Verenigingswerk

Een vereniging zoals AV23 kan niet zonder vele vrijwilligers die zich inzetten om alle activiteiten voor de leden mogelijk te maken. We zijn blij met alle vrijwilligers die zich gedurende langere tijd inzetten voor AV23 door een functie te vervullen zoals trainer, jurylid, commissielid of op een andere manier.

Voor alle leden (of hun ouders) is het behalen van 8 punten verenigingswerk per kalenderjaar verplicht. De meeste functies zijn voldoende om het verplichte verenigingswerk van meerdere gezinsleden in te vullen (bijvoorbeeld bij meerdere kinderen).

Het is ook mogelijk om deze verplichting af te kopen voor € 100 per jaar. Je kunt dit doen via de menu optie “Afkopen verenigingswerk” in MijnAV23. Je krijgt hierna een factuur. Als je je eind van het jaar geen verenigingswerk hebt gedaan is de factuur € 125.

Leden van 15 t/m 18 jaar hoeven zelf niet in te schrijven: zij krijgen de taken toebedeeld, behalve als zij jeugdtrainer zijn aangezien dat reeds als verenigingswerk telt.

Het verenigingswerk valt uiteen in de volgende categorieën:

 • Meehelpen bij wedstrijden op de baan of daarbuiten is erg belangrijk voor de vereniging. Je hulp is zeer welkom bij de volgende evenementen in 2023:
  • Diemercross (19 februari)
  • Trainingspakken wedstrijd (N.T.B.)
  • Nescioloop (zondag 16 april)
 • Bardiensten tijdens de jeugdtrainingen (voornamelijk voor ouders van jeugdleden, instructies volgen via de mail)
  • Woensdag 16:30 – 17:45 en/of 17:45 – 19:15
  • Zaterdag 10:15 – 11:45 en/of 11:30 – 13:30
 • Verenigingswerk huisvesting: voor het najaar/winter van 2022 staan een aantal flinke onderhoudsklussen ingepland. Hiervoor zoeken we vrijwilligers met enige klus-ervaring. Je kunt de klussen vinden op de genoemde data in het menu [Aanmelden Verenigingswerk] van MijnAV23. Inhoudelijke vragen over de klussen kun je kwijt via huisvesting@av23.nl.
  De klussen tot de kerstvakantie zijn:

  • Kantine schoonhouden:
   Elke zaterdag om de veertien dagen hebben we twee vrijwilligers nodig die de boel willen schoonmaken. Het gaat om zuigen en dweilen van de kantine, schoonmaken van de keuken en het aanvegen van de trap en halletje.
  • Graffiti-verwijderen:
   De zaterdag 22 oktober staat ingepland voor het verwijderen van graffiti van de buitengevels van ons clubhuis en het wedstrijdleidinghuisje. We zoeken een vrijwilliger die beschikt over een hogedrukspuit.
  • Het rood schilderen van de buitendeur, die leidt naar de kantine.
   Het zou mooi zijn als daar ook nog het AV’23-logo op wordt aangebracht. Daar zijn twee zaterdagen voor uitgetrokken: 29 oktober en 5 november. We zoeken een paar mensen die er lol in hebben om er een waar kunstwerkje van te maken.
  • Ramen lappen in de kantine:
   Op zaterdag 1 oktober moeten de ramen van de kantine weer eens grondig gelapt worden. Dat geldt alleen de binnenkant. de buitenkant wordt door een glazenwasbedrijf gedaan. We adviseren om je eigen zeemlap en trekker mee te nemen. Huishoudtrapje en emmer zijn aanwezig.

Op MijnAV23 kun je ook zien welke functie(s) je momenteel vervult (indien van toepassing). Daarnaast kun je in je persoonlijke agenda zien voor welk verenigingswerk je bent ingeschreven en wanneer. Klopt hier iets niet? Of heb je vragen over het verenigingswerk of interesse in een functie? Mail dan met Eva, Melle en Marit: verenigingswerk@av23.nl.

Aanmelden verenigingswerk

Aanmelden voor het verenigingswerk kan via MijnAV23. Na het inloggen kies je in het menu voor [Verenigingswerk]. Klik vervolgens op de gewenste maand om te zien welke taken er nog beschikbaar zijn in die maand. Je kunt je eenvoudig inschrijven via de knop [Inschrijven] achter de taak.

Als er een sterretje achter een naam staat dan is de taak ter overname aangeboden en kun je de taak kiezen door op de betreffende naam te klikken.

Als je zelf onverhoopt toch niet meer beschikbaar bent voor een bepaalde taak kun je deze ter overname aanbieden door op je eigen naam te klikken in het overzicht. Let op: je blijft wel verantwoordelijk voor de invulling van de dienst. Neem ook even contact op met de contactpersoon van de taak of met de contactpersonen voor het verenigingswerk via verenigingswerk@av23.nl.