Het licht komt eraan

door Hans Hofstede, voorzitter AV’23

Gelukkig dat er ook voor onze vereniging een kleine winterstop was. Maar maandag 7 januari, bij de eerste training van het nieuwe jaar, moesten we constateren dat er geen baanverlichting was. Sterker nog: de hele schakelaarkast was leeg. Dit was het gevolg van een kortsluiting in deze kast, gevolgd door een korte felle brand. Direct is door het stadsdeel actie ondernomen om de schade te herstellen. Omdat we de afgelopen jaren regelmatig geconfronteerd werden met uitval van de baanverlichting, door storingen in de buitenkast, hebben we gevraagd om dan meteen maar de schakelaars, meter en zekeringen binnen te monteren. Het stadsdeel vond dat een goed idee en is meteen aan de slag gegaan. Maar


ja, dit gaat natuurlijk wel langer duren. Dinsdag 8 januari werd bij het boren van gaten voor het doorvoeren van de hoofdkabel door de vloer van de inpandige meterkast de waterleiding beschadigd. Dit gaf weer een paar dagen oponthoud. Maar nu is alles klaar en wachten we op Liander om de kabel te trekken en Nuon om de meter te plaatsen. Daarna kan alles afgemonteerd worden en kan het licht aan.

Onderstaand het mailbericht, dat ik een paar dagen geleden van Ronald de Wit van het stadsdeel ontving:

Beste Hans,
De laatste ontwikkelingen zijn als volgt:
Terwijl je dacht dat de elektriciën zat te flierefluiten, was hij in onze werkplaats bezig met het maken van het binnenwerk en het schakelkastje met de aan- en uitknoppen.
Het geheel ligt op de werf klaar om af te monteren.
Gisteren, woensdag 16 januari om 11.00 uur, had ik een afspraak met Liander voor het verleggen van de hoofdkabel. Daarbij hoorde ik dat sinds 1 januari 2013 het officieel verplicht is om bij “grondroering” een bodemonderzoek te laten uitvoeren. Ik schrok me rot. Van deze nieuwe regel hadden wij nog nooit gehoord. Dat gaat een paar weken kosten, dacht ik. Maar gelukkig, bij het aanleggen van het laatste hockeyveld (dit najaar) is er een bodemonderzoek geweest. De geldigheid van dit onderzoek grenst net aan de houdbaarheidsdatum, maar we hebben het onderzoek toch maar ingediend. pff. Ik weet niet wat we meemaken.
Het wachten is nu alleen nog op het verleggen van de hoofdkabels door Liander en het aanbrengen van de meter door Nuon.
Om de baan toch wat veiliger te krijgen, hebben we de baan, zover als het ging, sneeuwvrij gemaakt.
Met vriendelijke groet,
Ronald de Wit, coördinator Buitenaccommodaties