Dubbel hinkstapzilver bij NJK indoor

door Theo Danes

zilveren Johnny van Schooneveld (foto: Gerben Dalhuisen)Zowel Joshua Record (jongens A) als Johnny van Schooneveld (jongens B) wonnen vorig weekend zilver op de NK junioren in Apeldoorn. Joshua stond na een goede serie met een nieuw persoonlijk record van 13,48m lang op de gouden positie, maar in de laatste poging werd hij met 10 centimeter overtroffen. De 13,46m uit de laatste poging bewijst dat hi zich niet zomaar gewonnen gaf, maar het was net niet genoeg. Voor Johnny betekent het de eerste medaille op een nationaal kampioenschap. Een dag eerder verbeterde hij al zijn persoonlijk record op de 800 meter: 2:05,76s.

Op zaterdag zat Janke Strijp in een snelle serie op de 400 meter waardoor ze op een haar na de finale miste. Maar zondag maakte Janke dit meer dan goed. In een fenomenale race haalde ze zomaar 0,32s van haar beste tijd af op de 60m horde: 9,01s is ook een nieuw clubrecord. In de finale was de race wederom goed, maar de start minder scherp en de tijd zodoende ook: 9,12s, goed voor een vierde plek. Nog een indrukwekkend persoonlijk (en club)record kwam van Levi Engels op de 1500 meter. Maar liefst 7 seconde snoepte hij van zijn beste tijd af: 4:32,75s. In het kielzog van Johnny traden nog twee AV’23-jongemannen toe tot de hinkstapsprongfinale: Bram van der Jagt en Julian Record deden niet veel voor elkaar onder: 11,92m om 11,88m. Julian had eerder op de dag al een mooie 1,75m hoog gesprongen.

Voor Tara Yoro liep de wedstrijd uit op een lichte teleurstelling. Haar 5,34m was allerminst beroerd maar echte supersprongen om mee te doen voor het podium kwamen er door een wisselvallige aanloop niet uit. Ook Ismay van der Klei had zich iets meer van haar NK-optreden voorgesteld: met 8,42s op de 60m kwam ze deze keer niet in de buurt van haar clubrecord (8,20s). Wouter Grolman leerde de wijze les dat hij niet moet training geven vóór een NK: 2:13 op de 800 meter loopt hij doorgaans sneller.