Nog steeds op 1 na Veenendaal

door Theo Danes

De damesploeg staat nog altijd fier aan kop in de eerste divisie. Alleen PAC wist zondag dichterbij te komen en zal in de derde wedstrijd de voornaamste kanshebber zijn om het AV’23 moeilijk te maken voor de leidende positie. In Veenendaal waren vele juweeltjes te bewonderen. Zo vloog Justine Zwier voor het eerst over 5 meter, een afstand die ze eigenlijk al bijna langer in huis had dan riolering: 5,11m. Janke Strijp scherpte haar eigen clubrecord op de 100 meter aan tot 12,27s en meerkampster Iris de Ruiter werkte na haar zevenkamp vorige week in Amstelveen gewoon drie onderdelen af, waarvan 5,51m op ver en 26,43s op de 200 meter het meest tot de verbeelding spraken. Knap was het ook hoe Cindy Teeven de steeplebalken trotseerde in het warme weer en Mathilde Bakker zonder al teveel de polsstok in training te hanteren fluitend over 2,60m wipte.
Het mooiste moment was echter de succesvolle comeback van Tessa Strijp op haar 400 meter. Na jaren getekend door groot en klein blessureleed liep ze nu met zichtbaar gemak naar een keurige 59,38s en wierp ze zich over de finish in de armen van trainer Els.
Na uitstekende rondjes van Janke, Noa Hoondert en Tessa mocht Marije Doddema, die ook al de 800 meter op haar naam schreef, het stokje als snelste ploeg thuisbrengen op de 4 x 400 meter.
Ondertussen was in Alkmaar de tweede mannenploeg actief in de tweede divisie. Daar viel de rentree op van Stein Glastra, die op de 1500 meter met 4:19,91s liet zien dat een jaar in de States hem geen windeieren heeft gelegd. Ook Lowies van Zanen was met 4:30,53s veel sneller dan ooit op die afstand. B-junior Jasper Oskam pakte het clubrecord op de 400 meter af van Bram van der Jagt: 51,37s. Het debuut van Casper Meijer op die afstand mét obstakels was ook veelbelovend: 1:00,05s.
De eerste mannenploeg hoeft na de NK Teams pas in september weer aan de bak, dus vertrok op zaterdag een delegatie naar de mondobaan van Oordegem die vaak garant staat voor snelle tijden. Jammer genoeg werd de sprint geteisterd door forse tegenwind. Elvis Afrifa stormde desondanks naar 10,62s op de 100 meter en ook de 400 meter van Bram van der Jagt in 49,90s toont groeiende vorm richting de NK. De 6,90m van Joshua Record als verste sprong van een sterke serie doet vermoeden dat hij binnenkort weer over de 7-metergrens vliegt.

Uitslagen Veenendaal 1e divisie

Uitslagen Alkmaar 2e divisie
Uitslagen Oordegem