hebben zich al gemeld om deze klus te klaren. Maar er kan nog wel iemand bij. Het is veel werk en er is haast geboden. De boel moet uitgeruimd, opgeschilderd en ingericht worden. Ook moet het slot op de deur vernieuwd worden en de verlichting worden aangepast.

» Reageer (Reacties: 1)

(Terug naar boven)


bestuursberichten: Gezocht: Verenigingscoördinator
   (20-01-2016)

door Michiel Hatenboer
We zoeken op korte termijn iemand die al het vrijwilligerswerk binnen AV’23 wil gaan organiseren, een nieuwe betaalde functie voor twintig uur per week.
De verenigingscoördinator wordt het centrale aanspreekpunt van AV’23: hij of zij doet dienst als de ogen, de oren en de helpende handen van onze vereniging. De coördinator zorgt ook voor de ontvangst van de leden en hun ouders in de kantine en hij of zij is de huismeester/beheerder van ons clubhuis, kantine en baan.
Wil je meer weten over deze leuke en uitdagende nieuwe functie binnen onze vereniging, lees dan direct de complete vacaturetekst.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: 10K Champions Run Clinic AV23
   (10-01-2016)

door Hans Hofstede

Wil je goed voorbereid aan de start staan van de Brooks 10K Champions Run op 10 juli aanstaande, tijdens de EK Atletiek? Train dan bij AV’23 samen met andere deelnemers om je snelste 10K van 2016 te lopen en ontdek hoe leuk, ontspannen en gezond hardlopen is!

Trainingsprogramma
De 10K Champions Run Clinic bestaat uit een trainingstraject van 9 trainingen voor beginnende lopers én gevorderde lopers. Om goed mee te kunnen doen moet je in staat zijn om tenminste 5 kilometer achtereen 'hard' te lopen. De clinic start op maandag 9 mei en vindt plaats op en rond de professionele 400 meter atletiekbaan van AV’23 aan de Radioweg 89 in de Watergraafsmeer.
Enthousiaste en ervaren AV’23-hardlooptrainers geven je op 9 achtereenvolgende maandagavonden vanaf 20:00 uur een inspirerende looptraining. De trainingen zijn afgestemd op je eigen niveau en je leert hoe je verantwoord én lekker kunt hardlopen. Na de training staat er een kop thee of koffie voor je klaar in de gezellige kantine van AV’23 en vertelt je trainer hoe je die week zelf kunt trainen. Wanneer er belangstelling voor is nodigen we een keer een sportfysiotherapeut uit om iets te vertellen over loopbelasting en blessurepreventie en we besteden een keer aandacht aan hardloopschoenen en -kleding (en niet alleen aan die van Brooks!).
Of je na de clinic 10km binnen een uur kunt hardlopen of niet, dat maakt niet echt uit. Jij gaat voor jouw PR tijdens de 10K Champions Run op 10 juli. Plezier, motivatie en hardlopen ervaren als tool om je beter over jezelf te voelen staan voorop. AV’23 is jouw hardloopclub en inspireert je om ook ná de clinic lekker te blijven hardlopen.

Waar en wanneer
De voorbereiding op je eerste 10K of een nieuwe persoonlijk record op de 10K start op maandag 9 mei 2016. Na je inschrijving ontvang je van je AV’23-trainer een e-mail waar en hoe laat de training start én een uitnodiging voor een informatieavond vlak voor de start van de clinic. Tijdens deze avond hoor je meer over de inhoud van de clinic, ontmoet je je hardlooptrainer en medelopers en kun je vragen stellen.

Kosten
De 10K Champions Run Clinic van AV’23 kost € 40. Naast de 9 trainingen krijg je gratis loopschema’s en bijscholing van je looptechniek. Wil jij je week ook fit starten met een flinke energy boost? Meld je dan aan voor de 10K Champion Run Clinic van AV’23 en sta goed voorbereid aan de start!

Inschrijven
Je kunt je hier inschrijven voor de clinic. Deze clinic is exclusief startnummer: daar zul je dus zelf voor moeten zorgen door je tevens in te schrijven voor de run zelf. Je ontvangt dan ook je running shirt en een startnummer met je naam er op. 

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Lekker crossen door het Diemerbos
   (09-01-2016)

door Michiel Hatenboer
Op zondag 21 februari wordt door AV'23 de vijfde DiemerCross georganiseerd. Dit jaar is er naast de uitdagende veldloop over bijna negen kilometer ook een light edition over 4500 meter en ter voorbereiding kun je mee doen aan drie clinics. Ook de jeugdcross over 1700 meter biedt een prachtig parcours door het Diemerbos. De start van alle onderdelen wordt weer begeleid door de klanken van de Neuteblazers.
Je kunt je voor de meest sfeervolle cross van de regio aanmelden via inschrijven.nl. Houders van een stadspas uit Amsterdam of Diemen kunnen GRATIS meedoen.
Meer informatie op diemercross.av23.nl.

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: 10km lopen met flinke korting
   (05-01-2016)

door Peter Groen
De Brooks 10K Champions Run is een officieel side-event van de EK Atletiek 2016 (6-10 juli) in Amsterdam. Tijdens de Europese kampioenschappen wordt getracht breedtesport en topsport samen te laten gaan.
Op 10 juli, tevens de dag van de officiële EK halve marathon, zal een groot gedeelte van de Amsterdamse binnenstad gestremd zijn voor verkeer. De Champions Run voert de deelnemers door hartje Amsterdam. Het parcours volgt de route van de EK halve marathon. De start en finish zijn op het Museumplein. De tien kilometer gaat onder meer over de grachten, door het Vondelpark en over de Albert Cuyp. Onderweg passeer je bijzondere plekken zoals de Hermitage, het Concertgebouw en het Rijksmuseum.
De inschrijving sluit zodra het maximum aantal deelnemers is bereikt. Kosten: normaal €29,50, maar voor AV23-leden tot 17 januari €24,50 (exclusief boekingskosten).
Alle deelnemers krijgen een speciaal ontworpen Brooks running shirt. Ongeveer twee weken voor het evenement worden shirt en startnummer kosteloos via de post toegestuurd.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - [Volgende >>]

 

lid worden / opzeggen
amsterdam-marathon
atletiekunie
topsport amsterdam
download hier de AV23-app!

de agenda:

agenda algemeen: 20 februari: StartToRun
   (28-12-2015)

Start Zaterdag 20 februari 2016
Tijd 9:00 uur
Duur 7 weken 20 februari t/m 2 april 2016
Inschrijven via www.starttorun.nl 
Mail naar voor meer info

(Terug naar boven)


agenda algemeen: 21 februari 2016: Diemercross
   (26-10-2014)

Zondag 21/2 organiseert AV'23 weer samen met Staatsbosbeheer en Gemeente Diemen de DiemerCross: een pittige cross over onverharde paden door het Diemerbos.
Alle info hier.

(Terug naar boven)

AV 1923

andere berichten:

25-01-2016

Uit de bestuurskamer, 25 januari 2016

Lees meer...

20-01-2016

Gezocht: Verenigingscoördinator

Lees meer...

12-01-2016

17 januari 2016: Vondelparkloop

Door het schitterende winterweer liep het Vondelpark vol met mensen die weinig ophebben met een hardloopwedstrijd. Daardoor werd het niet gemakkelijk om serieus te racen, maar dat weerhield bijna 20 clubgenoten er niet van om aan de start te verschijnen.

Lees meer...

12-01-2016

9 januari 2016: Crosscompetitie Bussum

Liefst 125 jeugdleden trokken naar camping De Fransche Kamp al of niet met spikes. Het was weer een geweldig spektakel.

Lees meer...

10-01-2016

10 januari 2016: Halve marathon van Egmond

Oef wat was het zwaar

Lees meer...

28-12-2015

Uit de bestuurskamer, 28 december 2015

Lees meer...

24-12-2015

Uitnodiging van het bestuur voor de jaarlijkse nieuwjaarsborrel

Lees meer...

17-12-2015

Deze zaterdag geen training voor de pupillen en junioren!

Lees meer...

26-11-2015

Uit de bestuurskamer, 26 november 2015

Lees meer...

25-11-2015

Overzicht cross-wedstrijden seizoen 2014-2015

Lees meer...

15-11-2015

15 November: Zevenheuvelenloop

Maar liefst 29 clubgenoten deden mee aan de Zevenheuvelenloop afgelopen weekend. Ze leverden prima prestaties ondanks het ontstuimige herfstweer.

Lees meer...

10-11-2015

2 November 2015: Phanos Olympisch Stadionloop

Lees meer...

AV 1923
Heeft u een artikel voor de website? Stuur het per email naar de webadmin: - bij voorkeur met foto!