Medailles bij elkaar harken in Uithoorn

door Nick

Trainer Maxim met het A2 meisjes team

De dag begon vroeg voor een groot aantal trainers die al om kwart voor acht richting Uithoorn vertrokken om aldaar de AV’23 post op te bouwen. Dit was hard nodig aangezien AV’23 met een record aantal deelnemers zou afreizen naar deze eerste competitie wedstrijd. Maarliefst 115! Precies 3 uur, een kwartier en een paar kopjes koffie later bleek al het werk zeker niet voor niets te zijn. Hieronder volgt een kort wedstrijdverslag.

De estafette, wat het eerste onderdeel was, begon goed. De jongens A1 mochten het spits afbijten. Ze lieten een ruime overwinning zien in een snelle tijd. Helaas was er een wissel afgekeurd waardoor ze moesten overlopen. Geen probleem natuurlijk, gewoon de snelste tijd neerzetten tijdens het overlopen. De meisjes A1 volgde het voorbeeld van de jongens en wonnen ook de estafette. Het succes was nog lang niet op. Achtereenvolgend won AV’23 elke estafette op de estafette van de JPA2 na. Zij werden na een spannende race knap tweede achter het team van Feniks. In de uitslagen staat door een foutje dat de MPB van AKU onze dames voorbij waren gegaan, dit is niet het geval. De uitslagen van Onze MPB en die van AKU horen omgedraaid te zijn. Uitslagen van de estafettes kunt u hier bekijken.

Tijdens de onderdelen van de meerkamp ging er extra aandacht uit naar de pupillen B. Zowel de jongens als de meisjes waren bezig aan een onwaarschijnlijk goede prestatie. Op de foto hiernaast is een van de vele trotse coaches te zien die zijn kinderen zag schitteren op de baan. Wat bleek; Na een beetje rekenwerk bleken zowel de jongens als de meisjes eerste te staan met de ploeg. Niet alleen van onze poule maar van de hele competitie. Ongelofelijk!

Nog zo’n succes team: de jongens MINI. Deze gaan ook overtuigend aan de leiding. Helaas is het ons niet gelukt een volledige meisjes Miniploeg te vormen maar volgende wedstrijden gaat het zeker lukken! Hieronder volgt een kort overzicht van de plekken die de teams bezetten als je onze punten vergelijkt met de punten uit alle andere poules. Houd je wel vast want het is ongekend goed! (uitslagen zijn nog niet officieel dus er kunnen nog veranderingen plaatsvinden.)

  • Meisjes MINI – helaas geen team
  • Jongens MINI – 1e
  • Meisjes PC – 2e
  • Jongens PC – 3e
  • Meisjes PB – 1e
  • Jongens PB – 1e
  • Meisjes PA1 – 5e
  • Jongens PA1 – 7e
  • Meisjes PA2 – 2e
  • Jongens PA2- 6e

Zoals het er nu uit ziet kunnen we met al onze deelnemende ploegen naar de finale. Complimenten aan jullie allemaal.

De individuele uitslagen zijn hier te vinden. Het word een erg lang verhaal als we de 115 toppers van afgelopen zaterdag allemaal gaan uitlichten. Daarom een paar namen om op te letten tijdens het doornemen van de uitslagen. Sascha (MPC), Imogene (MPA1), Bart (JPC), Melgio (JPB), Gilles (JPA1) en Noah (JPA2). Zij wonnen niet alleen het individuele klassement van onze poule maar deden dit ook met een overtuiging waar je u tegen zegt.

 

Bij de afsluitende lange afstand was het weer even winter. Niet omdat het zo koud was maar kun je de Olympische spelen nog herinneren? Onze kinderen hadden nog een mooie afsluiter in petto. Ze hadden blijkbaar gedacht ‘wat onze schaatsers kunnen, kunnen wij veel beter’. De lange baan schaatsers van Nederland kwamen tot ‘maar’ drie cleansweeps. Na afloop van de lange afstanden konden wij het aantal cleansweeps precies op 1 hand tellen! Toch wel erg bijzonder.

 

Ook mag er een prijs uitgaan naar misschien wel de leukste actiefoto van de dag. Namelijk die van Finne die met de tong uit de mond  samen met zijn team naar een snelle tijd loopt op de estafette. Er zijn nog veel meer leuke, gekke en mooie foto’s gemaakt door Katelijne. Al deze foto’s kun je natuurlijk ook bekijken. Dit kan allemaal via deze link .

 

Wij willen jullie graag bedanken voor een fantastische dag voor de club. We kunnen het verhaal afsluiten met nog meer goed nieuws. De inschrijving van de volgende competitie wedstrijd is geopend. Deze wedstrijd zal plaatsvinden op 17-05-2014 op de aller-gezelligste baan van Nederland. Die van ons natuurlijk. Wil jij deel uitmaken van het volgende grootse succes? Schrijf je dan zo snel mogelijk in via dit formulier! Meer informatie over de pupillencompetitie is te vinden op deze webpagina.

We zien jullie inschrijving graag tegemoet!

 

Sportieve groeten,

De organisatie