NK dag 3 en 4 – Estafettezilver als toetje

door Theo Danes

Op de laatste twee dagen van het Nederlands Kampioenschap was er voor AV’23-supporters minder te beleven. Toch werd er op zondag nog een zilveren medaille gewonnen door de 4×100-estafetteploeg. Elvis Afrifa, Bram Teunisse, Rutger Bien en Dennis Weijens liepen in een spannende race tegen drie andere teams naar de tweede plaats. 42,34s was bovendien maar twee tienden boven het clubrecord van de legendarische Chris Berger en consorten. Wie weet gaat dat record uit 1934 er nog eens aan door dit vlugge viertal. 

Wat gebeurde er verder nog? Zaterdagochtend wisten Sander Stok en Theo Danes zich niet te plaatsen voor de finale van het discuswerpen. Ze eindigden als 13e en 15e. Vooral voor Sander scheelde het niet veel: hij kwam slechts 24 centimeter tekort met zijn 42,50m. Theo’s verste worp van een constante serie was 39,88m. Sjaak Hoogstraaten plaatste zich met 1:56,32s helaas niet voor de finale van de 800 meter. Het bereiken van de halve finale bleek voor Elvis Afrifa en Dennis Weijens het hoogst haalbare op de 200 meter. De 22,83s om 22,51s toonden dat de vermoeidheid wellicht wat was toegeslagen. Twee halvefinaleplaatsen is voor de sprinters evenwel een mooi resultaat van dit weekend. 

Op zondag was Mathilde Bakker de enige die individueel in actie kwam, op het hoogspringen. Ze kende geen ideale voorbereiding van dit kampioenschap en dat resulteerde in een moeizaam begin. Toch lukte het in de derde poging op 1,63m en 1,66m om mooie sprongen te laten zien en met die laatste hoogte werd Mathilde achtste.

Uitslagen NK 2015
Foto: Anna Goede