Nieuwjaarsreceptie en jaarbekers

door Andrea Aquina


Op 8 januari was er in het clubhuis weer de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van AV’23. Vorig jaar verschenen de voorzittersspeeches integraal op internet. Dit jaar is de op een papiertje gekrabbelde originele versie echter verloren gegaan, en moeten we het doen met een kernachtige samenvatting (en uiteraard de conclusie dat u er volgend jaar gewoon live bij moet zijn). Het bestuur, bij monde van voorzitter Andrea Aquina had als hoofdboodschap dat ondanks alle ambities, die deels al zichtbaar worden (met name waar het de kwalitatieve en kwantitatieve groei bij de jeugd betreft) de bijzondere sfeer bij AV’23, gelukkig nog volop aanwezig is. De sfeer waarin prestatiegericht serieus sportief bezig zijn gepaard gaat met gemoedelijkheid, gezelligheid en groepsgevoel. Die sfeer maakt AV’23 tot de club waar eenieder trots op is en zich bij thuis voelt. Groei, professionalisering en efficiencyslagen zetten we wél in, maar we willen niet dat dat die mooie balans aantast. Dat is de uitdaging voor het bestuur in 2018!!

 


Een leuk feestelijk onderdeel van de nieuwjaarsreceptie is altijd de uitreiking van de jaarbekers voor de beste AV’23’s van het afgelopen jaar. Sander Stok van de TC gaf een mooie opsomming van de vele goede prestaties in 2017, ook van de atleten die de bekers net niet haalden. Voor 2017 zijn de jaarbekers gegaan naar:

 

  • Pupillen meisjes:             Lucy de Kruif (o.a. 1e bij de crossfinale meisje pupillen C)
  • Pupillen jongens:            Patrick Hees (o.a. podiumplaatsen bij kogelstoten en balwerpen)
  • Junioren meisjes:            Iris de Ruiter (o.a. Nederlands Kampioen Meerkamp Junioren A met 5000 punten en derde bij de NK senioren met 5168 punten)
  • Junioren jongens:           Levi Hazes (o.a. Nederlands Kampioen Junioren B 60m indoor)
  • Masters dames:               Margriet Nijnens (o.a. Clubrecords bij de Masters 40-45 jaar op de marathon en een pr van 3.11u)
  • Masters heren:                Chris Wesseling (o.a. deelname aan de NK Teams en vele goede loopprestaties op de baan en weg)
  • Senioren dames:             Tara Yoro (o.a. Nederlands Kampioen verspringen indoor bij de vrouwen met 5,95 m en eerste jaar over de 6 meter gesprongen)
  • Senioren heren:               4 x 100 m estafette (verbetering clubrecord mannen van 83 jaar oud naar 41,22 sec)
  • Piet van ’t Hoffbeker     (talent van het jaar): Floris Aarts (o.a. brons speerwerpen en zilver kogelstoten op de NK Junioren )

 


Er was ook tijd ingeruimd voor het bedanken van een drietal topvrijwilligers die dit jaar gestopt zijn met een aantal taken, maar die de afgelopen jaren heel erg veel voor de club hebben betekend. Zij kregen alle drie een mooi sportboek overhandigd. Peter Groen (nam afscheid als webmaster), Ynze Strikwerda (gestopt als TC lid en wedstrijdorganisatie) en Robin Willems (medeoprichter en nu gestopt als penningmeester van het jeugdbestuur): alle drie heel hartelijk bedankt!

Tot slot, na het succesvolle optreden van Theo Danes vorig jaar, was er tijd jaar tijd ingeruimd voor een erg geslaagde en bijzonder leerzame atletiekquiz, waarin ook de ontstaansgeschiedenis van AV’23 nog aan bod kwam. Was het nou omdat er juist wel of juist geen dames bij AAC lid mochten worden, dat AV’23 ontstond? Of had het toch iets te maken met de strenge alcoholregels? Ook hier geldt: je had erbij moeten zijn! Of je kunt Gerard Lijnzaad vragen, want die had als enige vier van de vijf vragen goed beantwoord, waardoor we de shoot out vragen nog tot volgend jaar kunnen bewaren, en Gerard er met een leuke prijs vandoor ging.

We kunnen er weer tegenaan voor dit jaar!

En zet u 12 mei alvast in uw agenda: dan zal ons vlaggenschip, het herenteam van AV23 in het Olympisch Stadion met de beste 8 teams van Nederland strijden om de nationale titel bij de NK Teams!