triathlon

AV’23 goes triathlon!

In Amsterdam Oost en Diemen bleek hier nog weinig aanbod voor te zijn, terwijl de populariteit van de sport groeit en wij fantastische voorzieningen hebben om alle triathlononderdelen te kunnen aanbieden. We hebben een prachtige baan, veel zwemwater in de buurt en een mooie uitvalsbasis voor fietstrainingen. Daarom is AV’23 in de zomer van 2018 begonnen met het aanbieden van triathlontrainingen. Dit heeft geresulteerd in een enthousiaste groep nieuwe triatleten die heeft meegedaan aan de Bosbaantriathlon (zie dit verslag).

  

Aanbod trainingen

zwemmen

De verenigingsmanager van AV’23, Bart, is naast zijn baan bij AV’23 ook waterpolocoach en bovendien gediplomeerd zwemtrainer. AV’23 start eerste instantie met één zwemtraining in de week, op zaterdagochtend van 8:00 – 9:00u. In de winterperiode trainen we in het Wethouder FB Duranbad in Diemen en in de zomerperiode in het Flevoparkbad.

lopen

Het looponderdeel van de triathlon kunnen we natuurlijk bij AV’23 als geen ander invullen.  In eerste instantie zal de triathlongroep gaan meetrainen in een bestaande loopgroep, en wel de reguliere donderdagloopgroep van Jan Mens (baantraining 19:30 – 21:00u). Uiteraard zijn voor de leden van AV’23 de recreatiegroepen op dinsdag (19:30 – 21:00u, meestal op de baan), woensdag (19:30 – 21:00u buiten de baan) en zaterdag (9:00 – 10:30u combinatie van buiten- en op de baan) en de dinsdaggroep van Jan Mens ook beschikbaar.

fietsen

Voor het fietsen organiseren we in eerste instantie nog niets. Er wordt gekeken of er wellicht groepjes zijn om bij aan te sluiten, of, als er voldoende animo is, is het clubhuis uiteraard beschikbaar als verzamelplaats bijvoorbeeld op de zondagochtend. Daarnaast kunnen we faciliteren in een app-groep met alle triatleten,  waarin onderling fietsafspraken gemaakt kunnen worden.

  

Aanbod competitie

Voor de fanatiekste triathlon-leden is er een speciaal aanbod: in samenwerking met een vriendenteam uit Amsterdam bieden we jullie de kans om – onder voorbehoud van ruimte in het team – uit te komen in de tweede of vierde divisie van de teamcompetitie van de Triathlonbond! Meer informatie over het team vind je op http://www.tri4friends.nl.

Bij voldoende animo kan er met ingang van het seizoen 2020 wellicht een eigen AV’23-triathlonteam aan de nationale competitie deelnemen. Eén triathlonseizoen bestaat uit 5 wedstrijden en verschillende wedstrijdvormen. Van supersprints tot Olympische afstand en van individuele wedstrijden tot in teamverband; voor ieder wat wils! Kijk voor meer informatie op http://www.teamcompetities.nl.

  

Tarieven 2018/2019

Je betaalt de gewone AV23-contributie plus de tarieven voor de zwemtraining. Als je geen lid bent van AV23 kan je met een tijdelijk lidmaatschap ook alleen deelnemen aan de zwemtrainingen. Dit lidmaatschap kost € 45 en is geldig voor het zomer of winterseizoen. Hierbij komen dan nog de kosten van de zwemtraining:

Winterseizoen 2018/2019 = € 110
Strippenkaart 10x = € 70
Strippenkaart 5x = € 40

  

Interesse of meer informatie?

Leden kunnen zich aanmelden via MijnAV23 en  kunnen dan onder “Evenementen” kiezen voor een van bovenstaande opties.

Voor vragen en aanmelding als je (nog) geen lid bent kun je terecht bij:

  • Bart Boevink (verenigingsmanager AV’23 en zwemtrainer), tel: 06-52764537 of mail: verenigingsmanager@AV23.nl
  • Kristian van Hemert (secretaris AV’23 en tevens zelf triatleet), tel: 06-17454589 of mail: secretaris@AV23.nl