Chris Berger terug in de kantine

door Guus Mater, foto Hans Hofstede

Het beeldje van Chris Berger is terug in de kantine! Krap een week geleden hebben we gemeld dat het beeldje van Pieter Buis was verdwenen. Na dat bericht op de website is het sculptuur op de vertrouwde plek teruggezet. Wie dat heeft gedaan, is onbekend.

Het blijft een rare affaire. De kantinedames beweerden bij hoog en bij laag dat ze het beeldje van Berger nog nooit hadden gezien. Het moet dus al geruime tijd niet op de bar in de kantine hebben gestaan.

Nader onderzoek heeft uitgewezen dat het beeldje is gemaakt ter gelegenheid van het tachtigjarig bestaan van de club. Buis herinnert zich dat hij contact heeft gehad met de familie van Berger. Tijdens een feestelijke bijeenkomst is het beeldje van de vroegere wereldrecordhouder onthuld. Een kleinzoon van Berger was erbij en Gijs Takken, oud-voorzitter en erelid. De door Mart Bevelander gestuurde foto vormt het bewijs.

Het tachtigjarig bestaan van AV’23 werd pas gevierd op 15 mei 2004. ,,In 2003 was er te weinig geld om een feestje te bekostigen”, meldt Bevelander.  ,,Dat moet tien of twaalf jaar geleden zijn”, had Buis een paar dagen geleden nog gezegd. ,,Misschien wel langer.” Het was dus maar liefst negentien jaar. In ieder geval is Chris Berger terug in de kantine.