AV’23 dames schitteren bij Rondje Mokum

Terugblik Rondje Mokum 2017 + aftrap 2018 met de Vondelparkloop
door Marijke Denz
Marijke en Margriet bij de prijsuitreiking Rondje Mokum 2017

RACE THE DAY – VONDELPARKLOOP 10 KM WEDSTRIJD
Zondagochtend 21 jan 2018: VONDELPARKLOOP, 10 km. ‘t Is waterkoud en rustig weer, terwijl ik me op m’n weg begeef naar ‘t Blauwe Theehuis. Er heerst als vanouds een gezellige sfeer. Ik kom al gelijk weer wat ‘fanatieke’ clubgenoten tegen die vast aan ‘t warm draaien zijn, o.a. Monique Admiraal, Felicia Los, Nina Mamadeus, Jan Koopmans, Walter Hanssen en Ivan Mettrop. En vele andere van de ‘mindere’ Atletiekverenigingen, want wij van AV’23 zijn simply ‘The Best’ of Rondje Mokum. Andrea Aquina die ‘t de laatste jaren heeft laten afweten met de hardlooptrainingen en sinds een half jaar weer keurig mee hobbelt, is een super Toppertje. Alsof ‘t niets is liep ze met een tijd van 45:41 in haar categorie (45/54) als 2e over de FINISH. Je hebt talent of je hebt ‘t niet, zou ik zo zeggen. Felicia Los (categorie senior) ging ook als een tierelier met een tijd van 43:55 de FINISH over. Bij de heren liepen onze jonge goden Walter Hanssen (M 45/54) en Ivo Pothaar (M 55+) fantastische tijden in hun categorieën, (resp. 38:14 en 44:55). Ivan Mettrop eindigde met een tijd van 37.19 als vierde bij de mannen senioren, de snelste van allemaal. Kortom: ‘t was weer een geslaagde eerste aftrap.

TERUGBLIK RONDJE MOKUM 2017
‘t Rondje Mokum TOP-3, wordt veelal bezet door onze dames van AV’23, Jan Mens’ trots. Je beste 4 tijden van de 7 wedstrijden gelden en bepalen uiteindelijk je ranking op de Winnaars lijst. Voor 2017 gingen de prijzen voor Rondje MOKUM naar Merel Albers (3e plek categorie senioren), Margriet Nijnens (1e plek categorie 35+) en ik, Marijke Denz (3e plek categorie 55+). Merel Albers heeft voor 2018 ‘t voornemen 1e te worden op Rondje Mokum bij de Senioren en onder de 40’ te gaan lopen. Haar laatste PR is 40:16, en zij trainde (voor 2017) altijd 1 keer per week intervaltraining, maar was wel benieuwd hoe ver ze zou komen als ze 2x in de week interval ging doen. En of dat heeft geholpen: ze is op elke wedstrijd sneller geworden. Sinds ze bij Jan traint, loopt ze elke wedstrijd een PR, waardoor ze nog veel enthousiaster is geworden. Ongelooflijk om haar zo te zien bloeien. Tijdens de Middenmeerloop dd 29 oktober jl., onze thuiswedstrijd, pakte zij haar ‘moment suprême’: het voor insiders ‘bekende’ groepje ging van Start en liep samen op. Margriet liep lange tijd op Koppositie, maar moest op de 8 km noodgedwongen ‘lossen’. En je raadt ‘t al? Merel snelde haar doodleuk voorbij, alsof er ‘niets’ aan de hand was: ‘op ‘t juiste moment pieken’, een van de befaamde one-liners van onze trainer, heeft ze eer aan gedaan. Van de volgende TOPPER, Margriet, uit Jan Mens’ groep, wil ik toch even hier vermelden dat zij een hele vette PR liep (3:11:45) op de Marathon Berlijn en op de Halve van Egmond jl. (1:30:13). Ze vertelt zo langs haar neus weg, niet specifiek getraind te hebben voor Rondje Mokum. Immers, de runs waren onderdeel van haar Marathon trainingen. Het ‘gratis’ shirt dat je aan ‘t einde van dit Rondje krijgt, was eerder haar grootste motivatie mee te doen aan minimaal 4 van de 7 Loopjes. Margriet vond alle Lopen uit Rondje Mokum heel leuk, omdat er altijd veel mensen van AV’23 meedoen en je kennis maakt met andere fanatieke runners uit Amsterdam.

Marijke is natuurlijk de ‘grootste’ Topper van Jan Mens, ze heeft immers op de Gaasperplasloop bewezen in temperaturen van 33 graden een negatieve split te kunnen lopen op de 10 km. Onverwacht werd ze 1e op deze Loop, omdat anderen ‘bezweken’ leken te zijn onder de hitte. Of simpelweg, niet meededen. Jammer genoeg raakte ze geblesseerd op de Middenmeerloop, waardoor ze aan de laatste 2 Lopen niet kon meedoen. Gelukkig bleken haar 4 gelopen races nagenoeg voldoende punten op te leveren voor een bescheiden 3e plek op Rondje Mokum.

NAWOORD
Margriet vindt dat je tijdens de Lopen echt steun aan elkaar hebt als je het even zwaar hebt of even een push naar een snelle tijd wil. Dan is er altijd wel een haas te vinden. Zelf ervaar ik dat ook zo. Chris die ik met name hierbij wil benoemen, staat nog niet in de Top 3 op Rondje Mokum, maar is weliswaar in de Top 1 om ons te hazen. Ik schat in dat onze Chris voor dit jaar een redelijke kans heeft z’n plekje in de Top 3 te gaan bezetten. Die mooie ‘boothie’ gaat echt als een speer. “Iedereen is heel sportief. En naderhand altijd gezellig. Ook leuk dat er vaak een kidsrun is, mijn jongens doen dan mee”, voegt Margriet eraan toe.

DE JONGENS TEGEN DE MEISJES

‘t Is nu wachten wat onze ‘jongens’ ervan gaan maken voor wat betreft hun positie in de TOP 3 Rondje Mokum 2018. Ik noem een aantal veel belovende namen zoals: Walter Hanssen, Ivo, Chris, etc.. Kom op heren! De beuk erin. Leuker kunnen we ‘t niet maken!

Meer foto’s zijn te vinden op de Facebook group van de trainingsgroep van Jan Mens.