Crosscompetitie 2017-2018

door Annerieke Kroeze

Winter is coming en dat betekent crossen!!! Crosswedstrijden zijn hardloopwedstrijden voor alle pupillen en junioren die – in plaats van op de baan of op de weg – door het gras, modder, zand en wellicht sneeuw zullen gaan. Dit is hèt winteronderdeel van de atletiek, en daarom besteden we er tijdens de trainingen veel aandacht aan. Het zijn gezellige wedstrijden: we moedigen elkaar fanatiek aan, trainers zullen er in overvloed zijn, kinderen hebben de kans om tegen elkaar en tegen atleten van andere groepen te rennen en er zal ook superveel aangemoedigd worden door ouders.
Dit jaar hebben we voor het eerst ook een fantastische tent als verzamelpunt. Daar kunnen de spullen liggen en je kunt er even warm worden als het koud is.

Praktische informatie

  • de eerste wedstrijd komt er al heel snel aan! Deze wedstrijd zal op 4 november zijn bij AKU in Uithoorn. Hiervoor kan worden ingeschreven via deze link, die ook in de mail staat die Lennart heeft gestuurd op 10 oktober
  • daar vind je ook het chronoloog
  • inschrijven kan hiervoor tot en met zaterdag 21 oktober
  • de inschrijfkosten worden betaald door de club, dus wij verwachten dat de atleten die zich hebben ingeschreven daadwerkelijk komen. Dit was vorig jaar te vaak niet het geval, en dat kost de club behoorlijk wat geld. Komt er toch echt iets tussen, dan kun je dit nog tot 28 oktober doorgeven aan de hoofdtrainer
  • ben je nieuw? Nog nooit een wedstrijd gelopen? Dat geeft natuurlijk niets! Je kunt echt gewoon meedoen, het gaat om het plezier.

De cross competitie bestaat uit drie wedstrijden gevolgd door een finale. Om kans te maken om met de finale mee te doen moet minimaal aan twee van de drie wedstrijden meegedaan zijn.

De data voor deze wedstrijden zijn

  • 16 december: AV Waterland in Landsmeer
  • 27 januari: GAC Hilversum
  • Finale – 17 maart: AV Pijnenburg in Soest

De trainers hebben er al veel zin in, hopelijk jullie ook!
Sportieve groet van het jeugdbestuur