trainingen
 

nieuws

nieuws algemeen: Grote Clubactie 2016
   (23-09-2016)

door Bart Boevink

Op 1 oktober start de landelijke Grote Clubactie en we zien graag dat weer veel leden loten willen verkopen om zo de jeugdafdeling financieel te steunen. In de brief die op 1 en 5 oktober bij de pupillentrainingen wordt uitgedeeld staat meer informatie. 
Op dit moment zijn we al op zoek naar sponsoren die een kleine prijs beschikbaar willen stellen aan de verkopende jeugdleden of naar bedrijven die geïnteresseerd zijn in het kopen (na 1 oktober) van een Superlot van € 150. Sponsoren worden de hele actieperiode onder de aandacht gebracht. Heeft u als AV'23-lid een geïnteresseerd bedrijf dan horen we dit graag z.s.m. via AV23clubactie@gmail.com.
Run Inn, Cafe-restaurant Polder, SPAR Carolina MacGillavrylaan, VROG, NOTOYS en Tun Fun hebben zich al verbonden aan onze Grote Clubactie.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Bijna Superzondag
   (18-09-2016)

door Theo Danes

AV'23 was vandaag op drie plaatsen in het land actief. De mannen van het eerste team wisten in Krommenie met een derde plaats overtuigend te promoveren naar de NK Teams (eredivisie). Promotie was er ook voor het andere mannenteam, zij komen volgende jaar uit in de tweede divisie. Net als de dames van team 1, zij leken lang af te stevenen op een top-5 positie waarmee de trilogie van zondag 18 september bezegeld zou zijn. Maar het werd een zesde plaats. Het voordeel hiervan is echter dat alle teams van AV'23 volgend jaar niet verspreid zijn over vier verschillende divisies, maar in de tweede divisie de eerste damesploeg en de tweede herenploeg gezellig verenigd zijn. Volgt u het nog?
Het zijn natuurlijk de teamprestaties die tellen, maar wie stegen er boven zichzelf uit vandaag? In Krommenie liep Alain van Tholl een weergaloze 400 meter horde in 54,72s, waarmee hij teamgenoot Jon Schouwenaar zijn vrij recente clubrecord afsnoept. Verder verdient de 10,93s op de 100 meter (bij een wind van -1,8m/s) van Elvis Afrifa bewondering, omdat hij alle concurrenten zo meer dan drie tienden te snel af was. Ook kersverse vader Sander Stok won zijn onderdeel ondanks chronisch slaapgebrek: 52,64m met de slingerkogel. 
In Hengelo sprong Naseya Weinchard hinkstapgewijs weer iets dichter naar de 11 meter toe: 10,93m. De 15,27s op de 100 meter horde was voor Iris de Ruiter een mooi nieuw pr. Julian Record toonde in Eindhoven opnieuw zijn bloedvorm. Na 1,90m hoog (de foto is de 1,95m van de A-finale vorige week) sprong hij met 6,56m hij zelfs een stukkie verder dan broer Joshua in team 1. Bram van der Jagt kruipt steeds dichter naar de 50-secondegrens op de 400 meter: 50,14s. En Lennart Hatenboer is een held omdat hij bij zijn debuut onverschrokken de steeplebalken te lijf ging: 11:44,0s. Tim van der Heide werd vandaag 18 en kocht voor het eerst legaal een biertje. Drink er gerust allemaal maar een op de heuglijke viriele dubbelpromotie. Proost!

Uitslagen AV'23 mannen Krommenie - Prom/deg NK Teams/1e divisie
Uitslagen AV'23 vrouwen Hengelo - Prom/deg 1e divisie/2e divisie
Uitslagen AV'23 mannen Eindhoven - Prom/deg 2e divisie/3e divisie

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: NJK Teams 2016
   (16-09-2016)

door Theo Danes
Vorig weekend stonden twee A-juniorenploegen van AV'23 in de landelijke finale, dus dat er nog niets over geschreven werd is eigenlijk een schande, maar ik heb de laatste tijd helaas chronisch tijdgebrek en zal het nu ook relatief kort houden.
De jongens begonnen met een ongelukkige nul punten op het kogelslingeren, maar lieten zich niet uit het veld slaan en kropen elk onderdeel dichterbij de andere ploegen. Vooral de 1,95m van Julian Record op het hoogspringen en de driekamp (110m horden: 15,09; ver: 6,50m en 400m: 50,39) van Bram van der Jagt waren indrukwekkend. De achterstand tot het podium werd zelfs teruggebracht tot slechts 228 punten, goed voor een vijfde plaats!
Bij de dames bleek nog niet iedereen zo fit als voor de vakantie en de concurrentie toverde een aantal topatleten uit de hoge hoed, dus de strijd om het podium bleek onze meiden iets te machtig. De 4,92m ver van Justine Zwier was echter een mooi PR en Racquelle Biezen stootte haar 4-kilokogel uitstekend (11,31m) en slingerde hetzelfde projectiel verder dan voorheen: 24,42m. Loeka Klok was de dag ervoor nog ziek, maar liep zomaar 4 seconde van haar record af op de 800: 2:46,78s. Ook Rosita Abdollah beloonde zichzelf met een nieuwe topprestatie: 13,47s op de 100 meter. Pikant detail: Tara Yoro maakte van haar 800 meter een 900 meter door meteen na een keurige 5,44m versprong naar de startlijn te moeten sprinten om het startschot nog te halen. De meiden belandden uiteindelijk op de zevende plaats.
De dag werd buitengewoon gezellig afgesloten met een pizza-eetfestijn op de baan. Met zulke junioren gaat AV'23 een weergaloze toekomst tegemoet, dat kan haast niet anders. 

Uitslagen jongens A
Uitslagen meisjes A

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


bestuursberichten: Uit het rommelhok, 14 september 2016
   (14-09-2016)

door Hans Hofstede, voorzitter huisvestingscommissie AV'23

Cadeautje van het EK
Na afloop van het EK-atletiek zijn er allerlei materialen in het Olympisch stadion achtergebleven. De gemeente Amsterdam heeft die spullen opgekocht met de bedoeling om ze over de Amsterdamse atletiekverenigingen te verdelen. Wij hebben geopteerd voor de hoogspringmatten, de kogelslingerring en de discuswerpring, als ik het goed heb. In ieder geval zijn de hoogspringmatten direct na het EK bij ons afgeleverd. In het Olympisch stadion was geen plaats om die dingen op te slaan. Bij ons ook niet, maar ze liggen er wel. En behoorlijk in de weg. De vrijwilligers van Beheer en onderhoud waren juist van plan om deze weken daar aan het werk te gaan. We willen stellingen bouwen voor de nu los rondslingerende trainingsmaterialen, zoals stokken, ballen, trampolines, springplanken en matten. Maar ja, je kunt nu zelfs niet bij de banken en turnkasten omdat de EK-hoogspringmatten daar gedumpt zijn (zie bovenstaande foto). Natuurlijk is er gezocht naar alternatieve opbergplekken. Niet gevonden. Het enige alternatief is: zo snel mogelijk bouwen van een nieuwe hoogspringkast, waar deze matten in passen. Die kast moet dan één van onze oude hoogspringkasten vervangen. Het stadsdeel-oost heeft toegezegd hier werk van te maken. Maar wanneer, kunnen ze nog niet zeggen. Ondertussen is het behoorlijk behelpen en kunnen de timmerlieden niet aan de slag. Jammer!

Middenmeer-clinic
Tjidde Boers heeft weer toegeslagen. Na de uiterst succesvolle Brooks 10K-clinic (33 deelnemers) in mei en juni van dit jaar heeft hij weer een hardloopclinic georganiseerd. Deze keer ter voorbereiding op de 10 kilometer van de Middenmeerloop op 30 oktober. Ook deze keer was er veel belangstelling: 29 deelnemers. Op 29 augustus is de clinic begonnen. De cursus duurt negen maandagavonden en wordt gegeven door Carla van de Klei en Anneke Nass.
Op zich heeft dit natuurlijk niets te maken met huisvesting, maar ik wou het toch even kwijt. Vooral omdat het me opvalt dat zo’n initiatief snel en enthousiast wordt opgepakt door bovengenoemde mensen. Voor onze club zijn deze clinics erg belangrijk. Ze leveren ons op de eerste plaats het broodnodige cursusgeld. Maar meestal doen er ook wel wat deelnemers van onze club mee met de trainingen, maar dan als lid.
Dus Tjidde, Carla en Anneke: veel dank voor jullie inzet. Ook Kees van den Berg is zo’n stille werker, die altijd bereid is in te springen als er weer ergens een trainer nodig is. Bij de Brooks 10K-clinic was hij van de ene op de andere dag beschikbaar om te assisteren bij de training van deze alsmaar groter wordende groep. Kees, bedankt!

Begroting 2017
Zoals elk jaar is het bestuur alweer begonnen met het opstellen van de begroting voor het nieuwe verenigingsjaar 2017. Het wordt deze keer een extra lastige klus omdat we vanaf 1 januari 2017 onze verenigingsmanager niet langer uit de verenigingsreserves kunnen betalen, maar in de begroting moeten opnemen. En zoals elk jaar streven we naar een sluitende begroting. Er zullen dus nieuwe inkomsten of besparingen gevonden moeten worden. En dat valt om de dooie dood niet mee.
Van de kantine kunnen we weinig extra opbrengsten verwachten. Zolang het kantinebeheer nog niet op orde is, wordt hier nauwelijks wat verdiend. Wel zijn we er in geslaagd om ons energieverbruik te halveren. Dit levert een jaarlijkse besparing van 3500 euro. Ook blijkt dat het organiseren van hardloopclinics een leuke bron van inkomsten is. Volhouden dus! Maar dit alles is bij lange na niet voldoende om het salaris van onze verenigingsmanager te betalen. Er zal dus echt geschrapt moeten worden in de reguliere uitgaven. Het alternatief is contributieverhoging, maar we behoren al tot de duurste atletiekverenigingen van het land. Vooral voor hardlopers prijzen we ons dan volledig uit de markt. Niet doen dus. Het mooiste zou zijn als we ons eigen clubhuis zouden kunnen kopen. Jaarlijks betalen we nu meer dan twintigduizend euro aan huur van het clubhuis. Eigendom kost natuurlijk ook niet niks, denk aan: afschrijving, onderhoud, verzekering en rente. Maar naar mijn idee is dit altijd goedkoper dan huren.
Er bestaat (nog steeds) een gunstige gemeentelijke regeling om je eigen clubhuis te kopen, te bouwen of te verbouwen. Deze regeling houdt in dat de gemeente de kosten voor een derde subsidieert, voor een derde kun je met gemeentegarantie een “goedkope” lening afsluiten en voor het laatste derde deel moet de vereniging zelf zorgen. Maar ja, je raadt het al, het ontbreekt ons aan voldoende spaargeld om zo’n bedrag van ongeveer een ton op te hoesten.
Vooralsnog ploeteren we gewoon door.

Schoonmaak en koffie
Het gaat eigenlijk best goed met het schoon houden van ons clubhuis. Het schoonmaakbedrijfje dat we hebben ingehuurd voor het schoonhouden van de kleedkamers, douches, toiletten, keuken en kantine doet dit al meer dan twaalf jaar en weet dus precies wanneer ze moeten opdraven: na afloop van evenementen, wedstrijden en schoolsportdagen. De kleedkamers, douches en toiletten worden twee keer per week onder handen genomen, de keuken en kantine één keer per veertien dagen. Daarnaast vegen onze vrijwilligers tijdens rustige bardiensten de boel regelmatig aan. Dat is hard nodig, want vooral hardlopers hebben de gewoonte om met hun modderige hardloopschoenen de kantine te bevuilen. Geen probleem op onze tegelvloer, maar af en toe moet de ergste troep wel opgeveegd worden. Laatst vroeg ik me af of het misschien een optie is om het schoonhouden van de kantine geheel over te dragen aan onze vrijwilligers. Maak er een taak van voor twee vrijwilligers per veertien dagen. Dat scheelt ons als vereniging toch gauw 800 euro op jaarbasis. Van dat geld zouden we een goede koffiemachine kunnen huren, inclusief service-abonnement.

Samenstelling bestuur
Het nieuwe bestuur is inmiddels al aardig ingewerkt. Maar het eerste gat is ook alweer gevallen. Joanne van den Eijnden heeft ons bestuur moeten verlaten, vanwege drukke werkzaamheden op haar werk en thuis. Heel jammer, want we hadden juist gehoopt dat zij in staat zou zijn om inhoud te geven aan onze bestuurlijke verantwoordelijkheid voor alle mensen die voor de vereniging werken: trainers, jeugdcoördinator en verenigingsmanager. Het zou mooi zijn als we op korte termijn een vervanging van Joanne vinden. Wie hier wat voor voelt hoeft zich alleen maar te melden bij een lid van het bestuur en voor dat je het weet wordt je uitgenodigd voor de volgende bestuursvergadering.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Inschrijven voor de clubkampioenschappen 2016
   (08-09-2016)

door Tobias van der Knaap
Zondag 2 oktober zijn er weer de jaarlijkse clubkampioenschappen. Deze wedstrijd, die ook de afsluiting van het seizoen vormt, staat open voor alle leden van AV'23 en deelname is gratis, zodat we met zoveel mogelijk mensen een gezellige seizoensafsluiting kunnen hebben.
De inschrijving gaat via atletiek.nu en loopt van 10 september tot en met 25 september.
Net als vorig jaar doen alle categorieën een kleine meerkamp, bestaande uit een sprint, een middellange afstand, een springnummer en een werpnummer. Je kunt hier zien hoe de meerkamp er voor alle categorieën uitziet.
Voor de junioren B t/m masters is kogelstoten dit jaar een vast onderdeel van de meerkamp. Daarnaast mogen de deelnemers nog kiezen tussen discus- en speerwerpen. Bij de springonderdelen moet er, net als vorig jaar, gekozen worden tussen hoog- en verspringen. We verzoeken degenen uit deze categorieën die willen hoogspringen om hun PR op dit onderdeel door te geven, zodat we de groep efficiënt kunnen verdelen en de duur van het onderdeel kunnen beperken.

Inschrijven gaat als volgt:
  1. Ga naar www.atletiek.nu
  2. Klik bovenin de groene balk op "Inschrijven".
  3. Klik op "Clubkampioenschappen AV'23".
  4. Klik op "Atleet" (inschrijven als atleet)
  5. Selecteer je vereniging en categorie en aan welke losse onderdelen of meerkamp je mee wilt doen. Vul ook je Seizoens Besten in, zodat je in een gelijkwaardige serie wordt geplaatst.
  6. Vul je persoonsgegevens in of login met een bestaand account.
  7. Controleer je gegevens.
  8. Je ontvangt nu een email met een activatie code, klik op de link in de email.
  9. Volg de verdere instructies en rond je inschrijving af!
  10. Inschrijving wijzigen of verwijderen? Je hebt per email een login wachtwoord ontvangen, log in op Atletiek.nu met je email adres en dat wachtwoord. In 'Mijn Profiel' kun je je inschrijving bewerken en verwijderen.

» Reageer (Reacties: 1)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Trainingsweekend
   (05-09-2016)

door Peter Groen
Het duurt nog 2 maanden tot het cross-seizoen begint, maar de AV23-rec/pres-loopgroep is afgelopen weekend al met de voorbereiding begonnen. In het duingebied bij Soest, precies op de plek waar zich elke 31/12 de Sylvestercross afspeelt, werd uitgebreid geoefend met zandploegen. Trainers Anneke Nass, Carla van der Klei en Tjitske Kooistra organiseerden er het jaarlijkse trainingsweekend, al weer voor het achtste jaar trouwens. Het programma: 's zaterdags een fikse training en na de lunch een uitgebreide duurloop, en 's zondagochtends opnieuw een training in het mulle zand.
De duurloop liep dit keer niet zo uit de hand als vorig jaar, toen pas na ruim 20 kilometer de juiste weg naar huis werd gevonden. Nu gooiden onregelmatig geplaatste oranje paaltjes wat roet in het eten, maar bleef het beperkt tot wat zoeken en heen-en-weer lopen.
Is zo'n gezellig trainingsweekend wat voor jou? Mail dan even naar  en vraag om je op de mailinglijst te zetten. Dan hoor je komend voorjaar als eerste waar en wanneer het weer plaatsvindt.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - [Volgende >>]

 

→ lid worden / opzeggen

AV 1923

Iets kwijt? Gevonden voorwerpen →  Vind.
AV 1923

de agenda:

agenda algemeen: 2 oktober: Clubkampioenschappen
   (20-06-2016)

Alle categorieën doen dit jaar een meerkamp van vier onderdelen: een sprint, een middellange afstand, een springnummer en een werpnummer. Let op: voor de junioren B t/m masters is kogelstoten dit jaar een vast onderdeel van de meerkamp. Daarnaast mogen de deelnemers nog kiezen tussen discus- of speerwerpen. Bij de springonderdelen moet er, net als vorig jaar, gekozen worden tussen hoog- of verspringen.
Inschrijven tot en met zondag 25 september via atletiek.nu.

(Terug naar boven)


agenda algemeen: 30 oktober: Middenmeerloop
   (06-06-2016)

Alweer de 57e Middenmeerloop! Wedstrijdloop 10 km, trimlopen 5 en 10 km. Start en finish op de baan van AV ’23.
Verdere info op middenmeerloop.nl.

(Terug naar boven)

AV 1923

andere berichten:

23-09-2016

Grote Clubactie 2016

Lees meer...

18-09-2016

Bijna Superzondag

Lees meer...

16-09-2016

NJK Teams 2016

Lees meer...

14-09-2016

Uit het rommelhok, 14 september 2016

Lees meer...

08-09-2016

Inschrijven voor de clubkampioenschappen 2016

Lees meer...

05-09-2016

Trainingsweekend

Lees meer...

04-09-2016

04-09-2016 30 van Amsterdam Noord, Amsterdam

Lees meer...

01-09-2016

Nationale C-spelen 2016

Lees meer...

23-08-2016

23-08-2016 Ronde van Abcoude, Abcoude

Lees meer...

08-08-2016

Trainen voor de tien bij AV’23

Lees meer...

04-08-2016

04-08-2016 28e Kooyman Polderloop, de Kwakel

Lees meer...

20-07-2016

Zomertraining

Lees meer...

AV 1923
Heeft u een artikel voor de website? Stuur het per email naar de webadmin: - bij voorkeur met foto!

Ogenblik a.u.b. ...