Flanders Cup Merksem

door Theo Danes

Afgelopen zaterdag was er weer een Flanders Cup, dit keer in Merksem een voorstadje van Antwerpen.

Het was deze keer wel super goed geregeld: er was een heuse chauffeur/ supporter mee: Iris, daarnaast waren er 2 coaches aanwezig, Els én René. Wat een luxe.

De reis begon echter niet zo goed, werkzaamheden aan de A27 en de A2 zorgen ervoor dat we 45min langer over de reis deden. Chauffeuse Iris looste ons echter er prima doorheen en daardoor was Niels nog redelijk op tijd voor zijn 400. Achteraf gezien zelfs prima op tijd, want die 400 liep door het grote deelnemersaantal 20 minuten uit. In de race zelf ging Niels goed van start en zag het er super uit, helaas kon hij dit niet helemaal doortrekken en was zijn tijd minder dan hij had gehoopt. De extra duurloopjes beginnen echter wel effect te krijgen, want echt verzuurd was hij er niet van…

Brenda’s wedstrijd begon ietsjes later, dus na een korte warming up


naar de hinkstapaanloop waar iedereen al bezig was met de aanloop. Omdat ze de afgelopen week tijdens training weer door haar enkel was gegaan, toch een beetje onzeker over of het springen wel zou gaan. De eerste sprong ging toch nog wel ok en met 13.04. Lekker begin en de enkel voelde ok. Verder dus, 2de poging ging weer wat beter en dat bleek bij 13.22. Helaas verre van reactief en dan blijft de grond een beetje plakken. Hierna nog 1 redelijke poging van 13.08, maar daarna was de koek op en kwamen de problemen met de aanloop. Gelukkig wist ik dit in de volgende sprong wel weer te herstellen, maar verder kwam het niet meer.

Toch de wedstrijd met een redelijk gevoel afgesloten, zonder veel reactiviteit zijn sprongen over de 13m gewoon standaard. Een prima basis voor volgend jaar!

En natuurlijk alle supporters en coaches: bedankt!!