Kan ik opgesteld worden in het AV23-masterteam?

door Vincent Heetveld, teamleider

Vanaf het moment dat je 35 jaar of ouder bent kun je meedoen aan de competitie voor masters. Dit is een landelijke competitie met 2 wedstrijddagen op zondag 8 mei en zondag 5 juni 2016. Mochten we de finale bereiken dan vindt die plaats op zondag 4 september.
Dus…. wil je een keer meedoen aan een échte wedstrijd met elektronische tijdwaarneming en officiële metingen voor het springen en werpen? Dat kan als je minstens 35 jaar bent, lid bent van AV’23 en een KNAU-licentienummer hebt.
De onderdelen die aan bod komen zijn: 100m, 200m, 400m, 800m, 1500m, 3000m (vrouwen), 5000m (mannen), 4x100m estafette, zweedse estafette, hoogspringen, verspringen, kogelstoten, discus-, speerwerpen en kogelslingeren. Je mag maximaal aan 3 onderdelen meedoen op één wedstrijddag maar 1 onderdeel kan natuurlijk ook.
Er is een mannen- en een vrouwenploeg. Met name de vrouwenploeg heeft versterking nodig, maar ook meer mannen zijn welkom. Als er echt teveel belangstellenden zouden zijn kan het zijn dat je als reserve op de lijst komt.
Er wordt gewerkt met leeftijdscorrectie. Daardoor krijgen oudere deelnemers meer punten voor een zelfde prestatie. Dus ook al ben je 70 of 80 jaar, je kunt nog steeds meedoen.
De locatie van de wedstrijden is ruwweg ergens in de noordelijke helft van Nederland. Deelname aan een wedstrijd kost je een halve tot een hele dag. Er wordt serieus gesport, maar de wedstrijden zijn ook heel gezellig. Je hoeft echt geen topatleet te zijn om mee te doen. Je mag ook aan 1 wedstrijddag deelnemen als een andere datum niet goed uitkomt.
Clubtenue is wel verplicht. Dat is verkrijgbaar bij Run-Inn, Linnaeuskade 5, 1098 BC Amsterdam.
Wil je meedoen of heb je vragen? Neem dan contact op met Vincent Heetvelt, ploegleider mastercompetitie AV23.
E-mail: vheetvelt@kpnmail.nl