Trainen voor de Dam tot Damloop

door Hans Hofstede

Ben jij één van de 20.000 gelukkigen die een startnummer voor de Dam tot Damloop te pakken kon krijgen of was je net te laat? Het maakt niet uit. Bij AV’23 kun je ook dit jaar weer terecht voor een goede voorbereiding op de Dam tot Damloop. Wij verzorgen een serie van dertien hardloop-trainingen, speciaal afgestemd op de Dam tot Damloop. Als extra kunnen wij ook zorgen voor een startnummer voor de 10EM en een goede startpositie in het vak voor Le Championleden of in het wedstrijdvak. Op zondag 23 september is de 10EM Dam tot Damloop, op zaterdag 22 september de 5EM “by night”. Voor deze laatste loop zijn nog voldoende startnummers te koop via de website damloop.nl.
De trainingen zijn op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur en beginnen 25 juni op onze atletiekbaan aan de Radioweg 89 in de Watergraafsmeer. We gaan de hele zomer door tot en met maandag 17 september. De eerste training start in ons clubhuis aan de Radioweg met een korte kennismaking. Daarna gaan we naar buiten voor een training op onze “zachte” kunststofbaan. Meestal trainen we op en rond de baan, maar ook gaan we geregeld naar buiten als we daar bepaalde aspecten beter kunnen oefenen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld via de Nesciobrug in het Diemerpark belanden als we het lopen op hellingen willen ervaren. We keren altijd terug op de baan en sluiten af met een kop thee in onze gezellige kantine. De trainingen worden gegeven door ervaren gediplomeerde hardlooptrainers. Naast de gezamenlijke training krijg je elke week als “huiswerk” een programma mee voor een rustige lange duurloop en een wat intensievere kortere duurloop.

Advies van de trainers: “Deze clinics zijn niet bedoeld voor beginnende of herstartende lopers. Als je de 10 EM binnen een redelijke tijd wil uitlopen, zou je bij het begin van de clinics toch wel een uur achter elkaar moeten kunnen hardlopen. Het trainingseffect van onze clinics is dan optimaal. Train je voor de 5EM, dan is de minimumeis dat je een half uur achter elkaar kunt hardlopen. Als je dit nog niet kunt, dan verwijzen we je graag naar onze Start to Run-cursus of naar onze reguliere hardlooptrainingen.”

Let op: de voorraad startnummers, waar we over kunnen beschikken, is beperkt tot dertig. Dus wees er snel bij! Wie het eerst komt, het eerst maalt. Ook als je al een startnummer hebt, kun je meedoen met onze clinics. Je krijgt dan €26,= korting op de deelnameprijs van €120,=. Dat wordt dan dus €94,=. Aanmelden kan via deze link. Graag het hele formulier invullen.