Niets beter dan Best

door Theo Danes

Ook dit jaar was AV’23 in groten getale vertegenwoordigd bij de kermismeerkamp in het Brabantse Best. Met veertig atleten hadden we zelfs meer deelnemers dan de organiserende vereniging. Van de voorpret bij het opzetten van de tenten, tot het voldane gevoel na de slotafstand is het ieder jaar weer een groot feest. De strak georganiseerde barbecue, het onveilig maken van de grote kermis in Best en het nachtelijk rumoer zijn goedbewaarde geheimen van dit geslaagde meerkampweekend. Daphne Willems schreef er al een leuk verslag over. 


Het is teveel om alle prestaties te belichten, maar een paar sprongen er uit:

Joram Knigge werd bij de mannen vierde met een dik persoonlijk record van 5896 punten. De 6000-puntengrens komt zo snel dichtbij en het deed Joram nog even met een wat als…-gevoel terugdenken aan het polsstokhoogspringen dat met 3,15m niet ging volgens plan. Maar met 11,73s op de 100 meter, een 400m in 53,01s, 16,62s op de 110 horde, 30,80m discus en 47,71m scoorde Joram maar liefst vijf persoonlijke records. 

Ismay van der Klei verbrak op haar eerste 150 meter ooit meteen het clubrecord van Esther van der Lijcke. En als het een clubrecord van Esther is, weet je dat het scherp staat. Met 19,43 dook Ismay, die nota bene nog eerstejaars C-junior is, ruim twee tiende onder het oude record (19,65).

De meiden C lieten zien dat ze niet voor niets in september in de landelijke finale staan. Geen podiumplaatsen, maar wel vier meiden in de top 10 van het 30-koppig deelnemersveld. Iris de Ruiter (5e) bleef, onder andere door haar goede kogelstoten (11,10m), Tara Yoro (6e), Ismay (8e) en Justine Zwier (9e) voor. 

Donald Dingemanse oogste veel applaus op zijn specialiteit. Met de polsstok sprong hij 3,75m en mede door de puntenwinst op dit moeilijke onderdeel wist hij de andere jongens B van AV’23 van het lijf te houden.

Tot slot twee grote pechvogels: C-junior Max Horréé ging als een speer over de horde, maar raakte toen één zo hard met zijn knie dat een pijnlijke val volgde. Zowel de enkel als de knie zagen er niet goed uit met een ziekenhuisbezoek als resultaat. Joran Angevaare draaide een ongelooflijke meerkamp met 7 persoonlijke records tot hij verkeerd landde op de mat bij het polsstokhoogspringen. Een zwaar gekneusde enkel of gescheurde enkelband houden hem voorlopig uit de roulatie. Beterschap mannen! 

 

Uitslagen mannen/jongens

Uitslagen vrouwen/meisjes

Foto’s Joran