Battle of the B’s 2013

door Nick van der Heide

Vandaag was het weer zo ver! De jaarlijkse battle of the B’s waar dit jaar gek genoeg ook C’s aan mee mochten doen. Gelukkig mochten deze C junioren niet meedoen om de B prijzen. Wel zo eerlijk maar wat maakt het uit, het zijn ten slotte c’tjes! Dachten we…


Toen de andere twee deelnemende av’23 atleten zich nog rustig in de tram en trein bevonden op weg naar de wedstrijd was Luka Jansen zich al in alle vroegte (11:00) mentaal aan het voorbereiden op haar eerste onderdeel, het kogelslingeren. Al deze vroege voorbereiding is absoluut niet voor niets geweest. Ze zette gelijk op het tweede onderdeel van de dag de trend van de av’23-ers vandaag. Een mooie verbetering van haar pr met de slinger met een kogel tot wel 34,34 meter. Niet alleen een mooi getal maar ook een geweldige verbetering van het clubrecord dat stond op de naam van Anna Goede met 20,70 meter. Zelf was ze er niet heel tevreden mee maar een clubrecord en een pr is altijd goed. Later vandaag wist dezelfde Luka de gewone kogel te werpen tot een mooie 11,41. Niet goed voor een pr maar wel goed voor het zilver. Ze leek op goud af te stoten maar in de laatste poging werd ze helaas volkomen onverwacht ingehaald door haar concurrente.

Zoals al eerder gezegd was er geen sprake van een overweldigend aantal av’23 deelnemers maar dat was ook niet nodig om er een mooie dag van te maken zo besloten de manlijke deelnemers namens av’23. De twee, Sylvester Tanoh en Gijs Arnold maken zich op voor mooie 100 meter series. Sylvester mocht de spits afbijten in de eerste serie. Na een niet te beste start. Wat zeg ik, vrij dramatische start werd hij goed tweede in een stabiele race. Met zijn nieuwe wonderspikes aan (zie foto) liep hij zich naar de finale in een geweldige 11,77 seconde. Naar zijn eigen zeggen ‘versnelde’ hij de concurrentie gewoon. Zo kan het dus ook! Na Sylvester was het de beurt aan Gijs in de tweede serie. Na het bijna vallen bij de proefstartjes vloog hij letterlijk naar een verbazende 11,90 seconde. Gijs zelf had gehoopt op een 12 seconde rond, zijn geluk kon dus niet op. Ook voor hem was dit een mooi nieuw pr op de 100 meter.

Dat de av’23-ers vandaag de smaak te pakken hadden liet Gijs maar weer eens zien op zijn favoriete onderdeel Kogelstoten. Waar hij al eerder de kogel tot in de 12,20 meter wist te stoten, stootte hij vandaag opnieuw een pr. Hij stootte de kogel tot wel 12,49 meter. De 12.50, het opstapje naar de begeerde 13 metergrens komt nu toch wel erg dichtbij. Ook werd bekent dat niet alleen Sylvester maar ook Gijs zich had geplaatst voor de 100meter finale als 1ste tijdsnelste.

Voor de ogen van de inmiddels gearriveerde trainer Rene Roos werd de finale van de 100 meter bij de jongens gelopen. Dit keer straalde niet alleen de av’23 atleten maar ook de winnaar van deze finale. Geen Gijs, geen Sylvester. Wel een hele rappe jonge met een lastige naam die een ongelofelijke 11.04 op de klokken liep! Gijs liep naar een mooie zevende plaats met opnieuw een pr, 11.85. Sylvester werd knap 5de in de deze razendsnelle finale met 11,76 seconde. Daar werd hij toch mooi ‘versneld’ door niet alleen B junioren maar ook door twee C junioren die knap 3de en 4de werden. Door deze 3de en 4de plaats van C junioren werd Sylvester alsnog 3de van de B junioren en kreeg hij zijn lang verwachtte eerste atletiek medaille. Hij was er dan ook meer dan trots op. De conclusie van vandaag is dat het smaakt naar meer!

Voor alle nieuwsgierige zijn er ook nog foto’s gemaakt.

Gefeliciteerd alle deelnemende B’s met deze mooie dag vol goede prestaties!