2e CD-competitie

door Joran Angevaare

De tweede competitie wedstrijd van de C- en D- junioren bij AV1923 leek goed te beginnen. Toen de eerste estafette werd gelopen bleek echter de Elektronische Tijdwaarneming (ET) niet te werken. Terwijl veel atleten klaarstonden voor hun onderdelen kon er niet worden gestart met de andere estafettes. Er werd besloten de wedstrijd verder te laten gaan door met handtijden te klokken. Intussen was het chronoloog op de loop onderdelen flink uitgelopen. Dankzij een zeer flexibele houding van de jury werd het toch mogelijk om verder te gaan met de wedstrijd. Uiteindelijk bleek een defecte haspel de gehele elektriciteitsvoorziening van de wedstrijd te ontregelen. De wedstrijd begon verder te gaan en de ET werd weer ingeschakeld. Helaas stopte tot overmaat van ramp het programma voor de uitslagen er mee.  Later op de dag liep Ynze en zijn materiaalploeg knap in op het chronoloog door zeer snel te wisselen tussen de onderdelen. Ook de helpende hand van vele trainers die hielpen met harken verplaatsen van hordes en dergelijke droegen enorm bij om de wedstrijd weer op gang te krijgen.

De wedstrijd ging intussen onvermoeid verder terwijl het lekker weer werd. AV’23 deed goede zaken. De eerste teams van AV’23 staan alle vier in de top drie op de wedstrijd. De meisjes D 3e, de Jongens C 2e en de Meisjes C en Jongens D allebei torenhoog eerste. Met de voorlopige uitslagen staan de Meisjes C 4e en de Jongens D 5e landelijk. Beide ploegen zijn goed op weg naar de landelijke finale 14 september.

Er waren veel mooie prestaties op deze 2e CD-competitie wedstrijd. Om er toch een paar te noemen was Levi Hazes (JD) met 10.23 s zeer snel op de 80 meter. Janke Strijp (MC) liep harder dan ooit op de 80 meter horden en de ET bleef op 12.04 s stil staan. Er werd echter met hand tijd gemeten voor de wedstrijd en vandaar dat haar uitslag 11.8 s is.  Iris de Ruiter (MC) verbeterde zichzelf en haar clubrecord wederom met een afstand van 36.58 m met speerwerpen. Bij het hoogspringen van de jongens C sprong Julian Record zeer indrukwekkend 1.75 m en daarmee maar liefst 25 centimeter hoger dan zijn concurrenten. Bij de meisjes D liep Noa Hoondert maar liefst meer dan twee seconden van haar 1000 metertijd en clubrecord af in een tijd van 3:17.48.

Foto’s Boy Hazes

Foto’s Katelijne Voortman

(Voorlopige) uitslagen