Het zonnige zuiden

door Anna Goede

Vandaag zijn verspreid over het hele land de senioren competities begonnen, voor AV ’23 waren twee teams naar het hogen noorden afgereisd en een team naar het zuiden.

Het dames eerste divisie team was samen met coach René Roos en jurylid Siem Goede in Tilburg. Met onze zonnebrillen en factor 30 in de aanslag waren we klaar voor de eerste wedstrijddag van het seizoen. De eerste prestatie van de dag was meteen de beste, Iris de Ruiter liep de 100 meter horden in 15,45s, verbrak daarmee haar pr met een seconde én haalde 10 punten binnen voor het team. Daarna liet ze ook op hoog maar een paar concurrenten voor zich met een sprong over 1,60m en zelfs bijna over 1,65m.

Een andere held van de dag was Kirsten Vendrig, ze liep weer een solide 800 meter en moest later die dag ook nog een 1500 meter lopen. Terwijl de 1500 toch verrassend goed ging met de 800 nog in de benen (Kirsten liep lekker en op koers voor veel punten), moest ze eerder uitstappen vanwege een plotselinge kuit blessure. Op het nog langere loopnummer, de 3000 meter, compenseerde Fa Adda en Daphne Wezenberg dat gelukkig weer. Voor Fa is de 3000 eigenlijk juist erg kort, maar met een snel en constant tempo liep ze naar een vierde plaats, goed voor 9 punten.

Eva Schepers debuteerde vandaag op hink-stap-springen. Vier keer sprong ze voorbij de 8 meter, met als verste sprong 8,98m. Ze sprong eerder die dag ook al 4,24m ver, net als Ismay van der Klei, zij sprong 4,61m.

Ismay schitterde vandaag vooral op de 200 meter. Ze liep vanuit baan twee iedereen voorbij en tot op de finish was het een spannend duel om de eerste plaats. Ismay werd nipt tweede in haar serie in een mooie tijd van 26,68s. Rosa de Jong en Rosita Abdollah liepen beide de 100 en 400 meter. Rosa liep 13,23s en later 1:01,00, in een sterk deelnemersveld goed voor totaal 10 punten. Rosita liep voor het eerst een 400 meter en kwam er met 1:06,45 achter dat het haar goed ligt.

De werponderdelen werden zoals vaker door Anna Goede en Annemieke Bolte gedaan. Anna begon met kogelslingeren, na drie pogingen links en rechts van de sector was de laatste poging toch goed, 26,54m. Kogel was wel constant, met drie pogingen over 10 meter, waarvan de verste 10,80m. Annemieke, die naast atleet ook onze beste supporter is, stootte haar verste kogel 7,86m. Bij het laatste onderdeel, discus, werd Anna vierde, dus weer veel punten voor het team.

Het laatste onderdeel is altijd de estafette, dit is ook altijd het spannendste onderdeel. Eva, Iris, Rosa en Ismay liepen hard, maar de laatste wissel was niet soepel en ruim buiten het wisselvak, dus geen punten voor dit onderdeel. Ondanks deze pech eindigde we slechts 12 punten achter de nummer 7 op een 11de plek. (Het is dus nog heel goed mogelijk om de degradatiewedstrijd in september te ontlopen.) En bovendien was het een dag vol prachtige individuele prestaties!

3 mei is de volgende wedstrijd in Krommenie.

Uitslagen (ook van de derde divisie) zijn hier te vinden.