jeugdnieuwsbrief 1 februari 2018

Beste allemaal,
Het nieuws voor februari, met vooral veel leuke wedstrijden om in de agenda te zetten:

1. crosswedstrijden, vervolg
2. meerkampcompetitie
3. nog meer wedstrijden
4. nieuwe vestjes
5. krokusvakantie: gewoon les

1. Crosswedstrijden, vervolg
we hebben 3 hele leuke crosswedstrijden achter de rug! Heel veel kinderen hebben aan één of meerdere wedstrijden meegedaan. We hebben elkaar toegejuichd en er zijn prachtige resultaten behaald. We zijn op drie mooie locaties geweest en onze nieuwe tent heeft goede diensten bewezen.
Nu is het afwachten wie zicht geplaatst heeft voor de finale, op 17 maart. Daar komen alle atleten samen uit drie verschillende regio’s, dus je komt echt andere tegenstanders tegen. Op de site tigch.nl kun je alvast een kijkje nemen.
Voor het individuele klassement plaatsen zich voor de finale 50% van het aantal deelnemers in een poule dat zich geklasseerd heeft.

Ook bij het teamklassement gaat de helft van de teams door, met een maximum van 7 teams. In een finaleploeg kunnen alleen deelnemers opgesteld worden die aan minstens twee poulewedstrijden meegedaan hebben. Deelnemers die zich individueel hebben geplaatst voor de finale, maken deel uit van de finaleploeg. Een finaleploeg kan ter completering tot een totaal van 4 worden aangevuld met deelnemers, die wel aan ten minste twee poulewedstrijden hebben deelgenomen maar die zich niet voor het individuele klassement hebben geplaatst.
Zodra bekend is wie zich definitief hebben geplaatst hoor je dat natuurlijk van de trainers.

2. Meerkampcompetitie
Na het crossseizoen beginnen we met de meerkampcompetitie. Voor de pupillen zijn de data al vastgesteld: 21 april, 2/6 juni, 7 juli. De finale is op 15 september.
Jullie krijgen tzt natuurlijk informatie van de trainers. Nieuw is dat alle atleten zich zèlf inschrijven via atletiek.nu (als dat niet kan bij bepaalde wedstrijden gaat het op de ouderwetse manier). Ook worden de wedstrijden niet meer door de club betaald, maar door de atleet zelf. Deelname aan de finale wordt wel door de club betaald.

3. Nog meer wedstrijden
Nog meer data om vast in de agenda te zetten:
– de ABC-avondwedstrijden. Superleuk, op vrijdagavond in 2 uur tijd 5 onderdelen doen. Vaak is er muziek bij en lekker eten. Zie http://amsterdamsbaancircuit.nl/ .
De data zijn: 11 mei, 25 mei, 8 juni, 22 juni. Alle wedstrijdjes zijn in Amsterdam.
– e n denk ook nog aan de Diemercross (zondag 11 februari) en de Nescioloop (8 april).

4. Nieuwe vestjes
Na de krokusvakantie kunnen we weer nieuwe vestjes bestellen. In de kantine kun je passen, je maat doorgeven en betalen, waarna levering ruim voor de eerste meerkamp gegarandeerd is.

5. Krokusvakantie: gewoon les
De lessen gaan gewoon door tijdens de vakantie.

Sportieve groet!
Namens de jeugd van AV ’23