Hardlopen – baan en weg

Veel mensen willen gewoon lekker hardlopen los van de atletiek-onderdelen. Daarvoor zijn onze looptrainingen de perfecte basis. Er wordt gewerkt aan looptechniek, snelheid, duurvermogen en wedstrijdtactiek.

Onze looptrainingen zijn er op 3 niveau’s:
– voor de echte beginners
– voor mensen die recreatief willen lopen
– voor lopers die snel willen kunnen lopen en aan wedstrijden willen deelnemen.

Als je belangstelling hebt voor een van onderstaande trainingsgroepen, kom dan naar de baan op een van de trainingsuren en spreek de trainer aan. Die kan je advies geven over wat voor jou het meest geschikt is. Doe vast je sportkleding aan want meestal kun je meteen meedoen.

Voordelen van trainen op de baan: het is gezellig en veilig, ’s avonds goed verlicht, het zachte tartan loopt plezierig; je hoeft je loopsnelheid niet aan te passen aan die van anderen, terwijl de trainer toch makkelijk aanwijzingen kan geven over bijv. looptechniek. Er is overigens ook één loopgroep (op woensdagavond) die juist buiten de baan traint, in een park of en route door de stad.

NB.: Je kunt op elk moment van groep wisselen, en je kunt als je méér wilt trainen, ook aan verschillende groepen naast elkaar deelnemen. Laat het alleen even je trainer(s) weten.

 

Wil je beginnen met hardlopen?

Bij ons op de baan begint steeds begin februari en begin september een nieuwe Basiscursus hardlopen. In 7 weken bouw je op van 1 naar zo’n 25 minuten hardlopen en je leert ook alle beginnerstrucs. Dit filmpje geeft een impressie hoe het er tijdens de cursus aan toe gaat. Aansluitend organiseren we de Vervolgcursus hardlopen. Meer info en inschrijven hier.

Enkele malen per jaar organiseren we een serie clinics voor de al wat gevorderde loper. Als vervolg op de Basis- en Vervolgcursus of om je voor te bereiden op onze Middenmeerloop of Nescioloop of op één van de andere loopevenementen in de regio. Een overzicht van alle cursussen en clinics kun je hier vinden. Voor het volgen van cursussen of clinics hoef je geen lid te zijn of worden van AV23.

Tenslotte is er alleen voor vrouwen elke week het hele jaar door (behalve in de schoolvakanties) op woensdagochtend van 9.30 – 11.00 uur de training “Van wandelen naar hardlopen” in het Flevopark bij de ovale vijver (bij de Valentijnkade). Ga gewoon eerst eens kijken of het iets voor je is (kijk hier voor een kleine impressie). De zwaarte van de training wordt aangepast aan het niveau en de conditie van de deelnemers. Zo kan de training door iedereen gevolgd worden. Zelfs sportief wandelen behoort tot de mogelijkheden! Wil je meedoen dan betaal je voor een heel jaar € 100. Ook voor de Flevopark-training hoef je geen lid te zijn of worden van AV23.

type training  wanneer / waar   trainer
Flevopark training
(alleen voor vrouwen)
woensdag / Flevopark 09.30-11.00 Carla van der Klei en Tjitske
Kooistra
 (06 – 22166174)

 

 

Ben je al een tijdje aan het hardlopen, alleen of in clubverband?

De recreatie-loopgroepen zijn vooral gericht op recreatieve lopers – lekker lopen voor je plezier – en op lopers die willen deelnemen aan wegwedstrijden en trimlopen van 5 km, 10 km of langer. Die lopers hebben vaak als doel het realiseren van de bepaalde afstand; de snelheid waarmee dat gebeurt is minder van belang. Er is aandacht voor het opbouwen van een basisconditie en het ontwikkelen van een goede loopstijl. De trainingen zijn meestal op de baan, maar er wordt soms ook op de weg of in het park gelopen.

NB.: Om aan deze loopgroep mee te kunnen doen moet je een half uurtje in een rustig tempo kunnen hardlopen. Jongere lopers zullen zich meer thuis voelen in de wedstrijdloopgroep, zie hieronder.

type training  wanneer / waar   trainer
recreatie-loopgroepen dinsdag / baan 19.30-21.00 Tjitske Kooistra / Kees van den Berg
(om de week)
woensdag / weg  19.30-21.00 Han Brand
zaterdag / baan 9.00-10.30 Carla van der Klei /
Anneke Nass

 

 

Wil je snel lopen en aan wedstrijden deelnemen?

De wedstrijdloopgroepen zijn gericht op snelle looptijden bij wegwedstrijden van 5 km t/m de marathon. Hier wordt pittig getraind, uiteraard binnen ieders eigen grenzen. Om een idee te geven van het niveau: op maandag en woensdag liggen de tijden op de 10 km veelal tussen de 45 en 60 minuten, en op dinsdag, woensdag en donderdag veelal tussen de 35 en 50 minuten. Je bent hier ook welkom als je nu nog niet aan wedstrijden toe bent, maar aan je looptechniek en uithoudingsvermogen wil werken om misschien tzt. aan een loopwedstrijd deel te nemen. 

type training  wanneer / waar   trainer
wedstrijdloopgroepen maandag / baan 19.30-21.00 Gerard Lijnzaad
dinsdag / baan 20.00-21.30 Jan Mens
woensdag / baan 19.30-21.00 Jan Mens
woensdag / weg 19.30-21.00 Han Brand
donderdag / baan 19.30-21.00 Jan Mens
foto's: Kees v.d. Berg, Mart Bevelander