trainingen

nieuws

nieuws algemeen: Kerstgala
   (01-12-2015)

door Ynze Strikwerda
Op zaterdag 19 december 2015 is alweer de derde editie van het AV1923 Kerstgala. Het feest vindt plaats in de kantine van AV1923 van 21:00 tot 02:00 (D-junioren tot 00:00).
Dit gala is een clubfeest, en daarom bedoeld voor àlle leden van AV1923 (vanaf de D-junioren). Iedereen is welkom: van D1 junior tot master & van loper tot werper. Samen gaan we swingen op de muziek van DJ Remco, die afgelopen jaar erg goed in de smaak is gevallen.
Kaartjes zijn €5 (inclusief 1 drankje) en vanaf zaterdag 14 november tot en met woensdag 16 december bij Janke, Tessa & Ynze. Het thema voor de avond is "Charleston, roaring 20s". 

Speciale actie:
Bij het kopen van een kaartje kan je de naam van jouw favoriete trainer opgeven. Wanneer een trainer 10 keer is genoemd, ontvangt hij/zij een gratis kaartje voor het gala!

Wij hebben er zin in! Tot de 19e!

» Reageer (Reacties: 1)

(Terug naar boven)


bestuursberichten: Uit de bestuurskamer, 26 november 2015
   (26-11-2015)

door Hans Hofstede, voorzitter AV'23

“Een leven lang atletiek”
Zo heet de campagne van de Atletiekunie om hun visie op de jeugdatletiek uit te dragen. De campagne is bedoeld om het nogal uitgebreide en al langer bestaande Beleidsvisie Jeugdatletiek wat toegankelijker te maken. De beleidsvisie is er een vreselijk ingewikkeld en langdradig stuk met veel te veel moeilijke woorden en begrippen zoals Long Term Athlete Development (LTAD), anaeroob en alactisch energiegebruik en speels-prestatieve atletiek. Maar er staat ook veel zinnigs in, zoals het stukje over de oudere junioren.
Hierin wordt duidelijk gemaakt dat er, nadat jongeren over hun groeispurten heen zijn, keuzen gemaakt moeten worden. Voor meisjes is dit ongeveer op haar vijftiende, voor jongens op hun zestiende jaar. Deze jonge atleten kunnen in de volgende leeftijdsfasen (Junioren B en A) doorgaan voor presteren op hoog niveau of ze kunnen kiezen voor een meer relaxte manier van atletiek beoefenen, waarbij plezier in atletiek en bewegen in het algemeen voorop staat. Het meest duidelijk wordt deze basisgedachte in de bij de campagne “Een leven lang atletiek” behorende tekening, waarvan je hierboven een deel ziet. Als ik dit principe op onze club projecteer, zie ik nogal wat onduidelijkheden. Worden de CD-junioren wel voldoende voorbereid op deze keuze? Is er na dit keuzemoment wel voldoende trainingsaanbod voor A-junioren en senioren, die door willen gaan met atletiek, maar niet het topniveau ambiëren?
Voor onze club zijn deze vragen hoogst actueel, omdat we nu zien dat elk jaar veel junioren afhaken omdat ze geen zin hebben of niet het niveau hebben om op topniveau verder te gaan. Een ander perspectief is onvoldoende zichtbaar. Elk jaar stappen er ongeveer zestig junioren uit. Daar moet verandering in komen als we deze jonge atleten voor onze club en de atletieksport willen behouden. Waar zijn de trainingsgroepen voor de recreatieve junioren/senioren? Waar is een eigen honk voor deze groep? Een mooie opgave voor het komend jaar, lijkt me.

De ledenvergadering op 27 oktober
Alles uit de kast gehaald: verleidelijke uitnodigingen op onze website en in persoonlijke email-berichten aan alle leden, ontvangst met koffie, thee en lekkere koekjes, een spannende agenda met voorstellen voor contributieverhoging en het in dienst nemen van een verenigingsmanager, een nazit met drank en hartige hapjes. Niets heeft geholpen om meer bezoekers te trekken naar onze najaars-ALV op 27 oktober. Sterker nog: de opkomst was historisch laag met maar zeventien mensen, inclusief het bestuur en de notulist. Het voordeel was wel dat we relatief snel door de agenda gingen en er geen tekort aan hapjes waren. Toch hebben de niet-aanwezigen een heel interessante discussie over het al dan niet in dienst nemen van een professionele verenigingsmanager gemist. Uiteindelijk is door een meerderheid van stemmen besloten om in 2016 een “verenigingscoördinator” voor circa twintig uur per week in dienst te nemen. In 2016 wordt die betaald uit de spaargelden van de vereniging. Ook dat is met een meerderheid van stemmen besloten. In de najaars-ALV van 2017 zal aan de leden gevraagd worden of we zullen doorgaan met deze verenigingscoördinator en of we die de komende jaren zullen betalen uit een contributieverhoging van dertig euro per jaar per lid. Dit zijn nogal ingrijpende besluiten, maar noodzakelijk om als vereniging te kunnen overleven. Al jaren blijkt het vrijwel onmogelijk om voldoende leden te vinden die bestuurs- en commissiewerk willen doen. En wat je niet op vrijwillige basis kunt regelen, zal geprofessionaliseerd moeten worden. en dat kost geld. Maar ik ben er van overtuigd, dat hiermee de kwaliteit van de vereniging als aanbieder van baanatletiek en hardlopen op alle niveaus zal verbeteren. Als de kwaliteit van de vereniging toeneemt zal groei van het ledental automatisch volgen.

Voorzitterswissel
Heuglijk nieuws: het is een tweeling geworden en het zijn beide meisjes. Kirsten Vendrig en Andrea Aquina hebben zich gezamenlijk kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van ons verenigingsbestuur. Bij mijn weten een novum in atletiekland. Ik ben daar heel blij mee. Al langer liet ik links en rechts horen, dat ik, zo gauw de gelegenheid zich zou voordoen, graag de voorzittershamer zou willen overgeven. Ik heb de indruk, dat mijn manier van leiding geven aan het bestuur een beetje uitgewerkt raakt en dat de vereniging er baat bij zou hebben als een ander de grote lijnen gaat uit zetten. Wel wil ik graag in het bestuur blijven zitten om de huisvestingszaken te regelen. Hoe Kirsten en Andrea de voorzitterstaken precies gaan verdelen weten ze zelf ook nog niet precies. Maar wel is nu al afgesproken, dat Andrea weg blijft van alle zaken, waarbij er eventueel frictie zou kunnen ontstaan tussen de belangen van AV’23 en die van haar werkgever, de afdeling Sport van de gemeente Amsterdam. Voor Kirsten, die werkt bij Waternet, speelt dit gevaar niet. Naar mijn smaak zou het ook verstandig zijn als Kirsten de contacten met de TC en de toptrainers over laat aan Andrea. Ook hier weer vanwege de mogelijkheid van tegengestelde belangen binnen één persoon. Maar misschien zit ik nu over mijn graf heen te regeren en moet ik wat meer vertrouwen hebben in de nieuwe generatie.
Kirsten en Andrea gaan nu al voorlopig meedraaien met het bestuur. Formeel worden ze pas lid van het bestuur als ze door de algemene ledenvergadering in maart 2016 daartoe benoemd zijn.

Voor het milieu en de portemonnee
Iedereen zal het nu gaan merken. Het is afgelopen met het uit de Sovjet-tijd stammend systeem van verwarming van ons clubhuis. Vijftien jaar lang werd ons clubhuis dag en nacht, alle dagen van de week tot negentien graden verwarmd. Als het te warm was, werden de deuren of ramen open gezet of de radiator dicht gedraaid. Sinds een jaar moeten we als vereniging zelf onze gasrekening betalen en die was gigantisch: vier keer zoveel als ik in ons oude tochtige huis aan gas moet betalen. Ik heb me voorgenomen om die rekening minstens te halveren. Met alleen het isoleren van de leidingen komen we er niet. Er zijn nu moderne programmeerbare klokthermostaten geïnstalleerd. De basistemperatuur is afgesteld op 7,5 graden Celsius. Alleen als de kantine en de kleedkamers gebruikt worden, springt de thermostaat op 19,5 graden. Dat betekent dat ‘s nachts en door de week ook overdag de verwarming uit staat. Alleen op zaterdag brandt de verwarming overdag, maar weer niet ‘s avonds.
Natuurlijk kan de verwarming altijd handmatig aan gezet worden bij afwijkend gebruik van de kantine (feesten, vergaderingen of cursussen). Het zal even wennen zijn, vooral voor de atleten die overdag de krachtsportruimte gebruiken. We moeten maar even zien hoe het ingestelde programma functioneert. Het kan altijd aangepast worden. Mijn inschatting is dat we dankzij de isolatie van de cv-leidingen en het aanbrengen van de klokthermostaten het gasverbruik kunnen halveren. Het zal mij benieuwen.

Galafeest en nieuwjaarsborrel
De komende weken zijn feestweken, ook voor AV’23.
Het begint al op zaterdagmorgen 28 november 5 december met de traditionele Zwarte Pietentraining voor onze jongste atleetjes. Veel strooigoed en capriolen van de uiterst lenige Pieten. Misschien dat Sinterklaas ook zelf nog even langs komt. Op vrijdagavond 11 december is er bij ons op de baan “The circle of life run”. Dit is een sponsorloop over twee kilometer (vijf rondjes) in estafettevorm, voor teams van drie lopers. Nadat de laatste deelnemers binnen zijn, zal er een prijsuitreiking zijn voor het team dat het meeste geld heeft opgehaald, met aansluitend in onze kantine een gezellig feestje met DJ! Op zaterdagavond 19 december organiseren Tessa Strijp, Janke Strijp en Ynze Strikwerda weer het Kerstgala, deze keer in Charleston-stijl. Geen idee wat ik aan moet: een Rudolph Valentino-snorretje, scheiding in het midden, blazer met grijze broek, geen strikje maar fleurige das? En dan die Charleston-dans, hoe ging die ook al weer?
Tot besluit, of beter nog als begin van het nieuwe jaar hebben we op zondagmiddag 10 januari de AV’23-nieuwjaarsborrel. Ook dit jaar weer met mijn langdradige toespraak, de uitreiking van de prijzen voor de beste atleten van 2015 en de tien flessen schuimwijn voor de vrijwilligers van het jaar. Daarvoor en daarna drankjes van het huis en hapjes van onze cateraar Hof&Burg.

» Reageer (Reacties: 1)

(Terug naar boven)


jeugdnieuws: Overzicht cross-wedstrijden seizoen 2014-2015
   (25-11-2015)

door André Roukema
Maar liefst 153 jeugdleden hebben zich opgegeven om mee te doen aan de opening van het cross-seizoen in Uithoorn komende zaterdag 28 november. Honderd-drie-en-vijftig, het is een record en daarom een mooie aanleiding om de uitslagen van het vorige jaar (2014/2015) nog eens op een rijtje te zetten. Toen was de deelname ook niet misselijk. Iedereen kan nog eens kijken hoe het vorig jaar ook al weer ging en hoe anderen het deden. In ieder geval: zaterdag wordt een atletiekfeest, want is de cross stiekem niet het eigenlijk het leukste onderdeel? Of ligt dat nou aan ons? Je wordt er sterk van en daardoor kun je ook op de baan en de weg sneller lopen, maar het is vooral heel erg leuk. De strijd, het glibberen, hoe zwaar het is, wie je allemaal verslaat, hoe vies je wordt, je strategie, wie je hebt ingehaald, welke stukken goed gingen en wat juist niet. Het zit er allemaal in.
Zaterdagavond zijn er (hopelijk) 153 verschillende verhalen over hoe het gegaan is, allemaal anders, allemaal interessant. Stel je voor dat over een paar jaar iedereen met een action-cam op loopt, zoals je nu vaak wedstrijden met een chip loopt, zodat je achteraf op allerlei manieren de wedstrijd terug kunt kijken.
Je kunt zelf zoeken in de lijst, maar je kunt een een zoekterm typen in het zoekvakje bovenin. In dat laatste geval worden alle uitslagen waarin je zoekterm voorkomt weergegeven. Zo krijg je bijvoorbeeld acht uitslagen te zien als je bijv. het woord 'Noa' intypt.
Allemaal heel veel succes en plezier zaterdag.

Je vind het hier.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Wegberen
   (12-11-2015)

door Irene van Wijk

Er zijn er heel veel. In alle soorten en afmetingen. Iedereen komt ze wel eens tegen, de een iets vaker dan de ander. Je moet er oog voor hebben, dat wel. Niet iedereen ziet ze. Toch zijn ze er, op elk pad en op elke weg.
Je zou denken dat lopers er meer ontmoeten dan thuismussen. Immers, altijd op weg. Maar thuismussen schijnen helderderziend te zijn. Die zien ze al uit het raam. En wel zo veel, dat ze niet eens aan lopen beginnen.

Je snapt het al, het gaat over wegberen. Die hebben vele gedaanten. Bijvoorbeeld de:
Angstbeer hij is er niet maar hij zou elk moment tevoorschijn kunnen komen. En dat is bere-eng.
Slaapbeer zo bang om moe te worden
Aandachtbeer  altijd heerlijk om mee te pronken: kijk eens wat een vreselijke beren ik moet trotseren
Simulatiebeer die is er echt niet maar ja, toon dat maar eens aan
Hypebeer plotselinge explosie van gelijksoortige beren, soms zeer exotisch. Erg fashionable. Sterft vanzelf uit.
Indekbeer geweldig excuus voor falen, wel vooraf inzetten
Excuusbeer echte, of simulatiebeer die schuldig bevonden wordt
Pechbeer je zag hem niet maar je kreeg hem toch
Hypochonder enorme verzameling beren van alle soorten en in alle formaten.

Hoe langer je al rondloopt (en rent) hoe meer tijd je hebt gehad voor beer-encounters. In Amerikaanse natuurparken is het advies daarbij: ga doodliggen. Die beren zien jóu als bedreiging, dus dood is safe.
Die strategie werkt niet bij wegberen. Lamleggen is juist hun doel. Dus daar moet je doen wat de Amerikanen aanraden bij een aanval van een bergleeuw: fight back.
Of negeren, dat kan bij veel soorten natuurlijk ook. Vinden ze helemaal niet leuk.
En, als je het echt nodig hebt, ervan genieten. Lukt vooral goed bij de aandacht- en de simulatiebeer.

Alleen die pechberen, dat zijn lastpakken. Negeren kan lang als de pech maar langzaam genoeg inzet. “Ik loop een beetje te zwalken maar dat komt vast van slaaptekort”. Tot de dokter op de scan een beer ziet die je bij de eerste heftige beweging een hoge dwarslaesie zal knijpen. Dan moet je open om een plastic kokertje tussen je nekwervels te laten zetten. En dan heeft die pechbeer je flink lang uit de running.

Achillespezen. Daar zijn alle soorten wegberen gek op. Die drijven mensen tot curieuze reacties. Op blote voeten lopen bijvoorbeeld, of in rare schoenen (typisch voor hypeberen). Of lamleggen door dezelfde afstanden (tot 27 km!) te gaan zwemmen. Als die beren maar genoeg doorzetten krijgen ze vele gelovigen. Die geloven dat ze niet meer kunnen lopen, en zeker geen lange afstanden.

Pechberen komen trouwens vaak in paren. Vinden ze gezellig. Dus dan ben je net weer in de running, gooien ze een paaltje voor je fiets. Zo hard dat je vrouw je de volgende dag op de intensive care terugvindt met 11 breuken in 8 ribben, 3 breuken in 1 sleutelbeen en 1 klaplong. In Den Bosch off all places. Ook niet echt te negeren.

Wat kies je dan als eerste marathon na jaren berenleed: natuurlijk, de Berenloop. Op Terschelling, bijna het hele eiland rond. Met lekker veel hellinkjes en kans op wind tegen. En heel veel beren. Echte tastbare, net als wegberen ook in allerlei soorten en maten: teddyberen, houtberen, vlagberen, medailleberen, T-shirtberen.

Dat blijkt een geweldige wegberenstrategie. Dus liep Albert vrolijk naar een prima tijd na zoveel pechbeerleed: 3:32. En liep Frans, die de hoop al jaren geleden had opgegeven, lachend de hele berenweg en kwam hij werkelijk stralend over de finish. Toegegeven, sterk gestimuleerd door zijn vasthoudende fietsbeer Johan. En ik, zonder veel beren tot hier gekomen, liep ook maar mee als die mannen toch gingen. Zonder pretenties want die had ik in september in Den Haag al verbruikt. Ging het tot mijn verrassing beregoed. Nu ben ik de beretrotse eigenaar van een Berenloopbeker en een looptijd die ik eigenlijk niet meer voor mogelijk had gehouden.

Dus heb je last van wegberen, loop ze weg in de Berenloop. Krijg je er een leuk weekend op Terschelling en een beregoede organisatie als bonus bij.

» Reageer (Reacties: 1)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Al bijna 1000 loten verkocht!
   (07-11-2015)

Sandra Verkruisen

We hebben met de invoer van loten van 34 verkopers maar liefst al 977 loten verkocht. We gaan dit jaar de 1000 loten vast halen! Topverkoper is tot nu toe Willem Westerdorp met 109 loten. Gaat daar nog iemand overheen?

Stuur een mailtje aan AV23clubactie@gmail.com als je je boekje nog niet ingeleverd hebt. Gelukkig hebben we op de valreep nog een mooi boekenpakket van schrijfster Vilja Machgielsen en tevens moeder van B pupil Nurah voor der verloting erbij gekregen. Haar boek is te koop via www.mama-is-geadopteerd.nl We laten het zo snel mogelijk weten wie in de prijzen valt en wanneer we de prijzen gaan uitdelen.

Houd de updates in de gaten....

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


jeugdnieuws: Tussen de topatleten tijdens het EK 2016
   (03-11-2015)

door Michiel Hatenboer
Door de atletiekunie zijn we als club gevraagd om vrijwilligers te leveren om op zondagmiddag/avond 10 juli 2016 de mandjes te dragen voor de atleten bij het EK Atletiek. Het is een dag met alleen maar finales. Je staat dan dus tussen de toppers en maakt ze mee bij hun topprestaties. Dit is de enige functie die tijdens de EK door kinderen ingevuld wordt. De Atletiekunie betrekt ze graag op deze manier bij het evenement. Vanuit onze vereniging zoeken ze 16 mandjesdragers.
De mandjesdragers dienen tussen de 12 en 16 jaar oud te zijn en lid te zijn van onze vereniging. Er zal nog een oefenmoment komen waarop de mandjesdragers voorafgaand aan de EK kunnen oefenen. De atletiekunie informeert ons hier later over. Mandjesdragers hoeven niet aanwezig te zijn bij de kennismakingsgesprekken voor alle vrijwilligers die de Atletiekunie organiseert begin 2016. Omdat onze vereniging in het weekend staat ingepland, is vrij vragen van school ook niet van toepassing.
Alle mandjesdragers krijgen een kledingpakket bestaande uit een korte broek, een t-shirt en schoenen. Daarnaast wordt eten en drinken voor hen verzorgd en krijgen ze een certificaat na afloop.
Zijn jullie tussen 12 en 16 jaar oud en hebben jullie zin om mee te doen, stuur dan uiterlijk 15 november
een bericht naar met de volgende gegevens:
  • Voornaam en achternaam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Shirtmaat, broekmaat en schoenmaat (Brooks)
  • Eventuele dieetwensen
De organisatie heeft ook een pasfoto van je nodig, maar die kun je later inleveren.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)

toon pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - [Volgende >>]

 

lid worden / opzeggen
amsterdam-marathon
atletiekunie
topsport amsterdam
download hier de AV23-app!

de agenda:

agenda algemeen: 4 December: 33e Surprise Run
   (01-09-2015)

Wij nodigen jullie uit voor de Surprise Run op vrijdagavond 4 December a.s. We verzamelen voor de Openbare Bibliotheek (OBA) aan de Oosterdokskade 143 (tussen NEMO en het Centraal Station). Hier is ook een bewaakte ondergrondse fietsenstalling. Het stallen van een fiets is gratis. De Surprise Run is een training voor leden maar vooral ook voor niet-leden van AV’23. Dus kom vooral met vrienden/vriendinnen, kennissen, collega’s en familie! Het programma start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. De maximale afstand die we lopen ligt rond de 10km. We lopen parcourtjes. Dit maakt het mogelijk om bij vermoeidheid een pauze te nemen.

Verder willen wij jullie verzoeken voor extra veiligheid lichtgevende hesjes te dragen.
Als je komt mail ons dit even, dat is voor ons handig voor de planning!

(Terug naar boven)


agenda algemeen: 21 februari 2016: Diemercross
   (26-10-2014)

Zondag 21/2 organiseert AV'23 weer samen met Staatsbosbeheer en Gemeente Diemen de DiemerCross: een pittige cross over onverharde paden door het Diemerbos.
Alle info hier.

(Terug naar boven)

AV 1923

andere berichten:

26-11-2015

Uit de bestuurskamer, 26 november 2015

lees het artikel

25-11-2015

Overzicht cross-wedstrijden seizoen 2014-2015

lees het artikel

15-11-2015

15 November: Zevenheuvelenloop

Maar liefst 29 clubgenoten deden mee aan de Zevenheuvelenloop afgelopen weekend. Ze leverden prima prestaties ondanks het ontstuimige herfstweer.

lees het artikel

10-11-2015

2 November 2015: Phanos Olympisch Stadionloop

lees het artikel

03-11-2015

25 Oktober 2015: AV'23 uitslagen Middenmeerloop 2015

lees het artikel

03-11-2015

1 November 2015: KAV Holland Cross 2015

lees het artikel

03-11-2015

Tussen de topatleten tijdens het EK 2016

lees het artikel

01-11-2015

Uitslagen pupillencompetitie 2015

lees het artikel

02-10-2015

Achtste Oosterparkloop succes voor AV23 atleten

lees het artikel

29-09-2015

Andere trainingstijden en -dagen jeugd vanaf 12 oktober

lees het artikel

24-09-2015

Uit de bestuurskamer, 24 september 2015

lees het artikel

22-09-2015

20/9: Dam-tot-Dam-loop 2015

lees het artikel

AV 1923
Heeft u een artikel voor de website? Stuur het per email naar de webadmin: - bij voorkeur met foto!