Hardlopen met Parkinson?

Ja, natuurlijk kan dat!

mits plezier voorop staat en

onder goede en deskundige begeleiding

Al sinds januari 2023  bied ik wekelijks een hardlooptraining aan voor mensen met de ziekte van Parkinson. (daar waar gesproken wordt van Parkinson is dat inclusief Parkinsonismen) Misschien wil je graag beginnen met hardlopen of nog uitzoeken of het iets voor jou is. Of je hebt al eerder hardgelopen en vraagt je af of dat nog wel lukt met de (mentale en motorische) beperkingen die met Parkinson gepaard gaan. Kom het dus eens uitproberen en neem gerust een maatje mee. Ook als je gewoon behoefte hebt om hard te lopen samen met lotgenoten ben je welkom. In alle gevallen geldt: overleg vooraf met je zorgverlener.

Ik ben Kees van den Berg, een zeer ervaren trainer; vele jaren verzorgde ik hardlooptrainingen bij AV’23 en Rainbow Athletics Amsterdam. Zelf loop ik al decennia lang hard. Met mijn eigen Parkinson heb ik geleerd om mijn trainingen aan te passen aan wat mogelijk is. Het is fijn dat het nog steeds gaat. Dat plezier gun ik anderen ook.

 De eerste training na de vakantie is dan weer op woensdag 5 juli 2023. We starten vanaf die datum een half uur eerder, dus van 20:00 tot 21:00

De trainingen vinden plaats op de atletiekbaan van AV’23 aan de Radioweg 89 te Amsterdam. Voor route-informatie zie de website. De trainingen duren een uur en bestaan uit warming-up, loopscholing, diverse spelvormen en een inspirerend intervalprogramma. Ieder kan naar eigen kunnen en behoefte mee doen. Na afloop kun je een kopje thee blijven drinken, dan is er tijd voor al je vragen.

Je kunt de eerste en tweede keer gratis uitproberen. Daarna koop je een strippenkaart van €40, daarvoor kun je 11 keer trainen. Deze strippenkaart is niet persoonsgebonden.

In de nieuwsbrief -en website van het parkinsonfonds lees je meer over ons initiatief.

 

Contact

Vragen, aanmeldingen en contact via
E-mail: parkinson@av23.nl
Telefoon/sms/signal: Kees van den Berg op 06 14122711

Link naar digitale versie van flyer