Elvis Afrifa opent het seizoen op 27 mei in Oordegem

door Guus Mater

Voor Elvis Afrifa begint het nieuwe seizoen op 27 mei. Dan loopt hij een wedstrijd op de snelle baan van het Belgische plaatsje Oordegem. In dat Oost-Vlaamse dorp is elk jaar een grote atletiekwedstrijd, de International Flanders Athletic Meeting (IFAM).
“Daarna kijk ik of er uitnodigingen binnenkomen voor wedstrijden”, zei Elvis zaterdag tijdens de trainingspakkenwedstrijd. Gezien zijn resultaten van het vorig seizoen, kan hij invitaties verwachten.
“Die komen vaak op heel korte termijn. Daar hebben we in de training natuurlijk tijd voor gereserveerd.” Hoogtepunt van het seizoen voor Elvis zijn de wereldkampioenschappen, die van 19 tot en met 27 augustus in Boedapest worden gehouden.
Tijdens de Europese kampioenschappen van 2022 debuteerde hij op de 4×100 meter. In München was hij startloper. Hij beschouwt zich echter bepaald niet als een goede bochtenloper. “Liever sta ik op positie twee of vier. Nummer vier is de afmaker, maar twee loopt vaak de grootste afstand. Dat heb je bij de vrouwen met Dafne Schippers gezien.”
Het vorig seizoen heeft hij de smaak van de internationale atletiek echt te pakken gekregen. Glunderend kijkt hij terug op optredens in Genève, Oslo en Stockholm. ,,Nederland heeft geen snelle banen en wedstrijden met een internationale bezetting. De Papendal Games heb je niet meer, alleen de FBK games.” Daarom fantaseert Elvis Afrika nu over Zürich, La Chaux- de-Fonds en Sestrière. Snelle pistes en snelle tegenstanders.