Verenigingswerk

Een vereniging zoals AV23 kan niet zonder vele vrijwilligers die zich inzetten om alle activiteiten voor de leden mogelijk te maken. Zonder verenigingswerk kunnen we geen evenementen organiseren en daar doen we het allemaal voor. We zijn blij met alle vrijwilligers die zich gedurende langere tijd inzetten voor AV23 door een functie te vervullen zoals trainer, jurylid, commissielid of op een andere manier. 

Voor alle leden (of tot en met junioren C hun ouders) is het behalen van 8 punten verenigingswerk per kalenderjaar verplicht. Als er meer gezinsleden lid zijn moet voor elk tweede en volgend lid 4 punten worden behaald. Als je dit kalenderjaar lid bent geworden hoef je nog geen verenigingswerk te doen. De meeste functies zijn voldoende om het verplichte verenigingswerk van meerdere gezinsleden in te vullen (bijvoorbeeld bij meerdere kinderen). 

Het is ook mogelijk om deze verplichting af te kopen voor € 100 per jaar. Je kunt dit doen via de menu optie “Afkopen verenigingswerk” in MijnAV23. Je krijgt hierna een factuur. Dit dien je voor 1 mei door te geven. Als je je eind van het jaar geen verenigingswerk hebt gedaan is de factuurbedrag € 125. Deze bedragen zijn door de leden vastgesteld om onze activiteiten mogelijk te maken.

Van junioren A en B  verwachten wij dat zij zelf het verenigingswerk doen. De ouders / verzorgers blijven verantwoordelijk en zullen een factuur voor afkopen ontvangen als blijkt dat aan het eind geen verenigingswerk is gedaan. Onder 18 jaar kan je alleen kantinedienst doen in samenwerking met iemand die ouder is, bij inschrijving controleren wij de leeftijd. 

Het verenigingswerk valt uiteen in de volgende categorieën:

  • Meehelpen bij wedstrijden op de baan of daarbuiten is erg belangrijk voor de vereniging. Je hulp is zeer welkom bij de volgende evenementen in 2024: 
    • Trainingspakken wedstrijd (xxx)
    • Nescioloop (zondag 7 april)
  • Bardiensten tijdens de jeugdtrainingen (voornamelijk voor ouders van jeugdleden, instructies volgen via de mail) 
    • Woensdag 16:30 – 17:45 en/of 17:45 – 19:15
    • Zaterdag 10:15 – 11:45 en/of 11:30 – 13:30

Op MijnAV23 kun je ook zien welke functie(s) je momenteel vervult (indien van toepassing). Daarnaast kun je in je persoonlijke agenda zien voor welk verenigingswerk je bent ingeschreven en wanneer. Klopt hier iets niet? Of heb je vragen over het verenigingswerk of interesse in een functie? Mail dan met Ischa, Riemer en Taeke: verenigingswerk@av23.nl.

Aanmelden verenigingswerk

Aanmelden voor het verenigingswerk kan via MijnAV23. Na het inloggen kies je in het menu voor [Verenigingswerk]. Klik vervolgens op de gewenste maand om te zien welke taken er nog beschikbaar zijn in die maand. Je kunt je eenvoudig inschrijven via de knop [Inschrijven] achter de taak.

Als er een sterretje achter een naam staat dan is de taak ter overname aangeboden en kun je de taak kiezen door op de betreffende naam te klikken.

Als je zelf onverhoopt toch niet meer beschikbaar bent voor een bepaalde taak kun je deze ter overname aanbieden door op je eigen naam te klikken in het overzicht. Let op: je blijft wel verantwoordelijk voor de invulling van de dienst. Neem ook even contact op met de contactpersoon van de taak of met de contactpersonen voor het verenigingswerk via verenigingswerk@av23.nl.