Verenigingswerk

Een vereniging zoals AV23 kan niet zonder vele vrijwilligers die zich inzetten om alle activiteiten voor de leden mogelijk te maken. Een flink aantal vrijwilligers zet zich gedurende langere tijd in voor AV23 door een van de vele functies te vervullen (zie bijvoorbeeld wie is wat), als trainer of op een andere manier.

Voor alle senioren en masters en de ouders of verzorgers van jeugdleden tot en met 14 jaar is het uitvoeren van 1 functie of 10 punten verenigingswerk per kalenderjaar verplicht. Het is ook mogelijk om deze verplichting af te kopen voor € 65 afkopen.

Leden van 15 t/m 18 jaar hoeven zelf niet in te schrijven: zij krijgen de taken toebedeeld door de verenigingsmanager en/of het jeugdbestuur, behalve als zij jeugdtrainer zijn aangezien dat reeds als verenigingswerk telt.

Het verenigingswerk valt grofweg uiteen in de volgende categoriën:

  • Meehelpen bij wedstrijden op de baan of daarbuiten is erg belangrijk voor de vereniging en wordt daarom met extra punten beloond. Voorbeelden hiervan zijn o.a.:
  • Bardiensten tijdens de jeugdtrainingen op woensdag en zaterdag (voornamelijk voor ouders van jeugdleden) of dinsdag- en donderdagavond (voornamelijk voor masters die deze avonden zelf trainen). Meer informatie via kantine@av23.nl.
  • Uitvoeren van klussen in en om het clubgebouw (schoonmaak, technische werkzaamheden, verbeteringen enz.). Meer informatie via huisvesting@av23.nl

Op MijnAV23 kun je ook zien welke functie(s) je momenteel vervult (indien van toepassing). Daarnaast kun je in je persoonlijke agenda zien voor welk verenigingswerk je bent ingeschreven en wanneer. Klopt hier iets niet? Of heb je vragen over het verenigingswerk of interesse in een functie? Mail dan met Bart Boevink (verenigingsmanager@av23.nl).

Aanmelden verenigingswerk

Aanmelden voor het verenigingswerk kan via MijnAV23. Na het inloggen kies je in het menu voor [Verenigingswerk]. Klik vervolgens op de gewenste maand om te zien welke taken er nog beschikbaar zijn in die maand. Je kunt je eenvoudig inschrijven via de knop [Inschrijven] achter de taak.

Als er een sterretje achter een naam staat dan is de taak ter overname aangeboden en kun je de taak kiezen door op de betreffende naam te klikken.

Als je zelf onverhoopt toch niet meer beschikbaar bent voor een bepaalde taak kun je deze ter overname aanbieden door op je eigen naam te klikken in het overzicht. Let op: je blijft wel verantwoordelijk voor de invulling van de dienst. Neem ook even contact op met de contactpersoon van de taak of met de verenigingsmanager.