Hardlopen met Parkinson?

Ja, natuurlijk kan dat!

mits plezier voorop staat en

onder goede en deskundige begeleiding

Vanaf januari 2023  bied ik wekelijks een hardlooptraining aan voor mensen met de ziekte van Parkinson. (daar waar gesproken wordt van Parkinson is dat inclusief Parkinsonismen) Misschien wil je graag beginnen met hardlopen of nog uitzoeken of het iets voor jou is. Of je hebt al eerder hardgelopen en vraagt je af of dat nog wel lukt met de (mentale en motorische) beperkingen die met Parkinson gepaard gaan. Kom het dus eens uitproberen en neem gerust een maatje mee. Ook als je gewoon behoefte hebt om hard te lopen samen met lotgenoten ben je welkom. In alle gevallen geldt: overleg vooraf met je zorgverlener.

Ik ben Kees van den Berg, een zeer ervaren trainer; momenteel geef ik hardlooptrainingen bij AV’23 en Rainbow Athletics Amsterdam. Zelf loop ik al decennia lang hard. Met mijn eigen Parkinson heb ik geleerd om mijn trainingen aan te passen aan wat mogelijk is. Het is fijn dat het nog steeds gaat. Dat plezier gun ik anderen ook.

Vanaf woensdag 4 januari geef ik elke week op woensdagavond van 20:30 tot 21:30 een op de deelnemers afgestemde training die we afsluiten met een kop thee in de kantine. In juni ben ik een paar weken op vakantie en stopt ook de groep. De laatste training voor mijn vakantie zal zijn op woensdag 24 mei 2023. De eerste training na de vakantie is dan weer op woensdag 5 juli 2023

De trainingen vinden plaats op de atletiekbaan van AV’23 aan de Radioweg 89 te Amsterdam. Voor route-informatie zie de website. De trainingen duren een uur en bestaan uit warming-up, loopscholing, diverse spelvormen en een inspirerend intervalprogramma. Ieder kan naar eigen kunnen en behoefte mee doen.

Je kunt de eerste en tweede keer gratis uitproberen. Daarna koop je een strippenkaart van €40, daarvoor kun je 11 keer trainen. Deze strippenkaart is niet persoonsgebonden.

Contact

Vragen, aanmeldingen en contact via
E-mail: parkinson@av23.nl
Telefoon/sms: Kees van den Berg op 06 14122711

Link naar digitale versie van flyer