10,22

Clubrecord Chris Berger definitief gebroken

door Jasmin Groot

Einde seizoen voor Elvis Afrifa. Een prachtig, maar dubbel einde van het seizoen. Afsluiten met een blessure, maar nog geen uur daarvoor een nieuwe persoonlijk record lopen. En dit allemaal in Assendelft.

Als je de NL-allertijden ranglijst op de 100 meter doorloopt zie je tijden staan die zijn gelopen in Londen, La Chaux-de-Fonds en veel Amerikaanse steden. Toegevoegd aan het rijtje op plek 8, een tijd van 10,22. Gelopen door Elvis Afrifa tijdens een promotiewedstrijd in Assendelft met een wind van +1,7. En dit aan het einde van zijn seizoen.

Elvis had al een geweldig seizoen achter de rug. Hij mocht mee met het estafetteteam naar het WK en liep zelfs als startloper op het EK in München. Daarnaast wist hij meerdere keren zijn persoonlijk record te verbreken, wat voor 11 september nog op 10,35 stond. 

Eigenlijk was deze wedstrijd nog een meepakker. Het seizoen was al klaar en dit was nog een formaliteit voor het team. De eerste divisie wilden ze koste wat het koste niet meer in, dus dan maar alles geven voor handhaving. En dat deden ze. Elvis liep een paar dagen voor deze wedstrijd nog een 300 meter in 34,17. Die tijd is de 24e aller tijden gelopen. Z’n snelheid was nog niet met vakantie. Een gokje voor de start: “hoe hard gaat Elvis lopen?”. Zelf antwoord ik daarop dat het misschien wel een PR wordt. Niet geheel serieus te nemen, aangezien hij zaterdag nog op hetzelfde feestje was, maar ook niet zo gek na z’n 300 meter.

De race startte en Elvis kwam perfect uit z’n blokken. Hij liep zo snel en zo goed weg van de rest, dat het wel een goede tijd moest zijn. Hij kwam over de finish en de klok stopte. Stopte op een tijd van 10,22. 

!10,22! 

Verwarring, ongeloof en blijdschap aan de kant. Elvis checkte de wind, geldig! Wauw. 

10,22 lopen is al één. Dit lopen op een promotiewedstrijd in Assendelft is twee. Maar dit lopen einde van een zwaar seizoen… Bizar.

Dit laat alleen maar zien waartoe hij in staat is en hoe hard hij kan. Paar jaar geleden opgevangen bij Papendal als talent. Inmiddels trainend bij Guido Bonsen als topatleet. En ja, misschien wel de beste atleet die AV23 ooit heeft gehad.