trainingen

nieuws

jeugdnieuws: Overzicht cross-wedstrijden seizoen 2014-2015
   (25-11-2015)

door André Roukema
Maar liefst 153 jeugdleden hebben zich opgegeven om mee te doen aan de opening van het cross-seizoen in Uithoorn komende zaterdag 28 november. Honderd-drie-en-vijftig, het is een record en daarom een mooie aanleiding om de uitslagen van het vorige jaar (2014/2015) nog eens op een rijtje te zetten. Toen was de deelname ook niet misselijk. Iedereen kan nog eens kijken hoe het vorig jaar ook al weer ging en hoe anderen het deden. In ieder geval: zaterdag wordt een atletiekfeest, want is de cross stiekem niet het eigenlijk het leukste onderdeel? Of ligt dat nou aan ons? Je wordt er sterk van en daardoor kun je ook op de baan en de weg sneller lopen, maar het is vooral heel erg leuk. De strijd, het glibberen, hoe zwaar het is, wie je allemaal verslaat, hoe vies je wordt, je strategie, wie je hebt ingehaald, welke stukken goed gingen en wat juist niet. Het zit er allemaal in.
Zaterdagavond zijn er (hopelijk) 153 verschillende verhalen over hoe het gegaan is, allemaal anders, allemaal interessant. Stel je voor dat over een paar jaar iedereen met een action-cam op loopt, zoals je nu vaak wedstrijden met een chip loopt, zodat je achteraf op allerlei manieren de wedstrijd terug kunt kijken.
Je kunt zelf zoeken in de lijst, maar je kunt een een zoekterm typen in het zoekvakje bovenin. In dat laatste geval worden alle uitslagen waarin je zoekterm voorkomt weergegeven. Zo krijg je bijvoorbeeld acht uitslagen te zien als je bijv. het woord 'Noa' intypt.
Allemaal heel veel succes en plezier zaterdag.

Je vind het hier.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Wegberen
   (12-11-2015)

door Irene van Wijk

Er zijn er heel veel. In alle soorten en afmetingen. Iedereen komt ze wel eens tegen, de een iets vaker dan de ander. Je moet er oog voor hebben, dat wel. Niet iedereen ziet ze. Toch zijn ze er, op elk pad en op elke weg.
Je zou denken dat lopers er meer ontmoeten dan thuismussen. Immers, altijd op weg. Maar thuismussen schijnen helderderziend te zijn. Die zien ze al uit het raam. En wel zo veel, dat ze niet eens aan lopen beginnen.

Je snapt het al, het gaat over wegberen. Die hebben vele gedaanten. Bijvoorbeeld de:
Angstbeer hij is er niet maar hij zou elk moment tevoorschijn kunnen komen. En dat is bere-eng.
Slaapbeer zo bang om moe te worden
Aandachtbeer  altijd heerlijk om mee te pronken: kijk eens wat een vreselijke beren ik moet trotseren
Simulatiebeer die is er echt niet maar ja, toon dat maar eens aan
Hypebeer plotselinge explosie van gelijksoortige beren, soms zeer exotisch. Erg fashionable. Sterft vanzelf uit.
Indekbeer geweldig excuus voor falen, wel vooraf inzetten
Excuusbeer echte, of simulatiebeer die schuldig bevonden wordt
Pechbeer je zag hem niet maar je kreeg hem toch
Hypochonder enorme verzameling beren van alle soorten en in alle formaten.

Hoe langer je al rondloopt (en rent) hoe meer tijd je hebt gehad voor beer-encounters. In Amerikaanse natuurparken is het advies daarbij: ga doodliggen. Die beren zien jóu als bedreiging, dus dood is safe.
Die strategie werkt niet bij wegberen. Lamleggen is juist hun doel. Dus daar moet je doen wat de Amerikanen aanraden bij een aanval van een bergleeuw: fight back.
Of negeren, dat kan bij veel soorten natuurlijk ook. Vinden ze helemaal niet leuk.
En, als je het echt nodig hebt, ervan genieten. Lukt vooral goed bij de aandacht- en de simulatiebeer.

Alleen die pechberen, dat zijn lastpakken. Negeren kan lang als de pech maar langzaam genoeg inzet. “Ik loop een beetje te zwalken maar dat komt vast van slaaptekort”. Tot de dokter op de scan een beer ziet die je bij de eerste heftige beweging een hoge dwarslaesie zal knijpen. Dan moet je open om een plastic kokertje tussen je nekwervels te laten zetten. En dan heeft die pechbeer je flink lang uit de running.

Achillespezen. Daar zijn alle soorten wegberen gek op. Die drijven mensen tot curieuze reacties. Op blote voeten lopen bijvoorbeeld, of in rare schoenen (typisch voor hypeberen). Of lamleggen door dezelfde afstanden (tot 27 km!) te gaan zwemmen. Als die beren maar genoeg doorzetten krijgen ze vele gelovigen. Die geloven dat ze niet meer kunnen lopen, en zeker geen lange afstanden.

Pechberen komen trouwens vaak in paren. Vinden ze gezellig. Dus dan ben je net weer in de running, gooien ze een paaltje voor je fiets. Zo hard dat je vrouw je de volgende dag op de intensive care terugvindt met 11 breuken in 8 ribben, 3 breuken in 1 sleutelbeen en 1 klaplong. In Den Bosch off all places. Ook niet echt te negeren.

Wat kies je dan als eerste marathon na jaren berenleed: natuurlijk, de Berenloop. Op Terschelling, bijna het hele eiland rond. Met lekker veel hellinkjes en kans op wind tegen. En heel veel beren. Echte tastbare, net als wegberen ook in allerlei soorten en maten: teddyberen, houtberen, vlagberen, medailleberen, T-shirtberen.

Dat blijkt een geweldige wegberenstrategie. Dus liep Albert vrolijk naar een prima tijd na zoveel pechbeerleed: 3:32. En liep Frans, die de hoop al jaren geleden had opgegeven, lachend de hele berenweg en kwam hij werkelijk stralend over de finish. Toegegeven, sterk gestimuleerd door zijn vasthoudende fietsbeer Johan. En ik, zonder veel beren tot hier gekomen, liep ook maar mee als die mannen toch gingen. Zonder pretenties want die had ik in september in Den Haag al verbruikt. Ging het tot mijn verrassing beregoed. Nu ben ik de beretrotse eigenaar van een Berenloopbeker en een looptijd die ik eigenlijk niet meer voor mogelijk had gehouden.

Dus heb je last van wegberen, loop ze weg in de Berenloop. Krijg je er een leuk weekend op Terschelling en een beregoede organisatie als bonus bij.

» Reageer (Reacties: 1)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Al bijna 1000 loten verkocht!
   (07-11-2015)

Sandra Verkruisen

We hebben met de invoer van loten van 34 verkopers maar liefst al 977 loten verkocht. We gaan dit jaar de 1000 loten vast halen! Topverkoper is tot nu toe Willem Westerdorp met 109 loten. Gaat daar nog iemand overheen?

Stuur een mailtje aan AV23clubactie@gmail.com als je je boekje nog niet ingeleverd hebt. Gelukkig hebben we op de valreep nog een mooi boekenpakket van schrijfster Vilja Machgielsen en tevens moeder van B pupil Nurah voor der verloting erbij gekregen. Haar boek is te koop via www.mama-is-geadopteerd.nl We laten het zo snel mogelijk weten wie in de prijzen valt en wanneer we de prijzen gaan uitdelen.

Houd de updates in de gaten....

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


jeugdnieuws: Tussen de topatleten tijdens het EK 2016
   (03-11-2015)

door Michiel Hatenboer
Door de atletiekunie zijn we als club gevraagd om vrijwilligers te leveren om op zondagmiddag/avond 10 juli 2016 de mandjes te dragen voor de atleten bij het EK Atletiek. Het is een dag met alleen maar finales. Je staat dan dus tussen de toppers en maakt ze mee bij hun topprestaties. Dit is de enige functie die tijdens de EK door kinderen ingevuld wordt. De Atletiekunie betrekt ze graag op deze manier bij het evenement. Vanuit onze vereniging zoeken ze 16 mandjesdragers.
De mandjesdragers dienen tussen de 12 en 16 jaar oud te zijn en lid te zijn van onze vereniging. Er zal nog een oefenmoment komen waarop de mandjesdragers voorafgaand aan de EK kunnen oefenen. De atletiekunie informeert ons hier later over. Mandjesdragers hoeven niet aanwezig te zijn bij de kennismakingsgesprekken voor alle vrijwilligers die de Atletiekunie organiseert begin 2016. Omdat onze vereniging in het weekend staat ingepland, is vrij vragen van school ook niet van toepassing.
Alle mandjesdragers krijgen een kledingpakket bestaande uit een korte broek, een t-shirt en schoenen. Daarnaast wordt eten en drinken voor hen verzorgd en krijgen ze een certificaat na afloop.
Zijn jullie tussen 12 en 16 jaar oud en hebben jullie zin om mee te doen, stuur dan uiterlijk 15 november
een bericht naar met de volgende gegevens:
  • Voornaam en achternaam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Shirtmaat, broekmaat en schoenmaat (Brooks)
  • Eventuele dieetwensen
De organisatie heeft ook een pasfoto van je nodig, maar die kun je later inleveren.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


nieuws algemeen: Clubrecords 2014/2015
   (02-11-2015)

door Theo Danes

Het oudste clubrecord dat dit jaar sneuvelde was van een estafetteteam uit 1951 op de 4 x 800 meter. Erelid John Pootjes (zie foto), een voormalige topper op de 400 meter horde, werd twee jaar geleden nog geïnterviewd door Dirk Visser voor het jubileumboek 19+23. Ook Jan Keesom (zie foto onderaan dit artikel), in 1960 nog Nederlands kampioen op de 10.000 meter, maakte deel uit van dit team. Jan Klomp en Jo Schmitz completeerden het viertal dat kwam tot 8:18,4s. 64 jaar later liepen Giel Ritmeijer, Levi Engels, Stein Glastra en Johnny van Schooneveld het juniorenclubrecord van hun illustere voorgangers uit de boeken: 8:15,70s. Wat valt nog meer op in de clubrecordlijst van dit jaar? Michael Weber heeft zijn indrukwekkende aantal toptijden bij de junioren zien slinken. Zo stelde C-junior Levi Hazes de 100-meter met maar liefst 5 verbeteringen uiteindelijk bij tot 11,44s. Ook pakte hij de 200 meter bij de B-junioren (23,21s), waar Bram van der Jagt al de 400 meter op zijn naam zette (51,50s), beide records waren voorheen in bezit van Michael.
Bij de meisjes junioren was Iris de Ruiter dit jaar grootverdiener, met name door de vele nieuwe indoorrecords. Maar naast indoor ging ook outdoor het meerkamprecord van Esther van der Lijcke eraan: 4672 punten, goed voor brons op de NJK meerkamp. Ook bijzonder is de sub-11 van Elvis Afrifa op de 100 meter: 10,96s bij de A-junioren. Het clubrecord van Tessa Strijp op de 400 meter indoor (56,13s) en van Sander Stok met de slingerkogel (62,64m) waren NK-medailles waard. De masters Peter Groen, Hans Hofstede, Onno Waalewijn en Ko van der Weijden noteerden een nieuw Nederlands record op de 4 maal 200 meter in 2:28,84s (M64). En er is voor het eerst in jaren weer een pupillenrecord verbeterd. Thom Ridderbos raakte zijn balwerprecord bij de C-pupillen kwijt aan Patrick Hees.

Het overzicht van de Clubrecords gevestigd in seizoen 2014/2015 staat hier

» Reageer (Reacties: 2)

(Terug naar boven)


jeugdnieuws: Uitslagen pupillencompetitie 2015
   (01-11-2015)

door André en Taeke Roukema

We hebben op basis van de uitslagen die op www.tigch.nl staan, een overzicht gemaakt van de pupillencompetitie van 2015 dat gemakkelijk doorzoekbaar is. Je kunt zoeken door een naam op te geven of door een naam te selecteren uit de lijst. Alle pupillen die dit jaar meegedaan hebben staan er in!

Je vind het hier.

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)

toon pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - [Volgende >>]

 

lid worden / opzeggen
amsterdam-marathon
atletiekunie
topsport amsterdam
download hier de AV23-app!

de agenda:

agenda algemeen: 21 februari 2016: Diemercross
   (26-10-2014)

Zondag 21/2 organiseert AV'23 weer samen met Staatsbosbeheer en Gemeente Diemen de DiemerCross: een pittige cross over onverharde paden door het Diemerbos.
Alle info hier.

(Terug naar boven)

AV 1923

andere berichten:

25-11-2015

Overzicht cross-wedstrijden seizoen 2014-2015

lees het artikel

15-11-2015

15 November: Zevenheuvelenloop

Maar liefst 29 clubgenoten deden mee aan de Zevenheuvelenloop afgelopen weekend. Ze leverden prima prestaties ondanks het ontstuimige herfstweer.

lees het artikel

10-11-2015

2 November 2015: Phanos Olympisch Stadionloop

lees het artikel

03-11-2015

25 Oktober 2015: AV'23 uitslagen Middenmeerloop 2015

lees het artikel

03-11-2015

1 November 2015: KAV Holland Cross 2015

lees het artikel

03-11-2015

Tussen de topatleten tijdens het EK 2016

lees het artikel

01-11-2015

Uitslagen pupillencompetitie 2015

lees het artikel

30-10-2015

Lever uiterlijk 6 November je lotenboekje in!

lees het artikel

02-10-2015

Achtste Oosterparkloop succes voor AV23 atleten

lees het artikel

29-09-2015

Andere trainingstijden en -dagen jeugd vanaf 12 oktober

lees het artikel

24-09-2015

Uit de bestuurskamer, 24 september 2015

lees het artikel

22-09-2015

20/9: Dam-tot-Dam-loop 2015

lees het artikel

AV 1923
Heeft u een artikel voor de website? Stuur het per email naar de webadmin: - bij voorkeur met foto!