Atletiek en hardlopen

AV’23 – afkorting van Athletische Vereeniging “1923” – kent een roemrijk verleden en een bloeiend heden.
Onze baan is vernoemd naar clublid Chris Berger, van 1934 tot 1936 wereldrecordhouder op de 100 meter sprint met 10,3 seconden. Deze tijd heeft bijna 90 jaar als clubrecord gestaan, maar werd 11/09/2022 verbeterd door clublid Elvis Afrifa tot 10,22! Elders op de website staat een artikel over de atletiekloopbaan van Chris Berger.
Heel mooi, maar AV’23 is er zeker ook voor de beginner en voor de recreant, die gewoon lekker wil (leren) hardlopen.

Wat is atletiek eigenlijk?

Moderne atletiek omvat:

  • hardlopen: van 60 meter sprint tot marathon en verder; hordelopen en steeplechase; cross-, trail- en veldloop en snelwandelen;
  • springen: hoog- en verspringen, polsstokhoog- en hinkstapspringen;
  • werpen: speer- en discuswerpen, kogelstoten en kogelslingeren.

Atletiek en hardlopen zijn grotendeels individuele sporten, maar trainen gaat vaak beter in een groep. Bij wedstrijden zijn de resultaten individueel, alleen bij competitie­wedstrijden tellen de teamprestaties. Uitzondering: de estafette! – een van de leukste onderdelen van de atletiek.

Trainen in clubverband betekent dat je ervaringen uitwisselt, samen deelt in het plezier van sporten. Dat maakt het lid zijn van AV´23 aantrekkelijk en motiverend. Voor de één telt het resultaat meer dan voor een ander, voor wie het bewegen zelf voorop staat. Sporten mag ook gewoon leuk zijn!

Ervaren trainers brengen je de beginselen bij van de diverse atletiek-onderdelen. Zij geven praktische aanwijzingen en desgewenst persoonlijke trainingsschema’s. Er zijn jeugdtrainingen (pupillen, junioren), loopgroepen (A-junioren, senioren en masters), technische groepen (idem) en recreatieve loopgroepen (volwassenen). Ook atletiek-ondersteunende krachttraining is bij AV´23 mogelijk.
Elk voor- en najaar start een gevarieerde basis-loopcursus van acht weken voor de echte beginner, die hier met plezier leert hardlopen – op de baan, op de weg en door het veld.

Jaarlijks zet AV´23 diverse evenementen op touw: weg- en baanwedstrijden zoals de DiemerCross, de Middenmeerloop en de Nescioloop, maar ook trainingsweekends, open sportdagen, competities, feesten en clubkampioenschappen.

Belangstelling? Dan kun je de eerste maand gratis meetrainen. Kijk hier: trainingen baanatletiek – of hier: looptrainingen – welke trainingsgroep voor jou interessant is en kom eens kennis maken. Besluit je lid te worden? Dan betaal je alleen contributie voor de resterende maanden van het lopende jaar. Om kennis te maken met looptraining kun je ook meedoen met een clinic, gericht op een loopevenement. Daarvoor hoef je geen lid te worden van AV’23.