Eindelijk weer een triathlon voor de AV’23 triatleten

door Roland van der Put

Ondanks dat vrijwel alle wedstrijden dit jaar waren afgelast, konden de triatleten van AV’23 afgelopen weekend op de valreep eindelijk weer racen. Tijdens de Tri.Ouderkerk vorige week zaterdag kwamen Stella en Karen in actie bij de Sprint triathlon (750m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen). Joep deed met een vriendenteam mee aan de supersnelle teamrelay. Op zondag was het de beurt voor Sharona, Olvert-Jan, Izaak, Maarten en ondergetekende (Roland) bij de Olympische afstand (1.500m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen).

Het was echt herfstweer met vooral op zondag veel wind. Dit maakte het een uitdagende wedstrijd (zoals Izaak laat zien op bovenstaande foto). Het plezier was er zeker niet minder om! Voor de meesten van ons was de laatste wedstrijd een jaar geleden dus we wilden graag laten zien wat we in huis hadden. In onderstaand filmpje van de organisatie krijg je een goede indruk van hoe het eraan toe ging.

Bij AV’23 geven we sinds ruim twee jaar zwemtrainingen op zaterdagochtend. Deze winter zijn de trainingen in het Duranbad in Diemen. We hebben nog voldoende ruimte voor nieuwe deelnemers dus als je (een beetje) borstcrawl kunt zwemmen ben je van harte welkom. Ook triatleten met meer ervaring kunnen lekker komen trainen op hun eigen niveau aangezien we de groep indelen per baan naar gelang het zwemtempo.

Het was de bedoeling om in 2020 te starten met een vrouwenteam in de teamcompetitie van de Triathlonbond. Die ambitie is er voor 2021 nog steeds en eveneens willen we een herenteam proberen in te schrijven. We willen beide teams laagdrempelig houden dus je eindtijd is niet van belang om mee te doen. Er zijn 5 wedstrijden per seizoen waaraan telkens 4 triatleten mee kunnen doen. Of je nu aan 1 wedstrijd mee wilt doen, of wellicht aan allemaal: je bent van harte welkom in het team. De zwemtrainingen staan uiteraard ook open voor individuele triatleten.

Meer informatie kun je hier vinden of mail naar triathlon@av23.nl als je meer wilt weten.