triathlon

Sinds de zomer van 2018 bieden we zwemtrainingen aan voor triatleten (zie dit verslag van 2018). We zijn van plan om in het seizoen 2020 met een eigen heren- en damesteam namens AV’23 deel te nemen aan de nationale competitie. Eén triathlonseizoen bestaat uit 5 wedstrijden en verschillende wedstrijdvormen. Van supersprints tot Olympische afstand en van individuele wedstrijden tot wedstrijden in teamverband.

Hiervoor zoeken we triatleten die onderdeel willen worden van deze teams. Vooral voor het herenteam zoeken we nog enthousiaste triatleten. In elk team is plek voor 5-7 deelnemers die elk 3-4 wedstrijden doen. Voor de heren geldt een richttijd van 1:15 op de sprint afstand en voor de dames 1:25.


Aanbod trainingen

zwemmen

AV’23 biedt vooralsnog één zwemtraining in de week namelijk op zaterdagochtend. In de winterperiode (oktober – april) trainen we van 08:00 – 09:00 in het Wethouder FB Duranbad in Diemen en in de zomerperiode (mei – september) van 08:30 – 09:30 in het Flevoparkbad in Amsterdam-Oost. Daarnaast trainen we in de zomer af en toe in het open water.

Je kunt meedoen als je minstens 200 meter non-stop borstcrawl kunt zwemmen. De groep wordt meestal opgedeeld zodat iedereen zoveel mogelijk op zijn/haar niveau kan trainen. Voor het winterseizoen zijn nog een aantal plekken beschikbaar.

lopen

Triatleten kunnen meetrainen met de wedstrijd loopgroep van Jan Mens op de atletiekbaan (dinsdag en/of donderdag van 19:30 – 21:00). Uiteraard zijn de recreatiegroepen op dinsdag (19:30 – 21:00, meestal op de baan), woensdag (19:30 – 21:00, buiten de baan) en zaterdag (9:00 – 10:30 combinatie van buiten- en op de baan) ook beschikbaar.

fietsen

In de praktijk wordt er regelmatig afgesproken om samen te gaan fietsen via onze app-groep of gaan we fietsen na afloop van de zwemtraining op zaterdag.


Hoe kun je deelnemen?

Als AV’23 lid betaal je in 2019 naast je reguliere contributie alleen voor de zwemtrainingen. Met ingang van 1-1-2020 zullen we een volwaardig triathlon-lidmaatschap aanbieden waarbij je tevens een wedstrijdlicentie kunt krijgen van de Nederlandse Triathlon Bond. Ook willen we namens AV’23 met een heren- en damesteam uitkomen bij de nationale competitie.

Je kunt altijd een keer zonder verplichtingen meedoen aan een zwemtraining en/of looptraining. Stuur ons even een berichtje zodat we weten dat je komt.


Interesse of meer informatie?

Vragen of meer informatie: Kristian van Hemert (secretaris AV’23) en Roland van der Put (aspirant-bestuurslid AV’23) en beiden triatleet: triathlon@AV23.nl.