Dam tot Damloop-clinic

door Hans Hofstede

Over twee weken is het zover. Zaterdag 8 april om 9.00 uur kun je als individuele loper je inschrijven voor de Dam tot Damloop (10 EM). Er zijn 45.000 startbewijzen, maar vorig jaar waren deze binnen twee uur op. Zorg dus dat je er snel bij bent.
Dit jaar voor het eerst bestaat bij AV’23 de mogelijkheid een voorbereidende clinic te volgen. De clinic duurt dertien weken en is inclusief een startbewijs. Dit aanbod is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die (nog) geen lid zijn van AV’23, maar leden mogen ook inschrijven. Uiteraard krijgen leden een leuke korting. Hoeveel moet nog bepaald worden. Tjidde Boers (tjidde.boers@xs4all.nl) organiseert deze clinic en kan je meer informatie geven. Je kunt je hier inschrijven.
De trainingen zijn elke donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur en beginnen op 22 juni op onze atletiekbaan aan de Radioweg in de Watergraafsmeer. We gaan de hele zomer door tot en met donderdag 14 september. Aanmelding voor onze clinic verzekert je dus van een startnummer voor de 10EM op zondag 17 september en een bevoorrechte startpositie. Daarnaast kun je 25% korting krijgen op een Dam tot Dam ASICS Runningshirt.
Let op: de voorraad startnummers, waar we over kunnen beschikken, is beperkt tot vijftig. Dus wees er snel bij! Wie het eerst komt, het eerst maalt.
Aanmelden kan per email: verenigingsmanager@av23.nl.
De trainingen beginnen op 22 juni in ons clubhuis met een korte kennismaking. Daarna gaan we onze “zachte” kunststofbaan op voor een korte warming-up en de loopscholing. Het echte “werk” gebeurt meestal buiten de baan. Vaak gaan we naar het Flevopark of naar het Diemerpark. Na afloop is er nog gelegenheid voor een kopje thee of koffie in ons clubhuis.
De trainingen worden gegeven door onze ervaren en AU-gediplomeerde hardlooptrainers. Al jaren verzorgen deze trainers ook onze runningclinics ter voorbereiding op de Nescioloop (15 km) en de Middenmeerloop (10km).
De kosten van deze clinic zijn € 120, inclusief startnummer Dam tot Damloop. Wil je alleen de clinic doen of heb je al een startnummer, dan zijn de kosten € 94.