Clinics voor de Middenmeerloop

door Hans Hofstede

Hardlopen is goed, maar het kan beter. Steeds meer mensen lopen een of meerdere keren per week een rondje. Voor lopers die al een beetje ervaring hebben, biedt de Watergraafsmeerse atletiekvereniging AV’23 deze zomer een nieuwe uitdaging. “In tien avonden trainen voor de tien kilometer.” Grote kans dat je met onze trainers een PR gaat lopen!

Op zondag 29 oktober organiseert AV’23 de Middenmeerloop, een prachtige loop door het vele groen van de Watergraafsmeer en Diemen-noord. Onderdeel van Rondje Mokum, dus kans op leuke prijzen. Dit jaar krijgt de Middenmeerloop een nog beter parkoers, maar start en finish blijven op de atletiekbaan van AV’23.
Het lijkt ons geweldig om daar met een club enthousiaste mensen aan de start te verschijnen. Tegen het eind va
n de zomervakantie, op maandag 21 augustus, gaan we beginnen met de clinic gegeven door onze ervaren hardlooptrainers Tjitske en Anneke.

Op je eigen niveau
De ‘Middenmeer-clinic’ is een traject van tien trainingen voor licht gevorderde en gevorderde lopers. Om goed mee te kunnen doen moet je in staat zijn om tenminste vijf kilometer achter elkaar hard te lopen. Dat hoeft nog niet zo héél hard. Er moet nog wel wat te trainen zijn. Onze ervaren hardlooptrainers geven tien maandagavonden lang een inspirerende looptraining. De trainingen zijn afgestemd op je eigen niveau. Je leert hoe je verantwoord en lekker kunt hardlopen. Na de training staat er een kop thee of koffie voor je klaar in onze  kantine en vertelt de trainer hoe je die week zelf kunt trainen. We nodigen een keer een sportfysiotherapeut uit om iets te vertellen over loopbelasting en blessurepreventie. En we besteden aandacht aan hardloopschoenen en kleding.

Persoonlijk record
De clinic begint op maandag 21 augustus om 19.30 uur. Vlak daarvoor krijgen deelnemers nadere informatie over de inhoud van de clinic. De trainingen vinden plaats op en rond de professionele 400 meter atletiekbaan van AV’23 aan de Radioweg 89 in de Watergraafsmeer. Of je na de clinic de tien kilometer binnen een uur kunt hardlopen of niet, dat maakt niet uit. Je gaat gewoon voor je persoonlijk record tijdens de loop op 29 oktober. Plezier, motivatie en hardlopen ervaren als tool om je beter over jezelf te voelen, staan voorop. Hopelijk inspireert de clinic om ook na de clinic lekker te blijven hardlopen en misschien wel lid te worden van onze club.

Kosten en inschrijving
Deelname aan de middenmeer-clinic  kost 90 euro, inclusief inschrijving voor de Middenmeerloop. Aanmelden kan via dit formulier of door een mailtje te sturen aan Bart Boevink, onze verenigingsmanager (verenigingsmanager@av23.nl).
Voor vragen kunnen jullie contact met mij opnemen via huisvesting @av23.nl