het laatste pupillennieuws

Nieuwe datum afgelaste wedstrijd pupillen: 29 juni 2019 / geen trainingen op de baan

door Annerieke Kroeze
Op 15 juni werd helaas de pupillencompetitie afgelast: de baan stond blank en was niet droog te krijgen. Gelukkig mogen we in de herkansing, 29 juni is de nieuwe datum voor deze wedstrijd! En de wedstrijd wordt zelfs nog leuker dan ´ie geweest zou zijn: we voegen ´m namelijk samen met de afgelaste wedstrijd van Phanos. Maar liefst 8 clubs zullen op onze baan om de finaletickets strijden! Helaas mogen alleen de kinderen die zich al hadden ingeschreven voor 15 juni meedoen. De bond staat geen nieuwe inschrijvingen toe. Mocht een ingeschreven atleet op 29 juni helaas niet mee kunnen doen, dan graag uiterlijk 22 juni een mail naar jeugd@av23.nl.

Attentie: Op 29 juni zijn er geen trainingen op de baan lees verder

 » lees verder »

0 comments

Geen Training Zaterdag 15 Juni vanwege Pupillen competitie

Zaterdag 15 Juni vinden er geen trainingen plaats bij AV23 vanwege de pupillencompetitie op onze baan. We wensen onze pupillen veel succes en plezier toe…en hopelijk helpt het weer een handje!

 » lees verder »

0 comments

Adventure Athletics

door Nick en Tim van de Heide

Sinds iets meer twee weken zijn Nick en Tim (hoofdtrainers van de junioren C2 en specialisatietrainers meerkamp/hoog) begonnen met een Instagram account genaamd Adventure_Athletics. Op dit account wordt er iedere dag minstens één video gepost van een effectieve, creatieve sportoefening met hieronder een korte uitleg waarvoor de oefening dient. De oefenstof is bedacht om atleten binnen de atletiek verder te helpen, maar is ook zeker bruikbaar voor andere sporten. Dit komt doordat veel oefenstof betrekking heeft tot de basisprincipes van bewegen als coördinatie, lenigheid, snelheid, (snel)kracht en uithoudingsvermogen. Deze komen binnen iedere sport in zekere maten terug. Omdat wij ons richten op atletiek, worden er ook video’s gepost om de techniek van verschillende onderdelen te stimuleren. 

Werking lees verder

 » lees verder »

0 comments

Zaterdag 18 mei geen training voor pupillen (behalve C pupillen)

Aanstaande zaterdag 18 mei 2019 is er een pupillenwedstrijd. De trainers gaan mee naar deze wedstrijd, en ook heeft een aantal zelf een wedstrijd. De trainingen zullen daarom niet doorgaan, behalve voor de c-pupillen. Daar zijn wel trainers voor!

Alle andere trainingen gaan ook gewoon door.

 » lees verder »

0 comments
Joris Mantel bij de start van de 150 meter (foto: Monique Admiraal)

Sprinten in Oud-Beijerland

door Monique Admiraal

Wie wil testen wat zijn/haar snelheid is op allerlei verschillende loopafstanden moet volgend jaar meedoen met de ‘Baancircuit 3000m + sprints’ wedstrijd in Oud-Beijerland.
Afgelopen donderdagmiddag (de dag voor Goede Vrijdag) togen mijn zoon Joris en ik met veel zin en goede moed richting Zuid-Holland. Met OV zou de reis twee uur duren, mits alles (trein, metro en bus) mee zou zitten en… het zat mee, dus we waren keurig op tijd. In tegenstelling tot andere atleten (bijvoorbeeld uit Hilversum of Zoetermeer) die uren in de file hadden gestaan. De wedstrijd begon om half zeven met de 40 meter sprint waarna iedere 20 minuten weer een andere afstand van start ging. In rap tempo werden de 40-60-80-100-150-200 en 300 meter lees verder

 » lees verder »

0 comments

Koningsdag: geen jeugdtraining

Op zaterdag 27 April 2019 is er in verband met Koningsdag geen training voor de jeugd.

 » lees verder »

0 comments