Trainen voor de Dam tot Damloop

AV’23 verzorgt dit jaar voor het eerst een speciale cursus ter voorbereiding op de Dam tot Damloop van 20 en 21 september: de Run to The Start Dam tot Damloop. De cursus voor de 4 EM-loop start op vrijdagavond 4 juli om 18.30 uur, die voor de 10 EM-loop op zondagochtend 6 juli om 10.30 uur. We beginnen uiteraard op onze eigen atletiekbaan.

Jan Mens
De cursus Run to The Start is een programma van de Atletiekunie samen met lokale verenigingen en loopgroepen, gericht op een specifiek evenement. Ook onze club AV’23 doet dit jaar mee, voor het eerst!
Je traint onder begeleiding van de meest ervaren en deskundige trainers van AV’23 (o.a. Jan Mens) in twaalf weken voor de 4 of 10 Engelse Mijl. Elke training bestaat uit een stuk theorie en minstens een uur praktijk. Je traint wekelijks 90 minuten in groepsverband omdat samen lopen motiveert. De trainers behandelen per sessie een onderwerp, zoals warming-up, blessurepreventie, voedingstips en looptechniek. De theorie kun je nog in dezelfde les toepassen in de praktijk. Na afloop krijg je een schema mee, zodat je thuis verder kunt trainen.

Run to the Finish
De cursus is opgesplitst in twee programma’s, een voor de beginnende en een voor de gevorderde loper. Beginnende lopers trainen naar het uitlopen van de 4 Engelse Mijl. Met Run to The Start ga je verantwoord en gezond de finish halen.
Als gevorderde loper wil je natuurlijk meer. De cursus helpt je jouw persoonlijke doelstelling te halen. Dat kan het uitlopen van de tien Engelse Mijl zijn, maar kan ook een snellere tijd op de vier of tien Engelse Mijl zijn. Voor deelname aan de gevorderdencursus dien je minstens een half uur onafgebroken te kunnen lopen.
Als lid van AV’23 kun je op deze manier samen met andere leden, die de Dam tot Damloop gaan doen, en met een vertrouwde AV’23-trainer evenementgericht trainen.
Uiteraard zijn hardlopende vrienden en vriendinnen, die mogelijk (nog) geen lid zijn van AV’23, van harte welkom bij deze cursus.

Masseuses en sportdrank
Bovendien krijg je een speciaal deelnemerspakket, ter waarde van €35,-. Dit omvat onder andere:

  • een speciale ontvangstruimte, dicht bij de start en finish van de Dam tot Damloop, met sportverzorging (masseuses en sportdrank)
  • drie edities van Runner’s World Magazine (het meest gelezen hardloopblad ter wereld)
  • de brochure ‘Gezond en Veilig Lopen’
  • een ASICS-bidon
  • vier maanden gratis lidmaatschap van de Atletiekunie (voor die vrienden en vriendinnen, die nog geen lid zijn)
  • wekelijkse tips via een digitale nieuwsbrief.

De 30e editie van de Dam tot Damloop
Je traint toe naar de Dam tot Damloop, het grootste hardloopevenement van Nederland met circa 45.000 deelnemers. De ruim 40 bands, DJ’s en blaaskapellen zullen, naast de 250.000 toeschouwers, voor een onvergetelijke sfeer zorgen. Het belooft één groot loopfeest te worden.

Kosten en aanmelden
Deelname aan Run to The Start Dam tot Damloop kost voor leden van AV’23 € 20,-. Daarvoor krijg je 12 weken een speciale training plus het uitgebreide deelnemerspakket. Niet-leden betalen € 60,-, leden van Dutch Runners € 50,-. Let op: het startbewijs van de Dam tot Damloop is niet inbegrepen.

Inschrijven doe je via het inschrijfformulier op www.runtothestart.nl. Wees er snel bij, want er zijn bij ons maximaal dertig plaatsen per cursus. Twijfel niet langer en schrijf je vandaag nog in! De trainers van AV’23 zijn er klaar voor om je een vliegende start te bezorgen. Doe mee met Run to The Start Dam tot Damloop, dan ben jij er zeker klaar voor.
Neem voor meer informatie contact op met Gerard Lijnzaad of met Jan Mens.