uw bedrijf als sponsor van AV23

 1. reclame langs de baan
 2. shirt sponsoring
 3. website – nieuwsbrieven – sociale media
 4. Superloten en Vrienden van AV’23

 

Uw bedrijf als sponsor van AV’23

Atletiek Vereniging 1923 is door de jaren heen gesponsord door verschillende bedrijven en instanties. Wij als club zijn daar heel dankbaar voor. Sponsors helpen ons het budget voor de verenigingsactiviteiten rond te krijgen.

AV’23 is een vitale sportvereniging in Amsterdam-Oost met ruim 600 leden, die wekelijks aan allerlei wedstrijden deelnemen en meerdere malen op de baan trainen. De helft van de leden is onder 12 jaar: zij worden meestal gebracht en gehaald door hun ouders. Onze atletiekbaan ligt op het openbare sportpark Middenmeer in Amsterdam-Oost / Watergraafsmeer, naast veel andere sportclubs en naschoolse opvang.

We organiseren elk jaar verschillende loopevenementen, zoals de Middenmeerloop in oktober, de Diemerbos Cross in februari en de Nescioloop in april, plus minstens één Amsterdam Baan Circuit-, pupillen- of juniorencompetitie-evenement, die elk veel deelnemers en bezoekers van buitenaf trekken. Er zijn ook regelmatig zg. clinics met niet-leden deelnemers.

Daarnaast houden tientallen scholen uit de binnenstad en Oost hun jaarlijkse sportdagen op de atletiekbaan.

Onze criteria voor sponsoring

Als sportvereniging wil AV’23 lokaal en in de regio positief gewaardeerd worden. Sponsors dragen bij aan het imago van de vereniging en zullen dat ondersteunen. Bedrijven en andere rechtspersonen die willen optreden als sponsor van AV’23 komen dan ook bij voorkeur uit (de omgeving van) Amsterdam en/of zijn regionaal of landelijk bij de atletiek betrokken.

De volgende criteria gelden voor het sponsorbeleid van AV’23:

 • de activiteiten van de sponsor staan maatschappelijk/financieel/politiek/religieus niet ter discussie
 • de doelstellingen van de sponsor zijn niet strijdig met de doelstellingen van AV’23
 • AV’23 bepaalt, in afstemming met de sponsor, de aard (vorm, media en duur) van de sponsoruiting.

Sponsoring moet de gehele vereniging AV’23 betreffen, niet individuele personen/leden. Voor grotere events kunnen we naast de algemene ook specifieke (eventueel eenmalige) sponsors benaderen. Tegenover de sponsoring staat een tegenprestatie van ons, zoals het plaatsen van borden, vlaggen, het opnemen van logo’s, advertenties, gratis deelname aan evenementen en clinics, het organiseren van free publicity in de media, persuiting enz.. Een en ander in overleg en nader vast te leggen in een sponsorcontract.

 

1 Reclame langs de baan

Onze locatie leent zich uitstekend voor adverteren langs de baan met een unieke reclame-uiting. De hieronder genoemde prijzen voor reclameborden zijn exclusief de productiekosten en de overeenkomst geldt voor minstens 3 jaar:

 • Afmeting en prijzen per jaar, enkelzijdig doek:
  400 x 100 cm € 250,-*
  800 x 100 cm € 350,-*
  Richtprijs eenmalige productie- en ontwerpkosten nieuw doek ca. € 150.
  (*bedragen ex btw).

Start/Finish-doeksponsoring is eveneens mogelijk. Dit kan onder andere tijdens evenementen zoals het Amsterdam Baan Circuit, loopwedstrijden of baancompetities. Prijzen in overleg.

 

2 Shirt sponsoring

Alle atleten die namens AV’23 uitkomen in wedstrijden dragen een AV’23-tenue bestaande uit een rode broek en wit shirt met ons logo. U kunt er voor kiezen een bepaald team te sponsoren en daarvoor op het AV’23 trainingsjack of -vest uw bedrijfslogo laten afdrukken. De sponsorbijdrage die we vragen is dan afhankelijk van de grootte van het team en de exposure. Enkele voorbeelden van wedstrijdteams zijn:

 • pupillen- en juniorenlopers bij cross- en baanwedstrijden
 • junioren NK teams
 • senioren NK teams
 • senioren en masters bij wegwedstrijden

Indien u overweegt NK teams te sponsoren, dan kunnen we desgewenst voor u en uw relaties een aantal toegangskaarten voor het NK senioren regelen.

 

3 Website – nieuwsbrieven – Sociale Media

Via onze website av23.nl, nieuwsbrieven en onze Facebook- en Instagrampagina’s krijgen atleten, hardlopers en bezoekers actuele informatie en nieuwsberichten.
Wij nemen uw logo en desgewenst een link naar uw website op als u sponsor bent van één van de door ons georganiseerde loopevenementen, maar u kunt ook kiezen voor een van de sponsorpakketten om van deze reclame-mogelijkheid gebruik te maken.
De loopevenementen hebben hun eigen websites en Facebookpagina’s. Prijzen in overleg met de organisatoren.

Sponsorpakketten

GOUD

 • 8 meter bord* op de baan + banner + presentatie op de website
  € 1000,-** (prijs per jaar o.b.v. minimaal 3 jaar)

ZILVER

 • 8 meter bord* + banner op de website
  € 750,-** (prijs per jaar o.b.v. minimaal 3 jaar)

BRONS

 • 4 meter bord* + banner op de website
  € 500,-** (prijs per jaar o.b.v. minimaal 3 jaar)

* in plaats van een bord is een sponsordoek mogelijk. Richtprijs eenmalige productie- en ontwerpkosten bord € 250 en doek € 150 (ex btw)
** bedragen ex btw en productiekosten

4 Superloten en Vrienden van AV’23

U kunt ook meedoen aan de Grote Clubactie. Als Superlotkoper bij de Grote Clubactie, die plaatsvindt in de periode september – december, krijgt u een nieuwsbericht op de website en Facebook met een korte wervende tekst, uw logo en een weblink. Een Superlot kost € 150,- en hiervoor ontvangt u via de Clubactie 50 clubloten. Indien u ‘aan de deur’ een superlot koopt van één van onze lotenverkopertjes, worden de loten toegestuurd en kunt u deze aan relaties of werknemers uitdelen. In de eerstvolgende jeugdnieuwsbrief wordt u dan vermeld als Superlotkoper.
We zoeken ook elk jaar bedrijven die willen bijdragen met prijsjes voor de lotenverkopers bij de Grote Clubactie. We vermelden deze bedrijven en de prijzen in de nieuwsberichten over de Grote Clubactie en vermelden het bedrijf op een prijzenposter van de Grote Clubactie.

Wilt u geen sponsor worden, maar draagt u AV’23 wel een warm hart toe, dan is de “Vrienden van AV’23” iets voor u. U kunt daar bij horen voor een bijdrage van ten minste € 100 voor minstens 3 jaar. Vrienden van AV’23 krijgen een vermelding op de website. Vul dan s.v.p. het inschrijfformulier “Vrienden van AV23” in.