Mooie overwinningen bij spannende jeugdcrossfinale bij AAC

door Monique Admiraal, foto’s Monique Admiraal, Lennart Bak, Lennart Hatenboer, Annerieke Kroeze, Sandra Verkruisen en Martijn de Waal

{{cb:name=crtossfinale 2017}}

Een prachtige finaledag, afgelopen zaterdag 11 maart, op de AAC atletiek baan in Amsterdam West. Wat een heerlijk weer en wat hebben we genoten! Een groot aantal pupillen van AV’23 wist zich te plaatsen voor de finale, sommigen als team en sommigen als individu. Goed getraind als ze waren haalden zij met elkaar een flink aantal bekers binnen.
Ik begin bij de jongens mini: Kamiel de Waal rent naar het lijkt zonder al te veel moeite naar de finish en wordt derde. Het snelle-jongens-team (Kamiel de Waal, Benjamin Miedema en Tibbe Wolfswinkel) wordt zelfs eerste!
Bij de meisjes pupillen B, gaat Maud de Jong goed van start en ze komt even later met minstens 50 meter voorsprong als eerste over de finish. Joris Mantel (jongens pupillen B) weet het publiek met zijn gevaarlijke eindsprint te verrassen. Zo behaalt hij met zijn grote lange passen de derde plaats, zijn tegenstander beteuterd achter zich latend. Nehissa Hendriks (meisjes pupillen A1) rent met veel power en wilskracht ook naar een derde plaats. In dezelfde categorie mist Rosa Bak met haar zesde plaats net de beker, maar ze mag bijzonder trots zijn. Haar prestaties zijn gedurende het seizoen steeds beter geworden. Het team van de meisjes pupillen A1 wordt zelfs eerste, dit betekent dat we niet één snel meisje hebben maar een heleboel (Nehissa Hendriks, Rosa Bak, Doris Thomas, Carmen Marzio, Fee Buitenhuis, Kaitlyn Groot en Anne Jongedijk) en dat wordt beloond met een welverdiende groepsprijs.
Er waren helaas een paar pechvogels. Zo viel bij de meisjes pupillen C Lucy de Kruif direct na de start, waardoor ze de top vijf miste. Ze krabbelde alsnog overeind en werd elfde, knap gedaan. Ook Robin den Engelse (pupillen A1) viel maar liep daarna erg sterk en werd alsnog achtste. En ook Tess Nijland (meisjes pupillen B) struikelde maar wist wel de wedstrijd uit te lopen en was na afloop blij met de derde plaats die het meidenteam (Maud de Jong, Joena van Oort, Ivy Olieberg en Tess Nijland) had weten te bereiken.
Al met al veel spanning en veel bekers, maar vooral heel veel plezier met elkaar. Volgend jaar gaan we weer (als we ons plaatsen natuurlijk)!
Van de juniorencross heb ik helaas niets gezien en daarom verwijs ik graag naar de website voor de uitslagen.
Ook de uitslagen van de pupillen zijn op deze site terug te vinden.