het laatste juniorennieuws

Ouder Kind Battle: Zaterdag 31 Augustus

Ja ja, het is weer bijna zover…Komt allen naar de Ouder Kind Battle gevolgd door een toffe BBQ en welverdiend feest!
Wedstrijd tegen je eigen moeder of vader, hoe leuk is dat! …of als zij niet willen (of durven…) tegen je oma, opa, buurvrouw…Er is ook een onderdeel waarbij alle kinderen tegen alle ouders moeten…Spannend!!!

Geef je snel op voor wedstrijd en/of BBQ via deze link.

 » lees verder »

0 comments

2de Junioren competitie C/D 2019 op AV1923

Tekst en foto’s door Kim Vandenberghe

Op zaterdag 25 mei vond de tweede Juniorencompetitie C/D plaats bij AV 1923. AV 1923 kwam hierbij uit tegen AKU, AV Aalsmeer, AV Atos, AV Haarlem, AV Haarlemmermeer, AV Suomi, en KAV Holland.

Het was perfect atletiek weer, niet te warm, niet te koud! (ook voor de ouders….).
Net als bij de eerste wedstrijd was AV 1923 weer goed vertegenwoordigd! In totaal deden er 260 deelnemers mee waarvan 82 AV’23 atleten!
De inzet van iedereen was optimaal en er werden veel PR’s gehaald. Er werd enthousiast meegedaan aan estafette, horden, hoog, ver, kogel, speer, sprint, 1000 meter. Tussen de onderdelen werden teamgenoten aangemoedigd, werden en er grapjes gemaakt, maar tijdens de wedstrijden waren er alleen maar uiterst lees verder

 » lees verder »

0 comments

Adventure Athletics

door Nick en Tim van de Heide

Sinds iets meer twee weken zijn Nick en Tim (hoofdtrainers van de junioren C2 en specialisatietrainers meerkamp/hoog) begonnen met een Instagram account genaamd Adventure_Athletics. Op dit account wordt er iedere dag minstens één video gepost van een effectieve, creatieve sportoefening met hieronder een korte uitleg waarvoor de oefening dient. De oefenstof is bedacht om atleten binnen de atletiek verder te helpen, maar is ook zeker bruikbaar voor andere sporten. Dit komt doordat veel oefenstof betrekking heeft tot de basisprincipes van bewegen als coördinatie, lenigheid, snelheid, (snel)kracht en uithoudingsvermogen. Deze komen binnen iedere sport in zekere maten terug. Omdat wij ons richten op atletiek, worden er ook video’s gepost om de techniek van verschillende onderdelen te stimuleren. 

Werking lees verder

 » lees verder »

0 comments
B-junioren bereiden zich voor op de wedstrijd (foto uit 2017 door Raquelle Biezen)

B-jongens met raketstart begonnen aan competitie

door Rosa de Jong

De laatste categorie atleten, de B-junioren, mocht zich midden in de meivakantie en een dag na Koningsdag opmaken voor hun eerste competitiewedstrijd. De timing van deze voorronde was echter geen belemmering voor de atleten van AV’23 om zich van hun beste kant te laten zien.

De wedstrijd had niet beter kunnen beginnen voor de jongens. Diede Mieras wierp zijn speer naar een mooie 49,31 meter, wat goed was voor de winst op dit onderdeel. Daarna regen de heren ereplaatsen aan één. Job Geerds liep een PR over 110m met hordes: 14.80 sec, wat goed was voor zilver. Ook hinkte, stapte en sprong hij naar een eerste plek met een afstand van 13,08 meter. Luka Bakrac pakte de nodige punten lees verder

 » lees verder »

0 comments
(foto: Mischa Pier)

Eerste Junioren B competitiewedstrijd!

door Mischa Pier

Moe van Koningsdag lagen veel mensen op deze vroege zondagochtend nog in hun warme bed. De B-junioren van AV’23 en hun trainers daarentegen stonden om tien uur al klaar bij AV Haarlem voor de eerste B competitie van het seizoen! Zij namen het hier op tegen vijftien andere clubs in poule 41. In totaal waren er 181 deelnemers.

Het was een frisse dag met veel bewolking en soms wat buien. Maar van het weer trok niemand zich natuurlijk iets aan en bovendien bood de rode AV’23 tent, die gezamenlijk is opgezet, goede bescherming tegen de regen.

Voor veel atleten was deze competitie weer de eerste baanwedstrijd van het seizoen. Dat werd tijd, want na een lange winter hard getraind en veel lees verder

 » lees verder »

0 comments
Atleten B2/A1 en trainers op trainingskamp (foto: Sylvester Tanoh)

Trainingskamp Junioren B2/A1

door Diede Mieras

Afgelopen weekend (do 11 april – zo 14 april) waren wij, de junioren B2 en A1, onder begeleiding van Sylvester Tanoh, Joshua Record en Tsega Feleka in de prachtige indoor atletiekhal bij Arena Sportpark in Düsseldorf voor ons trainingskamp. Hier hebben we ons drie dagen maximaal ingespannen om de beste trainingen te draaien. Het waren drukke dagen waarop sommigen van ons wel drie trainingen op een dag deden.

Donderdagavond om kwart over 6 zouden alle atleten die meegingen zich verzamelen op het Centraal Station. Velen waren ruim op tijd, maar een enkeling kwam door vertragingen en problemen van het OV nog maar net op tijd voor de trein. Na flink wat stress vertrok de trein dan eindelijk richting Düsseldorf, waar lees verder

 » lees verder »

0 comments