het laatste pupillennieuws

Cross 2018 foto Kim Vandenberghe

Inschrijving Crosscompetitie 2019 – 2020

door Annerieke Kroeze

Na een heerlijk meerkampseizoen gaan we nu doen wat we altijd doen in de winter: crossen!

Het zou kunnen dat je niet precies weet wat een cross is. Hieronder een korte uitleg:
een cross – vroeger ook wel veldloop genaamd – is een hardloopwedstrijd over onverhard terrein. En doorgaans ook over verschillende soorten ondergrond, zoals zand, aarde en gras. Meestal is in een crossparcours ook hoogteverschil opgenomen: je moet bijvoorbeeld een heuvel op. Als het parcours een verharde weg kruist, kan daarop een mat of zand gelegd zijn. Dit is zodat je hier overheen met cross-spikes kan lopen, vergelijkbaar met het klunen bij het schaatsen!

Het is altijd heel gezellig, je kunt elkaar goed aanmoedigen, en je bent snel weer thuis want lees verder

 » lees verder »

Tussenstand Grote Clubactie

door Femke van Ooijen

Op 15 oktober hebben we maar liefst vierhonderd loten verkocht. Dat zijn de loten die al officieel zijn geregistreerd omdat ze online zijn verkocht of het lotenboekje is ingeleverd en ingevoerd. Dat is natuurlijk geweldig, maar AV’23 staat bekend om de verkooprecords, dus we roepen iedereen hierbij op om komende weken er nog even een tandje bij te zetten. Heb je alle buren en familieleden al gevraagd, hebben alle leden zelf al een lot in huis, is je boekje al vol? Zo niet, dan kun je dat nu nog doen!!!

Lever je boekje voor 1 november in, dat kan in de kantine, en maak zelf ook kans op een mooie prijs. En het is belangrijk dat je ook boekjes lees verder

 » lees verder »

Kinderfeestjes en ‘Adventure Parents’

door Tim en Nick van der Heide

Tim en ik (trainers van Junior B, initatiefnemers van Adventure Athletics) zullen de komende tijd een aantal activiteiten aanbieden bij/rondom AV23. We doen dit vanuit eigen initiatief maar AV23 houdt er ook een zakcentje aan over.

We bieden aan:

  • Kinderfeestjes: Atletiek het leukste wat er is? Wij organiseren graag een atletiek kinderfeestje. Ga met je vriendjes en vriendinnetjes de uitdaging aan op je favoriete onderdeel! Volg deze link voor meer informatie.
  • Adventure Parents: sportles voor ouders op woensdagen van 17:30 tot 18:30 waarbij iedereen op zijn/haar niveau kan meedoen onder therapeutische begeleiding. Volg link voor meer informatie.

 » lees verder »

Featured Video Play Icon

Clubkampoenschappen 2019!

door Annerieke Kroeze

Trots op onze kids, hun ouders en de vele vrijwilligers. Het was soms even doorbijten (koud en nat) maar we hebben er met elkaar een mooie dag van gemaakt.
In het filmpje een impressie van de dag, met dank aan Roy Marinus.

Voor alle uitslagen, check:
https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/32443/

 » lees verder »

Nieuwe Trainingstijden

Gisteren waren de clubkampioenschappen, dus vanaf vandaag, maandag 7 Oktober gelden nieuwe trainingstijden en schuift iedereen een groep op. Kijk op volgende link voor de correcte trainingstijden en je groep.
Veel plezier!

 » lees verder »

Pupillenfinale 2019!

door Annerieke Kroeze

Op zaterdag 14 september vond de pupillenfinale plaats. Met 10 teams, 50 kinderen, gingen we naar Heerhugowaard. Op de heuvel naast het veld stond onze tent, waar de kinderen lekker speelden en de ouders met elkaar kletsten en naar de verrichtingen van onze atleten konden kijken. Het was een prachtige dag, met (bijna) alleen maar blije atleten.

De mini’s deden voor het eerst mee. Roos, Heleen, Madelief, Annemijn, Nora, Lex, Thom, Sten, Rayen en Felix deden het ontzettend goed, het plezier straalde van de gezichtjes. Mooie prestaties ook, want zowel de jongens als de meisjes werden met hun team eerste! Bovendien werd Roos individueel ook nog eens eerste, zij won twee onderdelen, en Lex tweede. Hij won ook nog lees verder

 » lees verder »