Europacup Super League in Lille

door Theo Danes

Sinds de tijden van Brenda Baar en Esther van der Lijcke is het niet meer gebeurd. Twee atleten van AV’23 werden uitgenodigd om mee te doen aan de Europacup voor landenteams, dit weekend in Lille: Elvis Afrifa voor het estafetteteam vanwege zijn sprintgeweld dit seizoen (10,50s) en Tara Yoro, die dit jaar letterlijk en figuurlijk met sprongen vooruitging in de zandbak (6,19m). Helaas scheurde Elvis zijn hamstring tijdens een tot dat moment magistrale race op de Gouden Spike, dus zag hij zijn deelname voor het Nederlands team in rook opgaan. Heel erg jammer en we wensen Elvis een voorspoedig herstel toe.
Toch is AV’23 met twee atleten vertegenwoordigd, want Maarten Persoon zegde vanwege aanstaand vaderschap af voor het kogelslingeren en Sander Stok werd opgeroepen. Die buitenkans liet Sander natuurlijk niet aan z’n neus voorbijgaan. Hij treft in de wedstrijd bijvoorbeeld tweevoudig wereldkampioen Pawel Fajdek. 
De onderdelen van de Superleague zijn verdeeld over twee dagen, zowel Tara als Sander mogen zondag aan de bak. Veel plezier en succes!

PS: Eurosport doet verslag van de Europacup!

Volg hier de uitslagen:
http://www.european-athletics.org/…/day=2017-06…/index.html…