Overzicht cross-wedstrijden seizoen 2014-2015

door André Roukema
Maar liefst 153 jeugdleden hebben zich opgegeven om mee te doen aan de opening van het cross-seizoen in Uithoorn komende zaterdag 28 november. Honderd-drie-en-vijftig, het is een record en daarom een mooie aanleiding om de uitslagen van het vorige jaar (2014/2015) nog eens op een rijtje te zetten. Toen was de deelname ook niet misselijk. Iedereen kan nog eens kijken hoe het vorig jaar ook al weer ging en hoe anderen het deden. In ieder geval: zaterdag wordt een atletiekfeest, want is de cross stiekem niet het eigenlijk het leukste onderdeel? Of ligt dat nou aan ons? Je wordt er sterk van en daardoor kun je ook op de baan en de weg sneller lopen, maar het is vooral heel erg leuk. De strijd, het glibberen, hoe zwaar het is, wie je allemaal verslaat, hoe vies je wordt, je strategie, wie je hebt ingehaald, welke stukken goed gingen en wat juist niet. Het zit er allemaal in.
Zaterdagavond zijn er (hopelijk) 153 verschillende verhalen over hoe het gegaan is, allemaal anders, allemaal interessant. Stel je voor dat over een paar jaar iedereen met een action-cam op loopt, zoals je nu vaak wedstrijden met een chip loopt, zodat je achteraf op allerlei manieren de wedstrijd terug kunt kijken.
Je kunt zelf zoeken in de lijst, maar je kunt een een zoekterm typen in het zoekvakje bovenin. In dat laatste geval worden alle uitslagen waarin je zoekterm voorkomt weergegeven. Zo krijg je bijvoorbeeld acht uitslagen te zien als je bijv. het woord ‘Noa’ intypt.
Allemaal heel veel succes en plezier zaterdag.

Je vind het hier.