berichten van het bestuur

(vlnr Jansen, Mater, Koppelaar, Klos, Merle en Wunderink)

Cees Koppelaar (81), trainer AV’23 uit jaren zestig en zeventig, overleden

door oud AV'23-lid Guus Mater

Op 81-jarige leeftijd is de vroegere AV’23-trainer Cees Koppelaar maandag in zijn woonplaats Akersloot overleden. Koppelaar was in de jaren zestig en zeventig in dienst van AV’23. Hij leidde onder meer Bram Wassenaar naar topprestaties.

De in Sliedrecht geboren Koppelaar was in het begin van de jaren zestig een verdienstelijke 800-meter loper geweest. Sinds 1960 was hij lid van AAC, waar hij werd getraind door Hes Grewer. Zijn beste tijd was 1.52,5. De 400 meter liep Koppelaar in 49,5.

Vrijwel gelijktijdig met zijn verbintenis met AV’23 was Koppelaar looptrainer van het grote Ajax met spelers als Johan Cruijff,

 » lees verder »

betere tijden
de CK in betere tijden (foto Boy Hazes)

Clubkampioenschappen gaan niet door maar er is een alternatief!

door de technische commissie van AV´23

Inmiddels hebben jullie via een mail van het bestuur kunnen lezen dat de CK helaas niet door kunnen gaan op de manier die wij ons voorgesteld hadden.
We hebben echter goed bekeken wat er wèl mogelijk is: een onderlinge trainingswedstrijd. Die gaan we organiseren op zaterdag 24 oktober. We zullen deze dag over 3 groepen verdelen, waarschijnlijk de mini´s, C- en B-pupillen in de ochtend, dan midden op de dag de A-pupillen en aan het einde van de middag de D-,C-, B- en A-junioren. Alleen atleten onder de 18 jaar mogen meedoen.

 » lees verder »

Corona update bestuur 15 oktober 2020

Door: bestuur

Afgelopen dinsdag 13 oktober zijn de coronamaatregelen weer fors aangescherpt en hebben we als Bestuur in overleg met de TC gekeken naar de maatregelen die wij moeten nemen.

De reeds geldende richtlijnen (handen wassen, testen als je klachten hebt, niet komen als je klachten hebt of in afwachting bent van een testuitslag en houd afstand) blijven van kracht. Daarnaast hebben we besloten dat:
• alle trainingen zoveel mogelijk doorgaan, maar dat hierbij wel een aantal extra afspraken gaan gelden.
• de Clubkampioenschappen helaas niet doorgaan, maar de pupillen en CD junioren zullen tijdens de training van 24 oktober een informele wedstrijd hebben.

 » lees verder »

De werktekening voor het nieuwe t-shirt. De losse stukken links en rechts zijn de mouwen, de streep boven is de kraag.

Eerste bestelronde nieuwe clubkleding Actie loopt t/m 12 september

door Andrea Aquina

Vorig jaar heeft de ALV het nieuwe logo van AV’23 vastgesteld. Daarbij zijn toen ook enkele illustraties van het daarbij behorende nieuwe clubtenue getoond. Naast het nieuwe logo komt ook de historische AV’23 driehoek duidelijk terug in het nieuwe tenue. We zullen er een stuk prominenter tussen lopen op de atletiekbanen en loopparcoursen overal in het land. Tussen alle clubs die ook een rood-wit tenue hebben en waarbij het logo vaak achter het startnummer verborgen gaat zijn we nu veel herkenbaarder. Na veel overleg, proefdrukken, stofjes testen, verzoek tot en verkrijgen van goedkeuring bij de Atletiekunie voor de wijziging,

 » lees verder »

Renovatie atletiekbaan

Door: Andrea Aquina

De afgelopen weken zijn de werkzaamheden voor de baanrenovatie gestart. Inmiddels wordt er zo uitgebreid gewerkt op de baan dat deze op werkdagen van 10 tot 16 uur zal worden afgesloten voor leden en publiek. De baan en het middenterrein gelden dan als officieel werkterrein en mogen niet betreden worden. De toegangspoort gaat daarom ook dicht. Vooralsnog kan de baan in de avond en in het weekeinde nog gebruikt worden voor looptrainingen. Naar verwachting gaan ze vanaf 17 augustus ook aan de slag met de bovenlaag waardoor trainen op de baan voor enige tijd niet mogelijk zal zijn.

 » lees verder »

Update van het bestuur 1 juli

Vanaf vandaag zijn diverse Corona-maatregelen versoepeld. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste aspecten waar het bestuur een besluit over heeft genomen in lijn met de richtlijnen van het NOC*NSF en de Atletiekunie. De belangrijkste afspraken staan in deze poster.

Basisregels

De volgende basisregels zijn nog steeds van kracht voor iedereen dus ook voor sporters:
• heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen;
• ben je 18 jaar en ouder: houd 1,5 meter afstand van anderen;
• was vaak uw handen.

 » lees verder »