trainingen

nieuws

nieuws algemeen: Zonnige en zompige Diemercross 2015
   (26-02-2015)

Afgelopen zondag werd alweer de vierde editie gelopen van de Diemercross. Het parcours door het Diemerbos was door enkele mooie nieuwe lussen over onverharde paden en de aanhoudende regen van vorige week een echte uitdaging geworden voor de lopers. De zon en de vrolijke bijdrage van dweilorkest de Neuteblazers maakten onze cross toch ook weer tot een feestelijk evenement. Er stond dit jaar een record aantal jeugdleden aan de start en ook het deelnemersveld van de Gaaspcross over 4500 meter en de Veeneikcross over 8500 meter mocht er zijn. De AV23-ers lieten zich ook dit jaar weer gelden. Fa Adda won de korte cross bij de vrouwen en Cindy Teeven en Zac Freudenburg (vooraf ook nog in actie als vrijwilliger) eisten de overwinning op de lange cross voor zich op. Alle drie overigens met minimaal twee minuten voorsprong op de rest van het veld. De uitslagen zijn te vinden op de website van de Diemercross. Voor foto's van het evenement kun je terecht op de fotopagina. Een sfeerverslag is te vinden in Diemernieuws. Ook op onze jeugdpagina staat een leuke impressie van de cross.

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Sjaak Hoogstraaten over zijn NKi1500m
   (24-02-2015)

Sjaak Hoogstraaten heeft tijdens het NK Indoor in Apeldoorn een uitstekende vijfde plaats behaald op de 1500m, een unicum in de geschiedenis van AV'23. Sjaak beantwoordde een paar vragen.

Gefeliciteerd met je prachtige prestatie op de 1500m bij het NK Indoor. Ben je er blij mee als AV’23? Was het een indoor PR en daarmee een clubrecord?
Bedankt! Ja het was een indoor PR inderdaad.
Sjaak tijdens de 1500m finale
Sjaak (nummer 171)  tijdens de 1500m finale van het NK Indoor 2015

Had je al eerder twee dagen achter elkaar een 1500m gelopen? Voelde je de serie nog in de benen? Baalde je er van dat jouw serie zo snel was? 
Dit was de eerste keer dat ik twee dagen achter elkaar een 1500m mocht lopen. Ik heb wel vaker de 800m twee keer gelopen, of een 800m 1500m dubbel gedaan, dus ik ben wel wat gewend. Ik was juist blij dat de serie redelijk rap ging. Ik wist daardoor zeker dat ik een van de tijdsnelsten zou zijn en niet hoefde te sprinten voor plaats drie in de serie. (Er gaan drie mensen per serie door plus de drie tijdsnelsten over de twee series.)

Kun je omschrijven wat voor soort race het was?
De finale was een echte kampioenschapsrace. Iedereen wilde zijn krachten sparen voor het laatste stuk. Het tempo was de eerste rondjes erg laag en werd steeds wat opgevoerd. 400m voor de finish ging het echt los. Ik miste nog de aansluiting en het niveau om met de allerbesten mee te gaan, maar ik kon strijden voor mijn plek en zo de vijfde plek behalen.

Hoe had je je eindpositie voor de race ingeschat?
Ongeveer zoals ik ben gefinisht. Het is altijd moeilijk inschatten, je weet niet wie er het fitste is in zo’n finale.

Had je voor de race een strategie bedacht? Lukte het om die uit te voeren?
Ja. De strategie was volgen ongeacht hoe hard het zou gaan, en de laatste twee rondjes (400m) genadeloos hard versnellen. Dat is vrij goed gelukt.

Zijn er momenten in de race aan te wijzen waar je achteraf andere keuzes had willen maken?
Ik had iets meer van voren willen zitten vanaf het begin. Ik liep in het begin laatste, dat is geen ideale uitgangspositie om te reageren op versnellingen.

Tot hoe ver in de race lukte het om op souplesse te lopen? Kun je omschrijven hoe je je in de laatste ronden voelde? Was het mentaal zwaar?
Tot 1000m ongeveer liep ik redelijk ontspannen, daarna volgden de snelle laatste 500m waarin ontspannen blijven moeilijker was. Ik weet niet meer precies wat ik voelde die laatste rondjes. Ik dacht alleen maar aan bijblijven en mensen inhalen. Mentaal vond ik het niet zwaar, ik was geconcentreerd op het lopen en de wedstrijd was voor mijn gevoel binnen no-time voorbij. Fysiek is een wedstrijd lopen zwaar. Je pijnigt je lichaam tijdens die paar minuten om het beste uit jezelf te halen. Maar het is mooi om een goede tijd of plek te behalen, dat is de pijn meer dan waard.

Ben je nog steeds tevreden over je keuze voor de 1500m in plaats van de 800m?
Ja, ik had denk ik dit goede resultaat op de 800m niet kunnen behalen.

Heb je gevoel dat je je nog specifieker op indoorwedstrijden had kunnen voorbereiden of was het mede door je trainingsstage in Portugal al goed?
Het indoorseizoen is kort. Idealer was het geweest om van te voren al een 1500m te lopen. Maar je moet je wedstrijden uitzoeken in het seizoen.

Past deze race in de ontwikkeling zoals je die in je hoofd had of ga je nu dingen aanpassen?
Ja, dit is het niveau waarop ik op dit moment minimaal wil zijn. Ik ga de komende maanden voor het outdoor seizoen lekker op dezelfde manier doortrainen. Als je een lange periode achter elkaar kan trainen wordt je beter.

Was je trainer Frans Thuijs tevreden?
Ja, hij vond het een goede race. Behalve de start, vlak daarna lag ik al laatste.

Hoe verloopt het herstel? Was je erg kapot na twee dagen?
Ik heb wel even rondgelopen als een stijve plank, haha. Twee keer een 1500m hakt er wel in.

Wat is je volgende doel? Ga je nog indoorwedstrijden lopen?
De komende periode ga ik lekker trainen. In het outdoor seizoen wil ik weer sneller lopen dan ooit!

» Reageer (Reacties: 1)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: De Nederlandse Louis Zamperini
   (24-02-2015)

door Theo Danes
Sporthistoricus Jurryt van de Vooren heeft een artikel geschreven over De Nederlandse Zamperini. Het verhaal van de Amerikaanse atleet Zamperini die in een Jappenkamp belandde tijdens de Tweede Wereldoorlog is verfilmd en onlangs zelfs genomineerd voor drie Oscars. Maar de in 2010 overleden speerwerper van AV'23 Jaap van der Poll kende een vergelijkbare historie. Lees meer over zijn bijzondere verhaal in het artikel van Jurryt van de Vooren:

De Nederlandse Zamperini

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: NK indoor dag 2 - 3, 4 en 5!
   (22-02-2015)

door Theo Danes


Door twee indoorrondjes af te leggen in een razendsnelle 56,13s heeft Tessa Strijp brons gewonnen op de 400 meter. Met die tijd was ze nog een halve seconde sneller dan gisteren en maar een tiende langzamer dan haar outdoorrecord. De trotse Tessa, die momenteel getraind wordt door Tim Verlaan en Els van Noorduyn, stond zo voor het eerst op het podium bij de senioren. In het finalefilmpje van de NOS zie je haar voorbij flitsen. Tessa finisht overigens als vierde maar de Noorse nummer twee deed buiten mededinging mee. Bij het hoogspringen van de dames voltrok zich een spannende wedstrijd om het brons. Omdat Mathilde Bakker, trainend bij Michael Weber, 1,66m en 1,71m keurig in één keer haalde werd 1,76m een cruciale hoogte. Die werd in de laatste poging bedwongen door een van de andere springsters. Zodoende belandde Mathilde bij haar eerste seniorentoernooi net naast het podium, op een mooie gedeelde vierde plek. Ook voor Sjaak Hoogstraaten, sinds een jaar onder de hoede van Frans Thuijs, bleek het eremetaal net te hoog gegrepen. Niettemin leverde hij met 3:57,87s opnieuw een topprestatie en liet hij zien twee dagen achter elkaar onfatsoenlijk hard te kunnen lopen.
Zeer bemoedigende prestaties van jonge AV'23-toppers dus. Gefeliciteerd drietal!

Uitslagen NK indoor 2015

» Reageer (Reacties: 1)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: NK indoor dag 1 - Drie finaleplaatsen
   (21-02-2015)

door Theo Danes

Op de eerste dag van het NK indoor was voor hinkstapspringer Joshua Record de finale een mooie uitdaging. Maar een verre eerste poging van 13,75m bleek uiteindelijk al goed voor drie pogingen extra en in een ultieme laatste driesprong reikte Joshua zelfs tot 13,85m en een zesde plaats, slechts 15 centimeter verwijderd van het brons. Wat een mooi debuut bij de senioren. Ook Tessa Strijp wist overtuigend de finale te bereiken op haar 400 meter. De 21-jarige won haar serie in een mooi nieuw persoonlijk record van 56,62 seconde. We zijn natuurlijk zeer benieuwd of ze daar morgen nog wat tijd af kan snoepen in de spannende strijd om de ereplaatsen. Sjaak Hoogstraaten koos dit jaar voor de 1500 meter en in de tweede serie ging het hard. Maar Sjaak ging knap mee in het loopgeweld en bracht uiteindelijk een prachtige 3:58,37s op de klokken. Gaat hij morgen meedoen in de strijd om het podium? Voor Rosa de Jong eindigde haar NK-avontuur helaas in de voorrondes. De vorige weken nog door een oogontsteking en ziekte geplaagde atlete kwam met 8,46s niet in de buurt van haar persoonlijk record. Een vrolijkmakend detail was dat Brenda Baar weer meedeed. De atlete won voor AV’23 vele medailles op de zandbaknummers en komt nu uit voor GAC. Na een hoop blessureleed nam Brenda vandaag deel aan het kogelstoten en kwam ze met 11,70m tot een negende plaats.

Uitslagen NK indoor 2015

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Jeugdtrainers gezocht
   (17-02-2015)

door Andrea Aquina
AV 1923 is een gezellige bloeiende en groeiende atletiekvereniging in Amsterdam-Oost met ruim 700 leden, waarvan zo’n 400 jeugdleden. Deze leden beoefenen atletiek op zowel recreatief als prestatie- en wedstrijdgericht niveau. Voor al onze leden willen wij kwalitatief goede trainingen aanbieden.

Ons huidige trainerscorps is grotendeels zelf opgeleid en voortgekomen uit onze eigen jeugd. Daarbij werken we volgens ons opleidingsplan, waarbinnen atleten als trainersstagiair beginnen en de mogelijkheid krijgen zich van assistent trainer, tot trainer en tot hoofdtrainer te ontwikkelen. Door de groei van de afgelopen jaren zijn echter sommige van onze jeugdgroepen zo groot geworden dat we (ervaren) trainers tekort komen om alle nieuwe kinderen te kunnen laten instromen. Er dreigt een wachtlijst te ontstaan vanwege trainerstekort.

Wij zijn daarom op zoek naar jeugdtrainers, met name voor de oudste pupillen en de jongste junioren.

We bieden:
 • een leuke, stimulerende vereniging met ambitie;
 • begeleiding van jouw ontwikkeling tot zelfstandig trainer;
 • trainerskleding;
 • een trainersvergoeding afhankelijk van ervaring en diploma's;
 • een trainerscoördinator en een combinatiefunctionaris die de trainers op diverse vlakken ondersteunen en coachen.

We verwachten:
 • bij voorkeur twee of meerdere trainingen per week geven (vele tijdstippen mogelijk, zie de huidige trainingsroosters op onze website);enthousiasme en affiniteit met atletiek;
 • pedagogische kwaliteiten, lol hebben in lesgeven;
 • begeleiding bij wedstrijden;
 • aanwezigheid bij jeugdtrainersoverleg.

Heb je interesse of wil je meer informatie?
Neem dan contact op met:
trainerscoördinator Joost Cosman (trainerscoordinatorav23@gmail.com) of
combinatiefunctionaris Guus Hoogmoed (ghoogmoed@sportserviceamsterdam.nl).

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)

toon pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - [Volgende >>]

 

lid worden / opzeggen
amsterdam-marathon
atletiekunie
topsport amsterdam

de agenda:

agenda jeugd: 13 maart: ouderbijeenkomst
   (18-02-2015)

Vrijdag 13 maart organiseert het jeugdbestuur een bijeenkomst met ouders van pupillen en CD junioren. De bijeenkomst is van 19:00 tot 20:00 uur in de kantine. De avond gaat over jullie kinderen. We maken graag kennis met nieuwe ouders en horen ook graag ervaringen en ideeën van ouders die al een tijdje bij AV ’23 zijn. Tijdens de bijeenkomst willen we het over onderwerpen hebben die van het jeugdbestuur en de jeugdtrainers alle aandacht krijgen: trainingen, wedstrijden en betrokkenheid van ouders. We nodigen jullie uit om hier met elkaar en met ons van gedachte over te wisselen. Er zullen ook jeugdtrainers aanwezig zijn.

(Terug naar boven)


agenda jeugd: 14 maart Finale Crosscompetitie
   (17-02-2015)

Zaterdag 14 maart is de cross finale. Atleten die zich hiervoor geplaatst hebben, worden gemaild. Het tijdschema vind je hier. Bij de cross finale is het dragen van een clubtenue verplicht.

(Terug naar boven)


agenda algemeen: 7 maart: Start to Run!
   (26-10-2014)

Komend voorjaar is er weer een Start-to-Run cursus bij AV23. Dit filmpje geeft een impressie van hoe het er tijdens de cursus aan toe gaat.
De cursus begint op zaterdag 7 maart 2015. Meld je aan via www.starttorun.nl.

(Terug naar boven)


agenda algemeen: 19 maart: Algemene Ledenvergadering
   (10-10-2014)

Voorlopige agenda:
 1. jaarrekening 2014
 2. verslag kascommissie
 3. (her)verkiezing bestuursleden
 4. personeelsbeleid (trainers en betaalde coördinatoren)
 5. voorstellen voor besteding spaargeld AV’23
Aanvang: 20.00 uur.

(Terug naar boven)


agenda algemeen: 12 april: Nescioloop
   (01-10-2014)

Alweer de 10e Nescioloop! Voorinschrijven kan t/m maandag 6 april en daarna op de wedstrijddag zelf.
Verdere info op nescioloop.nl.

(Terug naar boven)

NB.: Kijk voor de jeugd-agenda en andere aankondigingen voor de junioren en pupillen ook bij jeugd-agenda.

AV 1923

andere berichten:

22-02-2015

Rondje blubber

Verslag van de kinderloop van de Diemercross 22-1-2015.

lees het artikel

18-02-2015

13 maart: ouderbijeenkomst

Vrijdag 13 maart organiseert het jeugdbestuur een bijeenkomst met ouders van pupillen en CD junioren. De bijeenkomst is van 19:00 tot 20:00 uur in de kantine. De avond gaat over jullie kinderen. We maken graag kennis met nieuwe ouders en horen ook graag ervaringen en ideeën van ouders die al een tijdje bij AV ’23 zijn.

lees het artikel

16-02-2015

Interview Riemer Kerkstra en Taeke Roukema cross Landsmeer

Vorige week zaterdag vond de derde ronde plaats van de crosscompetitie. De wedstrijd vond plaats in Landsmeer op een klassiek crossparcours met heuvels, gras, modder en alles mooi afgezet met lint, eigenlijk precies zoals het hoort. Zelfs het weer was zoals het hoort: een koude wind met nu en dan een beetje regen. A1-pupillen Riemer Kerkstra en Taeke Roukema deden er aan mee. We stelden hen een aantal vragen.

lees het artikel

11-02-2015

Uit de bestuurskamer, 11 februari 2015

lees het artikel

09-02-2015

Bosdijkloop, Vinkeveen , 15 Februari 2015

lees het artikel

09-02-2015

Zaanlandcross, 15 februari

lees het artikel

09-02-2015

38e Groet Uit Schoorl Run, Schoorl, 8 Febrauri 2015

lees het artikel

08-02-2015

Uitslagen cross 7 februari

Zaterdag was de derde wedstrijd van de crosscompetitie. AV '23 was weer goed vertegenwoordigd. De individuele en ploegen uitslagen zijn al bekend.

14 maart is de finale, de atleten en ploegen die zich daarvoor hebben geplaatst zullen binnenkort bekend worden. De deelnemers van de finale worden op de hoogte gebracht.

lees het artikel

03-02-2015

Cross 7 februari Waterland

Zaterdag doen 110 van onze atleten mee met de cross in Waterland. Hieronder staat informatie die we van de organisatie hebben gekregen en de deelnemers van AV '23.

lees het artikel

26-01-2015

Jarenlang samen: Jeugdtrainers Titus en Ynze

'Je eigen dagelijks leven zet je op pauze.' Interview met jeugdtrainers Titus en Ynze.

lees het artikel

24-01-2015

Inschrijven van teams bij de DiemerCross

Info over teaminschrijving Diemercross

lees het artikel

23-01-2015

7 februari derde wedstrijd crosscompetitie

De derde wedstrijd van de crosscompetitie is in Het Twiske in Waterland. Schrijf uiterlijk 28 februari in viadit formulier.

lees het artikel

AV 1923
Heeft u een artikel voor de website? Stuur het per email naar de webadmin: - bij voorkeur met foto!