Gieser Wildemannetjes

door Hans Hofstede

Het zal weinigen zijn ontgaan, maar sinds kort groeit er fruit rond onze baan. Aan de noordkant zijn een stuk of vijftig stoofperenbomen geplant, en tussen onze baan en het voetbalveld van SV Voorland staan doornloze braamstruiken. Dat is het werk van de buitendienst van Stadsdeel Oost.
“De afgelopen weken zijn op het hele sportpark diverse aparte bomen en heesters geplaatst, sommige met kastanjehekwerken, sommige gewoon tussen de velden in. Vorig jaar is ons namelijk gevraagd of wij met het sportpark Voorland-Middenmeer wilden participeren in de pilot SPORTFRUIT. En omdat er vanuit diverse kanten positief gereageerd is op dit voornemen (en we toch nog x bomen moesten inboeten) hebben we enthousiast ingestemd met uitvoering van deze pilot. Dit tezamen met het Ministerie EZ, Landbouw en Innovatie en de Wageningen Universiteit.
“Aanstaande donderdagmiddag, vanaf 16.45 uur, zal wethouder Nevin Ozutok de laatste bomen van de 1e fase Sportfruit aanplanten. Hiermee zijn 10 van de 11 aanplantlocaties gereed. Daarna zal het participatietraject van start gaan.
“Graag hoop ik dat u als club of enthousiaste gebruiker een “fruitboomgaardje” zou willen adopteren. Het fruit kan dan op “de sporttafel” terecht komen. Het Stadsdeel ondersteunt u dan o.a. met goed onderhoudsadvies en/of korte cursussen”, aldus Gerrit de Koe, teammanager buitenaccommodaties. “Een geweldig initiatief, mooi uitgewerkt ook. Echt een verrijking van het sportpark.”

Nu hebben wij sinds een paar maanden ons kantine-assortiment al uitgebreid met vers fruit. Het begint te lopen. (Het nieuwe broodje bal doet het trouwens beter.) Meer vers, onbespoten(?) fruit uit eigen tuin heeft natuurlijk een extra atractie-waarde. We willen het graag bij ons op de schaal leggen.

Binnen de vereniging kunnen tuinders in de dop, die de perenbomen en bramenstruiken die nu rond de baan geplant zijn, willen verzorgen, zich bij mij melden!