Stralen op de Nationale C-Spelen

door Femke van Ooijen

Stralende atleten en grotendeels ook stralend weer zag het publiek op de 54e Nationale C-Spelen vorig weekend in Amsterdam. Zes atleten van AV’23 kwamen in actie, en deden hun best om het podium te bereiken of zichzelf te verbeteren. En vooral om na de zomervakantie weer lekker te genieten tijdens een wedstrijd.

Het team C-Junioren bestond uit Patrick Hees, Bart Blokdijk, Nova Petri, Nehissa Hendriks, Maartje van Dijk en Anne Jongedijk. Dat de wedstrijd zo vlak na de vakantie was, konden ze best merken. Niet bij iedereen ging het zo soepel als verwacht of gehoopt. We zagen even goed hele mooie prestaties. Patrick plaatste zich zaterdag met een PR op speer (47,67 meter) eenvoudig voor de finales, waarin hij een mooie serie neerzette en met een worp van 44,65 meter vierde werd. Zondag herhaalde hij dat bij kogel: met een prachtige serie en een afstand van 13,46 meter werd hij ook op dat onderdeel vierde van Nederland bij de C Junioren. Dat belooft wat voor volgend jaar als hij zich in deze categorie nog eens kan laten zien op de C-spelen (en hopelijk minder last heeft van zijn arm).

Anne verbeterde zichzelf bij het hoogspringen door over de 1,45 meter te gaan. Die hoogte is niet voldoende voor een finale, waar de winnaar 1,76 meter sprong; ze was evengoed erg blij met dit PR en met het weerzien van atleten van het T&F-kamp. Maartje verbeterde zichzelf op zondag op de 80 meter horden in een heel sterk veld. Nova en Nehissa noteerde mooie tijden op de sprintonderdelen en Nova daarnaast op horden. En Bart had het meest diverse programma met verspringen, 150 meter en 800 meter, waarbij hij zichzelf op de laatste afstand mooi verbeterde.

Toppers zijn het allemaal. De volgende uitdaging voor de C-Junioren is de competitiefinale op 18 september a.s. Veel succes en plezier!