En de winnaar is….

door Hans Hofstede, voorzitter AV’23

Nog verbijsterd van de ravage die ik zaterdag op de baan aantrof, vierden we zondag in de kantine het begin van het nieuwe jaar. Het net van de discuskooi is met de feestdagen gebruikt als hangmat, de touwen zijn doorgesneden, de kussens van de polsstok-hoog zijn met messen en aanstekers vernield, op het gravel van het kogelwerpveld zijn kerstbomen verbrand en de grote ramen van de kantine zijn met stenen bekogeld.
Toch was de sfeer tijdens onze jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst goed en optimistisch. We deelden goede wensen en voornemens en dronken heerlijke bruiswijn.

Traditioneel werden ook nu weer de namen bekend gemaakt van de vrijwilligers, die zich dit jaar bijzonder onderscheiden hebben.
Dit zijn:

 1. Voor hun inzet voor het draaiende houden van de kantine:
    – – Karin van Kesteren
    – – Bart Kijlstra
    – – Peter Jan Kannegieter
 2. Voor het helpen organiseren van de Diemercross:
    – – Claudia Hoogerheide
 3. Voor het helpen organiseren van de Nescioloop en de Middenmeerloop:
    – – Anneke Nass
    – – Paulina van der Zouw
 4. Voor het helpen organiseren van de Kidsrun bij de Amsterdam Marathon:
    – – Deborah Timmermans
    – – Ingrid Hoogervorst
 5. Voor de wederopstanding van het Rondje Mokum
    – – Marcus Makkelie
 6. Voor het betere timmerwerk in de kantine (plinten), keuken (nieuwe aanrechtkastjes), materiaalhok (afscheiding met krachthonk) en de berging voor het wedstrijdmateriaal:
    – – Bas Adams
    – – Johan van Steen

Voor al deze mensen stond een fles “”champagne”” klaar. Helaas was ik vergeten de genomineerden uit te nodigen, zodat ik met acht flessen bleef zitten. Maar geen nood: drank bederft niet en de flessen heb ik alsnog voorzien van naamlabels en geplaatst op de plank achter de bar. Als de prijswinnaars dezer dagen in de kantine komen, kunnen ze alsnog hun fles meenemen.