Prima prestaties in Helmond

door Jim van Oostrom

Op de avondwedstrijden in Helmond hebben een 5-tal AV’23 atleten uit de groep van Els weer goed gepresteerd. De wedstrijd met geldprijzen voor de beste atleten op de prachtige baan van HAC wordt gesponsord door de Rabobank en dit trekt jaarlijks weer interessante atleten en prestaties aan.

De avond begon met een sterke serie stoten (alles boven de 12,50m) en een persoonlijk record (12,81m) voor eerstejaars neosenior Jim van Oostrom en de 100m die Bram Teunisse in 11,46sec liep, Bram was hier niet geheel tevreden mee, maar 25 minuten later mocht hij alweer op de 200m starten en liep hier in een snelle serie een prima 23,04sec. Tegelijkertijd oogde Sander scherp bij het discuswerpen met 44,35m, slechts 4cm onder zijn beste prestatie van dit seizoen.


Ook Joram Knigge toonde zijn klasse bij het hoogspringen en stelde zijn deelname aan de NK (20 & 21 juli in het Olympisch stadion) veilig door over 1,98m te springen! Waar aan de ene kant van het veld Joram vreugdelijk de mat afsprong na zijn nieuwe seizoens beste prestatie. Waren het aan de andere kant van het veld de kogelslingermannen die hun ijzer naar mooie afstanden wisten te werpen, Sander kwam tot 58,09m en Jim toonde een constante serie met worpen tussen 49,42m en 50,76m.

Na de laatste competitiewedstrijd bleek dat Rosa de Jong ook goed in vorm was met haar sterke bijdrage aan de 4x400m. Dit bevestigde zij in Helmond nogmaals door een seconde van haar persoonlijk record af te snoepen: 62,10sec.

Filmpjes
Sprong Joram: http://www.youtube.com/watch?v=VHbJdl-epI0&feature=youtu.be
Worp Jim: http://www.youtube.com/watch?v=ZDrHPhzcT4o&feature=youtu.be
Worp Sander: http://www.youtube.com/watch?v=KI0n9NW90ZY&feature=youtu.be