De clubrecords van seizoen 2011/2012

door Theo Danes

Het seizoen is voorbij en alle jeugdleden zijn weer een categorie opgeschoven. Dus is het tijd voor een overzicht van alle gevestigde clubrecords! Deze worden dapper bijgehouden door Peter Groen en ondergetekende, maar geef het vooral door via de link op de clubrecordpagina als er nog iets ontbreekt.


Afgelopen atletiekjaar zijn 81 clubrecords verbeterd (of geƫvenaard). A-junior Alain van Tholl is bij de junioren recordhouder door het clubrecord op de zowel de 60m horde indoor als de 110 meter horde outdoor alsmaar scherper te stellen. Maar nog een A-junior Sjaak Hoogstraaten pakte een ander bijzonder record. Onder zijn middenlange-afstandsgeweld sneuvelden de beste tijden van de 800 meter, de 1000 meter en de 1500 meter, drie clubrecords die samen maar liefst 148 jaar oud waren! Het 1000 meter record uit 1953 behoorde bijvoorbeeld toe aan de grote Willem van Riemsdijk. Hoogste op de nationale ranglijst staat het indrukwekkende clubrecord verspringen (6,25m) van Brenda Baar, tweede achter de vermaarde Dafne Schippers.

In de MastercategorieĆ«n zijn Fa Adda, Peter Groen en met name Onno Waalewijn grootverdieners dit jaar. Opvallend is dat er geen pupillenrecords zijn verbeterd, maar die records staan inmiddels ook vlijmscherp. Toch zijn er indoor zeker een hoop verbeteringen mogelijk, dus fanatieke pupillen, doe vooral een paar indoorwedstrijden dit seizoen en wie weet prijk je volgend jaar op de eerbiedwaardige lijst van clubrecordhouders. 

Clubrecords 2011/2012