Inschrijving DiemerCross 2021 open!

door Michiel Hatenboer, organisatie DiemerCross

De organisatie van de DiemerCross heeft – wellicht tegen beter in – nog steeds hoop dat de hardloopwedstrijd over onverharde paden op 14 februari kan worden gehouden in het Diemerbos. Half januari wordt in overleg met de gemeente Diemen en Staatsbosbeheer definitief bepaald of het mogelijk is om de cross op die zondag corona-proof te organiseren.
Toch is het nu al mogelijk om je via Inschrijven.nl in te schrijven voor het evenement, zodat je de cross in februari kunt gaan lopen. Als de echte wedstrijd in het Diemerbos op 14 februari niet door kan gaan, dan wordt je inschrijving automatisch omgezet in een inschrijving voor de virtuele cross.

Bij de virtuele cross loop je waar en wanneer je wilt, individueel maar toch samen. Omdat het om een crosswedstrijd gaat zal het gekozen parcours dat je loopt zoveel mogelijk onverhard zijn. Je loopt bij voorkeur de aangegeven route in het Diemerbos en je registreert de tijd met je sporthorloge of met de (gratis) app van Strava, maar je mag de afstand ook in je eigen omgeving lopen. Je hebt dan 15 dagen de tijd om de virtuele wedstrijd te lopen: van 14 februari tot en met 28 februari 2021. De deelnemers ontvangen na afloop thuis een medaille, een certificaat en een aandenken.

Zoals je gewend bent van de Diemercross zijn er zowel bij de echte wedstrijd als bij de virtuele loop verschillende onderdelen:

  • Kindercross (t/m 11 jaar) over 1000 meter
  • Jeugdcross (12 t/m 17 jaar) over 2040 meter
  • Stammercross over 4600 meter
  • Veeneikcross over 8770 meter

Het inschrijfgeld ligt tussen € 5 en € 9. Inschrijven is mogelijk tot en met vrijdag 12 februari 2021.

Meer informatie over de DiemerCross 2021 vind je op DiemerCross.nl.