trainingen

nieuws

nieuws algemeen: Uitgelicht
   (17-05-2015)

door Theo Danes
De meest in het oog springende prestatie van donderdag op het Amsterdams Baan Circuit kwam van Elvis Afrifa. De A-junior zit nog niet zo lang op atletiek, maar won de dubbel op de sprintafstanden in verbluffende tijden: 11,23s en 22,31s. Hij troefde tweemaal Dennis Weijens (11,31 en 22,55) af, die terug is van een blessure en twee dagen later in Hoorn antwoordde met 11,07s op de 100 meter en 22,49s op de 200. Op deze baancircuitwedstrijd liep ook Sjaak Hoogstraaten zijn eerste race. Dit jaar richt hij zich meer op de 1500 meter en met succes: 3:55,00s. Maar de mooiste prestatie van de zaterdag werd elders geleverd. In Heerenveen slingerde Sander Stok zijn kogel naar 62,07m. Bijna twee meter verder dan ooit en goed voor de zesde plaats op de allertijdenranglijst. Op hetzelfde onderdeel werd Jim van Oostrom een dag eerder in Eindhoven Nederlands studentenkampioen met 50,66 meter.

» Reageer (Reacties: 8)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Amsterdams Baan Circuit
   (15-05-2015)

door ​Peter Groen
Veel AV'23-ers namen​ gisteren deel aan de eerste ABC-wedstrijd op de splinternieuwe tartanbaan in het Olympisch Stadion. Alle uitslagen staan op atletiek.nu.

Boy Hazes maakte foto's:

» Reageer (Reacties: 2)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Polonaise op Pupillenkamp
   (13-05-2015)

door Marjolijn de Cocq

In het laatste weekeinde van april gingen 85 A- en B-pupillen op kamp in De Houtduif in Austerlitz. Er werd gerend door de bossen, er waren avondspelen en er konden stickers worden verdiend voor de Strijd der Kamers. Jonathan Dekker (8) vertelt.

"Ik hoorde een paar weken geleden op de training dat er een kamp zou komen. Dat leek me heel erg leuk. Ik dacht dat we dan veel gingen trainen en crossen. Maar eigenlijk hebben we helemaal niet zoveel getraind. Er was wel een cross en die was heel erg leuk. We gingen in het bos en over allemaal paadjes en heuvels. Je werd er wel moe van. Wij moesten één rondje en de A-pupillen twee.

We gingen met de auto naar het kamphuis. Ik zat met twee meisjes en Titus en een moeder in de auto. Het kamphuis was één verdieping en heel erg lang. In het midden zat een grote, dikke ruimte met twee deuren: één naar de meisjeskant en één naar de jongenskant. Toen we aankwamen, gingen we eerst naar de kamers, op de deuren hing een lijst met de namen. Ik sliep met zestien kinderen, ik kende ze niet allemaal.

We gingen eerst de spullen uitpakken en de bedden opmaken en alles mooi en netjes maken. Toen kwam de meester voor de kamercheck. Als je kamer netjes was kon je stickers verdienen voor de Strijd der Kamers. Die kamercheck was er elke dag. Er was ook een corveelijst. Ik had corvee met de lunch klaarzetten.

Wat heel leuk was, is dat we naar een veld gingen. Dan moest je dertig stappen in het bos doen en daar een vlag verstoppen. Ons team was gelijk met een ander team eerste geworden. We gingen in een megaslinger van kinderen terug naar het kamphuis lopen. En we gingen in een polonaise naar binnen.

Met het avondspel heb ik niet meegedaan. Dat was heel verstandig van mij. Ik had van een jongen die vorig jaar ook al mee was geweest gehoord dat heel veel kinderen gingen huilen. Dat was nu ook zo. In het bos waren lichtgevende staafjes verstopt die je moest zoeken. Als je gegrom hoorde moest je snel weg. De meesters waren verkleed en geschminkt als monsters. En één meester had een waterpistool en spoot je nat. Dat was heel eng. De tweede avond gingen alleen de A-pupillen buiten een avondspel doen. En wij gingen binnen spelletjes doen met de twee hoofdleraressen, stoelendans en limbodansen en een quiz.

Het eten vond ik niet zo lekker. De eerste avond hadden we tomatensoep en de tweede avond kippensoep met friet en gehaktballen. Ik heb alleen gehaktballen gegeten en een vriendje van mij ook. Ik had alleen nog maar zo lang bij mijn opa en oma gelogeerd. Ik kon wel goed slapen maar het bed was heel hard en het kussen ook, dat vonden we allemaal. En ik heb één keer heimwee gehad maar toen gingen we toch al bijna naar huis.

Onze kamer was heel rommelig, maar we hebben toch de prijs voor de netste kamer gewonnen. We mochten uit een bak een stuiterbal uitzoeken. Er waren ook andere uitreikingen, voor de cross en voor het avondspel. Mijn vriendje Kees had voor allemaal een prijs, die is goed in alles. Volgend jaar ga ik zeker weer mee op pupillenkamp, het was heel vet."

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Hardloopavond4daagse start volgende week
   (13-05-2015)

door Michiel Hatenboer
Na een daverend succes in 2014 vindt van 18 t/m 21 mei 2015 voor de tweede maal de Hardloopavond4daagse plaats. Hierbij loop je een marathon in vier etappes. De parcoursen in het Diemerpark (tussen Diemen en IJburg) zijn afwisselend en uitdagend maar goed te doen voor gemiddelde en gevorderde lopers, een leuke prestatieloop dus voor mensen die redelijk goed een 10 km kunnen lopen, maar dat in de regel niet vier avonden achter elkaar doen. En je hoeft niet elke avond mee te doen, tenzij je de felbegeerde, prestigieuze herinneringsmedaille wilt verdienen! De routes bestaan vooral uit wandel- en fietspaden, over de nieuwe Uyllanderbrug, Nesciobrug, Amsterdamse Brug, rond De Diemen, in het Diemerpark op IJburg etc. De tijd wordt geklokt en gepubliceerd, maar het is geen wedstrijd. Het gaat om de individuele prestatie van de lopers, of ze nu langzaam of snel lopen.
De sfeer bij de Hardloopavond4daagse is zoals die van de gewone avondvierdaagse: gemoedelijk, gezellig en iedereen krijgt optimaal gelegenheid om zijn of haar sportieve prestatie neer te zetten. Muziek wordt verzorgd door DJ Michel de Grote en de IJburgse fanfare. Verder is sponsor Motion3 aanwezig met een stand, en is er elke avond een sportfysiotherapeut.
Met de Hardloopavond4daagse wordt de Stichting Tegenkracht gesteund. De stichting helpt bij het maken van sportplannen voor mensen die bezig zijn kanker te overwinnen. Tevens bevordert de stichting onderzoek naar de positieve effecten van sport bij kanker, en lobbyt ze bij zorgverzekeraars en de overheid. Zie www.tegenkracht.nl

Om dit allemaal in goede banen te leiden, zijn nog vrijwilligers nodig. Dus ook als je het niet ziet zitten om mee te lopen, kun je toch meedoen! Het helpen bij de Hardloopavondvierdaagse is onderdeel van het verenigingswerk voor AV’23. Je kunt je dus opgeven via deze website (onder “mijn AV’23”).

Het startpunt is bij Tennisclub IJburg, Zandzeggestraat 1, 1087 SL Amsterdam. De kosten zijn € 20,- per deelnemer bij voorinschrijving, € 22,50 bij na-inschrijving. Hierbij inbegrepen is een medaille/herinnering. Meer informatie vind je op: www.hardloopavond4daagse.nl. Inschrijven kan via www.inschrijven.nl

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Voorverkoop EK-2016-kaartjes
   (12-05-2015)

bericht ingezonden door atletiekunie
Voordat de kaartjes voor het EK Atletiek 2016 in de verkoop gaan, krijgen atletiekliefhebbers die bij een vereniging zijn aangesloten de kans om gezamenlijk dagkaarten, sessiekaarten en passe-partouts voor het EK te bestellen. Deze aanbieding geldt alleen van 11 mei tot en met 14 augustus 2015 en bij afname van minimaal 25 kaarten. Verenigingsleden die samen tickets bestellen, zijn er zo van verzekerd dat ze in het stadion bij elkaar komen te zitten. Bij de indeling van de vakken geldt dat wie vroeg bestelt, de eerste keuze heeft. 

Vanaf september 2015 kan iedereen passe-partouts voor het EK kopen. In december start de vrije verkoop van dagkaarten en in het voorjaar van 2016 zijn sessiekaarten los verkrijgbaar.

De figuur boven geeft een overzicht van de beschikbare tribunes tijdens de verenigingsactie. Bestellen kan hier.

» Reageer (Reacties: 1)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: B-junioren op finalekoers
   (11-05-2015)

door Theo Danes


Na de eerste competitieronde staan de jongens B tweede en de meisjes B negende van Nederland. Een plaats bij de beste 12 is voldoende voor de finale, dus dat biedt goede hoop op een dubbele bezetting in september. De beste prestatie van de zonnige zondag in Leiden leek lange tijd op naam van eerstejaars Stein Glastra te komen. Hij soleerde naar een weergaloze 2:03,04s op de 800 meter en snoepte zomaar 5 seconde van zijn beste tijd af. Maar even later gooide Tim van der Heide nog hogere ogen. Na een mislukte poging op aanvangshoogte 1,70m en wat kalmerende aanwijzingen, kwam hij zichtbaar in de flow. Alles tot en met 1,90 meter sprong hij in één keer, terwijl zijn persoonlijk record op 1,85m stond. 1,95 meter volgde huizenhoog in de tweede poging en terwijl het ongeloof van de toegestroomde clubgenoten nog nauwelijks van de gezichten was verdwenen,
vloog Tim zelfs over 2,00 meter!  Het is een evenaring van het clubrecord van Wiebe Siedsma uit 1976. In het ontketende jongensteam waren verder mooie persoonlijk records te bewonderen van Bram van der Jagt op de 400 meter: 52,51s, Julian Record op de 110 meter horde 16,10s en Floris Aarts met een imposante werpdriekamp: 12,28m kogel, 37,34m discus en 46,63m speer. Een verrassend debuut was er voor Amine Khedrougui, die via het Topscoreprogramma bij AV'23 is lid geworden, hij legde zijn eerste 1500 meter af in 4:44,30s. Ook de pijlsnele 100 meter in 11,76s van C-junior Levi Hazes was een welkome bijdrage voor de eindscore én een verbetering van zijn eigen clubrecord, dat hij eerder al stiekem afpakte van Michael Weber.     

De meiden stonden door ski- en hordeongelukjes aan de start met een licht gehavende ploeg, maar weerden zich kranig. Meerkampster Iris de Ruiter imponeerde dit keer niet zo zeer op de werpnummers maar des te meer op de horde: 15,18s was een mooie nieuwe toptijd voor haar. Ook de 10,41m kogel van Racquelle Biezen en de 400 meters van Justine Zwier (1:04,51s) en debutante Angelique Oyewole betekenden een goede start van het seizoen. De speer van C-juniore Tessa de Ruiter landde bijna net zo ver als die van haar zus: 29,18m en Naseya Weinchard liep een nieuw pr op de 100m: 13,76s. Op 14 juni wordt het een spannende strijd voor de beste 12 want de ploegen op plaats 7 t/m 14 zitten erg dicht bij elkaar. Gezien de duidelijke winst die nog te boeken valt bij de meiden zou AV'23 zomaar weer met twee ploegen in de finale kunnen staan.

AV'23 uitslagen jongens
AV'23 uitslagen meisjes
Landelijke standen

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)

toon pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - [Volgende >>]

 

lid worden / opzeggen
amsterdam-marathon
atletiekunie
topsport amsterdam
download hier de AV23-app!

de agenda:

agenda jeugd: Schrijf je in voor de 2de en 3de pupillencompetitie
   (24-04-2015)

De tweede en derde pupillencompetitie wedstrijden zijn vlak na elkaar. Je kunt je dus nu al voor beide wedstrijden inschrijven. Atleten schijven zich in via hun eigen vereniging.

De 2de pupillencompetitie is zaterdag 6 juni bij AV '23. Schrijf je in via dit formulier (alleen voor leden van AV '23!)

De 3de pupillencompetitie is zaterdag 27 juni bij NEA Volharding (Purmerend). Schrijf je in via dit formulier.

Tijdens de pupillencompetities zijn er geen pupillentrainingen. Tijdens de pupillencompetitie op onze eigen baan zijn er ook geen juniorentrainingen.

(Terug naar boven)


agenda jeugd: 24 t/m 25 mei: Pinkstermeerkamp
   (21-04-2015)

Pinkstermeerkamp - AV Startbaan

(Terug naar boven)


agenda jeugd: 25 mei: 2de Pinksterdag
   (21-04-2015)

GEEN TRAINING

(Terug naar boven)


agenda algemeen: 3/7: Amsterdams Baan Circuit
   (14-04-2015)

Semi-instuifwedstrijd op de AV23-baan met onderdelen voor pupillen, junioren en senioren (incl. masters), met aan het eind van het ABC een klassement inclusief prijzen:
- voor A1-pupillen: 60m, 60m horde, verspringen, vortex werpen en 4 minuten meters maken.
- voor A2-pupillen: hoogspringen, kogelstoten, verspringen, vortex werpen en 4 minuten meters maken.
- voor AB-junioren, senioren en masters:
  • hoogspringen
  • kogelstoten
  • 100m
  • 200m
  • 800m
  • voor senioren een speed-driekamp van 100m, kogelstoten en hoogspringen
  • coopertest (12 minuten meters maken, geen onderdeel van het circuit).
Binnenkort gaat de inschrijving open via atletiek.nu (wedstrijdlicentie vereist, behalve voor de Coopertest).
NB.: Er komen ook nog clinics!

(Terug naar boven)

AV 1923

andere berichten:

04-05-2015

2015 BOSTON MARATHON

lees het artikel

21-04-2015

Trainingen in de meivakantie

lees het artikel

21-04-2015

Schrijf je in voor de 2de en 3de pupillencompetitie

lees het artikel

21-04-2015

Uit de bestuurskamer, 20 april 2015

lees het artikel

30-03-2015

29/03:Trainingspakkenwedstrijd 2015

Alle uitslagen op een rij.

lees het artikel

16-03-2015

Uit de bestuurskamer, 16 maart 2015

lees het artikel

16-03-2015

Vanaf zaterdag: Limonade na de training


lees het artikel

16-03-2015

Schrijf je in voor de pupillencompetitie 11 april


lees het artikel

16-03-2015

Ouderbijeenkomst boven verwachting!

Afgelopen vrijdag was de kantine gevuld met ruim 30 ouders om ideeën uit te wisselen over de jeugdafdeling van onze vereniging. We waren erg blij met de hoge opkomst en het enthousiasme. We hebben het gehad over de trainingen, wedstrijden en betrokkenheid van ouders.

lees het artikel

15-03-2015

Cross finale

Maud de Jong, rechtsZaterdag was de finale van de crosscompetitie in een heel guur Amersfoort. Er deden 61 atleten van AV '23 mee en in bijna iedere categorie kon een team gevormd worden. De concurrentie was in de finale wel wat groter, omdat uit alle drie de poules de beste atleten meededen. Toch hebben onze atleten het allemaal erg goed gedaan. Met zelfs zilver voor Maud de Jong (meisjes minipupillen), brons voor Joris Mantel (jongens minipupillen) en brons voor Tsega Kifle (jongens junioren C).

lees het artikel

12-03-2015

24 t/m 26 april Pupillenkamp

lees het artikel

09-03-2015

Louis Vinkloop, Amsterdam Noord, 16 maart 2015

lees het artikel

AV 1923
Heeft u een artikel voor de website? Stuur het per email naar de webadmin: - bij voorkeur met foto!