triathlon

Sinds de zomer van 2018 bieden we zwemtrainingen aan voor triatleten (zie dit verslag van 2018). In het seizoen 2020 doen we met een eigen damesteam mee in de nationale competitie. Eén triathlonseizoen bestaat uit 5 wedstrijden en verschillende wedstrijdvormen. Uiteraard staan de zwemtrainingen ook open voor individuele triatleten, en kun je daarnaast een wedstrijdlicentie van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) krijgen. Inmiddels bestaat de groep uit ruim 20 actieve triatleten.


Aanbod trainingen

zwemmen

AV’23 biedt vooralsnog één zwemtraining in de week namelijk op zaterdagochtend. In de winterperiode (september – april) trainen we van 08:00 – 09:00 in het Wethouder FB Duranbad in Diemen en in de zomerperiode (mei – augustus) van 08:15 – 09:15 in het Flevoparkbad in Amsterdam-Oost. LET OP: vanwege de Coronamaatregelen trainen we in 2020 tijdelijk in het Noorderparkbad van 08:45 – 09:45. Daarnaast trainen we in de zomer af en toe in het open water.

Je kunt meedoen als je minstens 200 meter non-stop borstcrawl kunt zwemmen. De groep wordt verdeeld over 3 banen zodat iedereen zoveel mogelijk op zijn/haar niveau kan trainen. Voor het zomerseizoen 2020 is er nog voldoende ruimte om in te stromen.

lopen

Triatleten kunnen o.a. meetrainen met een van de wedstrijdloopgroepen op de atletiekbaan (maandag, dinsdag, woensdag en/of donderdag). Voor een compleet overzicht van alle groepen en tijden zie dit overzicht.

fietsen

In de praktijk wordt er regelmatig afgesproken om samen te gaan fietsen via onze app-groep of gaan we fietsen na afloop van de zwemtraining op zaterdag.


Hoe kun je deelnemen?

Je kunt altijd zonder verplichtingen twee keer meedoen aan een zwemtraining en een looptraining. Stuur ons even een berichtje zodat we weten dat je komt. Als je hierna wilt blijven trainen zullen we je vragen om lid te worden. Aanmelden als lid kan via deze pagina.

Als AV’23 lid betaal je naast je reguliere contributie alleen een toeslag van EUR 100 voor de zwemtrainingen. Daarnaast bieden we een volwaardig triathlon-lidmaatschap met een wedstrijdlicentie van de Nederlandse Triathlon Bond.


Interesse of meer informatie?

Vragen of meer informatie: Kristian van Hemert (secretaris AV’23) en Roland van der Put (bestuurslid AV’23) en beiden triatleet: triathlon@AV23.nl.