Pupil van de maand mei 2012

door Andrea Aquina

Het is alweer mei. Vanwege het kamp hebben we enkele dagen vertraging. Ook onze pupil van de maand zelf was op kamp. Maar hier is hij dan, aan het begin van zijn laatste pupillenseizoen: A2 pupil Kick de Ruig.

Kick is op 30 januari 11 geworden en hij doet alweer ruim tweeëneenhalf jaar aan atletiek. Hij zat bij de allereerste instroomgroep die op maandag en vrijdag ging trainen.

Ook Kick noemt, net als eerdere pupillen van de maand verschillende favoriete trainers: Sjaak “want hij is altijd heel aardig en blijft altijd heel rustig”, Anna “die is er altijd en organiseert dingen altijd heel goed” en Lennard “omdat hij altijd heel aardig is voor mij en altijd leuke trainingen geeft, want hij doet juist altijd alle dingen die ik leuk vind”.

Over de atletiekonderdelen zelf vertelt Kick: “Mijn favoriete onderdeel is hoogspringen, maar ik de 1000 meter is ook leuk. Wat ik wel jammer vind is dat we niet kunnen hoogspringen als het geen lekker weer is, maar gelukkig wordt het nu lekker weer.”

Ik heb Kick ook gevraagd wat hij van het AV ’23 tenue vindt. Kick vindt de kleuren rood en wit mooi bij elkaar passen. “Maar het zou nog cooler zijn als er ook nog AV’23 accessoires komen (zoals sokken ofzo).” Dat is wel een leuk idee dat we eens kunnen meenemen in het jeugdbestuur.

Als Kick zelf een training mocht geven zou die er als volgt uitzien:

–              we beginnen met 2 rondjes inlopen,

–              daarna Chinese muur,

–              daarna estafette oefenen,

–              en als volgende hoogspringen (met lat, geen touw),

–              en op het einde een 1000 meter!

Kick wil graag proberen om profatleet worden en hij zegt dat het hem ook heel leuk lijkt om hier bij AV ’23 trainer te worden. Dat lijkt mij een mooi compliment voor de club en voor alle pupillentrainers.

Kick is dus net van 27 tot en met 29 april mee geweest op pupillenkamp. Dat was voor hem de tweede keer. De eerste keer vond hij “alle spellen heeeeel leuk!”. En van wat ik heb gezien was dat dit jaar niet anders.

Kick vertelt dan ook: “Ik wil iedereen daarom ook aanraden om ook mee te gaan want het is te gek en het is altijd heel gezellig met al je vrienden. En ook als je er net op zit en nog geen vrienden hebt is dit heel handig want hierdoor krijg je heel veel nieuwe vrienden(ikzelf ook)!”

Nu hebben jullie pech dat we net geweest zijn, maar onthoud het alvast voor volgend jaar: allemaal mee!!!

Kick heeft grote sportvoorbeelden: een in de atletiek en ook nog een in een andere sport: “Ik kijk op dit moment veel naar de hoogspringer Jessie Williams. Hij heeft een mooie manier van hoogspringen en daarom werd hij ook wereldkampioen en is nu een van de beste hoogspringers ter wereld! En de Argentijnse voetballer Lionel Messi vind ik ook heel goed. Hij is ook mijn favoriete sporter in het algemeen!”

Zelf doet en deed Kick ook nog van alles naast atletiek. Hij heeft twee jaar op voetbal gezeten en gaat nu ook nog heel vaak met vrienden op de straat voetballen. Hij heeft ook nog op judo gezeten, en op zwemmen! En gamen doet hij ook vaak.

Kick zit op school op de Witte Olifant in Amsterdam waar hij heel goede vrienden heeft. Hij vindt het dan ook een heel leuke school.

Kick wil als pupil van de maand graag van de gelegenheid gebruik maken om op internet wat over AV ’23 te vertellen:

“Ik wil kinderen advies geven, want als je atletiek leuk vindt moet je hier echt eens komen kijken! En ik doe altijd mee met wedstrijden en bijna altijd wil ik echt winnen, behalve bij de Nescioloop! Want daar probeer ik eigenlijk elk jaar mijn persoonlijke record te verbreken. Ik heb al 3 keer meegedaan en elke keer lukte het om mijn PR te verbreken. Als laatste wil ik nog mijn beste vrienden noemen, namelijk: Jasper en Stef. Wij hebben op atletiek altijd veel lol! Maar soms worden de trainers wel gek van ons drieën.”

Nou, daar kan ik me wat bij voorstellen Kick, nu ik jullie op kamp heb meegemaakt. Maar ik denk dat de trainers ook heel blij zijn met zulke enthousiaste atleten als jullie!

Dankjewel en veel succes het komende seizoen!