Trainingsweekend

door Peter Groen

Het duurt nog 2 maanden tot het cross-seizoen begint, maar de AV23-rec/pres-loopgroep is afgelopen weekend al met de voorbereiding begonnen. In het duingebied bij Soest, precies op de plek waar zich elke 31/12 de Sylvestercross afspeelt, werd uitgebreid geoefend met zandploegen. Trainers Anneke Nass, Carla van der Klei en Tjitske Kooistra organiseerden er het jaarlijkse trainingsweekend, al weer voor het achtste jaar trouwens. Het programma: ’s zaterdags een fikse training en na de lunch een uitgebreide duurloop, en ’s zondagochtends opnieuw een training in het mulle zand.
De duurloop liep dit keer niet zo uit de hand als vorig jaar, toen pas na ruim 20 kilometer de juiste weg naar huis werd gevonden. Nu gooiden onregelmatig geplaatste oranje paaltjes wat roet in het eten, maar bleef het beperkt tot wat zoeken en heen-en-weer lopen.
Is zo’n gezellig trainingsweekend wat voor jou? Mail dan even naar av23.lopers@gmail.com en vraag om je op de mailinglijst te zetten. Dan hoor je komend voorjaar als eerste waar en wanneer het weer plaatsvindt.