NK indoor dag 1 – GOUD voor Tara, mooie finaleplaatsen

door Theo Danes

AV’23 heeft een nieuwe Nederlands kampioen! Wat Tara Yoro bij de junioren nooit lukte, is in haar eerste jaar bij de vrouwen meteen volbracht: met een prachtige 5,95m pakte ze de nationale indoortitel verspringen. Met de afwezigheid van de drie topmeerkampsters van Nederland (Broersen, Visser, Vetter) lag de titelstrijd helemaal open. En na een ietwat zenuwachtige start maakte Tara in de vierde poging overduidelijk dat zij het meest aanspraak maakte op goud: 5,95m bleek na een paar pogingen zenuwen zelfs 16 centimeter verder dan de nummer 2.  

Intussen liep Jon Schouwenaar in het kielzog van de favoriet Liemarvin Bonevacia op imposante wijze naar 47,78s op de 400 meter. Op misschien wel het sterkst bezette onderdeel van het weekend wist hij zo de finale van morgen te bereiken.

De sprintseries leverden ook mooie tijden op. Rutger Bien (7,27s) en B-junior Levi Hazes (7,14s) noteerden personal bests en mochten met Elvis Afrifa (6,99s) mee naar de halve finale. Pechvogel Ezra Amokwandoh (7,28s) kwam helaas één duizendste tekort, zo bleek achteraf. In de halve finale haalde Rutger nog eens 5 honderdste van zijn beste tijd af en Levi liep wat langzamer waardoor ze beiden 7,22s noteerden. Voor Elvis was deze ronde nog niet het eindstation. De startblokken zijn nog steeds bang voor die jongen, zo hard kregen ze op hun donder: 6,89s! De finale was wellicht iets te kort erop om nog een keer zo te vlammen, maar met 6,94s belandde hij op een prachtige vijfde plaats.

Tot slot de hinkstaptaferelen. Ook daar een debutant op het hoogste niveau: Johnny van Schooneveld is de indoorkampioen van 2016 bij de A-junioren en haalde nu bij de senioren in de tweede poging uit naar 14,04m, eveneens verder dan hij buiten ooit sprong. Joshua, winnaar van de bronzen medaille outdoor, opende met een veelbelovende 14,35m, maar wist daarna helaas niet meer echt zijn ritme te vinden. Zo eindigde hij op plaats 4, gevolgd door Johnny op 5.

Uitslagen NK indoor 2017
Volg de facebookpagina van AV’23 voor een live verslag 

Foto’s: Boy Hazes