trainingen
 

 

Wil je beginnen met hardlopen?
 • Bij ons op de baan begint voorjaar 2018 weer een nieuwe cursus Yakult Start to Run. Je kunt je hiervoor aanmelden via yakultstarttorun.nl. In 7 weken bouw je op van 1 naar zo’n 25 minuten hardlopen en je leert ook alle beginnerstrucs. Dit filmpje geeft een impressie hoe het er tijdens de cursus aan toe gaat.
  De cursus wordt gegeven door Dirk Beelen, een trainer met veel ervaring met beginnende lopers. Hij en een aantal gezellige loopmaatjes wachten je elke zaterdag op voor een energieke training op de atletiekbaan of in het park. Je conditie verbetert en dat voel je: je wordt steeds fitter! Elke kilometer verbrand je ook nog flink wat calorieën. Als er op korte termijn geen Start-to-Run-cursus is kan het een alternatief zijn om mee te doen met één van de speciale series clinics. Die zijn minder geschikt voor echte beginners, enige loopervaring is gewenst. Zie verderop.

 • Als je meedoet aan Start to Run ontvang je ook een functioneel hardloop-T-shirt, drie edities van het tijdschrift Runner’s World én het speciale Start to Run Magazine, vol beginnerstips en weetjes. Verder ben je voor vier maanden lid van de Atletiekunie zodat je verzekerd bent tijdens de trainingen.
  Voor deze cursus hoef je geen lid te worden van atletiekvereniging AV23, maar betaal je cursusgeld (zie: yakultstarttorun.nl). Bevalt het lopen in groepsverband, dan meld je je natuurlijk aan als lid van AV23!
  NB.: Lees hier meer over deze cursus. Inschrijven kan vanaf nu.

 • Daarnaast is er alleen voor vrouwen elke week het hele jaar door (behalve in de schoolvakanties) op woensdagochtend van 9.30 – 11.00 uur de training "Van wandelen naar hardlopen" in het Flevopark bij de ovale vijver (bij de Valentijnkade). Ga gewoon eerst eens kijken of het iets voor je is (kijk hier voor een kleine impressie). De zwaarte van de training wordt aangepast aan het niveau en de conditie van de deelnemers. Zo kan de training door iedereen gevolgd worden. Zelfs sportief wandelen behoort tot de mogelijkheden! Maar heb je jezelf een doel gesteld om bijv. aan een loop van zeg 5 km mee te doen, dan kan de trainster een persoonlijk schema met extra trainingen voor je opstellen. Wil je meedoen dan betaal je voor een heel jaar € 100,= (desgewenst in max. twee termijnen van € 50,=). Dit bedrag kun je overmaken op rekeningnr. NL12INGB0004511274 t.n.v. AV23 onder vermelding van training Flevopark.
  NB.: voor de Flevopark Training hoef je geen lid te zijn of worden van AV23.

 • Tenslotte is er enkele malen per jaar een serie 'clinics' voor de al wat gevorderde loper, om je voor te bereiden op onze Middenmeer- of Nescioloop of op één van de andere loopevenementen in de regio. Hou hiervoor deze website in de gaten.
  NB.: ook voor de clinics hoef je geen lid te zijn of worden van AV23.

Ben je al een tijdje aan het hardlopen, alleen of in clubverband?
 • De recreatie/prestatie-loopgroepen midden- en lange afstand zijn zowel gericht op recreatieve lopers - lekker lopen voor je plezier - als op lopers die willen deelnemen aan wegwedstrijden en trimlopen. Die atleten hebben vaak als doel het realiseren van de bepaalde afstand; de snelheid waarmee dat gebeurt is minder van belang. Er is aandacht voor het opbouwen van een basisconditie en het ontwikkelen van een goede loopstijl.
  NB.: Om aan deze loopgroep mee te kunnen doen moet je een half uurtje in een rustig tempo kunnen hardlopen.

 • De korte en middellange afstandloopgroep is primair gericht op de 100 - 200 resp. 400 – 800 t/m 3000 meter baanwedstrijden. De loopscholing, tempo’s en snelheidslooptraining zijn dan ook vooral gericht op deze afstanden. Deze training is primair bedoeld voor A-junioren, neo- en senioren, maar eenieder is welkom om deel te nemen aan de trainingen .

 • De wedstrijdloopgroep lange afstand is gericht op snelle looptijden bij weg- en baanwedstrijden. Hier wordt pittig getraind, uiteraard binnen ieders eigen grenzen. De samenstelling van deze groepen is heel gemengd: ook voor onervaren of oudere lopers is er plaats. Je kunt deze loopgroep volgen op hun eigen facebookpagina.

Ben je geïnteresseerd in de technische atletiek: sprint, horden, werpen en springen?
 • De groepen technisch - wedstrijd en technisch - algemeen zijn vooral gericht op deelname aan competitie- en andere baanwedstrijden. Vooral technisch-wedstrijd is een heel intensieve trainingsgroep.

 • De training technisch - werpen is recreatief van aard. Dit is een erg leuke trainingsgroep, die op zo'n manier met atletiek bezig is dat ook ouderen hier plezier aan beleven. De trainer is overigens een expert op het gebied van werpen: speer, discus, kogelstoten en -slingeren.

Als je belangstelling hebt voor een van deze trainingsgroepen, kom dan naar de baan op een van de trainingsuren en spreek de trainer aan. Die kan je advies geven over wat voor jou het meest geschikt is. Doe vast je sportkleding aan! Meestal kun je meteen meedoen.

Let op: in het weekend kunnen de trainingstijden soms wat variëren. Raadpleeg de trainers.
De trainingen zijn over het algemeen op de baan, tenzij anders is aangegeven. Tijdens het inlopen wordt soms wel eens een stukje door het sportpark gelopen en de trainer van een loopgroep kan er voor kiezen een hele training de weg op te gaan. Voordelen van trainen op de baan: het is gezellig en veilig, 's avonds goed verlicht, het zachte tartan loopt plezierig; je hoeft je loopsnelheid niet aan te passen aan die van anderen, terwijl de trainer toch makkelijk aanwijzingen kan geven over bijv. looptechniek.

type training  wanneer / waar   trainer

Start to Run cursus 7
lessen (niet-leden)

zaterdag

09.30-11.00

Dirk Beelen

     

Flevopark training
(alleen voor vrouwen)

woensdag

09.30-11.00

Ingrid Coster (020 – 7764819)
en Tjitske Kooistra (06 – 22166174)

     

recreatie/prestatie-loopgroepen midden/lang

dinsdag

19.30-21.00

Tjitske Kooistra / Ingrid Coster
(om de week)

woensdag

19.30-21.00

Han Brand

zaterdag

9.00-10.30

Carla van der Klei /
Anneke Nass

     

Wedstrijdloopgroep lang

dinsdag

19.30-21.15

Jan Mens

donderdag

19.30-21.15

Jan Mens

donderdag

19.00-21.00

Bram Wassenaar (deelname
alleen op uitnodiging)

     

Technisch - wedstrijd
(senioren en C/D-junioren)

dinsdag

19.00‑21.00

Els van Noorduyn
René Roos (sprint, ver/hinkstap en estafette)

donderdag

19.00-21.00

Els van Noorduyn
René Roos

vrijdag

19.00-20.30

Els van Noorduyn

zaterdag

10.00-11.30

Els van Noorduyn

zaterdag

16.00-17.30 zomer baan, winter Ookmeerhal

Els van Noorduyn
René Roos

zondag

10.00-12.00
bostraining

Els van Noorduyn
René Roos

     
Korte en middellange afstand  dinsdag 19.30-21.00 Michael Weber
       

Technisch - algemeen
(senioren-recreatief en masters)

donderdag

19.30-21.00

Theo Danes

zaterdag

16.00-17.30

Theo Danes

     

Technisch - werpen (masters)

maandag

20.00-21.30

Frits van Buuren

NB.: Senioren: 18 t/m 34 jaar; Masters: 35 jaar en ouder.

 


Ogenblik a.u.b. ...