het laatste pupillennieuws

Informatiebijeenkomst voor ‘nieuwe ouders’

zaterdag 14 oktober van 10:15-11:15

door Femke van Ooijen, instroomcoordinator jeugd AV’23

Voor in de agenda: op zaterdag 14 oktober is er van 10:15-11:15 uur een informatiebijeenkomst voor ouders van nieuwe jeugdatleten (pupillen en junioren).

Start jouw kind in oktober met proeftrainingen? Dan ontving je hiervoor een uitnodiging en ben je van harte welkom in de kantine op genoemd tijdstip. Ook als jouw kind eerder is gestart bij AV’23 en je niet in de gelegenheid was om naar een informatiebijeenkomst te gaan: sluit dan vooral aan!

We vertellen je dan graag meer over trainen bij AV’23, over wedstrijden, aanmelding voor clubtaken,

 » lees verder »

Voedingstips van Johnny

hoe en wat kunnen kinderen voor en na de training het beste eten?

door Niels Rigter

Johnny van Schooneveld (25) is sportdiëtist en geeft voor AV23 geregeld voedingstips. Nu: waar moeten ouders op letten bij het eten van hun kinderen voor en na de training? De vuistregels gelden trouwens voor alle sporters.

“De jeugdtraining is overwegend op zaterdagochtend tussen tien en één. Uitgangspunt is: eet sowieso iets, want zonder eten geen energie en zonder energie geen inspanning. Koolhydraten zijn de brandstof als we actief zijn en na de nacht is de voorraad daarvan geslonken. Zorg dus voor een koolhydraatrijk ontbijt met volkorenproducten als brood, muesli of crackers met eventueel wat fruit voor extra koolhydraten.

 » lees verder »

Trainingspakkenwedstrijd 2023

door Annerieke Kroeze, foto Frank van der Meer

De opening van het buitenseizoen begon op 1 april met de trainingspakkenwedstrijd én met regen. De regen deerde de 258 atleten niet. Meteen zijn veel nieuwe PR’s neergezet, dit belooft nog wat bij de komende competities.

Op deze dag werden foto’s voor het jubileumboek gemaakt. Pak je vergrootglas er in oktober maar bij om jezelf terug te vinden in de grote groepsfoto in het jubileumboek.

Tenslotte was er ook een moment om de atleten te huldigen die bij de indoor wedstrijden op nationaal niveau een titel behaalden: Elvis Afrifa,

 » lees verder »

138 AV23-atleten naar Twiske

Eerste cross van seizoen 2022 - 2023

door Annerieke Kroeze

Op zaterdag 19 november vond de eerste cross plaats van dit seizoen. We mochten naar het Twiske, voor een van de mooiste parcoursen van de regio. Heuvels, zand, gras, alles zit erin. De zon scheen, maar het was (helaas) wel ijskoud…

We waren aanwezig met 138 atleten. Fantastisch dat we altijd zo goed vertegenwoordigd zijn! Heel veel blije kinderen en ouders, want wat was het weer heerlijk om te mogen lopen en de anderen aan te moedigen. De hele tijd heen en weer rennen van start naar halverwege het parcours en dan weer terug naar de finish en ondertussen de longen uit je lijf schreeuwen voor je clubgenoten,

 » lees verder »

Dagkamp AV’23 in de meivakantie

door Jasmin Groot

In de eerste week van de meivakantie worden er weer twee kampdagen op onze eigen baan georganiseerd: op dinsdag 26 april en donderdag 28 april. Het kamp is voor alle jeugd (t/m D-junior) ingeschreven bij een atletiekvereniging. Lekker een volledig verzorgde dag op de atletiekbaan allerlei onderdelen oefenen en leuke spelletjes doen. Heb je een vriendje bij een andere vereniging? Vraag hem/haar gerust mee. I.v.m. de verzekering kunnen alleen leden van de Atletiekunie mee doen.

Inschrijven kan via de bijgaande link: https://forms.gle/uuoajVwxBCXHVqNh9

 » lees verder »

Wachtlijst voor mini’s open

door Femke van Ooijen, instroomcoördinator jeugd

Atletiek is een populaire sport en steeds meer jeugdatleten weten de weg naar AV’23 te vinden. Dat is geweldig! Helaas kan niet iedereen direct meetrainen. Voor de jeugdgroepen hebben we een wachtlijst, en we laten je graag het volgende weten:

  • vanaf het voorjaar van 2023 start er een groep inimini-pupillen uit 2017. Voor de wachtlijst van deze groep kunnen kinderen vanaf heden worden aangemeld.

Dus zijn er broertjes of zusjes die in 2017 zijn geboren? Wacht dan niet te lang met aanmelden en stuur een email met naam en geboortedatum van de toekomstige atleet naar aanmelden@av23.nl

 » lees verder »